Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-09-26
A gonosz nem létezik
Adóztass, ha tudsz
Barátom, a pingvin
Exhibition on Screen: John Singer Sargent, a jólét festője
Kaláka - a Kárpátoktól a Karib-tengerig
Lepattanó
Megalopolisz
Ne oldozz el!
Vakarcs

2024-09-19
A kegyelem fajtái
Egércsapda
Egy család rövid története
Fekete pont
Lottóőrültek
Monte Cristo grófja

2024-09-12
Balhé a Riviérán
Nemere István: Addig írok, amíg élek
Örökké
Szádra ne vedd!
Zenit

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Alkonyat
- Film Café, 15:50
Csínom Palkó
- Magyar Mozi TV, 16:05
Azt beszélik
- AXN, 16:50
Exférj újratöltve
- Viasat Film, 16:50
Bajor rapszódia - Gőzgombóc blues
- Story4, 17:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Benoit Poelvoorde (60)
Bonnie Hunt (63)
Jim Byrnes (76)
Tatiana Maslany (39)
Tom Felton (37)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A nyár első hava - Vélemények
80-as, 90-es évek emléke
Vicces videók - linkgyűjtemény :-)
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ember az Atlantiszról aaaaa
Ambika Mod aaaaa

 

Fórum - Borderlands - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

9. Lifeisamovie (2024-09-22 14:18.29)   - (válasz Chris Co 8. hozzászólására)
"Majdnem itt van a Minecraft film és én rettegek, hogy a fiatalság nem azt fogja megkapni, amit....atya ég! De kurva szar ez a trailer..." XD

Bírom a csávó, ő is szKifizik :D
(Lehet megnézem tőle egy Most vagy Soha fikát is...:P)


8. Chris Co (2024-09-22 13:49.35) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 7. hozzászólására)
Klassz összefoglaló! Na, én is ezekért hisztiztem, hogy "A huszonhét éves Lilith-et az ötvenöt éves Cate Blanchett játssza...", mint casting. És, tényleg annyira adott volt itt minden, de annyira elbaszták, inkább nem írom. "de akkor miért ezt a játékot adaptálták" - Tiny Tina - a szerencsétlen lány itt egy "hisztis tini". A világ megérett egy Mass Effect trilógiára is. Egyetértek, de az valóban ne ilyen legyen! :) És, akkor még ott volt Claptrap is, a "vicces" robot, ami innét kimaradt. Röviden : Ezt tényleg istenesen elbaszták! Az ilyen korhatáros besorolásokkal is vannak bajok, de ez hosszas téma. Majd máshol, máskor. Zárójelesen, hogy nem mindenki autista. Azt megérteném, hogy félreteszik az alapot, ami sötét, komor hangulatú. Viccesen kínos, fájó, és ehelyett kapott a nézőközönség egy ilyen lófaszt, ami egyáltalán nem adja vissza a Borderlands hangulatát. Nem is volna baj, ha más korosztályt is megcéloz a film. A gond viszont ott van, annyira ostoba, a célkereszt inkább a saját seggük. Tényleg nem egy világegyetemet rengető történet, de itt pont a legfontosabbat veszített a néző. Azt a mocskos, átbaszós Pandorát, ahol egyedül vagy, és csak a fegyverekben bízhatsz (kivétel, akik segítők, bár egyikük sem barát). Dicsérték a kiindulót, hogy véletlen generálás, ha kinyitsz egy dobozt (fegyverládát). Itt nem sok, ami dicséretet érdemelne. Lilith frizurája ehhez édeskevés. Nem játszom, de a nosztalgia megmaradt. A Borderlands felnőtt tartalom volna, de itt egyetlen korosztálynak sem ajánlanám a filmet. :)


parfumeshop.hu banner

7. Lifeisamovie (2024-09-22 12:53.35)  
http://www.youtube.com/watch?v=eDkzDdtbUNw
A Borderlands filmet BE KELL TILTANI!

Palinak szalad a szája, lehet 0.75-tel már élvezhető :D

"Akolitus xDDDD Az a temus padavan? xDD"


6. Chris Co (2024-08-16 19:28.01) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=zp4GqMI05rw :)


5. Chris Co (2024-08-16 19:14.35) aaaaa
"Heyo!" :)


4. Chris Co (2024-08-16 19:10.59) aaaaa
A színészi felhozatal sem javít. Pláne, hogy nincsen olyan. Aki ezt megalkotta nem ismerhette a játékot, a sztorit (a nincs-ennél azért több volna, de tényleg nem agysebészet - igaz, hogy azért voltak benne klassz mesélések is, utalások stb...) A hangulat, ami nagyon hiányzik még innét. Pénzlehúzás szerintem, mint név, de lehúzhatják magukat! Játékadaptáció, mint olyan, nálam legutóbb továbbra is a Fallout. Nagy-nagy csalódás!


3. Chris Co (2024-08-16 18:53.39) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=cC_S426_-g8
Borult, egyszerű, mint élet a Pandorán, szúrós, bár néhol kínos poénok, szenvedés, nyomor, őrület. Na, ez volna a Borderlands. Ez meg nem az lett. Hol van a banda?! Lilith a főhős nő, meg a néger katona. Elfogadó vagyok, és fontosnak tartom az olyat, mint egyenlőség, elfogadás. Ez viszont itt nagyon félremegy! Ez is! Egy mesefilmet kaptunk, és nem egy genya világot, ahol Steve egy elmebajos pszichopata. Hőseink meg kincsvadászok stb... Alap lett volna egy 18-as korhatár, és a robot sem ewok bohóc... Ez nagyon félrement...



2. Krisz361 (2024-08-11 10:07.39) aaaaa
Hát hazudnék ha azt írnám hogy nem ötlött fel bennem a film végére hogy "Ez meg mi a rák volt? " A történeten biztos nem agyaltak sokat mert az nincs egy katyvasz. A helyi "Palpatine" a "halot" keresi Az "oasisban" kmm Pandórán hogy nagy hatalomra tegyen szert . A kislány klónját kiszabaditja egy dezertőr "Finn". Ebbe csöppen bele "Antónia" akit felbérel a főgenya hogy kapja el a lányt de közben átáll (mily meglepő :) ). Kapunk pár random bunyós jelenetet a helyi "Mad Max" bandával és a vörös rohamosztagosokkal. És egy humor faktornak szánt Jack Black "R2D2"-töt. Haj... kislány olyan szinten idegesítő volt hogy komolyan a rossz arcoknak szurkoltam. A végen persze a "nagy" kíszámítható csavar. Nem az irritáló kislány a kiválasztott, hanem a mimika nélküli pokerarcú Lilith. A végső bunyó meg olyan semmitmondó volt hogy még látványosnak sem mondanám


1. Dzsuppi (2024-08-08 23:07.59) aaaaa
Nagyon szerettem volna, hogy jó legyen, bár a PG-13 besorolással már azonnal tökön lőtték magukat a készítők, és lehetett sejteni, hogy ez azért egy igencsak kiherélt verziója lesz annak, amit a rajongók várnának.

A casting is finoman szólva érdekesre sikerült, bár én még Cate Blanchett 50+-os Lilithjével elvoltam, de Roland a játék alapján az a karakter, akit The Rock tudott volna egy az egyben tökéletesen megtestesíteni, ezek után ki más kapta volna meg a szerepet, mint Kevin Hart. Persze, a fene sem gondolta, hogy ennyire háttérbe szorul majd a karaktere, ami egyáltalán nem is működött.

Ahogy nagyon nem működött Tiny Tina sem, bár erről Ariana Greenblatt tehet talán a legkevésbé, egyszerűen túl normálisra vették a karakterét a játékhoz képest, ahol egy igazán nem normális pszichopata a kiscsaj, akinél sosem lehet tudni, mikor pattan el teljesen a cérna. Itt ehhez képest még érzelgős jelenet is jutott neki.

Mortdecai karaktere kimaradt a filmből, feltételezem nem lehetett vászonra vinni a mai világban egy olyan alakot pozitív karakterként, aki vedel, mint a gödény, helyette Krieg került be az alapcsapatba, aki... van és kész.

Claptrap volt talán az egyetlen, aki igazán vissza tudta adni a játékbeli karakterét.

A történet nem érdekes, nem kell vele foglalkozni, a játékok lényege sem ez volt, a látványvilág és főleg a CGI a jó díszletek és ruhák ellenére is kifejezetten hullámzó.

Az eredeti alapanyag lényegi elemei közül az állandó kaszabolás megvan, de kimaradtak az igazán elborult karakterek, a lootolás és a minél változatosabb fegyverek megléte ugyanakkor teljesen háttérbe szorult, sőt, annyira nem figyeltek erre oda, hogy egy bizonyos ponton Lilth lángszórót használ, ami egyáltalán nem volt a játékban. Egy átlag nézőnek persze nem nagy dolgok ezek, de azoknak, akik a játékok rajongói, ezek szerintem igen komoly hiányérzetet fognak okozni...

... és ez összességében elmondható a filmről is. Önmagában nem gondolnám, hogy Eli Roth rendezésétől sok ember érezné úgy, hogy elő kell vennie a játékot, mint láttuk azt pár hónapja a Fallout esetében, a gamerek igényei pedig igencsak háttérbe lettek szorítva, a Borderlands beteges humora és atmoszférája sem jött úgy át, így a végeredménnyel igazából senki nem lehet elégedett.

Ennek ellenére sem tudom úgy istenigazából utálni a filmet, bár ez valószínűleg a névnek köszönhető, és annak, hogy a jó dolgokat akartam benne meglátni. Nem ilyen azonban sajnos egy jó játékadaptáció.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2024-09-22 14:189 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk