Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-09-26
A gonosz nem létezik
Adóztass, ha tudsz
Barátom, a pingvin
Exhibition on Screen: John Singer Sargent, a jólét festője
Kaláka - a Kárpátoktól a Karib-tengerig
Lepattanó
Megalopolisz
Ne oldozz el!
Vakarcs

2024-09-19
A kegyelem fajtái
Egércsapda
Egy család rövid története
Fekete pont
Lottóőrültek
Monte Cristo grófja

2024-09-12
Balhé a Riviérán
Nemere István: Addig írok, amíg élek
Örökké
Szádra ne vedd!
Zenit

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Kolibri kód
- RTL Három, 23:00
Bad Boys - Mire jók a rossz fiúk?
- Film+, 23:20
A bűnös
- Paramount Network, 23:20
The Expendables 2. - A feláldozhatók 2.
- Mozi+, 23:25
A kétszáz éves ember
- Film4, 23:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jeremy Irons (76)
Kevin Zegers (40)
Spencer Garrett (61)
Sanaa Lathan (53)
Mészáros Márta (93)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Topher Grace - Vélemények
Simándy József - Vélemények
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Mit hallgatsz most?
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Négy gólya aaaaa
Hugh Jackman aaaaa

 

Fórum - Második nekifutás (2007) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

3. Vescod (2020-11-26 11:52.09)  
Sajnos nem jó, Corneau egy pátoszos, gyászindulóval aláfestett túlcizellált giccset rimékelt Melville szikár, lényegre törõen pontos remekmûvébõl. 5/10


2. VAL P (2011-07-27 11:10.42) aaaaa
Remekül megkomponált történet, szellemes monológok, dialógusok (számomra Blot felügyelő az igazi csemege), visszafogottságukban (is) parádés színészek – ilyenkor szokták feltenni a szónoki kérdést: Kell ennél több?
Azért Auteuil illúzióromboló Józsa Imre-szinkronjával sikerült egy jó nagy pofont adni a székletnek, de ez nem a film hibája. Jobban jár mindenki, ha a feliratozást választja.


1. Az utolso szamuráj (2011-05-21 11:12.41) aaaaa
Álltalában művészibb filmeknél szoktam az első kommentelő lenni.:))
Stílusos,film noir-elemekkel teletűzdelt gengszterfilm,mely nekem lassúsága ellenére nagyon bejött.Már a fotózás is a 60-as éveket kívánta visszahozni,barna és sárga kompozició az uralkodó,még a feketés hajú Monica Belucci is ki van szőkítve benne.
Ami francia moziknál mindig "begyere",az arcok,akik nyomulnak benne:itt is minden szereplő telitalálat,mintha a gengszterskatulyából huzták volna őket ki,ha lenne ilyen.Daniel Auteuil véleményem szerint a gallok talán legjobb színésze,és igen érdekes figura:csábították már régen az álomgyárba is,de valahogy nem akarodzik neki ott munkába állni,noha angol filmhez már adta kivételes tehetségét.A film közepéig úgy éreztem,kicsit rutinból csinálja a dolgát,aztán előjött az,amiért ezt a pasit imádom és végtelenül tisztelem,igencsak megrázta magát.
A világ legszebb nője nem rossz színésznő,és én még nőt ilyen szépnek nem láttam,amikor sír,közben még erotikus is,holott alakja olyanformán tökéletes ,ahogy mondjuk Sophia Loren idejében képzelték el a nőket:nem véletlen,hogy az utolsó dívának nevezik,és mellette valóban még Angelina Jolie is úgy tud kinézni,mint egy madárijesztő.A mű cselekménye sima,egyenesvonalú,és tulzottan nagy csavarokat sem tartalmaz,néhol talán túl sok a lassítás az akciójeleneteknél,viszont kárpotlásul meghökkentően véresek.
Amiben üt a film,ahogy megragadták azt,ebben az időben a bünözők is mások voltak,volt becsületkodexük,ha úgy tetszik,gerincük és szavuk,Gustave emiatt is hal meg,ám gyanítom,olyan halállal,amilyet szeretett is volna,amellett tudta,mi vár rá mikor elment.Érdemes megfigyelni,hogy a nagyobb rendőrkoponyákat mennyire tisztelték a gengszterek,és olykor már-már barátian elcsevegtek velük,mint az első világháború idején az ellenséges lővészárok katonái-hisz azok is voltak valahol.Sorsuk tulajdonképp összefonodott,ezt mindkét fél tudta,meg azt is,hogy egyik nélkül nincs meg a másik,és halálukkal az új nemzedék eljövetelével kihuny ebből a kétségkívül bűnösebb közegből mégis valami.
Tisztelet...megbecsülés....és igen,valahol a másik kedvelése.Ezért tesz a felügyelő gesztust Gustave felé,és nézz úgy Belucci karakterére,ahogy.Ám az én kedvenc szereplőm Stanislaw Orloff volt,akit Jacques Dutronc hoz elképesztően szimpatikusan,és aki még ebből a közegből is úgy kiemelkedik stílusával és gerincével ,mint parasztházak közül a falu templomtornya.
Nem bántam meg a megnézését,engem a magam módján elvarázsolt,és a végére már azt se bántam,Belucci nem vetközött,a szerelmi jeleneteknél udvariasan elfordult a kamera:hja,kérem,ez a 60-as évek,ugye,amire csak még jobban rájátszott az Ennio Morricone-ét idéző zenei világ.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVescod, 2020-11-26 11:523 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk