Mannavita Virágpor rendelés
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
A törvény gyilkosa
- Moziverzum, 03:10
Kéjlak
- Film Café, 03:15
Katie Fforde - Különös család
- Izaura TV, 03:40
Black Adam
- HBO3, 03:51
Junior
- Mozi+, 04:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Bobby Cannavale (53)
Chris Mulkey (76)
Rebecca Hall (42)
Christina Hendricks (49)
Rob Brydon (59)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Rock zene
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Dallas (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Priscilla aaaaa
Glen A. Larson aaaaa

 

Fórum - Polgárháború - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

5. AlekSeJ (2024-04-27 21:05.34) aaaaa
Arra tökéletes a film, hogy valami elzörögjön a háttérben, ha közben egészen mással foglalkozol, mint a tv. Kiválóan lehet mellette netezni, a telefont nyomkodni, mert ha 10 percenként fél szemmel odakacsintasz, sem maradsz le semmiről. A mozi nem vezet fel semmit, csak belecsöppensz. Párbeszédből kicsivel több van benne, mint a 100 évvel ezelőtti némafilmekben. A fényképezőgépek többször kattannak el, mint a filmbéli fegyverek elsütő szerkezetei, és ezzel mindent elmondtam erről a csodáról, amiért nem szégyellenek még pénzt is kérni a mozi pénztárainál. Kifejezetten sajnálom azokat, akik nem olvasnak ennek utána és beülnek rá. Az arcukra kíváncsi lennék fél óra után...


4. Oliwaw (2024-04-26 20:52.54) aaaaa
Minden mondanivaló hajhásznak (csak hogy ne törjék a fejüket): a háború az rossz. (a film fő üzenete)
Vannak még más üzenetek is, pl.: a riporterek ugyanúgy harcolnak mint a fegyveres katonák, csak ők a fényképezőgépükkel lőnek egyszerően leszarva a saját testi épségüket.
(sajnos azt már nem tudjuk meg , hogy hol is jelennek meg ezek a fotók ,ha egyáltalán a cenzúra engedi ( ugyanis a cenzúrázás manapság nagyon divatos és ez egyre fokozódni fog)
Végül van egy filmes klisé: az idiótát önfeláldozással megmenti a főhős.



3. Filmbetrachtexpertgutachter (2024-04-21 23:50.23) aaaaa
Jobbra számítottam, mert azt hittem egy eszkalálódós mozi lesz, ami polgárháborúhoz vezet és ebben valami főhős valamit csinál.

spoilyboily:

Novemberben elnökválasztás és 4 éve volt a Capitolium ostroma néhány halottal, szal az alap igazságmagva meg lenne a sztorinak, de itt egy Ceausescuhoz hasonló bukott elnököt ostromol 2 szakadár állam és szövetségeseik, közben a szokásos polgárháborús esztelen gyilok, mint nemrég Szíriában.

Végül is lekötött, nagyon kevés uncsi párbeszéd volt, pedig a Netflix-stílusú filmek ebből állnak ki manapság, hogy 5 perc akciós 10 perc locsifecsi, 5 perc akció 10 perc lelkizés...

Az biztos, hogy amerikai jogvédőknél 10 percenként kiveri a biztosítékot a film, mert itt nincs letartóztatás, nincs fogsága esés. Akit elkapnak azt kivégzik.

Szerintem nem is merik bolygatni ezt a polgárháborús témát komolyabban odaát, mert olyan ez, mint Európában a zsidók valós megítélése, a migránskérdés, a cigányprobléma, vagy a kétsebességes Európa. Nem nagyon szabad firtatni.

Egyszernézős.


2. Bmano (2024-04-21 22:28.09) aaaaa
Nos, én nem ajánlom a filmet. Több szempontból gyenge a film, ennek ellenére azért próbálok pozitív lenni. Szóval, mégegyszer, ha lehet ne nézd meg. Kivéve ha érdekel a sajtó, a háborús újságírás lélektana. Nagyjából a film 2/3-a kb arról szól. Legalábbis a történetben inkább ez az erősebb szál. Úgy gondolom volt pár jó kamera állás, vagy pár jól megkoreografált kép a filmben, mondanám művészies kameraállás. Talán volt egy két jó ötlet a filmben. Maga a film nagyrésze egy útról szól. A végén van csak egy kis harc, az utolsó méterek az elnökig kb.
Én nem adtam volna ezt a címet a filmnek.
Háborús újságírók esteleg vagy valami hasonló. Az közelebb állna a filmhez, mint a polgarhaború. A logikai bukfencek a filmben számomra le viszik a film renoméját.
Nem hiszem hogy szinte könnyen végig lehet autózni ilyenkor 1400 km-t ebben a helyzetben, vagy mennyit nem tudom már pontosan, vagy a végén sem hiszem hogy csak úgy az utolsó métereket így a katonákkal együtt meg lehetne tenni.
Nos tényleg nem tudjuk meg miért is tört ki az államok csatája, vagy a Nyugati Államok(WF) - kontra maradék Egyesült Államok (Elnök) között vagy mi. De talán a film lényege nem is ez.
Szóval ha érdekel a háborús újságírás lélektana. Meg ha elég neked az, hogy maga a képi világ, és a megjelenítés is elgondolkodtató számodra, komoly sztori nélkül. Akkor bátran ajánlható.
Ha ettől többet vársz, kurvára ne nézd meg.
Még hétfő estére se ajánlom.


1. Doki33331 (2024-04-19 20:57.02)  
Borzalmasan zagyva film volt, és bánom a rászánt időm. Iszonyatosan nagyot csalódtam. Hiába van Ából - Bébe jutás az alap történet olyan súlytalan és semmit mondó tét nélküli, kiszámítható, szó szerint fájdalom volt végignézni. Sokkal, de sokkal többre számítottam. Kirsten Dunst valszeg a csekkért válalta, a kiscsaj pedig borzasztóan idegesítő karakter volt. Mondjuk kb mindkettő az volt. Egyedül, aki hozta a figurát az Jesse Plemons volt a tömegmészáros szerepében, bár csak pár perc elejig, de az a párbeszéd na abban a jelenetsorban tényleg elhittem, hogy előle nem lesz menekvés. És hát jött is a felmentés a nyilt terepen meglepetésszerüen támadó lopakodó terepjáró személyében, aminek a hangját, csak akkor lehetett hallani, mikor buuummm a rosszfiúknak annyi is. Ja és semmit nem tudsz meg az egész film alatt, hogy mi, mért történik. Súlytalan szar az egész!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAlekSeJ, 2024-04-27 21:055 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Polgárháború adatlap
Eredeti cím: Civil War
Évszám: 2024
Rendezte: Alex Garland
Szereplők: Kirsten Dunst, Wagner Moura, Cailee Spaeny, Stephen McKinley Henderson, Sonoya Mizuno...

További információk

Szereplők fórumai
- Kirsten Dunst - Vélemények
- Wagner Moura - Vélemények
- Kirsten Dunst - Kérdések


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk