Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Kosarad tartalma
A kosaradban 3 DVD és 1 Blu-ray van.
Mozgasd az egeret ide, és megmutatjuk tételesen a tartalmát!
Rendelésed véglegesítése

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-23
2550
A Hold Sötét oldala
Furiosa: Történet a Mad Maxből

2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A nagy dobás
- HBO, 09:00
Szerelem rendelésre
- Izaura TV, 09:00
Jégkorszak 2. - Az olvadás
- Moziverzum, 09:10
Négybalkéz
- TV2, 09:25
Angry Birds 2. - A film
- HBO2, 09:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Fox (85)
Kelly Sheridan (47)
Michéle Placido (78)
Polly Walker (58)
Eleanor Tomlinson (32)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Artúr, a király - Vélemények
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Saltburn - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A kukkolók aaaaa
Jason Statham aaaaa

 

Americanlife adatlapja

Osztályzott filmek
Összesen 7 filmet osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 6 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa, 1 aaaaa, 0 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 film:
Dallas aaaaaNyughatatlan özvegyek aaaaaSzólíts a neveden aaaaa
Dallas aaaaaÖrvény aaaaaPokoli torony aaaaa
Az órák aaaaa

Az összes osztályzott film

Osztályzott színészek
Eddig még nem osztályzott színészt.
Beállított színészfigyelők száma: 0.

Fórumhozzászólások
Hozzászólások száma: 15383.
Utolsó hozzászólások:

Dallas (sorozat) - Vélemények (2024-05-18 14:56.37)
Szerintem itt már alig gondoltak Gary karakterére, ugyanis a KL-lel hasított...hogy Jock halála után azonnal és nem a végrendeletnél, mert eltelt tizenvalahány rész, abszolút úgy jött le, hogy a tiszteletet sem adja meg, Ellie és Lucy felé sem. Esküvőn érthetőbb, ha nem volt ott, bár Patricia sem ment el a lányáéra...nyilván az már a második házasságuk volt. Amúgy Lucy sem ment el Bobby temetésére, pedig imádta őt. Igaz, ennek CT kiírása volt az oka, már egy jelenetet sem akartak pluszban adni neki.

Dallas (sorozat) - Vélemények (2024-05-18 12:45.59)
Jogos a kérdés. Nem láttam a KL-t, így nem tudom megmondani ott hogy vezették le. Gary viszont már nem volt a Dallas szerves része és asszem Jock halála előtt szerepelt, amikor a részvényeket elosztották. De a halála után haza se ment az anyját vigasztalni , még ha a keresésre nem is ment, ez pedig életszerűtlen volt. Talán egy telefonhívást eresztett el, de még lehet azt sem. Rendben, hogy eltávolodott a családtól, ha a keresésre nem is ment, de utána legalább a lányát vigasztalhatta volna. Bár akkor már a KL elindult, és túlságosan önálló lett, de Bobby halála említve volt, igaz utólag nem tudták korrigálni.

Dallas (sorozat) - Vélemények (2024-05-16 23:03.38)
35 éve, azaz 1989. május 18-án mutatták be a 11. évad utolsó részét. Európán átsöpört a rendszerváltás, és az utolsó előtti részben a Ewing-fivéreknél is megjelent a glasznoszty és a peresztrojka, amikor Moszkvába utaztak üzleti útra. A Dallas életében itt már erősen érződött a belső válság, a régi karakterek lassan eltűntek, vagy a karakterük egyszerűen ellaposodott. Új karakterek kaptak nagyobb teret, mint pl. Cally, April vagy McKay és családja. A költségvetést megviselte, hogy a színészek egy része Európában forgatott, amely ennyi év után is nagy dobásnak számított. Jártak Salzburgban, Bécsben és Moszkvában is. Később más európai országokat is említettek vagy mutattak, mint Párizs, London, Görög vagy Olaszország, és a nézők örömmel vették, hogy a dúsgazdag család egyik kedvelt úticélja vagy későbbi lakhelyei az öreg kontinensre helyeződtek.
A történeteket illetően is tartogatott néhány izgalmas szálat a szezonzárás. Ellie és Clayton egy titokzatos levelet kapnak, amelyet Jocknak címeztek, a borítékban pedig egy kulcsot is találnak. Vajon milyen évtizedes titokra derül fény Jock múltjából? McKay sikeres üzletet köt az európaiakkal, egy kisebb ünneplés fogadja, ám amikor hazaér magányosnak érzi magát, mert a két gyermeke elhagyta a házat. April terrorizáló telefonokat kap, ezért Bobby úgy dönt, hogy a nő költözzön SF-ba. Bobby Tommy-ra gyanakszik, és kérdőre vonja McKay-t. A család egy része megérkezik az európai utazásról, ahol Lucy jókedvvel várja JR-t, mert már tudja, hogy Samantha filmje elkészült, amiben ő is nagy segítségre volt. A Ewing-fivérek hazafiasságra hivatkozva elutasítják az európai üzletet. Cliff megtudja, hogy Aftonnak van egy kislánya, akit Pamela Rebeccának hívnak, így egyből arra gondol, hogy a nő az ő kislányát szülte meg. Elutazik, hogy találkozzon a nő volt barátjával, ugyanis Aftonéknak nyoma veszik. A férfi azonban megtéveszti Cliffet, leüti és kirabolja.
Samantha filmje elkészül, ugyanakkor dilemmába esik, amikor megtudja, hogy Don Lockwood Londonban kap munkát, akkor úgy dönt, hogy ő is vele megy. Johnny nem tart az anyjával, és bár ez egy irreális döntésnek hatott, de a forgatókönyv szempontjából nem volt ideálisabb megoldás. Samantha immáron sokadszorra is keserűen veszi tudomásul, hogy a fia SF-ban boldog. Az asszony jótanácsokkal látja el Cally-t, hogy küzdenie kell majd az identitásáért a JR-ral való házasságában. Később levetíti a filmet JR-nak, aki felháborítónak találja az egészet. Samantha győzelmének napja elérkezett, a nő megzsarolja JR-t, hogy ha bármi rosszat is tesz a jövőben, a nagyközönség is látni fogja a filmet. JR megsemmisülten veszi tudomásul a vereséget, Samantha pedig diadalittasan távozik.
Linda Gray-t már korábban is ki akarták írni a sorozatból, ám Larry Hagman mindig mellé állt. Amikor még tudtak a karakteren változtatni, akkor erős nővé tették, aki nem csak sikeres üzletasszonnyá vált, de a poharat is örökre letette. Néhányszor JR eszén is túljárt, hiszen annyi év után tudta, hogyan kell tanulni a mestertől. Tény és való, hogy a válás után Samantha karaktere is feleslegessé vált, ugyanakkor amiatt, hogy alapszereplő volt, még a nézők is ragaszkodtak hozzá az egyre fogyatkozó gárdából. A színésznő szerint közös döntés volt a távozás, és felvetették annak a lehetőségét, hogy Samantha bármikor visszatérhet a sorozatba (ez így is lett), és a karaktert is többször emlegették.
Linda Gray volt az a színésznő, aki a legtöbb Dallas epizódban szerepelt, és a karakter hatalmas utat járt be. A kezdetek kezdetén még a főcímbe se került be, sőt történeteket sem annyira kapott, csupán JR feleségeként ismertük meg, akinek nem könnyű az élete. Az ő távozása az utolsó koporsószeget jelentette a sorozatnak, amelyet a színészek még túléltek a korábbi sikerek miatt, ám a nézettség hatalmasat zuhant. A nézők legalább örülhettek, mert Samantha alakja győztesen távozott, bár a kiírása nem volt túl életszerű.
A következő évadban áttértek az egy arcos főcímzenére, és már olyan karakterek is bekerültek, akiket először láthattunk az évadban. Tény és való, hogy ennél a pontnál a sorozat már csak a túlélésre játszott, és bár néhány egészen jó történetet tudtak is kreálni, a sorozat megállíthatatlanul lejtmenetbe került.
A következő évad annyira érdektelenül kezdődött, hogy még kevesebben követték a sorozatot. Igaz, hogy néhány régi és új szereplőt is betettek, de ez már nem sokat segített.
Larry Hagman úgy nyilatkozott, hogy Victoria Principal távozását még elfogadta, de egyáltalán nem örült neki. Úgy gondolta, hogy egy nő bizonyos kor után érthető, ha új dolgokat akar kipróbálni, és ezért sem tartotta vissza Principalt. Mivel Linda Gray-jel legendásan jó volt a viszonya, ezért mellette mindig tudott kampányolni. Samanthát már a 10. évad végén is kiírták volna, ugyanis a színésznő nagyon elvitte a költségvetést, Steve Kanaly-vel egyetemben. Akkor abban maradtak, hogy Linda még egy évadot biztos tud maradni, a 11. évad végén viszont már nem tudták tovább húzni a szerepeltetését, egyszerűen nem írtak neki történeteket.
Bár az utolsó rész cliffhangernek nehezen nevezhető, ugyanis lezárt történettel ért véget: Samantha annyi év után végre le tudott számolni JR-ral és örökre a markában tartani. Visszahívták őt a Conundrumba, de a két filmes folytatás mellett a 2012-es sorozatban is szerepelt. Olyan ikonikus alakja maradt a sorozatnak, hogy ha a sorozatról beszélnek, mindig meghívják őt is. A színésznő karrierje viszont jól indult a Dallas után, nem csak filmekben, sorozatokban játszott, de színházban és TV-filmekben is. Ez azért is volt kiemelendő, mert a legtöbb színész eltűnt a süllyesztőben a sorozat után. Mind Samantha, mind Gray jól jártak a sorozattal, holott sem a karaktertől, sem az eredetileg modell Lindától nem vártak sokat a sorozat kezdetekor. Még Hagman is a fülébe súgta az első részekben, hogy mennyire rosszul játszik, és sajnos ebben volt igazság, soha egyetlenegy percet nem töltött színészmesterséggel, a Dallas által mégis hírnevet tudott szerezni. Duffy később inkább sorozatokban és TV-filmekben játszott, míg Linda Gray színpadon, filmekben is, el lehet mondani, hogy a volt színészek közül ő futotta be a legnagyobb karriert a Dallas után. Egyébként korábban a fórumokat olvasva, és most a FB-on is azt látom, hogy ő a legnépszerűbb karakter a sorozatban, még JR-t is lekörözi. Talán nem volt véletlen, hogy amíg JR karakterét folyamatosan gyengítették a 9. évadtól, addig Samantha egyre erősebb lett.

Americanlife összes hozzászólása

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk