Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-09-12
Balhé a Riviérán
Nemere István: Addig írok, amíg élek
Örökké
Szádra ne vedd!
Zenit

2024-09-05
A hókirálynő és a hercegnő
Beetlejuice 2.
Reggeli a hegyen

2024-08-29
aMItől félsz
Fák jú, Chantal

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Furiosa - Történet a Mad Maxből *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Fedőneve: Sólyom
- Film Mánia, 02:25
Blitz
- Mozi+, 02:45
Casanova
- Film Café, 03:05
Mad Max
- AMC, 03:10
Egy jó ember
- HBO2, 03:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Thomas Kretschmann (62)
Mario Adorf (94)
Mucsi Zoltán (67)
David Arquette (53)
Martin Freeman (53)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A kegyelem ára - Vélemények
Metal, Rock, Trash metal, avagy mi a kedvenc zened vagy Zenekarod?
Kalifornia - A halál nem utazik egyedül - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Tűzvörös égbolt aaaaa
Esther Esche aaaaa

 

Maruszka Maruszja adatlapja

Osztályzott filmek
Összesen 4 filmet osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 4 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 film:
Édesek és mostohák aaaaaÉdes november aaaaaKetten a hadsereg ellen aaaaa
Séta a múltba aaaaa

Az összes osztályzott film

Osztályzott színészek
Eddig még nem osztályzott színészt.
Beállított színészfigyelők száma: 0.

Fórumhozzászólások
Hozzászólások száma: 3.
Utolsó hozzászólások:

Séta a múltba - Vélemények (2008-11-13 23:23.20)
Hihi neked is, köszönöm szépen a segítséget.

Séta a múltba - Vélemények (2008-11-07 20:15.52)
Ti hol találtátok meg a csillagokat? Nem találom.

Séta a múltba - Vélemények (2008-11-07 20:02.21)
Jamie-nek a hite nyújtott vigaszt, a hite segítette, hogy kiegyensúlyozott emberként, sőt egy Jobb Jamie ként tovább tudjon lépni az élet felé, ha még kis időre is, és ez a Jobb Jamie meglátta a Landon-ban a Landon valódi lényét, és megtisztelte bizalmával Landon-t( J. AD) , és a srác (L. ELFOGADTA) a bizalmat, de gyorsan el is játszotta (itt megszakadt az adok-elfogadok egyensúly oda vissza árama).
De utána gyorsan be is bizonyította Jamie-nek, hogy megérdemli a bizalmat, azzal, hogy kiáll érte a barátai ellen (L. AD)(itt egy kötelék megindul Jamie és Landon között). De jön egy kis forduló (kötelék szakadás megint), a lány szakít vele a körülményei miatt, a srác ezért az apjától csodát vár. Szóval e közben Jamie szembekerül a hitével (Isten hitével), hogy hagyhatta neki, hogy szerelembe essenek a sráccal, amikor ilyen beteg. De utána rájön arra, hogy az élet legnagyobb ajándéka a boldogság, amit „Isten/Élet” akar, hogy megéljen (Isten AD)( Isten=nem egy személy, Iste=biztonság, vigasz, bátorítás, megnyugtatás, bármikor rendelkezésre állás), így újra összejönnek Landon-nal , mert (J. ELFOGAD-ja ) „Isten/Élet” ajándékát. Valamint egyben Landon-nak is adja a maradék életét (J. AD) és Landon is elfogadja, a lány kicsi idejét (L. ELFOGAD). És egyben mind a ketten megértik, hogy csodák nincsenek, és a körülmények nem befolyásolják a boldogságot/örömet, és kihasználják azt a kevéske időt, ami van. Közben Landon apjának lehetősége nyílik, hogy kifizesse az ápolást ( LA. AD), Landon ekkor kerül a legközelebb az apjához, és a magához öleli mélyen az apját( L. ELFODAD)( itt a nehézségek hatására, megindul, egy másik párhuzamos kötelék L. és LA között). A lánynak van egy kérdése a filmben az apja felé, valami ilyesmi: ”Apám, és a megbocsátás hol marad?”és a lány apja, amikor a templomban beszélget a sráccal, rájön arra, hogy néha nem hallgatja meg saját magát, amit nap, mint, nap „prédikál” a templomában, és megadja a lehetőséget Landon-nak, a bizonyításra. Jamie-nek van egy másik kérdése, a film közben, valami ilyesmi: „Landon, hogy adhatsz ennyi csodálatos ajándékot, „Isten „hite nélkül?”Szerintem a válasz csak annyi: Landon-nak, Jamie volt a hite az „Istene”, aki bátorította, hogy képes vagy az orvosira is, szóval itt már Jamie adta a srácnak a hitet. Annak ellenére, hogy még a saját anyja sem hitte, hogy a srác képes lesz erre, tehát Jamie-vel a kapcsolata/köteléke erősebb volt még a családi köteléknél is. És minél erősebb a kötelékünk, annál többet tudunk kihozni magunkból, annál kreatívabbak vagyunk, ahogy Landon is egyre azzá vált, amikor a kis ajándékaival meglepte Jamie-t, és végül bejutott az egyetemre, is, mert ki tudta hozni magából a legjavát.
Tanulság: Nem csak a szerelemre, hanem más kapcsolatokra is értendő, a szél hasonlata, mert szerintem az a szél az érzelmek kötelékét jelenti, és ez lehet baráti is akár. Egy ilyen mély kötelék, ami az adnak-elfogadok, majd én is adok-elfogadnak, ezzel van megerősítve, az örökre fenn marad, mint a szél. Meg, ahogy újra és újra feltámad a szél, az emberek/Landon is újra és újra erőt merít ebből a beépített kötelék érzelmeiből, és ezt csodaként látjuk, amíg mi magunk is meg nem tapasztaljuk ezeket, de e tapasztalásokra fel kell készülnünk, és a felkészülés csak nehézségek árán működik. Mert csak a nehézségek árán ismerjük meg magunkat hibáinkkal együtt, és csak így tudjuk elfogadni/túllátni a másik hibáján, és általa meglátni a jót másban/ jó Landon-t, ahogy Jamie is tette a filmben. Tehát, végeredményben: el kell fogadni, amit az élet ad a számunkra, és a lehető legjobbat kihozni belőle, vagyis az örömet/boldogságot, ami végtelen energia forrása akár egész életünkre, mint a könyvben is 40 múlva meséli a történet Landon. Csak gondolom a film készítői nem tették bele, mert ezt sokan félreértették volna, hogy Landon nem lépet túl a kapcsolaton, meg gondolom a fiatal szereplők után furán hatott volna egy idős színész. Bár én sem olvastam a regényt, csak írta valaki ezt a 40 évet, sőt még a film első kb.15 percét sem láttam. No, szerintem a film lényeg ez lehet, azon kívül, hogy esküvő, meg a meglepetések sora, köztük, mint pl. egy időben két helyen lenni ezek nagyon szép, meg minden. De amúgy, tök nehéz egy időben lenni két helyt, mert nem tudsz lépni egyik irányban se, mint most én is, a „szegénység” és a” gazdagság” peremén állok, mivel a családi és egyéb nehézségek ellenére csak összehoztam egy mérnöki diplomát, csak nincs állásom. Még „Isten” ez idáig más lehetőséget adott a tanulásomra, mint pl. Ezt, hogy beírnom ide a véleményem a fórumba, de remélem, hogy én is kapok más tapasztalatot, ha még segítséggel is, mint, ahogy Jamie is még kapott több ajándékot Landontól ill. az élettől/Istentől, és végül a csodáját is megkapta.


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk