Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-09-26
A gonosz nem létezik
Adóztass, ha tudsz
Barátom, a pingvin
Exhibition on Screen: John Singer Sargent, a jólét festője
Kaláka - a Kárpátoktól a Karib-tengerig
Lepattanó
Megalopolisz
Ne oldozz el!
Vakarcs

2024-09-19
A kegyelem fajtái
Egércsapda
Egy család rövid története
Fekete pont
Lottóőrültek
Monte Cristo grófja

2024-09-12
Balhé a Riviérán
Nemere István: Addig írok, amíg élek
Örökké
Szádra ne vedd!
Zenit

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Vissza hozzád
- Film Mánia, 08:45
Harry Potter és a Főnix Rendje
- Mozi+, 09:00
A Lego-kaland 2.
- HBO, 09:15
Aquaman
- HBO2, 09:30
Isten teremtményei
- Cinemax2, 09:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Stephen King (77)
Bill Murray (74)
Luke Wilson (53)
Jerry Bruckheimer (81)
Szirtes Ágnes (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Egy kosaras naplója - Vélemények
2022-es választás
A csapda (2024) - Vélemények
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Togo aaaaa
Jozef Adamovíc aaaaa

 

Lstriker hozzászólásai

Ugrás Lstriker adatlapjára


Mágusok (sorozat) - Vélemények

2011-05-26 11:50.30
Jó kis sorozat volt ez! Szívesen megnézném újra, egy ismétlést megérne (az első évad legalábbis).


Harry Potter és a Főnix Rendje - Hibák, bakik a könyvekben?

2010-11-30 15:44.10
Az Odúban sokszor kimondták Voldemort nevét, de még az esküvő előtt. Akkor még nyilván nem volt rajta a tabu. Az esküvőn nem hangzott el a név, de azt az üzenetet kapják, hogy a Minisztérium elesett - tehát nyilván onnan tudták a halálfalók, hogy hova kell menniük, és a koncentrált támadásukkal törték meg a hely védővarázslatait. Ekkor tehették a tabut a névre, hiszen nem sokkal később a Tottenham Courton valóban ez alapján bukkannak rájuk. A Black házban aztán tényleg kimondják a nevet büntetlenül, és az egyetlen lehetséges magyarázat, hogy a tabu nem képes megtörni valamennyi védővarázslatot - például a Dumbledore által felrakott Fidelius bűbáj lehet a kivétel.


2010-10-29 13:39.03
Egy kisebb hiba az első könyvben. Mikor Harry seprűjét megbabonázzák, Hermione, miközben rohan Piton mögé, ellöki Mógus-t. Ez után gyújtja meg Piton talárját, és a szöveg szerint még fél perc elteleik, mire Piton észreveszi a tüzet. És csak ekkor kezd újra rendesen működni Harry seprűje. Pedig az utólagos magyarázat szerint Mógus támadt Harry seprűjére. E szerint elvileg a seprűnek már akkor helyre kellett volna állni, mikor Mógus elesett.
Persze meg lehet magyarázni azzal, hogy pont ekkor hatott Piton ellenátka, de ez kicsit már erőltetett...


2010-09-01 16:16.44
A thesztrálokkal a hiba ott van, hogy pont kapunk leírást arról, hogy Cedric halála után a kocsikkal kimennek a pályaudvarra, de Harry akkor még nem látja a thesztrálokat. Csak a következő rész elején, amikor újra a Roxfortba utaznak. Az író azzal magyarázta, hogy idő kell hozzá, hogy feldolgozza magában a halált, csak utána látja a thesztrálokat. De bevallotta, hogy ezt a magyarázatot csak azért találta ki, mert nem akarta egy ilyen rejtéllyel lezárni a könyvet.


2010-04-06 12:08.19
Sajnos ennél sokkal alapvetőbb hibák is akadnak. Pl a mugli szokások, és öltözködés. A könyvek szerint a varázslók többsége a muglik között lakik és él, mégis visszatérő poén, hogy mennyire nem értenek a mugli öltözködéshez, és tárgyakhoz. Ha kell, ha nem, talárban járnak. (Sokkal logikusabb lenne, ha ők is hétköznapi cuccot hordanának, és csak alkalomra vennének fel talárt. Egyébként a könyvben a Roxfortban csak talárban járnak, a filmekben viszont mugliruhában.)
Ennek ellentmond a 7. kötetben Ron, aki gyakorlatilag muglimentes környezetben nőtt fel, mégis van farmernadrágja, sőt Hermione éppen a kinőtt farmerját pakolta el a táskájába.


2010-01-21 13:24.14
Nem tudjuk, mennyi ideig repült a sárkány, mert csak annyit ír róla, hogy a nap már lemenőben volt, de a sárkány még mindig repült. Ezen az alapon az egész napot a levegőben tölthette, nade egész nap ott lógni a hátán... hát necces.


2009-08-27 21:59.48
Téves. A könyvben le is volt írva részletesen. Amikor először ott jártak Harryék, akkor elmenekültek a helyszínről, és nem látták Csikócsőr lefejezését, csak távolról hallották a pallos hangját, és Hagrid óbégatását, de nem értették a kiabálását. Másodjára akkor szabadították ki Csikócsőrt, mikor az eredeti énjük már elpucolt a helyszínről, ekkor ott rejtőztek a közelben, így látták, hogy a lecsapó bárd egy tököt vágott ketté (dühében csapott le a hóhér), Hagrid pedig azt óbégatja, hogy megszökött a drága, milyen okos stb.
Tehát első alkalommal nem látták Csikócsőr lefejezését, csak a hangokból következtettek (tévesen) annak megtörténtére.


2009-07-06 12:07.16
A pálcák körüli dolgok elég zavarosak a teljes sorozatban. Ez egyik oldalról rendben is van, mert láthatjuk, hogy a varázslók túlnyomó többsége sincs tisztában a pálcák valódi tulajdonságaival a legkevésbé sem. (Látszólag alig 1-2 ember tudja, hogy nem elég birtokolni, uralni is kell a pálcát.)
Abban következetes is a dolog, hogy a sorozat elején Ron és Neville is örökölt pálcát használ, és bénázik is vele. Amikor új, saját pálcát kapnak, ugrásszerűen javul a teljesítményük.
De a végén tényleg illett volna rendbeszedni a pálcákkal kapcsolatos szabályokat, különösen annak fényében, hogy a 7. kötetben igen nagy szerepük volt!
Ami itt fura még, hogy Voldemort sem tudott sokat a pálcákról, és simán elkérte Malfoy pálcáját, ahelyett, hogy elvette volna. És ezt Ollivander javasolta neki...


2009-06-12 10:47.32
A 7. részben menekülés közben éheznek. Pedig Hermione tud a semmiből madarakat varázsolni. Én megsütném őket.
Voldemort tudomása szerint csak úgy lehet a bodzapálca ura, ha megöli az előző gazdáját, akiről úgy tudja, hogy Piton. Mégsem saját kezűleg teszi, hanem a kígyóval öleti meg, pedig az lehet, hogy nem is ér. Miért nem az Avada kedavra? Nyilván túl gyors lenne, nem lehetne az emlékeket Harrynek adni. Akkor is párbajozhatnának, és megsebesülhetne Piton halálosan úgy is. De ez a kígyós mindenképpen logikátlan, rossz megoldás.



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk