Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-09-26
A gonosz nem létezik
Adóztass, ha tudsz
Barátom, a pingvin
Exhibition on Screen: John Singer Sargent, a jólét festője
Kaláka - a Kárpátoktól a Karib-tengerig
Lepattanó
Megalopolisz
Ne oldozz el!
Vakarcs

2024-09-19
A kegyelem fajtái
Egércsapda
Egy család rövid története
Fekete pont
Lottóőrültek
Monte Cristo grófja

2024-09-12
Balhé a Riviérán
Nemere István: Addig írok, amíg élek
Örökké
Szádra ne vedd!
Zenit

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Family, 19:20
Parancs nélkül
- Filmbox Plus, 19:25
KBE (Külső, belső, esély?)
- Cinemax, 20:00
Zorro álarca
- AMC, 20:00
Vademberek hajszája
- Cinemax2, 20:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jeremy Irons (76)
Kevin Zegers (40)
Spencer Garrett (61)
Sanaa Lathan (53)
Mészáros Márta (93)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Filmes klisék, sablonok
Ha ölni kell - Vélemények
Simándy József - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Tippjáték (Foci)

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Mindenki utálja Johant aaaaa
Danny DeVito aaaaa

 

Fórum - Veszett kutya és Glória - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

17. Baryll (2020-10-08 22:56.11) aaaaa
Spoiler!
Óriási baklövés volt így a szereposztás. Pont fordítva kellett volna. De Nironak kellett volna lenni a gengszterfőnöknek és Murraynak kellett volna lenni a zsarunak. Murray fejszerkezete teljességgel alkalmatlan egy véreskezű gengszter megformálására. Egy ilyen ábrázatú maffiafőnököt a kutya se tudna komolyan venni. Ilyen feje van még Terence Hillnek is. Őt is nagyon nehéz elképzelni mint negatív karakter. Persze ha minden klappolt is volna a szereposztással, a történet attól még ugyan ilyen lapos maradt volna.


16. Miss bambi (2013-03-09 17:38.03)  
Remek színészek a film meg egy rakás szar,úgy ahogy van.


parfumeshop.hu banner

15. Mozsika (2011-12-21 13:49.26) aaaaa
Ja és elfelejtettem, hogy butaság vígjátéknak nevezni. Ez inkább krimi.


14. Mozsika (2011-12-21 10:14.06) aaaaa
Hiába a sztárparádé. Ez egy gyenge film. A dvd kiadása eléggé igénytelen. A film vége pedig annyira ócska, hogy még egy pontot le is vontam. Mert amúgy három csillagot akartam adni.


13. Lexi (2010-10-23 12:03.09)  
Veszett kutya és glória
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
jelszó:new7warez

* Automatikusan eltávolított tartalom.


12. Lette (2010-09-19 18:54.36)  
Keresem a Veszett kutya és Glória cimű filmet.Valaki tudna segiteni honnan tudnám letölteni?


11. Roxer17 (2010-09-18 15:49.15) aaaaa
Unalmas,régóta terveztem megnézni, tegnap sikerült,de csalódás volt!


10. Krisz papa (2010-09-18 15:47.16) aaaaa
Kegyetlen! Nincs mélyenszántó, sokatmondó története, nincsenek benne csavarok, látványos akciójelenetek, vagy óriási drámák, csak egyszerűen bemutat egy hetet, mely megváltoztatta egy zsaru életét. Óriási karakterek, felejthetetlen jelenetek, klasszikus elemek a rendezésben, és a fényképezésben, és a zenék..., lehet, hogy Martin Scorsese csak producere a filmnek, de érződik a hatása.
Robert De Niro itt is megmutatta hihetetlen tehetségét. El tudja játszani a bunkó dühöngő bikát, a leleményes, kemény gengsztert, kinek az a fontos, hogy le tudjon lépni, ha a sarkon befordulnak a zsaruk, lehet ő vietnami veterán, ki a barátja után visszamegy Ázsiába, de eljátszhat egy keménykedő, kis gengsztert is, ki iszonyat frusztrált, ha Bridget Fonda kefélni akar vele, és egy ugyanolyan frusztrált zsarut is, ki ki akar törni a középszerű, átlagéletből, ki keresi az önmegvalósítást, hogy valami ütőset, valami eredetit, valami különlegeset alkosson, és, hogy ne legyen olyan rohadtul beszari. Nem csak az arcával, hanem az egész testével játszik, a mozgásával, a gesztikulálásaival. Lehet Ő magas tiszteletreméltó, de alacsony girnyó is, lehet Ő egyszerű, de egyenes, bunkó, kemény, és aljas is, olyan, mintha egyszer 160 cm, máskor 2 m-es lenne.
Érződött benne a belső vívódás, vágy a kitörésre, és jön Bill Murray, ki nagyon elszánt, hogy Ő majd segít ezen a zsarun, hiszen valahol Ő is a környezete, és az imidzse fogságában él, megjátssza magát, de kegyetlenül. A film végén valahol büszke is "barátjára", és saját magára is, hogy segített a kitörésben.
Sok férfi érzi azt, hogy segítenie kell egy nőnek abban, hogy ne a mocsokban éljen, ne legyen kihasználva, lovagok akarnak lenni, hős lovagok. Ezzel nincs semmi gond, csak két tényező szokott bekavarni. Az első, hogy általában a hős lovag egy olyan férfi, akit egy nő sem akar, a másik pedig, hogy nem minden nő akar tisztes családanya lenni, vannak olyanok kik élvezik a mocskot, azt, hogy megalázzák. Ezután jön a megszállottság, és az őrület, ez már más filmek bevezetője. A lényeg, hogy Uma Thurman tipikusan olyan lány, kit meg kell menteni. Érzékeny, finom, egy gyenge nő érzetét kelti, bájos, angyali az arca, egyszerűen zabálni való. Olyan, mint Jodie Foster által alakított Iris Steensman a Taxisofőr-ben, csak ott De Niro-t Travis Bickle-nek hívták, és ott ténylegesen Scorsese volt a rendező.
Nagyon tetszett a megértő, laza, beleszarok zsarubarát karaktert megszemélyesítő David Caruso játéka is, adott egy ellenpólust a történetnek.
Ez a film mégis sok mindenről szól amellett, hogy egy kellemes kikapcsolódás, mindenképpen érdemes belemélyedni:)!


9. Mangilla (2008-12-25 17:39.16) aaaaa
Hát, a DVD sajnos elég gagyi (már a doboz is a 29 Ft-os auchanos változat), ezt a "menüt" pedig, ami a lemezen van, egy felsős kiscserkész is össze tudta volna tákolni - de a flm szerencsére OK, ezért szemet húnyok az előbbiekért. Örülök, hogy megvan. :)


8. Eufrozina85 (2008-12-09 10:02.28) aaaaa
Én is sajnálom, hogy nem tetszett, én valahogy a "jellemfejlődéseket" sem látom. De Niro ripsz-ropsz beleveti magát a kapcsolatba a nővel, másnap reggel már ellentmondást nem tűrően kijelenti, hogy szereti. Murray meg olyan hipp-hopp adja fel a végén a verekedést, hogy az ember el sem hiszi, hogy komolyan gondolja. Bepakolja a seggét a kocsiba, makog valamit a pszichiáteréről, ami még csak nem is vicces... Piszokul nem látom, mi értelme van filmet csinálni bármiféle fókusz nélkül. Ha a szerelemre koncentrálnak, legyen belőle nyál-sztori, oké. Ha a bűnügyekre, akkor legyen rendőrmese, jó. Ha a jellemekre, akkor legyen jellemrajz, oké. De így... Áhhhh.... Pedig szeretem a nem szokványos filmeket, az elborult szerkezetet, satöbbi, de ez itt nem az: ez szimplán el van baltázva.


7. Mangilla (2008-12-09 09:42.21) aaaaa
Én is lecsaptam a DVD-re ennyiért (főleg, hogy már régóta kerestem, hiába)...
Szerintem viszont szuper film!
A sztori igazából tényleg nem megy sehova - hacsak azokat a jellemfejlődéseket nem vesszük figyelembe, ahogy De Nirót Thurman kizökkenti megszokott aglegényéletéből, illetve ahogy Murray, mint gengszterfőnök meglepődni kénytelen, hogy most az egyszer visszaütnek neki:D
Szóval, sajnálom, ha nem tetszett, de ezért természetesen nem fogom leharapni a fejedet:P


6. Eufrozina85 (2008-12-08 17:58.34) aaaaa - (válasz Eufrozina85 5. hozzászólására)
Át is értékelek kettesre. De Niro meg Murray miatt adtam először hármast, de nem vagyok egyszemélyes karitatív szervezet: ami rossz, az rossz.


5. Eufrozina85 (2008-12-08 17:56.38) aaaaa
Én nem voltam elájulva. Megvettem DVD-n, mert a tesóm ömlengeni kezdett, hogy ez mekkora film, ne hagyjuk ott 900 forintért, és majd meglátom, mekkora durranás. Hazavittem, és három részletben néztem meg, annyira nem bírtam. Szüneteket kellett tartanom. 1-2 naposakat. A végén nem maradt más, csak az idegesség, hogy otthagytam érte a pénzem, meg egyáltalán: hogy minek néztem meg.
Semmire nem koncentrál rá a film: se a szerelem, se a gengszterek, se a nyomozás szálára. A gyilkossági ügyek padlón maradnak, Dobie szemszögéből körülbelül semmit nem látunk, hogy mi olyan marha vonzó abban a nőben (azt leszámítva, hogy nő, és a pasi magányos). Egy idegesítő fruska, kicsit irritáló magyarhanggal, hülyébb szegény, mint a sokéves átlag. Egy szó mint száz: nem kaptam meg azt a mélységet a filmtől, amit akartam volna látni. Se a karakterek nem lettek kibontva, se az érzelmi szál, se a rendőri meló. Maradt pár elvarratlan szál, amit az ember látni szeretett volna befejezve is. És Caruso vérgyenge volt, sok jelenetében önkéntelenül elkaptam a tekintetem a képernyőről, azt kérdezve: miért nézem én ezt?
Gyenge film.


4. Aya55 (2008-10-08 19:54.59) aaaaa
imádtam mikor kimennek halottszemlére és ö annyira boldog hogy énekel a hulla felett...
jo alakitása ez is de niro-nak


3. Mangilla (2008-06-13 16:21.49) aaaaa
Egyik kedvenc filmem! Nincs sok sztorija, itt az alakok azok, akik miatt annyira jó... De Niro, Thurman és nekem Murray játéka is nagyon-nagyon tetszett, s kiemelném David "Largo Winch" Carusót, aki szintén zseniális!
A verekedős jelenetek szenzációsak, főleg a két főhősé... :D



2. Fireman69 (2008-05-08 14:38.58) aaaaa
Wayne Dobie,ki rendőrségi helyszínelőként dolgozik,szerény és átlagos életet él,a hétköznapok mocskát leszámítva.Egy nap megmenti a helyi maffiafőnök életét,hálából egy hétre kölcsönadja egyik nőjét,Glóriát.Furcsa ez a helyzet mindkettejüknek,de lassan egymásba szeretnek,mely elindítja a nézeteltérések lavináját...
Tökéletes játékkal ajándékoz meg szereplőgárda,de a Veszett Kutya karakterét hozó Bobby,a legemlékezetesebb.Pillantásai,félelemmel és reménnyel teli érzése olyan hiteles,hogy azt tanítani kellene.Remek és bombasztikus alakot formál meg,a hétköznapok monotón beletörődéséből kitörni vágyó,kissé besavanyodott rendőr szerepében,ahol a lány feltűnése szolgál indikátorként.Megérinti a szerelem,akiért harcolni is képes,megpendítve lelkének érzelmi attitűdjét,felkorbácsolva az alvó oroszlánt.
Hihetetlen ez a profizmus,ahogy elénk teríti az legbelső érzéseinek kártyapakliját,minden lapjára külön rámutatva,de ebben a játékban Ő a legnagyobb ász.
Bill Murray olyan ebben a komédiában,akár egy hiéna csinos öltönybe bújtatva.Simulékony a negédes modorával,de amint fordul a kocka,már harap és karcos-harcossá válik.Jókat mosolyogtam kettejük "barátságán",felejthetetlen komikus helyzeteket teremtve meg,ezen gegek adta kelléktárból.
A mozi remek szórakozást ígér mindazok számára,akik kedvelik a bravúros és kimunkált alakításokkal megteremtett,fergeteges légkörű filmeket.Lebilincselő és magával ragadó..


1. Csapoferi (2008-03-17 21:07.07) aaaaa
Ez a hétköznapi, önbizalomhiányos rendőrfotós De Niro legemberibb alakítása szerintem (talán leginkább a Taxisofőrös karakterére emlékeztet). Bill Murrayjal együtt látni pedig... igazi filmcsemege!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBaryll, 2020-10-08 22:5617 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk