Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-30
A szirén
Amikor leszáll az éj
Anyai ösztön
Garfield
Gekijoban Haikyu!! Gomi Suteba no Kessen

2024-05-23
2550
A Hold Sötét oldala
Furiosa: Történet a Mad Maxből

2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Beverly Hills-i zsaru 3.
- Mozi+, 11:10
Annie
- Viasat Film, 11:15
Egy bébiszitter naplója
- Film Café, 11:35
A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége
- HBO2, 11:55
Leszek a feleségem!
- Film4, 12:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Louis Gossett jr. (88)
Richard Schiff (69)
Paul Bettany (53)
Jamie Oliver (49)
Jane Musky (70)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A legjobb filmzenék!
Furiosa: Történet a Mad Maxből - Vélemények
Hang nélkül 2. - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szarvasbébi aaaaa
Florence Pugh aaaaa

 

Fórum - Egy szerelem története: a nő - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

14. Lilllllibulllli (2016-11-07 20:46.29) aaaaa
ez a változat jobban tetszett, mint a Him, csak nem lehet eléggé cizellálni a csillagokat (7-8). azt néztem meg előbb, lehet emiatt - akkor csak egy szimpla drámának tűnt, de a Herrel együtt rajzolódott ki valami ennél mélyebb - a hazugságok, ellentmondások, hangsúlyeltolódások láttatása egészen egyedi. a Themet már nem fogom megnézni, azt hiszem - számomra így teljes a kép.


13. Frodo Skywalker (2016-09-30 15:22.37) aaaaa
Pipa!
Lehet bennem van a hiba, de nő számomra cseppet idegesítő volt. Vagy nem figyeltem eléggé, vagy tényleg nem derül ki, hogy mi történt a gyerekkel, és a történetet megelőző 6 hónapban, de úgy tűnt, mintha ő csak várt volna arra, hogy valamit tegyen a pasi. Az ilyesmi számomra a zért bosszantó, mert nem csak az egyik féltől kell várni a változást. Talán a másik verzióból több minden kiderül, de az majd csak vasárnap.

Ízig vérig dráma. Lassú, de mégis valahogy leköti a figyelmet. Ami leginkább feltűnt, hogy zenét csak ritkán lehetett hallani, és ha mégis, akkor az elég nyomasztó volt, tökéletesen aláfestve a film és a szereplők hangulatát. A vége is méltó befejezés, hiszen csak sejtetni engedi a dolgokat, ahogy az egész is.

Nem mondanám, hogy átlagos, de 4 csillagot mégsem tudok adni rá, mert többször nem nézem meg :)



12. HMáté33 (2016-09-29 17:31.25) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 11. hozzászólására)
persze, hogy van azoknak hasznuk, nekem is régi barátaim, de azért a tényleges műhöz mégsem érnek fel (remélem nem sértődnek meg:))
sajnos egyébként nem egybemosódásról volt szó (bevallom, én is azt vártam), egyszerűen minden olyan jelenetben, ahol a Him/Her eltért, kiválasztottak egyet és azt mutatták. csak a Them-et nézve egy hétköznapi sztorit látunk, különlegesség nélkül. maga a film persze ettől még nem rossz, hiszen elgondolkodtató a szkript, erősek a játékok és fasza a rendezés, csak hát na...nyoma sincs az eredeti ötletnek.


11. Törölt felhasználó (2016-09-29 17:07.52)   - (válasz HMáté33 8. hozzászólására)
Na de kérem, ne tessen alábecsülni a zanzásított irodalmat, mert például milyen jól jön az egy olvasmánynapló összehadoválásakor...:):)
De szent igaz, a különbség tényleg akkora, mint pl. a Balaton helyett egy lavór vízben strandolni...

Sajnos nem tudok érdemben vitatkozni Veled (ehhez hiányzik a kiinduló filmalap), de emlékeim szerint ott inkább a szempontok egybemosódásáról volt szó. Teljesen érthető volt minden úgy is, sőt, ha lehet ilyet mondani, engem megviselt annyira, hogy egy darabig ne is akarjak a közelébe menni se neki (her), se neki (him). De pótolom, már csak azért is, hogy ellenőrizni tudjam saját magamat, ami az értékelésemet illeti...:)
Addig viszont marad a Reader's Digest-es kiadás...:)


10. Törölt felhasználó (2016-09-29 16:55.27)   - (válasz Frodo Skywalker 6. hozzászólására)
Viccelsz? :) Bármikor bukkanok fel, nézem a hsz-eket, bele-belelapozok ide-oda, a neved meg sehol.Persze, hogy feltűnik. :)
Várom én is, hogy mit fogsz írni a filmről.


9. Berryy (2016-09-29 14:17.02)  
Én is hála Istennek a nő vagy a férfi változatával kezdtem. Ez a lényege a filmnek, a két nézőpont különbsége. A Them-et elkezdtem, de nem fejeztem be, mert a varázs abba már nem volt meg.


8. HMáté33 (2016-09-29 13:57.18) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 5. hozzászólására)
bírom én az utánaolvasást:) sőt, ha már itt tartunk, én a Them fórumán leírtam, mi is azzal a verzióval a problémám.
önmagában nyilván egy jó filmről van szó, elgondolkodtató, érdekes mondanivalóval, de (és ez egy nagy DE!) marhára elveszi Benson munkájának az egyik legfőbb erejét. lévén, ez egy párfilm, ami két szemszögből mesél el egy bizonyos sztorit. na most ebből nyilván a Them-ben (ami egyetlen film) semmi nem jön át, "mindössze" egy sztorit látunk. vagy átjön vagy nem, de a kísérleti jelleg és a szempontok különbözősége értelemszerűen sehol.
egy példa spoiler mentesen: a Her és a Him egyazon eseményt kétféleképp mutat be (nő-férfi szemszögek ugye). ugyanez a jelenet a Them-ben nyilván egyféleképp van megmutatva. nem is lehet másképp mondani, minthogy elvették a film élét. ráadásul nem másért, mint a pénzért, hogy eladhatóbb legyen a termék (kétszer másfél óra már sok ugye, meg amúgy is kit érdekel ez a finom rendezői megközelítés, ide nekem a sztorit oszt kész).
na mindegy, ragozni én sem szeretném, de ez a mozi nekem nem egy sztori, hanem egy kísérletezés a nézőpontokkal. a Them kb olyan volt, mintha egy szépirodalmi műnek elolvasod a rövidített változatát:)


7. Frodo Skywalker (2016-09-29 12:51.25) aaaaa - (válasz HMáté33 3. hozzászólására)
Köszi, fogok is írni! Ezek után már a Them-re is kíváncsi leszek, de biztos nem egyhuzamban nézek meg 3 ennyire hasonló filmet :)


6. Frodo Skywalker (2016-09-29 12:45.31) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 4. hozzászólására)
Szia Rusty! Kösz, hogy feltűnt a távolmaradásom :) (pasi bajok)
Tudom mire gondolsz hangulat terén, így elég valószínű, hogy a női résszel fogom kezdeni, és ha tetszik, akkor jöhet a férfi része :D


5. Törölt felhasználó (2016-09-29 11:35.17)   - (válasz HMáté33 3. hozzászólására)
Vitatkoznék, de nem kekecbe...:) Nekem pl bejött (Them), de nem ragozom, a többi benne van a Frodo-nak írt válaszban. :)
(hihi, bár úgy tűnhet, de nem cél, hogy utánaolvasásra kényszerítselek...:):))


4. Törölt felhasználó (2016-09-29 11:32.44)   - (válasz Frodo Skywalker 2. hozzászólására)
Szia Frodo, ritkán vagy mostanság...:)
Bocsi, hogy belekotyogok, de én pl a Máté által említett "Them"-et láttam, és számomra nem volt értelmetlen. Sőt. De nem tagadom: elképzelhető, hogy a "szimpla" kiadások megnézése után meg fog változni a véleményem, erre most nem töröm össze a méregpirulát. (mire eljutok a filmekig, addigra kimegy belőle a hatás...:))

Mivel nem láttam a két különálló részt, azt nem tudom mondani, hogy melyiket kéne megnézned először. Mondjuk talán hasznosabb, ha a hangulatodra hagyatkozol. (szerintem érteni fogod, mire gondolok, mert ez amolyan "női dili" nálunk....:):))


3. HMáté33 (2016-09-28 22:59.52) aaaaa - (válasz Frodo Skywalker 2. hozzászólására)
sokan szerintem azt az értelmetlen "Them" című verziót látták, az meg nem csodálom, hogy nem jött át. nyilván a párfilm ("Her" és "Him") is rétegmű, de aki vevő az ilyesmire, az asszem nagyon különleges élményt kaphat.
azt hiszem, nincs jelentősége a sorrendnek, én a helyedben a női szemszöggel kezdeném, utána átélve a "másik oldal" szemszögét. kíváncsi vagyok, mit szólsz majd, ha műsorra kerül, írj majd ide mindenképp:)



2. Frodo Skywalker (2016-09-28 22:05.15) aaaaa - (válasz HMáté33 1. hozzászólására)
Filmötleteket kerestem későbbi megnézésre, és belefutottam eme kritikádba. A film helyezése és a te lelkes beszámolód (amit bevallok nem olvastam teljesen végig, nehogy spoilerbe ütközzek) elég éles kontrasztot mutat. Bár ennyi kevés lenne a figyelemfelkeltéshez, McAvoy is nyerő nálam. :)

Viszont lenne egy kérdésem: szerinted számít az, hogy melyiket nézem meg először?? Megjegyzem nő vagyok!


1. HMáté33 (2015-02-21 23:29.18) aaaaa
Micsoda elsőfilmes munka!
Ned Benson kapásból valami olyannal indított, amilyenre eddig még nem volt példa. Egy párkapcsolat fonalát egy nagy trauma után vesszük fel, hogy aztán egy filmpárként végignézzük mind a férfi, mind a női szemszöget. Az események lassan kibontakoznak előttünk, felsejlenek a múlt történései, és a lényeg, a különbözően megélt tapasztalatok.

Bár a cím talán valami másra készít fel, ne legyenek illúzióink, ez nem egy rózsaszín cukormázzal leöntött romantikázás. Arról, hogy mégis mifrancért volt szükség erre a magyar fordításra, írtam kicsit részletesebben "a férfi" topikjában, hogy azt se hagyjam üresen. Szóval, a film címének kihívásain túllendülve érdemes tudatosítani magunkban, hogy ez egy filmpár, és ha kísérletezünk a Harvey Weinstein által kiherélt "ők" verzióval, elvesztjük a lényeget. Persze, ha igazán okos origós filmkritikusok vagyunk, még Cannes-ból is oszthatjuk az észt, hogy ez milyen egy unalmas, sokat látott vacak. De ne tegyük, inkább nézzük, miről is van valójában szó.

Benson munkája ugyanis pont attól különleges és egyedi, hogy ez valójában két film egyben. Én ezt, "a nő" verziót láttam előbb, és nagyon tetszett az ötlet, hogy a McAvoy-karakter csak mellékszereplő, és tulajdonképpen Chastain figuráját követjük szemmel. Megismerjük a lelki állapotát miközben lassan egyre több esemény sejlik fel a múltból, keresve a választ, hogyan jutottak idáig. Nem egy gyorsvonat ez, kifejezetten életszerű és szép beszélgetések, párbeszédek segítségével, finom eszközökkel festi fel a lelki állapotokat a rendező. De ez az éremnek csak az egyik oldala.

Mert ott van a másik, a férfi története, és akkor kicsit mindent egy más szemszögből láttam. Hihetetlen élmény volt, néha ugyanazokat a jeleneteket egy kicsit több háttér-információval, egy kicsit más színben látni... Az emberi kapcsolatok törékenyégéről szól szerintem a film - két ember, akik szeretik egymást, egy katasztrófa miatt eltávolodnak, és nem biztos, hogy képesek leküzdeni a kettejük közé beékelődött érzelmi torlaszt. Nem biztos, hogy újra el tudnak jutni egymáshoz. Az egyik legnagyobb csoda, amit ez az élmény adott, hogy elkezdtem egy idő után szurkolni annak, hogy sikerüljön nekik, találják meg egymást újra. De ez nem a válaszok filmje, ez a dilemmák és a küzdés alkotása.

Hihetetlen intelligens húzás volt, ahogy a férfi és a női nézőpont különbségét egy érzékeny módszerrel szemléltette Benson, nevezetesen különböző eseményeket másként láttunk a pár két tagjának szemszögéből. Olyan apróságokról van szó, mint egy-egy mozdulat, vagy hogy melyikük mond ki egy fontos szót, vagy hogy tényleg elhangzott-e egy mondat… Igen, másként érzékeljük a körülöttünk lévő világot, agyunk másként raktároz el emlékeket, és az igazság talán valahol középen van. Hihetetlen finomság ez, és tulajdonképpen a kétfelvonásos megoldás ajándéka. Így aki az "ollókezű" Weinstein montázsát választja (mert az tényleg csak egy montázs), lemarad a mozi egyedi érintéséről. Onnantól már nem két ember különbözően megélt verzióját látjuk, hanem csak egy pár történetét egy kritikus ponton. Pont a különbségek nélkül, kiirtva az esszenciát, azt a varázst, amit a különböző szempontok adnak.

Nem tudom, hova visz innen Benson útja, de aki ilyen filmmel indít, ilyen soha nem látott megközelítéssel, attól még sokat várhatunk. Remélem ilyen bátor és érzékeny filmes marad, én nagyon kíváncsi vagyok a következő munkájára, mert első alkotása elgondolkodtatott és megérintett.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLilllllibulllli, 2016-11-07 20:4614 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk