Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak |
Keress | |
Részletes keresés |
Hamarosan a TV-ben |
Ízek, imák, szerelmek - Film4, 11:50 |
A csendes lány - Cinemax, 11:55 |
Az élet dicsérete - Epic Drama, 12:30 |
Rocketman - HBO2, 12:35 |
Napos oldal - HBO, 13:00 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
Rowan Atkinson (70) |
Norman Reedus (56) |
Jérémie Renier (44) |
Eddie Redmayne (43) |
A. R. Rahman (58) |
További szülinaposok |
Legfrissebb fórumok |
Akira Kurosawa: Álmok - Vélemények |
Gandhi - Vélemények |
Björk - Vélemények |
Robert Duvall - Vélemények |
Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom |
További fórumok |
Utoljára értékeltétek |
Venom |
Finn Wittrock |
36091. Natalie Wood (2017-02-22 19:49.11) - (válasz Lector 36090. hozzászólására) |
36089, te sztárséf. |
36090. Lector (2017-02-22 19:47.09) - (válasz Natalie Wood 36089. hozzászólására) |
36088 |
36089. Natalie Wood (2017-02-22 19:46.06) - (válasz Lector 36088. hozzászólására) |
Inkább nem kostólnám meg a főztödet, de azért köszi. |
36088. Lector (2017-02-22 19:43.11) - (válasz Natalie Wood 36087. hozzászólására) |
Nyajjá szart. |
36087. Natalie Wood (2017-02-22 19:34.23) - (válasz Lector 36086. hozzászólására) |
És mi ennek a szarnak a neve, zöldség álá lekthorrrr 16 fokon? |
36086. Lector (2017-02-22 19:31.04) |
Megdinszteled a hagymát,vajban.. és míg üveges a történet belereszelsz némi zellergyökeret.Mindehhez nem árt készenlétben némi húsleves akár félig kész is..... Időnként amikor forró a cucc kissé fellocsolod a levessel. Cukorborsót készitesz elő ,nem baj ha bonduell...:))).Ez némi levet ereszt.
Fedő felett párolod, xy..ahogy érzed:) Tésztavizet teszel fel! A ragud épp csak csipetnyi sóval ízesíted...és csendes dinszteléssel fenn hagyod. Csirkemáj ,Kacsamáj, Libamáj...kinek mire futja befigyel. Deszkán, kockára vágva..előkészíted .1cm estől lehet nagyobb is...akár ízlés dolga. A tésztát;- Kocka Metélt... Csiga, Kagyló szintén egyéni szoc problem kifőzöd...enyhe oliva olajos vízben. Félreteszed. Ragudba beleereszted óvatosan a májdarabokat. Pár percig dinsztelve forralod lassún:) Picinyke szerecsendióval.. és fekete borssal megszórod. Majd a tányér tésztád megteríted a májas raguval. Chardoné illik hozzá 16 celsius fokon. Jó étvágyat kívánokkkkk:)) |
36085. Natalie Wood (2017-02-22 19:04.00) |
Levegő, annyira éteri.. |
36084. Miszter88 2 (2017-02-20 19:43.15) |
Holnap meg szerintem jó kis tökfőzeléket nyomatok sült csirkeszárnnyal meg nagy szelet kenyérrel :) |
36083. Miszter88 2 (2017-02-20 19:40.48) |
Ma ettem egy kis kelbimbó főzeléket hatalmas kenyerekkel .
Nem igazán rajongok a főzelékekért, de hát azt is kell néha enni . Mondjuk a kelbimbó Nekem kifejezetten ízlik . |
36082. Miszter88 2 (2017-02-19 20:09.26) |
Most meg nagy zöld tuborgok egy kis sós lay's-el, aztán jöhet a Barca meccs :) |
36081. Miszter88 2 (2017-02-19 20:08.54) |
Borsóleves
Milánói makaróni |
36080. Dobsony (2017-02-17 19:41.54) - (válasz Natalie Wood 36078. hozzászólására) |
Most meg mi bajod van? |
36079. Bordal (2017-02-17 19:35.05) - (válasz Tömö 36073. hozzászólására) |
Ez a csirkemáj rizottó zöldborsósan egyébként nem rossz kaja. Szoktam csinálni. Na persze nem sűrűn, mert olyan nagyon én sem vagyok oda érte. De olcsó és gyorsan meg is van. |
36078. Natalie Wood (2017-02-17 19:29.05) - (válasz Dobsony 36077. hozzászólására) |
Többet veled sem állok itt szóba. |
36077. Dobsony (2017-02-17 19:15.22) - (válasz Natalie Wood 36076. hozzászólására) |
Mire gondolsz dràga Natalie? :) |
36076. Natalie Wood (2017-02-17 19:09.03) |
Sok itt a gusztustalanság. |
36075. Dobsony (2017-02-17 19:05.01) - (válasz Tömö 36074. hozzászólására) |
Hàt igen, kisvendéglőkben meredek enni hortobàgyit, mert minden megmaradt húst beledaràlnak, azt csókolom!
Én csak akkor rendelek ilyet, ha nagyon megy a hely, vagy kimondottan csirkehús van benne, semmi màs. A volt melóhelyemen úgy hìvtàk ezt az ételt: Gazdag ember batyuja. A palacsintàt megtöltötték csirkepaprikàssal, középen összefogtàk, megkötötték valami ehető zöldségszàrral és alàöntötték a paprikàs szószt+tejföllel meglocsoltàk. Istenien nézett ki, és az izére sem panaszkodtak sosem. A meleg előételként lehetett rendelni. [link] |
36074. Tömö (2017-02-17 16:04.31) - (válasz Dobsony 36069. hozzászólására) |
ilyen cuccokkal nem szórakozok egyedül, az tuti....vagy otthon az exszomszédasszonnyal csinálom- akkor tényleg meg van a 60-70db-mert ugye akkor kell mindenkinek, meg megy a fagyasztóba is. vagy itthon kérek segítőkezeket, ezt is csak azért, mert NEM csak ÉN fogom enni,és hát, igazán befér még vki más is a konyhába:)
a lével még nem volt gond:D úgy van főzve, hogy ne sok legyen, így épp marad a lábos alján, kicsi megy nyilván a hússal, nem folyt sosem még ki. szóval én nem habarok itt semmit... Kaposváron volt, nem tudom,hogy még van-e, egy jó kis hely, ahol naggggyon finoman csinálták a hortobágyit, rendes hagyományosan, csirke-gondolom-maradékhús-mert abból szokták Légen-légen- hajtogatva, nem rátva, és sűrű szaft tejföllel...na, így nem csinálom:DD |
36073. Tömö (2017-02-17 15:55.30) - (válasz Bordal 36068. hozzászólására) |
ilyen még nem volt, de a héten volt csirkámáj rizotto,borsóval...
nem nagy kedvenc a máj...ritkán veszek, de ha van, elfogy: nem értem ezt...:D |
36072. Tömö (2017-02-17 15:50.47) - (válasz Dobsony 36067. hozzászólására) |
ja, hívhatod így is, de az apró-mármint a csiptke,én nagyocskákat nyomatok, haladjak vele:D... a deszkát bögrének nevezem, és kiskanállal:))
amazt amúgy a kínaiak csinálják, tésztát úgy nyomatják ezerrel...deszkáról, késsel,most nem linkelek videót, de ha érdekel rákeresel.. (tészta amúgy nem olasz találmány,mint sok minden más, az is kínai-hátha vki még mindig tévedésben élne ezzel kapcs.:D) |
36071. Dobsony (2017-02-17 15:17.24) - (válasz Bordal 36070. hozzászólására) |
Dràga keresztanyàmtól tanultam a deszkàról késsel szaggatott nokedli készìtését, fateromtól meg a csipetkét. Ő, màrmint gater is imàdott fözöcskézni, lehet én is miatta mozgok olyan otthonosan a konyhàban.
Amúgy jól ismered a csipetkét, csak előre egy tàlkàba bele kell csipegetni és àtszitàlva szűrön mehet utàna a levesbe. ;) Baszki a Fradistàk még a konyhàban sem tévednek el! ;) |
36070. Bordal (2017-02-17 15:08.41) - (válasz Dobsony 36067. hozzászólására) |
Válaszolhatok én Testvér? Csak a magam kis egyszemélyes konyhájából kiindulva, mert hogy nagyüzemileg hogy csinálják, az egy másik mise. Én mindent anyámtól tanultam, lestem el. És ő a nokedlit vágódeszkáról késsel aprította a lobogó vízbe. Akkor még nem léteztek ezek a hiper-szuper aprító kézi készülékek. És én - nem rituáléból ugyan - de még most is deszkáról, késsel szaggatom a nokedlit. A csipetke pedig - szerintem - jóval "sűrűbb" a nokedli masszától, az valóban kézbe veszem és úgy csipegetem bele a vízbe.Rosszul csinálom? :) Nem baj, a Fradi akkor is lemossa a pályáról a Lokit. Vágódeszka és kés nélkül.:) |
36069. Dobsony (2017-02-17 15:04.34) - (válasz Tömö 36065. hozzászólására) |
Imàdom a hortobàgyit! ;)
Igazi munkàs kaja, na amellett nem nagyon fogsz teregetni. Palacsintakeverés-sütés + csirkepörköltöt készìteni + kihűteni, összevagdosni, a szószt behabarni, àtpaszirozni és mindezek utàn elmosogatni. Ritkàn készitek, mert fél napot elvesz. Biztos finom panorozva, kiràntva a pali, de akkor mit csinàlsz a pörkölt szósszal? Megisszàtok mellé szódàval? :)) |
36068. Bordal (2017-02-17 14:53.52) - (válasz Tömö 36066. hozzászólására) |
Folytassunk az ínycsiklandókat. Még mindig palacsinta. A tölteléke apróra összevágott, pörkölt szisztéma szerin elkészített máj. Beletöltve a palacsintába, de jól lecsorgatva, mert a szaftja kell. Azt tejfellel és apróra vágott kaporral bekeverve megrottyantom és ezzel öntöm nyakon a palacsintát. |
36067. Dobsony (2017-02-17 14:53.15) - (válasz Tömö 36055. hozzászólására) |
A kézzel szaggatott galuskàt úgy hívjuk csipetke! ;)
A kézzel szaggatàs ezt jelenti, vagy hogy deszkàról késsel beleszaggatod a lobogó vìzbe? Magyaràzatott akarok! :) |
36066. Tömö (2017-02-17 14:32.15) - (válasz Tömö 36065. hozzászólására) |
fokhagymás tartármártással!!
mmm.na, ez lesz holnap. még úgy sem lett kitalálva...délelött elugrok azért még dolgozni..:D |
36065. Tömö (2017-02-17 14:29.08) - (válasz Bordal 36064. hozzászólására) |
így csinálom a hortobágyit!
azaz vmi olyasmit....darálthúst pörököltösen, és azt bele palacsintába, kockárabahajtva, és panírozni, kirántani...húúú, lehet ez lesz ebből a palitésztából-sok cukrot nem tettem bele:D kurva sok munka...de,ebből nem kell 200db :D |
36064. Bordal (2017-02-17 13:38.02) |
De ha már így szóba hoztad a palacsintát, akkor elmondom a kedvencemet. Gombás palacsinta, de nem tekerve, hanem hajtogatva és utána bepanírozva és úgy sütöd ki. |
36063. Bordal (2017-02-17 13:34.07) - (válasz Tömö 36062. hozzászólására) |
Szeretem! Küldheted fénypostával, nyitom az ablakot! :)
Komótosan csak úgy lehet csinálni, ahogy azt a körülmények megengedik - ezt Te is jól tudod! :) |
36062. Tömö (2017-02-17 13:29.16) - (válasz Bordal 36061. hozzászólására) |
oké, igazad van, visszaolvastam magam...tudod, káosz...rég volt,amit írtam:))
de akkor sem az életedet kértem, csak feladat elé állítottalak(nevezhetjük így?), amit lerendeszhettél volna annyival, : meg volt:) de különben egyszerre csináltad a dolgokat?:) vagy olyan komótosan? megyek, kihül a levesem-ami közben, kikevertem egy palacsinta tésztát is-ha már galuskát csináltam, 2féle szedtem...IDŐT takarítunk meg!:)) szóval, topik on: este almáspalacsinta lesz |