Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Boldogság bármi áron
- Filmbox Extra HD, 02:05
Gyökér és vadvirág
- Duna World, 02:20
Szállítmány
- HBO2, 02:27
Aljas nyolcas
- Film Mánia, 02:40
A lelkedbe látok
- HBO3, 02:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Harvey Keitel (85)
Samantha Morton (47)
Robert Pattinson (38)
Brian Geraghty (49)
Siobhan Fallon (63)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2001: Űrodüsszeia - Vélemények
2022-es választás
Az utolsó harcos (1975) - Vélemények
Beowulf - Legendák lovagja - Vélemények
Puzsér Róbert - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Abigail aaaaa
Anne Hathaway aaaaa

 

Fórum - Szellemirtók - A borzongás birodalma - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

5. Mclane 2 (2024-04-28 15:40.43)  
Én tegnap láttam moziban és hát olyan lett amit sejtettem kellemes csalódás nagyobb szinten, ami lekötött adta amit reméltem hogy kihozhat magából de igazán , és végig lekötött és adta a korábbi részek jellegét és élvezeti értékét amit megszoktam személy szerint . Szerencsére az új színészgárda akik megoldották a generációs szakadék kérdését 3 éve most is jól működtek, és persze a bejáratott már korosabb klasszikus eredeti színészek is jól adták régi szerepüket, kicsit mérsékeltebb öregesebb jellegükkel is érthető módon. És persze maga a történet is szerintem a filmben megállt amennyire tudott és akart és volt olyan jó mint a korábbiak, elég misztikus volt elég jól ki lett bontva valamennyire és elég rossz szándékú is volt épp úgy mint az elődei, szóval mindent egybevéve kellemesen csalódtam ebben a negyedik filmben is szerencsére és remélem ha lesz esetleg folytatás akkor azt is jól megtudják oldani, és nem csapják össze csak azért mert hű de fontos minél előbb leforgatni jelleggel készül el simán mondva a dolgokat.


4. Törölt felhasználó (2024-04-16 13:42.17)   - (válasz Semprini 3. hozzászólására)
Lesz következő rész??



3. Semprini (2024-04-16 12:56.32) aaaaa
Nem túl vicces, de viszonylag pörgős és szerethető folytatás

Idén 40 éves az első Szellemirtók-film, ennek örömére megkaptuk a 2021-es Örökség folytatását, melyben természetesen a Spengler-família kalandozásait láthatjuk, a korábbi epizódban megismert mellékszereplőkkel kiegészülve és persze a régi filmek szellemirtói is visszatérnek, méghozzá a korábbinál jóval hangsúlyosabb szerepekben.
Sajnos azonban a film humorfaktora meglehetősen alacsonyra lett tekerve. Ha vannak is poénok, azok zöme inkább kínos és elnéző mosolygásra késztet, én egyszer sem tudtam rajtuk nevetni. Persze ez csak egy vélemény, másnak meg nyilván más a vicces.
A szereplőgárda teszi a dolgát, de mivel a párbeszédek sokszor elég döcögősre sikerültek, nehéz dolguk van. Néha bizony leül a film, de amikor pörög, akkor nagyon pörög. A karakterek pedig ha nem is viccesek, de legalább szerethetőek. Elsőként most is Mclenna Grace-t kell említenem, aki ezúttal is fölényesen lopja el a show-t, bár a gyerekkori cukiság lassan kezd eltűnni belőle, de még mindig elég aranyos karakter. Paul Rudd hozza, amit szokott, de az ő karakterével látványosan nem tudtak mit kezdeni. Bill Murray és Dan Aykroyd sokkal többet van jelen, mint az előző filmben, de ezzel arányban nem sokkal viccesebbek. Finn Wolfhard, Celeste O'Connor, Carrie Coon vagy a Podcast-ot alakító Logan Kim jók lennének, csak sajnos a párbeszédeik nekik sincsenek a topon, úgy en bloc lehetne az egész sokkal de sokkal viccesebb. De hangsúlyozom, nem a színészeken múlott, ők megteszik amit tudnak, csak hát a forgatókönyv gyengéit nem tudják feljavítani.
A sztori egynek oké, persze vannak logikai bakik, de egy ilyen filmen ez szinte már megszokott. Ezúttal ismét New York-ban járunk, ami szintén erősíti a nosztalgiafaktort, amire igen nagymértékben építenek.
Látványban egy átlagos szintet hoz a film, a nyitó autósüldözős jelenet rögtön belecsap a közepébe, viszont a trükkök sokszor olyanok, mintha még mindig a 80-as évekbeli technikát használnák a szellemek megjelenítésére. Azt viszont el kell ismerni, hogy a főgonosz viszont elég ütős lett, akár még egy Hellboy-filmbe is el tudnám képzelni antagonistának. A finálét elég gyorsan lezavarják, a világméretű fenyegetés végül egy garázsban megoldódik, de ez legyen a legnagyobb baj.
Szóval vannak bőven hibái a filmnek, én egy kicsivel azért jobbat vártam, de nem tudok rá így se haragudni. Mindent összevetve egy erős-hármas gyenge négyes lenne, de felfelé kerekítek, végülis el lehet rajta szórakozni, akinek bejött az előző rész, az ezzel is nyugodtan tehet egy próbát, szerintem megéri. Remélem, a következő rész még jobb lesz majd...
7/10


2. Bmano (2024-04-12 22:35.02) aaaaa
Negyven éve írtjuk a szellemeket! Én is azon szerencsések közé tartozom akik a nyolcvanas évektől szurkol nekik. Talán ezért is gondolom azt újfent, hogy erre elmegyek moziba. Múltkor egyedül ültem a nézőtéren, most ha nem is sokan, de páran voltunk. Na szóval, mivel bizonyos érzelmeket tarsítok a filmhez, így kicsit talán más szemmel ültem le elé. Mégis nehéz mit mondani. Elfogult lennék igazából, de mégse tudom azt mondani hogy minden tekintetben jó lett. Nem sikerült akkora monumentalitást bele tenni igazából, vagy nem annyira jött le, mint az előző résznél, az első két részhez képest meg pláne. Így el kell tekintenem ezektől és talán külön nézve jobban el tudom fogadni az egyszerűségét a filmnek.
Szóval jó lett ez, csak talán mégis mást várt az ember. Számomra picit snassz lett a film vége, semmi különös, vagyis katarzis nem volt. Habár jó volt a csapatot újra látni. Hatalmas dolgot ne várjon senki.
Elvárások nélkül nézve, vagyis azok nélkül le ülni elé, jó lehet.
Spoiler:
A stablistaban elkötnek egy kamiont, a végén. Amúgy ilyen lehetne az elején meg a végén, mint a pixar rajzfilmeknél a mignonok. Csak legyen is értelme mert ennek sok nem volt. Habár vicces akart lenni.


1. Roxer17 (2024-04-12 12:36.43) aaaaa
Tegnap megnéztem az elsők között. A Sugár legnagyobb termében voltunk vagy húszan. Hát csalódás volt. Unalmas,sok a duma/lelkizés. Túl sok a szereplő,próbálják az újakat és a régiket is belezsúfolni a szűk két órába. Sigorney Weawer nem vállalta,Bill Murray is bántóan keveset szerepel.Talán az utolsó fél óra ami ér valamit,de az is csak a nosztalgia miatt. A feliratok után még van egy rövid jelenet,na annak végképp nem volt semmi értelme.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2024-04-28 15:405 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk