Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-09-26
A gonosz nem létezik
Adóztass, ha tudsz
Barátom, a pingvin
Exhibition on Screen: John Singer Sargent, a jólét festője
Kaláka - a Kárpátoktól a Karib-tengerig
Lepattanó
Megalopolisz
Ne oldozz el!
Vakarcs

2024-09-19
A kegyelem fajtái
Egércsapda
Egy család rövid története
Fekete pont
Lottóőrültek
Monte Cristo grófja

2024-09-12
Balhé a Riviérán
Nemere István: Addig írok, amíg élek
Örökké
Szádra ne vedd!
Zenit

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
A senki bosszúja
- Paramount Network, 03:25
Harminchat
- Film Café, 03:30
Egy hölgy arcképe
- Cinemax2, 03:35
Tigrisek földjén
- AMC, 04:15
Koyaanisqatsi - Kizökkent világ
- Cinemax, 04:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jeremy Irons (76)
Kevin Zegers (40)
Spencer Garrett (61)
Sanaa Lathan (53)
Mészáros Márta (93)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom
2022-es választás
Mit hallgatsz most?
- Filmes Sámánok Rendje -
Ha ölni kell - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A hó fogságában aaaaa
Jane Campion aaaaa

 

Fórum - Az érzékek birodalma - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Roxi88 (2023-06-10 21:15.32) aaaaa
Na igaz amit a japán férfiasságról mondanak...


9. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2021-10-29 18:47.25)   - (válasz Az utolso szamuráj 1. hozzászólására)
dicséret ezért az esszéért. Az utolsó asszonyban öncsonkítás.



8. Törölt felhasználó (2021-10-29 18:09.28)  
A francia(új) változat egy gány,viszont magam is meglepődtem, mint szűzlány a kupi ajtajában, h ez sokkal jobban tetszett.
Az itteni vélemények alapján úgy érzem, h szamuráj és én vágtuk le a film lényegét.
Valakit/valamit szenvedélyesen birtokolni, függni tőle mint Stallone a Cliffhangerben ;), na az mán döfi.
Báár, én maradok "egészséges" szinten, férfi farkat még nem vágtam le...bár ami késik, nem múlik..;)


7. Iryonin (2021-03-26 18:08.47) aaaaa
Az egyik (pszichológiai szempontból) legérdekesebb életrajz az 1900-as évekből: Abe Sada élete gyerekkorától kezdve nagyon intenzív volt, folytonos változás, rohanás, utazás, szenvedély, viharok. A filmben ebből semmit nem látunk, de valamit mégis, hiszen eltelik vagy 2 óra a nézése közben. Számomra nem is film, inkább olyan, mint egy dark cabaret darab, erotikába fojtva, hogy a fojtásnál, mint témánál maradjak. Sadanak van egy képe, amin rajta van nem csak az őt jellemző őrület, de a japán társadalom 40-es évekbeli lenyomata is. Nagyon kár, hogy ebből sem kapunk vissza semmit a filmben.

Kíváncsi volnék, hogy azok, akik Oshima egyéb filmjeit is látták, majd megnézték Az érzékek birodalmát, hogyan viszonyítják egymáshoz az alkotásokat. Számomra a Gohatto volt az, ami ütött, elképesztően jól elkapta abban a rendező az egész légkört, mai napig is szívesen nézem vissza, mindig más szemmel figyelvén az eseményeket. Sokkal többet vártam ettől a filmtől, de azért azt hozzáteszem, hogy rengeteg erotikus drámát még így is lepipál. Csak ne tudnám, kiről szól...


6. Csk1 (2017-09-13 17:00.13) aaaaa
Az 1980-as évek végén láttam moziban, és most néztem meg dvd-n. A mozi olyan rendesen meg volt vágva, hogy össze se lehet hasonlítani. Csak az a zenének nevezett nyekergés ne lett volna.


5. Delpiero (2014-09-03 17:43.58) aaaaa
Értem én, sőt el is fogadom, amit az alattam hozzászólók mondanak/képviselnek, de ettől én még ezt a filmet nem tartom jónak.
Oké fontos film, sőt kult darab, de egy idő után számomra teljesen ön ismétlően hatottak a jelenetei.

Ettől függetlenül, amit a szexről, kapcsolatról, emberek függéséről mond az egyszerre felkavaró és elgondolkodtató.


4. Mandria (2009-06-09 18:09.45) aaaaa
Úgy érzem a fimrendezőnek sikerült ábrázolni életünk legizgalmasabb csodáját...a két nem eggyéválásának zsigeri valóját...a vágy követelődző, ellánálhatatlan, romboló, gyilkos erejét...
ami teljesen letaglózza , felülirja az összes tanult szabályt...és..bár nem mondhatom, hogy nem viszolyogtam...de valahol belül...meg tudom érteni...hisz gondolati szinten...mindenkiben lejátszódik...
...ezt is meg kell néznie mindenkinek...


3. The Duke (2009-01-01 15:48.52) aaaaa
Teljesen egyetértek veled szamuráj. Én is ugynezt mondom. Amúgy alapmű!


parfumeshop.hu banner

2. MrMojoRisin1 (2008-08-26 19:40.08) aaaaa
Szerintem kiváló film, és Szamuráj szavaihoz nem tudok mit hozzá tenni, talán nem is vagyok hivatott. Lehet pornográfiával vádolni a művet, emiatt lenézni és elítélni, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy nem a testiség van a filmért, hanem a film a testiségért. A végén lévő, a férfi nem elleni legnagyobb bűntettet, lehet öncélúnak, fölösleges brutalitásnak kikiáltani, de szerintem a mozi egészét tekintve, butaság.

Viszont volt egy másik mozi 1975-ben, Noburu Tanaka rendezésében a Jitsuroku Abe Sada. Ugyanezt a történetet dolgozta fel. Arról tud valaki, valamit? Érdemes beszerezni?


1. Az utolso szamuráj (2007-12-26 19:46.32) aaaaa
Ósima Nagisza mozija mindig is a cenzorok vesszőparipája volt,egy olyan művészfilm,ami igencsak megosztotta a közönséget:igen sok pornójelenettel szolgált,a férfi- nő egyesülés minden változatával csakúgy,mint ejakulációval a nő szájába,vagy egy 8 éves kisfiú péniszének rángatásával,ami azért többekben viszolygást eredményezhet mostanság is.A filmet 1976-ban mutatták be,a pornót is akkor engedélyezték a nyugati országokba,a film azonnal kultdarabnak lett kikiálltva....nagy kérdés,hogy megértve-e fájdalmas lényegét.Egy igaz történetet mesél el,1936-ban egy teaházi prostituált,Szada megöli szeretőjét,a teaház tulajdonosát ,levágja péniszét és 2!!!napig az utcát járja a véres husdarabbal a kezében,majd a biroság előtt is azt mondja,az örök szerelem kifejezésének számára ez volt az egyetlen módja.Visszatérhetünk az örök kérdéshez,mi a szerelem és a szex közt a különbség,mi a hasonlóság,de félek,a mozihoz azért a japán kultúrához való tolerancia is szükséges a történet fényében:a nőt ugyanis a közvélemény éljenezte,dicsőitette.A film bemutatja,hogy Szada nimfomániás volt,sokszor csak arra kérte szeretőjét,üsse fejét,attól hátha kielégül,bármikor hajlandó volt a péniszt magába fogadni,felszólitotta a szeretett személyt,hugyozzon bele:kérem,mindettől független odzkodjunk megitélni lényét,a hálószoba valahol intimebb,mint egy újságvásárlás.Szerelme,Kichizo pénisze is bármikor aktiv volt,ha a nő elment egy órára,képes volt megdugni a ház legcsúnyább szeretőjét,csakhogy maró éhségét csillapitsa:ők az érzékek,gyönyörök igazi rabjai voltak,egyikük halála valahol a kapcsolatból adodoan is szükségszerű volt,hisz nem maradt-vagy a rendező nem mutatot-olyan perverziót,melyet végre nem hajtottak volna.A filmet lehet támadni esetleg eszközeiért,nyiltságáért,én úgy érzem,felesleges,Nagisza nem sokkolni akarta az embereket,inkább egy mindent elsöprő kapcsolatot kivánt bemutatni,egy olyan erős szexuális egymásrautaltságot,amit kevesen ismerünk,olyan vágyat,melyet kevesen birtoklunk,igy talán nem is akarnak sokan beszélni róla:ám attól létezését kár tagadni.A nő valóban annyira szerette a férfit,és azon belül a gyönyörök forrásának tartott farkát,hogy egy szeretkezés alkalmával megfojtotta,és a test számára legfontosabb részét birtokolni akarta:talán a nagy többség bolondnak tartja ezért,ám tisztelettel emlékeztetem őket,nem ők Szada és Kichizo.....nem ők érezték azt a perzselő szenvedélyt,mely ezekbe az eseményekbe torkollottak.Talán nem remekmű,talán sokaknak nem több egy pornófilmnél,esetleg egy jó recskánál:ám én úgy vélem,figyelemreméltó mozi a szenvedély olyan mélységéről,amit azért sokan irigyelnek is,mert -és elnézést nyiltságomért!!-megkarcolni sem tudnak.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekRoxi88, 2023-06-10 21:1510 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Az érzékek birodalma adatlap
Eredeti cím: Ai no corrida
Évszám: 1976
Rendezte: Ósima Nagisza
Szereplők: Fudzsi Tacuja, Macuda Eiko, Kazuko Yoshiyuki, Takahiro Tamura, Takuzo Kawatani

További információk

Szereplők fórumai
- Fudzsi Tacuja - Vélemények
- Ósima Nagisza - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk