Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Kosarad tartalma
A kosaradban 22 DVD van.
Mozgasd az egeret ide, és megmutatjuk tételesen a tartalmát!
Rendelésed véglegesítése

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-30
A szirén
Amikor leszáll az éj
Anyai ösztön
Garfield
Gekijoban Haikyu!! Gomi Suteba no Kessen

2024-05-23
2550
A Hold Sötét oldala
Furiosa: Történet a Mad Maxből

2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Szindbád - A hét tenger legendája
- RTL Három, 09:15
A veszett kutya
- Film+, 09:45
Dübörög a szív
- Viasat Film, 09:45
Croodék
- Moziverzum, 09:45
Ki nevel a végén?
- AMC, 09:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Alfred Molina (71)
John C. Reilly (59)
Kristin Scott Thomas (64)
Roger Deakins (75)
Dash Mihok (50)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
A halálraítélt (1989) - Vélemények
Mire gondolsz most?
Dallas (sorozat) - Vélemények
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szamurájok fejedelme aaaaa
Jacek Bromski aaaaa

 

Fórum - A kedvenc (2018) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

15. Semprini (2022-05-31 13:49.55) aaaaa
Olivia Colman neve nem volt ismerős számomra,de megnéztem, 74-es születésű, tehát négy évvel fiatalabb Rachel Weisz-nél de alsó hangon egy huszassal néz ki többnek ebben a filmben!
Hogy mire kapta Colman az Oscart, nem tudok rájönni. A királynőt egy abnormális hisztérikának ábrázolják, olykor teljesen váratlan és indokolatlan indulatkitörésekkel, máskor meg mélabús, és persze kénye-kedvére használja (ki) a közelében lévő egyéb hölgyeményeket, nos, végletekig ellenszenves figura. A két fiatal nő is megéri a pénzét, nekem Emma Stone kataktere volt a szimpatikusabb, Weisz az elejétől kezdve eléggé antipatikus volt, de azért nem annyira mint a királynő. Az egész sztori a három nő viszonya körül forgott, a férfiak csupan statisztaszereplők lehettek ebben a játszmában.
Többen írták, hogy a befejezés eléggé semmilyen volt, valóban, annél gyengébb, bugyutább lezárást nehéz lenne elképzelni. A film hosszú, terjengős, kicsit feszesebbre lehetett volna vágni. A korrajz amennyire meg tudom ítléni, elég precíz volt, a zenék szépek, a halszemoptikát viszont én sem erőltettem volna.
Mindent összevetve nálam ez egy gyenge közepest ér, láttam már ezerszer jobb kosztümös drámákat is...
5/10


14. Woodyszunyog (2020-12-01 21:56.40) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 10. hozzászólására)
Szerintem a leszbikus téma igencsak harmadrangú szál a történetben. A lényeg egyértelmű: ez a 2 nő bármire képes a céljuk eléréséhez.
A névválasztás jó poén.
A halszem(!) technika emelte professzionálisan exkluzívá a film vizualitását.
A szókimondás pedig teljesen életszerűvé tette a párbeszédeket. Egyáltalán nem mocskos szájú a film, amúgy is már unalmas a pusztán magyar szinkronba hallott, de az életben még sohasem használt az Isten szerelmére.



13. Woodyszunyog (2020-12-01 21:46.59) aaaaa
Igazán szórakoztató darab! Kell néhány perc felvenni a ritmusát (ami végülis változó, de ez ügyesen adagolják), azután pedig kikapcsolhatatlan. Nagyon nehéz bármit is kiemelni, de dicséretet érdemel a 3 főszereplő, a kameramunka, a zene, a diszlet,a ruhák és vulgaritás megfelelő mértékegységben való elszórása.


12. Lifeisamovie (2020-05-19 15:14.16)   - (válasz Dobsony 11. hozzászólására)
XD


11. Dobsony (2020-05-19 15:04.08) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 10. hozzászólására)
És akkor a második részben jön majd Madame Sopijále és Sir Magicfinger.


10. Lifeisamovie (2020-05-19 13:44.56)  
Lady Marlboro? Már csak Lord Multifilter hiányzott XD
A leszbikusok tuti oda vannak érte. Weisz és Stone harca a vén főpunciért...:D
Ez a fish eye technika nekem sem jött be, teljesen felesleges volt. S valahogy itt a mocskos beszéd sem működött, pl: Szeretem, ahogy belém dugja a nyelvét..annyi is megtette volna: szeretem ahogy hozzám ér, vagy jobb az ágyban nálad...


9. 1zsuzska (2020-01-07 23:58.09) aaaaa
Az örökérvényű emberi mocsokság középkori diszletek között..... Ez irtó fancy volt....

Emma Stone viszont szuper.


8. Roberto (2019-10-04 02:46.05) aaaaa
Már csak a zombik hiányoztak a filmböl. Romlott szar világ, Anglia. Anna király. Sok baszás, kiverés, kinyalás, punci masszázs, kis politika, kis ármány. Kb. ebböl állt a film :) De bevallom élveztem a filmet, a lezárást eltekintve. Összecsapott moslék lett a film vége sajnos. Emiatt jár a -1 lekerekítés. És ki gondolta, hogy Oscar díjas film XD Nahát. Rachel azért jobban játszott.


7. Anonym9 (2019-06-20 19:49.03) aaaaa - (válasz Türkiz 5. hozzászólására)
Utáltam a filmet. Egy ezerszer elcsépelt témát elevenít fel a rendező, ráadásul meglehetősen mesterkélt és buta módon. Nem érdekelt a három nő viszonya, egyszerűen csodálkozom, hogy valaki képes volt nevetni ennyi ocsmány és összecsapott jeleneten és karakteren. Történelmi tablónak sem lehet nevezni a számlálhatatlanul sok anakronizmus miatt. Struktúrájában a film annyira béna, hogy azt tanítani kellene. A filmbe erőltetett fejezetcímek mind elhangzanak valamely karakter szájából, ráadásul a cselekményhez vagy a morális mondanivalóhoz (van egyáltalán ilyen?) egyáltalán nem illeszkedő módon. A rendező félreérti vagy egyszerűen nem vesz tudomást a dramaturgia íratlan szabályairól, ezzel együtt a filmjét is elgáncsolja. A kameramunka botrányosan rossz, sokszor a fényeffektek nélkülözése miatt percekig nem látjuk a karakterek arcát, ill. végig tolják az arcunkba a halszemoptikát, mindezt bármi funkció nélkül. A dialógusok humor helyett a közönségességet választják, meglepő, hogy sokan hangosan nevettek rajtuk. Én utáltam. Emma Stone és Rachel Weisz átlagos alakítást nyújtottak, egyszerűen nem tudtam velük mit kezdeni. Olivia Colman borzalmas volt, ahogy a férfi szereplők is. Minden önfegyelem nélkül ripacskodták végig a filmet, az ember legszívesebben egy bombát hajított volna közéjük. Egy jó rendező arról ismerszik meg, hogy a kellő pillanatban vissza tudja fogni a színészeit. Lanthimos nem ilyen. A leszbikus téma és a feminista hangvétel miatt, meg azé', hogy mennyire durvaaa(!!!), a filmet szinte az egekig magasztalták. Mankiewicz sokkal emlékezetesebb darabot tett le az All About Eve-vel 1950-ben. Ez a film 0.


6. KicsiRéka (2019-04-20 08:33.11)  
Szó szerint szenvedtem a film alatt, borzasztó volt a legalább egy darab fényteli karakter hiánya, hogy mindenki velejéig romlott és mocskos. A világ nem ilyen most sem, ahogyan ezelőtt x évvel sem volt az. Mint valami 1789-beli jakobinus propaganda film....a többiről meg nem is beszélve.


5. Türkiz (2019-03-27 16:28.10) aaaaa
Egy merőben szokatlan kosztümös filmet láthattam egy brit uralkodó életének részletéről.
Azt kell mondjam, hogy Olivia Colman nagyon jól játszotta az olykor esetlen, olykor határozott királynőt,számomra kiemelkedőbb is volt a másik két színésznőnél, de ők is jól játszottak.
A rendezőtől még nem láttam filmet, így én nem ismertem a stílusát, de bejött. Azt mondjuk kétlem, hogy az adott korban olyan párbeszédek elhangzottak volna, mint ebben a filmben (a vulgárisabb részére gondolok), de talán pont ezért is tetszett a film és vált különössé.


4. Bertó!!! (2019-03-23 17:11.22)  
A Lanthimos hatereknek: Ez a rendező "legmainstreamebb" filmje.
Azt adja,amit a trailer is sugall.


3. Cantri (2019-02-01 00:54.18) aaaaa
Számomra nem meglepő, hogy Lanthimos pont ezen filmjével került végre igazi rivaldafénybe, melyben képes volt gondolatmenéseit egy kicsit visszafogni. Ami a végeredményt látva mindenképp örvendetes, de azért remélem még tartogat számunkra a jövőben olyan igazi "yorgososan-meghökkentő" darabokat. Azonban ezúttal tényleg mindenféle extravagancia nélkül, szépen és magabiztosan vezényli le az Anna királynő és szolgálói köré épített rivalizálási sztorit, melyben azért természetesen némi finesz meg-meg villan, pláne a legvégén. A színészek pedig látványosan lubickolnak szerepükben, ami nagyon sokat ad az élvezeti értékhez. Weisz és Stone között valósággal izzott a levegő, ahogy végső soron mindketten a "túlélésért" küzdöttek, olyan ügyesen manipulálva egymást és minket, hogy igen nehéz eldönteni kinek is szurkoljon az ember.

Kellemes kosztümös darab lett a Favourite, mely elegánsan mesél a HAMIS, és IGAZ barátságról/törődésről, hogy néha igenis szükségünk van olyan emberekre, akik készek bepiszkítani magukat, és szemünkbe mondani ezt vagy azt rosszul gondoljuk. Mert előfordul, hogy a dolgok egészen máshogy festenek, ha nem csak a saját szemüvegünket használjuk...

SPOILER/UI: a zárás pedig külön kalapemelést érdemel. Imádtam ahogy végső soron a játszmából Sarah jött ki "győztesen", aki ugyan kiutasításra kerül, de legalább megszabadult a mérgező hangulatú királyi udvartól. Ellenben a királynő és Abigail szépen belepottyantak a saját maguk által ásott vermükbe. Utóbbi, mert önállóságát legfontosabbnak tartva végülis csicskása lett úrnőjének, annak kéjes vágyait is untalan kielégítendő. Anna pedig, mert elhajtotta az egyetlen embert aki valóban törődött vele, és mostantól be kell érnie az érzelemmentes közjátékokkal. Kettejük arcának összemosása a stáblista előtt tökéletesen mutatja be mindezt számunkra, a nyulak beemelése pedig csak tetézi a királynő belső gyötrelmeit, mivel azok az elhunyt újszülötteket szimbolizálják, akikkel az anyából is minden alkalommal meghalt egy darab... WOW



2. Bertó!!! (2018-12-21 12:22.24)  
Lanthimosnak van egy egyedi stílusa,ez vitathatatlan.


1. HMáté33 (2018-08-31 09:43.20) aaaaa
izgalmas, az előzetes egy percében érzelmek sokkal szélesebb skálája vonul fel, mint Lanthimos előző két játékfilmjében összesen.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekSemprini, 2022-05-31 13:4915 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk