Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-30
A szirén
Amikor leszáll az éj
Anyai ösztön
Garfield
Gekijoban Haikyu!! Gomi Suteba no Kessen

2024-05-23
2550
A Hold Sötét oldala
Furiosa: Történet a Mad Maxből

2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Dübörög a szív
- Viasat Film, 12:20
A csúf igazság
- Moziverzum, 12:40
Az utazó
- Mozi+, 12:45
Válótársak
- Film Café, 12:50
Jöjj velem
- Film+, 12:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Linden Ashby (64)
John Ortiz (56)
Wotan Wilke Möhring (57)
Joan Collins (91)
Nadja Uhl (52)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Gáspár Győző - Vélemények
Szólánc focicsapatokkal
Mit hallgatsz most?
Szólánc (filmek nevével)

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ártatlanságra ítélve aaaaa
Megyn Price aaaaa

 

Fórum - Albert Nobbs - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

9. DInnyetimi (2013-05-01 08:43.41) aaaaa
Annak ellenére, hogy csak átlagosra értékeltem, azért ez egy figyelemre méltó film. A témája érdekes, Glenn Close és Janet McTeer remekel, de ezt az utolsó kis mellékszereplőről is el lehet mondani, egyedül az zavart, hogy némi hiányosságot vélek felfedezni mind a történeten, mind a karaktereken.


8. Ibcsi80 (2013-04-02 15:06.37) aaaaa
Egyszer mindenképp érdemes végignézni. szerintem Glenn Close-nál sokkal jobban alakított a másik nő. Vagyis féfri.



7. Johnny kapitány (2013-02-17 21:57.04) aaaaa
Nem azt a szokásos hangulatot hozza, amit rengeteg film, amiket egységesen drámának szoktak hívni. Látványra, érzésre végig aránylag nyugodt tempójú, maga a történet a felkavaró. Nem az amit látunk, hanem amit megértünk. És pont ez adja ennek a filmnek a zsenialitását.


6. Tavita (2012-05-20 18:58.22) aaaaa - (válasz Lilibeth 5. hozzászólására)
Engem Szabó István neve is vonz a filmhez, ugyanis ő volt az egyik a három forgatókönyvíróból :)
Remélem jó lesz, még nem láttam :/


5. Lilibeth (2012-05-20 11:29.45) aaaaa
A téma nagyon ígéretesnek és érdekesnek tűnt. Glenn Close neve is vonzott ehhez a filmhez. Sajnálatos módon, ahogy telt az idő, úgy kezdett egyre vontatottabb és unalmasabb lenni. Remélem, másnak jobban tetszik majd.


4. Tavita (2012-03-08 13:50.17) aaaaa
Húúú, de várom már :)


3. City225 (2012-02-25 20:03.31) aaaaa
Soha nem néztem volna meg, ha nem került volna az Oscar közelébe. A téma nem vonz, Glenn Close-t pedig képtelen vagyok kedvelni.
Alakítását látva két dolgot kell említsek. Egyrészt azt gondolom a jelölése jogos, hisz azért beleadott mindent és sikeresen megtestesítette a címkaraktert. Másrészt azonban én képtelen voltam kiverni a fejemből a film közben, hogy mennyire pofátlanul szeretne díjakat hódítani visszafogottan erőteljesnek szánt alakításával. Nem érdemel díjat semmiképp emiatt, mert ennek nem erről kéne szólni. A másik jelölt McTeer jóval természetesebb volt.
A film körülbelük két és fél héten belül a feledés süllyesztőjébe kerül, színészei közül pedig inkább a kevésbé hangsúlyos mellékszereplőket emelném ki.



2. Csernakakos (2012-01-17 15:51.56) aaaaa
Bár véleményem legeleje nem a filmhez kapcsolódik, de a következő sorok nagyon kikívánkoznak belőlem. Nagyot csalódtam Glenn Close-ban, mint emberben. A Golden Globe-díjátadón mikor kiderült, hogy nem ő nyert, egyszerűen gyűrűzött lefelé a képernyőről az okádék sóvárizmusa (sic!). Ez pedig számomra egyszerűen visszataszítóbb volt bárminél.
Még inkább annak fényében, hogy bármennyire is szerette (vagy inkább akarta!) volna, hogy a film, amibe beladott apait-anyait (nem csak színészileg, hisz a szkripthez is hozzányúlt, a betétdal szövegét pedig szintén neki köszönhetjük) sikeres legyen, nem lett az. Sok helyen megfordult, de mindenhol csak kullogott 2011 igazi nagyjai mögött. Én személy szerint díjhajhásznak és unalmasnak tartottam a filmet, sőt sokszor már elképedtem, hogy milyen lealacsonyodó volt, csak, hogy együttérzést vagy könnycseppet váltson ki belőlem. Ezt a nyílt, gyötrelmes törtetést pedig nem tudom értékelni.
A mellékszereplők egyébként sokkal elragadóbbak voltak, mint Close. Gondolok itt Janet McTeer-re vagy Pauline Collins-ra, de elsősorban Mia Wasikowskára, aki újfent kiragyogott az egész filmből. Egyes pillanatokban káprázatos volt, és ilyenkor számomra Close kicsit elhalványult mellette.

Nem mondom, hogy rossz film rossz Glenn Close-szal, csak végig ott marad a második vonalban, és Glenn Close hozzá nem méltó irigykedéssel belefulladhat pezsgőjébe (mint a szutyok Elton John tette, de azért a két ember között - eddig - úgy tudtam, volt egy csillagrendszernyi különbség), de olyanokhoz mint Tilda Swinton vagy Viola Davis egyszerűen nem ért fel. És ezt a kontrasztot sajnálatos módon épp maga a film élezte ki izzadtságszagú akarva akarásával.

(Az igazsághoz hozzáteszem, a film után néztem meg újra Meryl díjátvételét, mert először majd' lezúdultam a földre örömömben nem láttam Glenn reakcióját, de a film után végignézni a tekintetét több mint csalódást keltő volt!)


1. Anitabagwell (2012-01-03 20:40.35) aaaaa
Nagyon kemény a sztorija... meg már a trailer olyan, hogy Glenn Close simán behúzza.... kíváncsi vagyok rá nagyon!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekDInnyetimi, 2013-05-01 08:439 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk