Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Kosarad tartalma
A kosaradban 19 DVD és 2 Blu-ray van.
Mozgasd az egeret ide, és megmutatjuk tételesen a tartalmát!
Rendelésed véglegesítése

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-23
2550
A Hold Sötét oldala
Furiosa: Történet a Mad Maxből

2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Érvek és életek
- Filmbox Premium, 13:40
Kerítések
- Viasat Film, 14:15
Apokalipszis 10.5
- Film Mánia, 14:15
Piedone Hongkongban
- AMC, 14:30
Az öldöklés istene
- Filmbox Extra HD, 14:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Hill Harper (58)
Craig Ferguson (62)
Bruce Thomas (63)
Nikki Reed (36)
Paige Turco (59)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A sógun (sorozat) - Vélemények
Filmkeresés rövid tartalom alapján
- Filmes Sámánok Rendje -
A kísérő - Vélemények
Soós Imre - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Match Point aaaaa
T. V. Carpio aaaaa

 

Fórum - Sorsügynökség - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5
133. Akkor is zoli (2023-09-07 00:08.19)  
Mint a való világban...
Egy nagy mátrixban vagyunk, ahol eleve megírt forgatókönyv szerint éljük az életünket, és amíg nem ébredünk fel, addig ez így is marad!
Talán egy újabb önvallomást láttunk a (háttér)hatalom részéről?!

✴️✴️✴️✴️


132. DInnyetimi (2017-04-10 20:16.50)  
Nem szerelemes történettel nehezebben lehetne bárkinek eladni a filmet, azonban még így is bőven akadnak akik csak legyintenek rá. Pedig...véletlen? - szabad akarat? - sors? - miért is vagyunk itt? lenne itt valami feladatunk? segítenek nekünk vagy mi vagyunk kizárólag felelősek önmagunkért?



131. Hutch Fitzgerald (2017-03-15 14:00.39) aaaaa - (válasz Vmiso 130. hozzászólására)
ez az egész nem az akciójelenetekről szólt...

a film egy fantasztikus ötlet! Mekkora királyság már nem?! Elgondolkoztató.

És aki szereti az ilyen filmeket annak kötelező!

Viso-miso ha szeretnél több kapcsolaton idő és történetsíkon átívelő filmet nézni, ajánlom figyelmedbe a felhőatlasz c. filmet ;))


130. Vmiso (2016-10-24 16:54.29)  
Azt hiszem az ilyen filmekre szokták mondani hogy sokkal több lehetett volna benne.
A téma nagyon érdekes, de nem lett eléggé kibontva, és szinte csak erre a kapcsolatra lett kihegyezve.
Lehetne belőle egy tökösebb, akciódúsabb folytatás:)


129. Brundle (2016-05-16 21:49.35)  
Érdekes film volt én a közelmúltban figyeltem fel rá, nem volt rossz a maga módján adta amit kell simán, és még a hossza is eléggé reális volt nem is volt se túl rövid se túl hosszú szerencsére. Egyszóval nekem megadta amit kell, semmi bajom nem volt a filmmel kicsit sem.


128. Tömö (2016-05-15 11:04.23) aaaaa
Ah, olyan jól indult, aztán a felénél el kezdtem unni. Már csak a "hibákat"lestem, kerestem meg találtam is, kérdések jöttek a fejembe egyre több,amikre nem kaptam választ. Aztán hagytam az egészet, mert nem volt jól tálalva. Futkorászások. A politikusnak menniy ideje van,nem is tudtam?
A nő miért nem kereste, ő tudta volna...ugye ismert ember volt, simán megtalálta volna, ha AKARTA volna. Tehát a nőnek úgy tünt nem volt FONTOS Norris, amaz meg akkor mit erőlködik? nem értettem...meg hívja az ex, akivel egy!! hónapja szakítot, hamar felejt a nő:D főleg, hogy el is volt jegyezve? aztán, vele, de aztán, megint csak házasodik? istenem. Ilyen nő után FUTKORÁSZNI??
Csak is Matt miatt 3*. Meg hog ymegtudtam egy "cipőtanácsadó" 7300.-dollárt keres!:D


127. HettyKing (2016-04-18 10:28.49) aaaaa
Ez most jólesett! Jó film, nem éreztem űrt, bár ha nagyon akarok beleköthetnék, most akkor hogy is van ez a sors dolog, de nem kell! Ez egy ötletes film, pörgős, jó színészekkel és csupa jó zenékkel teletűzdelve! A szabad akarat mindenek felett! Rulez! :)


126. Moxika123 (2016-04-16 23:03.54) aaaaa
Romantikus limonádé.


125. VeeJay91 (2015-09-20 21:10.37) aaaaa
Jó kis film.Az egyik legjobb Damon-tól,és még Bluntot sem láttam rossz filmben.A kalaposok pedig A rejtélyből a figyelökre emlékeztettek.


124. Samick (2013-11-22 19:48.11) aaaaa
Régen láttam a filmet de arra emlékszem, hogy igen nagy csalódás volt. Az előzetes alapján nagyon nagy várakozással néztem meg, mert egy erős elgondolkoztató és mély történetet reméltem tőle, erre maga a film egy langyos romantikus limonádé ami ráadásul unalmas is volt kicsit.
A történet maga nagyon jó alapot kínált volna de ezt a film nem használta ki.


123. Emylio (2013-11-22 09:09.56) aaaaa
Nálam működött a film. Egyre jobban bejönnek Matt Damon filmjei.


122. HMáté33 (2013-11-20 23:44.51) aaaaa
Ne legyenek illúzióink: ez egy romantikus film!
Sorsügynökség, nagy terv, kiigazítások, és hasonlók, mind olyan téma, amik megmozgatják a természetfelettivel foglalkozó elméket, erre a legnagyobb dilemma megint az, hogy "összejöjjek-e vele, ezzel összetörve az álmait, avagy se?” Azért ebben talán van több is…
Egyébként Damon meg Blunt között már-már tapintható a kémia, és ezért románcuk hiteles is. Épp csak mire megszokjuk a mozi tekervényes szabályrendszerét, rá is jöhetünk, hogy magyarázkodik ugyan a film, de mégsem kell annyira gondolkozni: a lényeg, mint oly sokszor, most is az, hogy együtt lesznek-e a szerelmesek, vagy nem.
Ez lehet valahol kevés, vagy valakinek pont elég. Számomra inkább közepes, mert az alapkoncepció ötletes ugyan, de a felvázolása kissé elnagyolt, és nem tudom nem figyelembe venni, hogy ebből lehetett volna sokkal, de sokkal több is.


121. Ozi97 (2013-10-31 12:22.01) aaaaa
Meglehetősen jó film


120. Joaphoen (2013-10-02 22:40.27)  
eddig gagyi,,a nő karaktere egy ostoba idióta ribi,,nem illik a sráchoz...blunt meg egy vámpírfejű holdvilág,tehetségtelen is


119. Törölt felhasználó (2013-09-03 09:40.45) aaaaa
Ez a film tulajdonképpen kis katekizmus az „eleve elrendeltetettben” nem hívők számára.
Szerintem jóval többről van itt szó, mint egy egyszerű szerelmi történet, Ph. K. Dick talán csak arra gondolt, hogy ezzel a fajta sztorival könnyebben csúszik majd a mondanivaló.:)

Az ember, mióta az eszét tudja, vagy legalábbis, mióta képes a kommunikációra, mindig is valami felsőbb hatalmat tett felelőssé az életének az alakulásáért, a sikerekért, a kudarcokért, a betegségekért, a boldogságért, a gazdagságért és a nyomorúságért egyaránt. Aztán ezt el is nevezte sorsnak. Aztán ehhez hozzáadott mindenféle láthatatlan lényeket, akiket földöntúli hatalommal ruházott fel (úgymint az istenek és a párkák), és a kezükbe helyezte az életét. Ezek az ember által teremtett lények, akik a legendák alapján az emberiséget teremtették (ez talán egy pirinyót vicces is:))pedig a saját belátásuk szerint szőtték-fonták az élet fonalát meg előre gyártott terv alapján írták a sors könyvét. És igazából az a furcsa, hogy amíg ez a felsőbb hatalom jelen van az ember életében, addig az „elme ajándékai” pihennek, ha pedig jön a hitetlenség és megkérdőjelezés korszaka, akkor meg a világ a vesztébe rohan... (de lehet, hogy csak azért, mert akkor a sátán veszi át a hatalmat... –gondoljunk csak a tudás fájára, meg a kígyóra:))

És itt lépünk be a történetbe. Napi, huszonnégyórás, szigorú felügyelet mellett őrzik a Sorsügynökség tagjai főhősünk minden napját, és kínosan ügyelnek arra, hogy semmi szín alatt se jöhessen össze azzal a lánnyal, akivel a véletlen sodorta őket egymás útjába. Csakhogy a fickó, aki jelen esetben egy politikus a tökösebb fajtából, nem hajlandó tudomásul venni az „Elnök” döntését és mindenáron szembe megy azzal a tervvel, amit megírtak számára...
Nem értem azokat, akik azt mondják, a katarzis elmaradt. Hogy maradt volna el? Henry „angyal” utolsó mondata hogy is hangzik? „Egy nap majd rájöttök, hogy ti magatok irányítotok.”
És ez bizony így is van. Hiszen ha az a Da Vinci nevű fickó is elfogadta volna annak a sorsszerűségét, hogy a repülés kizárólag a madarak kiváltsága, akkor a kísérletezési kedv Ikarosszal együtt meghalt volna...
Ezért aztán ott van szépen, letisztulva az üzenet: ha olyan fontos számodra valami, hogy megküzdesz érte mindennel és mindenkivel és ha vállalod a tetteid következményét, akkor teljesen mindegy, hogy mi áll a nagykönyvben: a magad ura vagy és nem mások irányítanak.

És csak egy intelem jutott eszembe ezzel a „megszállottsággal” kapcsolatban (pont az, amivel Dumbledor Harryre bízza a Halál köpenyét): „Jóra használd” , és nem lesz szükség többet előírt sorsjegyzőkönyvre meg ügynökökre, akik betartatják az utat.
Szép film, egy remek Matt Damonnal és egy bűbájos Emily Blunttal. (és mindegy, hogy valaki megtalálja-e a történet üzenetét, vagy sem, miattuk már érdemes végigülni ezt a kb. másfél órát)
Legalábbis az én véleményem szerint.:)


118. Fuller666 (2013-09-02 18:10.40) aaaaa
nagyon jó film


117. Wysa88 (2013-09-02 13:54.52) aaaaa
Jó kis film volt, és bár a katarzis elmaradt, azért a téma mindenképpen érdekes, amit feldolgoznak.


116. Spadri (2013-08-07 08:08.43) aaaaa
Bár a film nagyon tetszett és az alakítások is jók, azért nekem ez józan ésszel felfoghatatlan, hogy két ember, aki alig látja egymást, ennyire kötődik egymáshoz.
Spoiler
Persze meg is magyarázzák, hogy miért, mert régebben a sorsuk egymáshoz rendelte őket, csak ezt megvariálták.
Adriant kétszer felültetik, hát az se normális, hogy még így is el akarja venni a nőt, na de biztos a sors, ugye...
Ami elgondolkodtató, hogy tényleg apró dolgokon múlik a sors, kiöntött kávé és hasonló dolgok indítanak el lavinát, találkozásokat, érzelmeket. Sosem tudhatjuk, min múlik az életünk, mikor fordul a sors kereke, egyáltalán meg van-e írva az egész, vagy csak a nagy gépezet részeiként cselekszünk mi is, nem látva az összefüggéseket.


115. Kristian23 (2013-01-06 21:02.49) aaaaa
Nagyon szép film, ami nálam a szerelem erejéről szól, ami minden akadályt legyőz. Nagy hatással volt rám a film. Talán kicsit lassan indult, de szerintem nagyonis megéri végignézni.


114. Man2 (2012-08-05 15:15.11) aaaaa
unalmas 10 percig birtam


113. Scal (2012-04-06 20:47.23)  
El nem hiszem, hogy tavaly sikerült az összes szar filmre jegyet váltani, ilyen gyöngyszemek meg kimaradtak. Bár azért újabban ha meghallom, hogy Dick adaptáció, inkább azok jutnak eszembe, amiket elkúrtak, de mindenesetre ez baromi jó volt. És az is érthető amiért a Csúcshatással együtt kimaradt, javában írtam a szakdogámat. Ami ha így belegondolok, lehet csupán egy hátráltató tényező volt.

[link]


112. Mytia (2012-03-16 14:24.56) aaaaa
Sorsunk előre megvan írva - ez erre a filmre tökéletesen igaz. Csak itt a Nagykönyv mellett, több kiskönyvben is szerepel, amiket érdekes ügynökök birtokolnak, a tervre ügyelve. Ám egy szerető szív mindent felborít, és a boldogsága érdekében még az ismeretlennel is szembeszáll.
Az alapötlet érdekes, a megvalósítás is rendben van, az alakítások jók. Kellemes, pörgős kis (romantikus) akciómozi.


111. Városi vadász (2012-02-05 22:07.23) aaaaa
Na ez jó kis film volt. Nem tudom második nézésre mi lenne róla a véleményem, vagy hogy egyáltalán megnézném-e még egyszer, de most azt mondom, hogy jó volt.
Talán magát a témát kicsit jobban kifejthették volna, de a film romantikus része rendben volt.
Ajánlom mindenkinek.


110. Cantri (2012-01-04 17:31.29) aaaaa
Remek alapötlet + jó színészek + hangulatos trailer = jó film? Nem feltétlenül, hiszen nem kell a filmtörténelem vaskos könyvében sokáig visszalapoznunk, hogy a biztató előjelek ellenére pocsék, jobb esetben átlagosnak mondható produktumokat találjunk, de a Sorsügynökség úgy vélem megfelel a fenti képletnek.
Egészen biztosan sokan vannak közöttünk, akik elgondolkoztak már azon, hogy mi magunk vagyunk-e sorsunk kovácsai, avagy esetleg valami felsőbb hatalom - legyen az Sors, Isten, Allah, vagy amiben épp hiszünk - szabja meg mindennapjainkat. Jómagam inkább az előbbit pártolom, hisz mindenképp szeretném hinni, hogy az életemről, cselekedeteimről csakis én döntök. Persze könnyű volna hátradőlni azzal a tudattal, a felelősség legkisebb csírája nélkül, hogy bármit teszünk az életben, azt valójában egy felsőbb hatalom véste a Sors könyvébe, hogy pusztán bábuk vagyunk egy kozmikus sakkjátszmában, de én őszintén úgy gondolom, hogy ez nem így van.
A Sorsügynökség - mankóként használva Philip K. Dick novelláját - ezt az igen régóta boncolgatott témát kívánja górcső alá venni, fogalmazzunk úgy, hogy a maga módján. Mert a szkriptíró nem mondhatni, hogy velejéig kiaknázta volna az ötlet kínálta lehetőségeket, de azt sem lehet állítani, hogy mindenféle magyarázat nélkül hagynának minket. Nem, a készítők inkább megmaradtak a biztonságos középút mellett, azaz tálalnak egy jónak mondható alapot, de azt nem kívánják részletesebben kidolgozni. S talán ez a film legkomolyabb bökkenője, mert azért az ember egy ilyen feldobott labdát látva igenis szeretné megkapni rá a csattanós választ is. Ez nem most, nem ettől a filmtől kapjuk meg, azonban az alkotás másik szála úgy érzem teljes mértékben rendben van. Sőt mondhatni a szerelmi szál kidolgozottsága magasabb színvonalúbb, mert Damon uraság és a bájosan elragadó Emily Blunt között igenis érezni a szikrát, azt a fajta vonzalmat, melyet az irodalom "igaz szerelemként" emleget.
A filmben feltűnően szép képek sorakoznak egymás utánjában, ez persze nem véletlen, ha megnézzük ki dolgozott rajta. John Toll urat jómagam a szenzációs fotósok közé sorolom, és azt hiszem a nagyérdeműnek sem ismeretlen a munkássága, ha olyan címeket említek, mint A rettenthetetlen vagy Az őrület határán. Sajnálattal látom, hogy mostanság inkább közönségfilmekben csillogtatja tudását, de kétségtelen, hogy az ilyen alkotásoknak igencsak jót tesz az ilyesfajta vizuális megmunkáltság. Mindezt megfejeli Thomas Newman kiemelkedőnek vagy éppen teljesen eredetinek nem mondható, de kellemes muzsikája, ami nagyon sokat ad hozzá a film melankolikus hangulatához.
Összességében a Sorsügynökség egy ügyes keveréke a romantika és a sci-fi világának, még ha az előbbi mondható falsúlyosabbnak, de úgy gondolom, hogy egy kommersz film mércéjével mérve a tudományos-fantasztikum uralta részére sem lehet komoly panaszunk.


109. Scholes18 (2011-11-12 23:17.16) aaaaa
Ők egymásra találnak, királyság van, csóri Adriant meg másodszor b*sszák át a palánkon, szép dolog a szerelem :D Maga a film nem rossz, az alapötlet tetszik.


108. Az utolso szamuráj (2011-10-29 14:19.33) aaaaa
Jóindulatú film:mégis,kár érte.Kevés.
Mert ebben a témában akkora erő van, olyan kérdéseket vet fel,olyan grandiózus a terepe,szinte lehetetlen egy (tömeg)filmbe belezsuppolni:a rendező néhol tesz valamire kísérletet,de azok szó szerint azok is maradnak.A film hát lassacskán romantikus moziként üzemel:annak amúgy megfelelő,pár üldözéssel,amik meg tv-film izgalmúak.
Van saját akarat,avagy minden meg van írva előre?Amit mi annak látunk,lehet,nem is az csupán,hisz épp hogy döntésünkkel a Terv-nek-Sors-nak...-megfelelő mód cselekszünk?És...mi irányít,ha egyáltalán irányít valami,valaki?
Én úgy hinném,az emberek döntő többsége hiszi azt,lépéseink előre le vannak írva,minden gyászunk,örömünk,kudarcunk,sikerünk.Lehet,hogy ez valamiféle kényelmi pozició is egyben,valamint sok mindent rá lehet aggatni:de hát,nem éppen tökéletes lények vagyunk(főleg így belegondolva,ha lépéseinket meg kell tervezni....) .A Sorsügynökség egy remek -és hivatkozási pontként is feltüntethető-sci-fi író,K. Dick novellájából született,akinek műveit ilyen-olyan minőségben adaptálták vászonra.Itt valami félresikerült,el is tér az alapfelállás is,mégis,azt,hogy rossz mozi lenne,bűn kijelenteni.
A kérdésekre persze nagyon nincs válasz,és az utolsó megoldás is gyermeteg:ám mint film,eladható áru,mert gyönyörű a képi világa,jók a színészei ,kellemes párbeszédeket is tartalmaz illetve Thomas Newman ismét csak csodaszép dalokat komponált nekünk(bár lop saját magától).Matt Damon és Emily Blunt között pedig működik az összhang,kedvesek és bájosak együtt,még ha a fiú foglalkozása számomra a leggyűlöltebb is.Drukkolunk nekik,mert összetartoznak,mert szerelmesek...és mert jó hinni a szerelem erejében.
Csak épp ugyebár,a filmnek nem erről,vagy nemcsak erről kéne szólnia....


107. Hajrá KTE (2011-10-24 16:49.35) aaaaa
Nagyon jó ötlet,de a kivitelezés...
Nemtudom miért kellett ilyen romantikus szálat belevinni,sokkal jobbra sikeredhetett vna


106. Birka78 (2011-10-02 15:50.28) aaaaa
Nem volt annyira rossz film, csak túl közhelyesre, sablonosra sikerült. Túl szájbarágós volt a tálalás, nem volt benne izgalom, feszültség. Ha krumplit akarsz pucolni az ebédhez, ez egy olyan film, ami közben nyugodtan megteheted, mert nem muszáj a szemed a képernyőn tartanod.



105. Dav (2011-10-01 11:55.27) aaaaa
Rémlett, hogy olvastam az ihletül szolgáló novellát (írója, a zseniális Philip K. Dick olyan filmekhez adott alapokat, mint az Emlékmás, Szárnyas fejvadász vagy a Különvélemény). Ezt vitték tovább – meglátásom szerint – lényegét tekintve romantikus irányba. Ugyebár Matt Damon végig a szerelem miatt hajlandó mindent feláldozni. Persze egy ilyen hölgyért (Emily Blunt) én is sok mindenen elgondolkoznék :). Nem rágtam le a körmöm a nagy izgalmak közepette. Értelmes, szép és igényes film egyébként, csak nem annyira az én stílusom.


104. Kittentyű (2011-09-26 07:23.42) aaaaa
Engem is nagyon elgondolkodtatott a film. Érdekes témát dolgoz fel. Jó filmnek tartom.


1 2 3 4 5

Kapcsolódó fórumok

VéleményekAkkor is zoli, 2023-09-07 00:08133 hsz
KérdésekManusman, 2015-07-22 22:432 hsz
Szerintetek vannak véletlenek?vagy minden okkal történik...PsybeNyo, 2011-07-19 22:142 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk