![]() | ![]() |
![]() |
Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak | ![]() |
Keress | |
Részletes keresés |
DVD / Blu-ray premierek |
Gyerekjáték (2019) (Blu-ray) |
További DVD premierek |
További Blu-ray premierek |
Hamarosan a TV-ben |
Válogatott gyilkosok - Moziverzum, 19:00 |
Kalandtúra - Film Mánia, 19:05 |
Új nap kel fel - Filmbox Premium, 20:00 |
Csillagpor - Film Café, 20:00 |
Kálmán-nap - HBO, 20:02 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
Hannes Jaenicke (65) |
Barbara Niven (72) |
Mark Dacascos (61) |
James Wan (48) |
Bill Duke (82) |
További szülinaposok |
Utoljára értékeltétek |
A külsőre adni kell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Katherine Moennig ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2024-04-20 14:17.06 |
Nem olvastad figyelmesen a korábbi - gombákkal kapcsolatos - írásaimat. Mivel meggyőzni úgyse hagyod magad maradjunk annyiban, hogy de gustibus. (de ezt mintha már hallottad volna tőlem!) :) |
2024-04-20 14:09.02 |
Lassan könyvtárnyira duzzad az általad utált kajáknak a mennyisége. :) |
2024-04-20 14:00.14 |
Mennyei gombapörkölt. Nem csiperkéből. Nem is laskából. |
2024-04-20 13:47.07 |
Ava!
Mikor jön már meg az eszed, hogy nem reagálsz semmire? Nem leszel vele egyedül! :) |
2024-04-20 13:41.01 |
Én tudok ennél profibb megoldást. Narancs a boltól. Profi facsarógép a polcról és kész a mennyei, minden adalék nélküli narancslé.:) |
2024-04-20 13:38.05 |
Nem bizony! De ne vidd túlzásba! Mármint a kaprot. |
2024-04-20 11:15.12 |
Mi szél hozott ide nyolc év távolából? :) |
2024-04-20 08:57.06 |
Öreg vagyok és tapasztalatlan. A kakukkos óra hogy szokott kiakadni? Meséld el! Mert nekem volt valamikor egy kakukkos órám. Minden alkatrésze fából. Mutatós, mondhatnám dizájnos szerkezet Benne fém semmi, még mutatóba se. És soha ki/el nem akadt. |
2024-04-20 08:49.56 |
...hogy már másodszor nyilvánítottad ki, hogy utálod a tonikot mert gyógyszer íze van. Persze, mert kinin van benne. Malária ellen pl. kitűnő, bár nagyobb dózisban. Egyébként meg "de gustibus". :) |
2024-04-19 19:54.49 |
Igaz, eltelt három nap azóta, hogy eposzodat megírtad. Könyvtárnyi ereszd el a hajam is volt belőle, és elsikkadd a lényeg. És ahhoz a gulyáshoz juhtúrós, kapros, tejfeles csuszát ettem volna. Rajta sok finom pörccel.
Mit szólsz hozzá? |
2024-04-19 17:51.31 |
A magunk részéről(Fradi) mindent meg fogunk tenni, hogy az Újpest az utolsó pillanatig izguljon. Mert megverjük őket az bizonyos. És ha ennek az utolsó bajnoki fordulónak az lenne a tétje, hogy az UTE bennmarad vagy sem, akkor nem lesz irgalom! |
2024-04-19 07:17.45 |
...fradi...! Ugye ez csak figyelmetlenségből történt elütés? |
2024-04-18 13:18.30 |
Az Üllői u 129-ben. A Fradi jegypénztárának jelentése. Tizenkét várdai jegyet adtak el. Gondolod, hogy jönnek többen is? Én nem bánnám! |
2024-04-18 13:00.50 |
Nem is kell! A "felesleget" békésen el kell kortyolgatni menet közben. |
2024-04-18 12:58.54 |
Azt a francia hagymalevesedet pláne a sajtos pirítóssal becserélném egy nagy adag gulyáslevesemmel.
Ezt a hagymalevest szívem csücske készítette nekem meglehetős régen. Mennyei volt! |
2024-04-18 11:15.48 |
Dedlpiero! Ott leszel? Te leszel a tizenharmadik? Kinek fogsz szurkolni a lelked mélyén? |
2024-04-18 11:10.36 |
Tisztelet, megbecsülés, kalap levétel annak a tizenkét -12 - kisvárdai szurkolónak, akik elutaznak 300 km. távolságból az elveszett csapatuknak a bíztatására. Megérdemelnének egy jó mérkőzést, nemes küzdelmet. Még mielőtt Dobsony nekilátna fondorkodni eszébe juttatom Leonidas hősi küzdelmét a Thermopülei szorosban. A 300-as szám ot is szerepel, csak nem kilométerben, hanem a hős spártaiak létszámában. |
2024-04-18 11:00.01 |
Addig polemizáltunk, vitatkoztunk itt a minap, hogy most gulyáslevest készítek. Csakazértis marhalábszárból. :) |
2024-04-17 23:18.19 |
Már megest a sok ha.
Haha! :) |
2024-04-17 18:23.30 |
Mitől hamis a gulyáslevesed? |
2024-04-17 11:05.15 |
Hülye! :) |
2024-04-17 10:59.58 |
Világos!
Színe javát eddig is tudtam a dolognak. Alföldi gulyások elmeséléséből. De soha nem derült fény arra, hogy miért pont a marhalábszárból készítetteket tartja a köztudat gulyásnak. Mert az eredeti úgy készül, hogy beleaprítják a bográcsba a marhahúst - nem taglalják melyik részét. Hozzá a megfelelő mennyiségű hagymát, piros csöves paprikát (csínján a kapszaicinnel), fölöntik annyi vízzel hogy éppen ellepje, és a tűz fölé lógatják. Amikor fölforrt meg lehet sózni, paprikázni. És menni a dologra. Időnként ránézni és pótolni az elforrt vizet. Mikor megpuhult jöhet a krumpli, de semmi egyéb. Így eszi a ridegpásztor. Az összes többi (zöldségek, csipetke már konyhatechnikai kellékek és nem tartoznak a kifejezetten gulyásnak nevezett ételek közé.) S végül, hogy miért kardoskodtam a lábszár mellett? Mert volt alkalmam hosszú évtizedek alatt kóstolni így is, úgy is. S jött hozzá a vélemények sorozata, amely a lábszár mellett tört lándzsát, és én a tapasztalataim alapján emellett döntöttem. Amit te hisztinek méltóztattál titulálni nem volt egyéb, mint egy magánvélemény, amely mellett kitartottam. |
2024-04-17 08:47.06 |
Most jön a gasztronómia, vagy a konyhatechnika. Azt mondod nem attól lesz a gulyás gulyás, hogy lábszárból készül vagy valami másból. Hanem akkor mitől? Te szakember vagy. Fejtsd ki lécci, mondd el a frankót! Szívesen meghallgatom. |
2024-04-16 19:39.39 |
Mit mondott Pósalaky úr?
Ugorjunk! :) |
2024-04-16 18:17.26 |
Most neked magyarázzam a szakembernek, hogy a lábszárat is meg lehet főzni vajpuhára? Előtte a hártyáitól és az egyéb kifogásolt cafrangjaitól meg kell tisztítani, aztán hajrá! A lábszárnak olyan különleges, semmivel össze nem hasonlítható íze/aromája van, hogy aki azt nem érti/érzi/tudja felfogni, annak hiába magyarázom.
És még valamire megkérlek! Ne froclizz engem még viccből se! Ha megteszed, megköszö9nöm! |
2024-04-16 18:10.09 |
Engem a méreg evett, hogy belementem ebbe az ostoba vitába. Valóban mindenki úgy csinálja ahogy akarja. Én lábszárból és konyec filma!
Ha marhacombból főzted akkor te is "csak"(figyelj az idézőjelre!) húslevest főztél. De akkor miért nevezted gulyásnak? |
2024-04-16 15:48.21 |
Az indító téma DI részéről a gulyásleves volt. A téma meglehetősen elkanyarodott. |
2024-04-16 14:15.24 |
Bambi!
Azt hiszem itt befejeztük. Ismersz engem más vágányról is. Ez az útszéli, parlagi stílus nem az én kenyerem. |
2024-04-16 13:54.50 |
Bambi!
Sohasem állítottam, hogy értek a focihoz. Hogy remek szakács vagy-e erről még nem tettél tanúbizonyságot. Most jól figyelj ide! Leírom mégegyszer. Bármi másból főzöd azt a bizonyost, az lehet roppant finom, csak éppen nem gulyás. Csak az ami lábszárból készül. Ezt próbáld meg értelmezni! |
2024-04-16 13:41.49 |
Lerí rólad hogy csak a Nutellához értesz. :)Amit írsz a nyakról meg a hátszínről az húsleves nem pedig gulyás. |