Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Tükröm, tükröm
- DUNA TV, 22:05
Danny Collins
- Filmbox Extra HD, 22:30
A fekete tulipán
- Cool TV, 23:00
A specialista
- Viasat3, 23:15
Cool túra
- Paramount Network, 23:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Rosario Dawson (45)
Gary Daniels (61)
John Corbett (63)
Sean McNamara (62)
Candice Bergen (78)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Udvaros Dorottya - Vélemények
A rádió aranykora - Vélemények
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
The Last Rifleman - Vélemények
Jon Bon Jovi - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Devotion aaaaa
Rebecca De Mornay aaaaa

 

Kriszti54 adatlapja

Osztályzott filmek
Összesen 1 filmet osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 0 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa, 1 aaaaa, 0 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 film:
Kalózok aaaaa

Az összes osztályzott film

Osztályzott színészek
Összesen 1 színészt osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 0 aaaaa, 1 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 színész:
Nam-gil Kim aaaaa

Az összes osztályzott színész
Beállított színészfigyelők száma: 1.

Fórumhozzászólások
Hozzászólások száma: 4.
Utolsó hozzászólások:

Élősködők - Vélemények (2020-04-10 23:45.15)
Az utolsó bekezdésedre válaszolva, sajnos nem úgy látom, hogy a neo konfucianizmustól leszakadnának, szerintem ez a legnagyobb probléma náluk. Le a kalappal egy igyekvő nép, az eredményeik nem véletlenek, de most mintha megtorpantak volna, épp e kettősség miatt, ami a privát életben nagyon is él, és gyakorolják rendesen. Én boldogan tisztelek bárkit aki arra érdemes, de nálam csak úgy nem jár, még akkor sem ha 2 nappal korábban született mint én és ezáltal feljogosítva érzi magát arra, hogy pokollá tegye az életemet, akár munkahelyen, iskolában - rengeteg a kiskorú öngyilkosok száma - vagy akár a családban. Nagyon szélsőségesen értelmezik ezeket a dolgokat. Információim szerint Konfuciusz nem írta le tanításait, hanem halála után "emlékezetből" vetették papírra (akár a biblia különböző levelei stb. több száz évvel a történés után íródtak). Nos a hosszú idő elteltével bármit " szájába adhattak". Én ebben bizonytalan vagyok. El tudod te azt képzelni a 21. sz.-ban, hogy ha egy fiúnak az anyukája nem adja áldását a választottjára, akkor nem veszi el???? Az ilyen összehozott házasságok következtében vannak a rettenetesen rossz házasságok, mert elválni is bűn. Na de eldugulok, csak még annyit, az ilyen különleges nemzetek nagyon ismerni kell ahhoz, hogy tudjuk mi is történik valójában. Ehhez képest a film egy light-os kis szösszenet volt.

Élősködők - Vélemények (2020-04-09 21:10.03)
Kedves Dobsony! A látszattal ellentétben - nyilván kissé "darabosra" sikerült a fogalmazásom, -egyáltalán nem szarok le senkit! Viszont mint régi internet használó elegem van a durva beszólásokból ezért mintegy önvédelmi reakció volt a részemről, hogy nem érdekel ki mit gondol stb. Elnézést kérek, ha ezzel megbántottalak nem volt szándékos. Látod már meg is szegtem a magam alkotta szabályt, és válaszolok a "válaszodra". Tehát mivel én kb. 10 éve nézem Ázsia filmtermését - magánéleti katasztrófa következtében megrogytam kissé és ezek a "fura" teljesen más alapokról induló filmek sorozatok tudtak csak kikapcsolni, akkor amikor az létkérdés volt számomra, - megállapítható hogy a legegyszerűbb, szinte már gagyinak mondható filmsorozatuk is hordoz magában komoly társadalomkritikát. Én ha rácuppanok valamire akikor meglehetősen alapos vagyok, tehát: tanulmányoztam a történelmüket, a társadalmi berendezkedésüket, szokásokat, hagyományokat, mit miért tesznek, mit esznek és mikor, és miért úgy ahogy. Az ominózus film ebből nem sokat mutatott, csupán egy szeletke volt látható, ami napjainkban is előfordul az érintett országban. Én először nem értettem az egészet, és többek között azért is kutakodtam. Nem értettem, hogy lehet hogy egyik oldalon van a nagy gazdasági felemelkedés, a másik oldalon pedig "középkor". Nem véletlenül hívták Koreát "remetekirályság"-nak most sem tud senki csak úgy oda menni még ha vízumot kap akkor is kemény falat, mert nem közösködnek. Kissé belterjesek ezáltal, van ennek jó, de rossz oldala is. Számomra ez a film nem nyújtott semmivel sem többet, mint egy hétköznapi naponta leadott filmsorozat (nem mondom hogy szappan opera, mert akkor mindig a brazil förmedvények jutnak eszembe, és ezek a koreai szösszenetek annál azért jobbak). Megfigyelésem szerint általában nagyon jó témájúak a forgatókönyveik, és legtöbbször nem siker teljes egészében kihasználni a lehetőségeket a filmek megalkotásakor, legtöbbször marad némi hiányérzet. Ennél a filmnél is bőven meg volt. Lehet, hogy nemzetközibbnek tűnt ez a film, ám én úgy gondolom hogy nem feltétlenül kell utánozni senkit, nem kell szégyellnie egy nemzetnek, hogy ő az ami, és átvenni egy olyan mintát ami nem a sajátjuk. Sajnos ez elég gyakran előfordul náluk, jó kis kettősség uralkodik ilyen téren. Javasolnám a www.az-en-mozim.blogspot.com oldalán a Pandora, Taxisofőr, Május 18. mozifilmeket, ha megnéznéd elég érdekes korrajz és társadalomkritika mindegyik, ezek után én úgy gondolom az Élősködők csupán egy a sok közül. Ha érdekelnek sorozatok szívesen ajánlok olyanokat amelyek segítenek betekintést nyerni ennek az érdekes ázsiai népnek az életébe.

Élősködők - Vélemények (2020-04-08 10:15.06)
Már 10 éve nézek Dél-Koreai sorozatokat és filmeket is. Kosztümöset és napjainkban játszódót is. Nem vagyok filmszakember! Szubjektív a véleményem: dobtam egy hátast amikor ezt a díjesőt megnyerte a film.Elég sok koreai mozifilmet néztem meg csupán kíváncsiságból,és úgy vettem észre abban a jó színészek ellenére nincsenek igazán a toppon. Tőlük talán a Gangnamstyle volt ami igazán egyben volt szerintem. Én még a nagy olasz-francia-amerikai combón nőttem fel - már nem vagyok tini,lehet hogy ezért múlta alul a várakozásaimat ez a film is. A koreai színészek rendkívüliek, nincs olyan feladat amit ne tudnának 100 %-on teljesíteni. De maga a film cakk-pakk számomra nem Oscar-díjas, de én nem sajnálom tőlük. Kicsit kezd az Oscar-buli is hasonlítani az Euróvíziós dalfesztiválhoz..... Hogy a véleményem ellenére miért nézek koreai filmeket - megsúgom kínait is nézek és japánt is - mert eluntam az amerikai filmáradatot ami a TV-ben van, így azt már be sem kapcsolom, viszont "agymosásnak" teljes kikapcsolódásnak ezek az ázsiai filmek-sorozatok tökéletesek. Én így pihenek. Nem vitázom senkivel, nem érdekel ki mit válaszol, ez az én szubjektív véleményem.Szép napot mindenkinek! :-)

Kriszti54 összes hozzászólása

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk