Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Irány a bárka! 2.
- Paramount Network, 12:55
Boldogító igen, vagy nem
- Filmbox, 13:05
A winchester mestere
- Mozi+, 13:50
A kiütés
- Film+, 14:10
Anyád lehetnék
- Filmbox Extra HD, 14:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
David Suchet (78)
The Rock (52)
Christine Baranski (72)
Vincent Tong (44)
Elliot Goldenthal (70)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kiút (sorozat) - Vélemények
Rock zene
2022-es választás
Mit hallgatsz most?
S.E.R.E.G. (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Egy asszony elindul aaaaa
Scott Chambers aaaaa

 

Independence adatlapja

Osztályzott filmek
Összesen 668 filmet osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 204 aaaaa, 264 aaaaa, 123 aaaaa, 64 aaaaa, 13 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 film:
A szobalány aaaaaÚriemberek aaaaa1923 aaaaa
Yellowstone aaaaaA híd aaaaaÉletrevalók aaaaa
Apocalypto aaaaaBoldogság bármi áron aaaaaEvelyn aaaaa
Így jártam én aaaaaEgy botrány részletei aaaaaA Wall Street pillangói aaaaa
A jónevű senki avagy a stróman aaaaaAz angol beteg aaaaaA szolgálólány meséje aaaaa

Az összes osztályzott film

Osztályzott színészek
Összesen 205 színészt osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 140 aaaaa, 43 aaaaa, 6 aaaaa, 10 aaaaa, 6 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 színész:
Kelly Reilly aaaaaSofia Helin aaaaaBörcsök Enikő aaaaa
Allison Janney aaaaaElizabeth Olsen aaaaaCsukás István aaaaa
Willem Dafoe aaaaaJohanna Wokalek aaaaaMary McDonnell aaaaa
Gesztesi Károly aaaaaVera Farmiga aaaaaMike Leigh aaaaa
Jessie Buckley aaaaaLengyel Ferenc aaaaaRobert Forster aaaaa

Az összes osztályzott színész
Beállított színészfigyelők száma: 0.

Fórumhozzászólások
Hozzászólások száma: 955.
Utolsó hozzászólások:

Ammonita - Vélemények (2024-05-01 16:13.13)
S, ismét egy végtelenül izgalmas, érdekes, EQ, IQ szintjén is megmozgató - ráadásul valós személyek által ihletett - téma, ami alapjaitól, el lett "cseszve"! De kár érte, de kár ezért a moziért, ugyanis kihagyott lehetőség, mely elvész, belevész, az érdektelenség homályába, s kiváló alkalmat ad azoknak, akik egy két nő közötti "puncinyaláson", nem látnak túl, bár, s akár, liberálisnak, s felvilágosultnak tartják magukat. A szabad gondolkodás, nem itt kezdődik! Csupán, halkan jegyzem meg! Akit érdekel Mary Anning, illetve Charlotte Murchison élete, illetve tevékenységük tudományos fontossága, olvasson utána, ott a "Wiki"! Ebbe nem bonyolódnék bele. Ugyanis a film annyira "szól a fosszíliákról"- mint amennyi valóságtartalommal bír, a jelenleg magyar honban regnáló hatalom keresztény-konzervatív kurzusra épülő ideológiája. Vagyis, semennyire! Ez a mozi két emberről szól, akik, legyőzve a társadalmi, s szociális háttér adta különbözőségüket, legyőzve, nemük azonosságából fakadó, őrült gátakat - mégiscsak a "viktoriánus kor elején" járunk-, vonzódni kezdenek egymáshoz. Bár épp Alan Turing, minden idők egyik legnagyobb matematikusa, több, mint száz évvel később, nem ebbe halt bele? Az úgynevezett fejlett társadalmú s roppant civilizált Anglia, egyik legnagyobb tudósát, s legremekebb hazafiját "ítélte halálra" ostobán bigott merevsége okán! Ja, szörnyű kimondani két nőről, de vonzódni kezdenek egymáshoz. (Egyébiránt, gőzöm sincs, hogy leszbikusak, vagy "csak" biszexek voltak, nem olvastam utána, nem érdekel!)
Illetve vonzódniuk "kéne", ha a két színésznő, ugyanazon színvonalon produkálná, a "szavak, s felesleges dialogók nélküli " kapcsolódás magasabb szintjét! Ronan hozza, Winslet nem! Nincsenek a moziban teljesen értelmetlenül megírt, szájbarágós párbeszédek, s nincs is rájuk szükség. Mind a rendező, mind a forgatókönyv, a két főszereplőre bízná, hogy üres szavak nélkül is megoldják azt, amihez nem is kellenek feltétlenül, elcsépelt "szóvirágok", üres mosolyok, s "bazsalyogós" PR! (Arra ott az "Álommeló"!)
Két ember - nő - akkor is képes egymáshoz közel kerülni, ha..., ha "csak"..., pillantások, érintések, apró gesztusok teremtik meg a fundamentumot. Nekem kimondottam tetszett, hogy nincs értelmetlen "pofázás", csak olyan momentumok, amik áthatolnak, az áthatolhatatlan falakon. A korabeli Anglia, az apró kisközösség ábrázolása, a szegénység, az éhség, a nyűgös, boldogtalan, s nehézkesen merev "Anya" - Gemma Jones, pokoli jó!, a szó szoros, a átvitt értelmében, egyaránt - fázós éjszakák "hideg hullámai", gyertyafény mellett..., akár az óceán szél fútta vízáradata, jól, majdhogynem tökéletesen van ábrázolva. Ettől, s csak ettől - minden hibájától eltekintve - szórakoztató a film. Ám az "ember", megint elvész. S ez most már - hiába kedvelem, s tartom jó színésznőnek, mert az! - egyértelműen, Kate Winslet "bűne". Winslet olyan szinten beleragadt a melankolikus, fáradt, kiábrándult, hidegen kő-merev, elkerülő kötődő, depresszív, bánattól átjárt, gorombán elutasító, érzelmeket tudatosan üldöző karakterek sémakaraktereibe, ami már egyszerűen fárasztó. Depresszívnek, itt vagyok én! Most a vásznon is ezt nézzem, állandóan, óraszám? Kicsit muszáj kiszabadulni..., mert nincs élmény, nincs katarzis, nincs feloldás, csak jelen mozi esetében, egy végtelenül ötlettelen, s gyáva befejezés! Igaz, mi emberek - bizonyos értelemben kivételnek érzem magam -, olyan gyávák vagyunk, ha érzésekről van szó, ami már ijesztő!
Becsüljük meg, ha szeretnek, mert kevés ember, kitől megkapod, a valódi érzelmeket! Ha eltolod magadtól, ne csodálkozz, ha egy idő után, mindenki elfordul tőled!
Saoirse Ronan, meg..., nos igen, ő megint tökéletes! Imádom! Olyan, mint a brüsszeli csipke, áttetsző, aprólékos rajzolatú, finom, elegáns, de érdekfeszítően komplikált, tele kémiával!
Nem rajta múlik, hogy a film, "bukta"!

A szabadság hangja - Vélemények (2024-04-30 17:58.03)
Film-szakmailag, amatőr munka! Ez, kétségbevonhatatlan tény! Hogy miért, nem részletezem, ugyanis semmi jelentősége. Jim Caviezel, nem a "texasi cowbojjá átlényegült" mimikri okán üt át a vásznon -, hisz ezen módon csak igyekeztek, egy amúgy latinó kinézetű férfit, virtigli amerikaivé maszkírozni, hogy hasonlatossá tegyék az "eredeti" Tim Ballardhoz - , hanem attól hogy minden rezdülésében, s tekintete sötét, ám érzelmes mélységében, másodpercről-másodpercre, ott a dráma. Az a "fajta" színész, aki ebben a legjobb! Ez a mozi- ha csak nagyvászon szintjén tekintünk rá -, nem egyszerűen középszerű, hanem "pocsék"! Ellenben a téma, amit felvet, amit tárgyal? Kapjuk már fel rá a fejünket, igaz, homokba dugni, a Pasa-park mélyéről, könnyebb! S ebben a lényeg! A mondanivalóban, nem a szakmaiságban ad, nyújt, s ébreszt! Már, akit, ébreszt, miközben épp akciós, a sok tízezres, legó, valamely plázában, miközben beparkolunk, a méregdrága, utcai terepjáróval, a mélygarázsba...! Legó..., "meki", okos teló - persze a legjobb - azt hisszük, ezzel adunk gyermekünknek, ám, dehogy... Öleljük, szeressük őket, feküdjünk melléjük, s meséljünk nekik, társasozzunk, kártyázzunk velük, diázzunk - micsoda idejétmúlt "kádári szórakozás" - , beszélgessünk velük, törődjünk velük, ne pénzben mérhetően, hanem lelküket ápolva! S adjunk hálát a sorsnak, hogy így élhetünk!
Nem azért készült, ez az mozi, hogy popcornt zabálva, s "colát" hörpölgetve sírjunk, s picsogjunk rajta, s utána hazatérjünk a "nagytévés, légkondicionált lakásba", majd kaját rendeljünk! Hanem azért, hogy gondolkodjunk el azon, sok-sok millió - kimondani is is ijesztő - gyermek szenved a világban, hasonló sorskörülmények között, mint, amit a film bemutat. Az "ókor" rabszolgatartó társadalmai, a kanyarban, a fasorban sincsenek..., miközben, ez itt, amiben élünk, a XXI. század, vagy, mi a szösz? Felfoghatatlan! Tim Ballard, nem egy lelket mentett meg, kockára téve nagyjából szinte mindent, amiről az amerikai középosztály élete szól, hanem sokakat! S bántóan kegyetlenül rámutatott, ez a férfi - nézd már "férfi"? - a kiállásával, a színtiszta borzalomra, ami a világban dúl. Nem csupán az iszonyatot termelő "közel s közép keleten, nem, kizárólag az "elmaradott Afrikában", s dél s közép amerikában", hanem ott, s ahol, s akik, mindezt "fogyasztják". Például, épp az USA- ban! Vagy Dániában, Svédországban, akárhol... - ne legyünk illúziók áldozatai - az úgynevezett fejlett "világban"! Ugyanis, a piac termeli meg a keresletet! A piac pedig, a "gazdag országok" sajátja, hisz ott a pénz! Ha egy lelket megmentesz, a világot mented meg! Mi, európai emberek, el sem tudjuk képzelni, milyen egy tál rizsért, napi 12-15 órában szőnyeget szőni, vagy épp kokacserje levelet szedni. A legegyszerűbb azt mondani, "civilizált" európai emberként - hűvös távolságot tartva a valóság szembesítő szörnyűségétől-, hogy akkor majd nem veszünk "perzsa szőnyeget", s majd persze a gyermekmunkán gazdagodó gazember, majd azt mondja: akkor menj kis Ali egyetemre, a "biznisz bebukott", te meg tehetséges vagy, hát hajrá! Nem, ha nem "szőhet szőnyeget, az a szegény kis Ali, éhesen, sőt, éhezve fekszik le aludni!!!
Ostobák vagyunk, s álszentek! A pedofíliát, az ártatlan gyermeki lelkek szexuális kihasználását, már ne is említsem. Még, ha kimented is..., őket..., életre szóló, múlhatatlan trauma fogja végigkísérni, minden napjukat, minden álmukat, életüket, múltjukat, jelenüket, jövőjüket! Már, ha van jövőjük, egyáltalán.
Tisztelettel ajánlom ezt a filmet, megtekintésre, s esetleg, magukba fordult "eltöprengés végett": Orbán Miniszterelnök "úrnak", kit annyira érdekel a "magyar családok sorsa", mint engem a kabocák szaporodási rítusa, Novák Katalinnak - ki rövid időre ugyan, de a politika jóvoltából "felettünk valónak" vizionálhatta magát, Varga Juditnak, a törvények, rövid ideig tartó őrének, Balog "püspök" "úrnak" - ki lelki üdvönkért felelős, ugye, agyrém -, s a "K.Endréknek" - bárkik legyenek is ők -, a Kaleta Gáboroknak..., s a "Misi, Józsi, s Pista bácsiknak"! S az őket mentegetőknek! Ha, nincs ez a mostani "politikai vircsaft" egyetlen szem sem szegeződne rájuk! Tragédia!

P.S.: Bill Camp..., szerepében, kurva jó volt!

A szobalány - Vélemények (2024-04-29 18:11.31)
Bár, alattam már többen - s remekül, nálam sokkal jobban - megfogalmazták a mozi összes érdemét, muszáj pár sort iderónom, mert ennyire meghökkentően tökéletes vizuális remekműbe, ritkán botlik bele az ember. Sajnos - nem vitatom, nem teljesen légből kapottan, hisz a történet "fősodra", sok minden egyéb mellett, mégiscsak két nő egymás iránti vonzalmára épül - egyedibb látásmódú audiovizuális élmények befogadásában avatatlan, s ósdi gondolkodású szemek, de főleg "agyak", valamiféle leszbi szoftpornót képzelegnek bele a filmbe, s persze rögvest nekiállnak ítélkezni, s pfujolni, de ez a magyar közgondolkodás avítt közegében, nem meglepő. Az ellenkezője lenne az. S ráadásul ázsiai nők? No, ezzel már tényleg, mi a baj? :) Az külön vicces, s szánalmas, hogy a pornó oldalak, pont ezen szegmensben, a legnézettebbek közé tartoznak! De tényleg, lépjünk túl ezen!
Végre-valahára a szerelem, a vonzalom, a pusztító - néha, s nem túlzó a szó, öldöklő testi vágy - természetét kéne górcső alá venni, s megérteni. Más filmet s egy híres római császárt idézve: "Mi ez a dolog önmagában, mi a természete?" Gyorsan tekintsünk is el attól, hogy mely "nemek között", ugyanis ez megint zsákutca, s nem vezet sehova. Az ember, már csak ember, a nő, nő, a férfi, férfi, olyan, amilyen - Neander-völgy óta! (Remélem egy "okos" sem fogja majd iderittyenteni, hogy kihaltak, mert tökön szúrom magam! Mondjuk a nagy, összetett rendszerekben való gondolkodás, kevesek sajátja, a"szőrözés", annál inkább az okoskodok sekélyes gyönyöre !) Legyen leszbikus, homoszexuális, pán szexuális, heteró szexuális, vagy az ördög sem tudja, milyen belső szexuális késztetés határozza meg vágyait. A "mögöttes mozgatórugók", törődjünk bele, ugyanazok! A történetet sem kezdem el elemezgetni - regény adaptáció, tehát nagyrészt adott az alap - legyen elég tán annyi, hogy lassú, ám rendkívülien kifinomult építkezése - amit valaki akár unhat - ellenére lebilincselő, s, aki kedveli a csavarokat, a "meglepit", az sem fog csalódni.
Ám, s ami tán az esszencia: az adaptáció hibátlan belehelyezése az úgynevezett "keleti kultúrába", s az a mindent felülmúlóan precíz, aprólékosan kidolgozott, retinát izgató, parádés vizuális orgia - ismétlem magam a vizuális szóval - , ami egész egyszerűen, elképesztő. Az operatőri munka, a díszlet, a jelmezek, a belső enteriőrök minden részletre nagy gonddal figyelő kidolgozottsága, az utolsó "fűzőgombig", annyira végtelenül precíz, s igényességgel teli, hogy szinte történet nélkül is megállna a lábán a mozi! Festményszerű jelenetek tömkelegének varázsa vonzza tekintetünket. Állóképekké is merevíthetnénk e különleges tárlatot, úgy éreznénk, egy bámulatosan egyedi múzeumban járunk, melyben unatkozni képtelenség. A film festményszerűsége - már megint ismétlem, önmagam - megkapó apró nüanszokban bontakozik ki. Egy csengettyű, egy fülbevaló..., a drapériák, a finom művő porcelánok, s a fű zöldje, a japán kert nyugalommal teli szépsége - egy izgalmasan nyugtalanító környezeteben - a cseresznye virágok színei..., s szinte hallod a selyem suhogását! Ezt vagy érzed, vagy nem! A női bőr lágy szépségének bemutatása? Ilyen módon? Szinte végigsimítod ujjbegyeddel, miközben csak a távolból, nézőként vagy jelen...,vagy épp a torz nemi vágyak -persze, mi a torz? hol kezdődik az elnyomó perverzitás, s hol végződik a közös gyönyör?, a távol-keleti szexuális fantáziához képest, mi, európaiak a fasorban sem vagyunk..., náluk ez évezredes hagyományokból építkezik, Hustler, s internet nélkül - s igen, az olykor szadista képek kegyetlenségei is intellektuálisan izgalmas esztétikával telnek meg. Nem öncélúak! Ez a mozi, nem egy "babazsúr" - idézek mástól, itt alant, mert annyira jó a "megfogalmazás" - , de, ha valaki nem fél az átlagtól eltérőtől, vágjon bele!
Ajánlani, csak azoknak merem, akik nyitott elmével néznek, olvasnak, látnak, mert nagyon nem való ez a film, mindenkinek!

Independence összes hozzászólása

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk