Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-07-11
A mágnesember
Amikor a gonosz leselkedik
Vigyél a holdra

2024-07-04
Gru 4.
Mindenütt férfi
Ördögűzés

2024-06-27
Gekijo-ban Blue Lock -Episode Nagi-
Hang nélkül: Első nap
Horizont: Egy amerikai eposz
Szent
Zöldhatár

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
A csillag
- Film+, 09:10
Macskajaj
- AMC, 09:35
Egy zuhanás anatómiája
- HBO, 09:45
Derült égből apu
- Moziverzum, 09:45
Bajkeverő majom
- M2, 09:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Sylvester Stallone (78)
Kevin Hart (45)
Geraldine James (74)
Nathalie Baye (76)
Geoffrey Rush (73)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Az akolitus (sorozat) - Vélemények
Fogd a pénzt, és fuss! - Vélemények
Szólánc (filmek nevével)
Mit hallgatsz most?
Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A lány a ködben aaaaa
Sabrina Martina aaaaa

 

Fórum - A házban - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Entersp (2022-02-02 05:39.07) aaaaa
Meglepően jó.
Ozon ezúttal Woody Allen filmet rendezett, méghozzá felettébb ügyesen. Erre még a Match Point poszter meglengetése előtt rájöttem.:)
Sajnálom, hogy ilyen mélyen van értékelve, azt hiszem, a komédia együttható elment a közönség mellett. Emmanuelle Seigner elbűvölő, de közben a történet is izgalmas.

"Akár krimit írsz, akár Shakespeare drámát, egyetlen kérdést kell feltenned magadnak: hogy oldod fel a mi fog történni vele rejtélyt? És nincs fegyverszünet. Az olvasó mindig legyen nyomás alatt! Az olvasó Seherezádé szultánja: Ha untatsz, kivégezlek. De ha élvezem a mesédet, elhalmozlak jóságommal.
A szultán a nagy átlag. Az emberek igénylik a meséket."
:)


7. HettyKing (2019-04-24 13:54.34) aaaaa
Különleges film, végre! Ilyet még nem láttam. Végig leköt, egy percig se unatkozol, nem nézed az órádat, mikor lesz már végre. A mozi épp úgy van felépítve, mint egy izgalmas regény. A színészek, különösen a Claude-ot játszó színészpalánta remekül játszik. A végén ott motoszkál benned a mi lett volna ha kérdés... Ha a tanár és diákja nem találkozik.
Elgondolkodtató, remek film a maga kis francia bájával.

Spoiler:
A végén úgy gondoljuk elsőre, hogy Fabricenek minden összejött, a srác miatt tönkre ment az élete, aztán a legvégén felcsillan szeme, mikor arról kezdenek diskurzust folytatni, hogy mit is látnak a lakásokba betekintve. Tanárunk kijött egy rossz kapcsolatból, vége lett egy olyan munkájának, amiben sosem tudott igazán kiteljesedni. Helyette megkapta egy gyermek barátságát, amire titkon mindig vágyott egy saját gyerek formájában, és újra a regényírással, az írás művészetének átadásával foglalkozhat, amihez érzéke van.
Az utolsó kép pedig valami zseniálisan szép. Vajon azt látjuk, ami valójában történik odabent?



6. Moxika123 (2017-06-07 22:38.05) aaaaa
Különleges hangulatú film, nekem tetszett. Szerintem nem többször nézős, de egyszer mindenképpen érdemes megnézni.


5. Sötétszív (2016-11-04 01:18.01) aaaaa
Francois Ozon filmje elég furcsa thriller. Már ha mondhatom ezt rá. Én inkább lélektani drámának nevezném. Méghozzá legjobbik fajtából. Fabrice Luhini remekül játssza az irodalom tabnár szerepét, de Kristin Scott-Thomas és Emmanuel Seigner is jól játszanak. De a csúcs mégis csak a Claude nevű fiút játszó Ernst Umhauer volt. Azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy az utóbbi évek legjobb és egyben legérdekesebb francia filmjét láttam. Többször nézhető, lassú folyású film Francois Ozon rendezése. Kihagyhatatlan remekmű.


4. Agitáció (2014-08-20 16:16.07)  
[link]


3. Az utolso szamuráj (2014-08-20 15:45.06) aaaaa
Remek.
Bár thrillerként felesleges rá gondolnunk-az átlagnéző számára e műfaj amúgy is mást jelent-remek kis darab ez Francois Ozon-tól.
És posztmodern.:))???
Ozon most hozott anyagból dolgozott:Juan Mayorga spanyol származású író színművét vitte vászonra(Ilyenkor gondolkodok el,ugyan hány,amúgy egész jó színmű,írás de akár film is az,amiről itt Magyarországon nagyjából semmit sem tudunk.)A film egy tanárral kezdődik,akinek a tök...a hócipője tele van a diákok stílustalan és unalmas fogalmazásaival a házi feladatra,mikor kezébe kerül Claude néhány helyesírási hibától eltekintve figyelemreméltó írása,ami más...végre.Meghökkentő,ügyes,hat arra az érzékre,miszerint az ember kíváncsi és az van a végére írva:folyt.köv.
Ő pedig rábukik a dologra.
Innentől kezdve Germain hol terelgeti,hol kritizálja,hol segíti konkrétan a fiút,akinek személye egyre jobban belopja magát úgy a saját életébe-és magánéletébe-mint az általa leírt családéba:ami bizonyos veszélyeket hordoz.Ozon sokszor él azzal a dologgal,a szereplők szinte kiszólnak a nézőknek,és olyan rendezői és formai nüanszokkal él,hogy feleségének galériáját Minótaurusz galériának nevezi,viszont az asszony és ő is az ÉLET nevű nagy labirintusban egyre inkább kezdi elveszteni magát-és főleg egymást.Lassan a fiú történetei lesznek köztük a kommunikációs kapcsok-és a katalizátora a nőben annak a felismerésnek,ez így kettejük közt nem megy.
Roppant ügyes film a Házban,naná hogy ide alig véstek hozzá beírás,hisz van esze/lelke/mondanivalója,ami azért zavaró ugye....és játszik a nézővel,mint ahogy gonosz kis játékokat űz a karaktereivel is ,miközben lélektani kérdéseket boncolgat.Az utolsó kép pedig pazar:egyrészt minden idők egyik legnagyobb amerikai rendezője felé tiszteletadás,másrészt pedig lekottázza,ha valaki figyel kívülről és ügyes,mint Claude,akár a Te házadba is beférkőzhet,onnantól meg...


2. Berto49 (2014-04-09 23:23.59) aaaaa
Az első olyan általam látott Françios Ozon film, amelyik nagyon tetszett. Igaz, hogy hozott anyag alapján készült, egy spanyol dráma adaptációja, de rengeteg rendezői ötlet és mesterségbeli tudás alakította remek munkává. Egy rezignált francia irodalomtanár és egy tehetséges, írói vénával megáldott diák történetén keresztül kitűnő körképet kapunk két család életéről, és ezen túl sok egyéb fontos mai jelenségről, mint például a posztmodern írásművészet szakmai fogásairól, a modern művészet kísérleteiről.Thriller kategóriába besorolni nagy tévedés!


1. RVIN73 (2014-03-24 20:15.49) aaaaa
Nagyon érdekes film. Jó színészi alakítások. Francia feeling. Erőszakmentes , ennek ellenére érdekes thriller. (y)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekEntersp, 2022-02-02 05:398 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk