Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2025-01-09
Családi terápia
Egy csiga emlékiratai
Gengszterzsaruk: Pantera

2025-01-02
Bekövet a halál
Maria
Miénk lesz a holnap
Nosferatu
Vilma és a férfiak
Woodwalkers

2024-12-26
A nap, amikor apu megmenti a karácsonyt
A szerelem ideje
Better Man: Robbie Williams
Parthenopé - Nápoly szépe
Sonic, a sündisznó 3.
Sütimanók - Szupersipka-küldetés
Váratlan dallamok

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Ízek, imák, szerelmek
- Film4, 11:50
A csendes lány
- Cinemax, 11:55
Az élet dicsérete
- Epic Drama, 12:30
Rocketman
- HBO2, 12:35
Napos oldal
- HBO, 13:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Rowan Atkinson (70)
Norman Reedus (56)
Jérémie Renier (44)
Eddie Redmayne (43)
A. R. Rahman (58)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Akira Kurosawa: Álmok - Vélemények
Gandhi - Vélemények
Björk - Vélemények
Robert Duvall - Vélemények
Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Venom aaaaa
Finn Wittrock aaaaa

 

Fórum - Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni? (157. oldal)

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

elejére ... 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 ... végére
36091. Natalie Wood (2017-02-22 19:49.11)   - (válasz Lector 36090. hozzászólására)
36089, te sztárséf.


36090. Lector (2017-02-22 19:47.09)   - (válasz Natalie Wood 36089. hozzászólására)
36088



36089. Natalie Wood (2017-02-22 19:46.06)   - (válasz Lector 36088. hozzászólására)
Inkább nem kostólnám meg a főztödet, de azért köszi.


36088. Lector (2017-02-22 19:43.11)   - (válasz Natalie Wood 36087. hozzászólására)
Nyajjá szart.


36087. Natalie Wood (2017-02-22 19:34.23)   - (válasz Lector 36086. hozzászólására)
És mi ennek a szarnak a neve, zöldség álá lekthorrrr 16 fokon?


36086. Lector (2017-02-22 19:31.04)  
Megdinszteled a hagymát,vajban.. és míg üveges a történet belereszelsz némi zellergyökeret.Mindehhez nem árt készenlétben némi húsleves akár félig kész is..... Időnként amikor forró a cucc kissé fellocsolod a levessel. Cukorborsót készitesz elő ,nem baj ha bonduell...:))).Ez némi levet ereszt.
Fedő felett párolod, xy..ahogy érzed:)
Tésztavizet teszel fel!
A ragud épp csak csipetnyi sóval ízesíted...és csendes dinszteléssel fenn hagyod.
Csirkemáj ,Kacsamáj, Libamáj...kinek mire futja befigyel.
Deszkán, kockára vágva..előkészíted .1cm estől lehet nagyobb is...akár ízlés dolga.

A tésztát;- Kocka Metélt... Csiga, Kagyló szintén egyéni szoc problem kifőzöd...enyhe oliva olajos vízben. Félreteszed.
Ragudba beleereszted óvatosan a májdarabokat.
Pár percig dinsztelve forralod lassún:)
Picinyke szerecsendióval.. és fekete borssal megszórod.
Majd a tányér tésztád megteríted a májas raguval.
Chardoné illik hozzá 16 celsius fokon.
Jó étvágyat kívánokkkkk:))


36085. Natalie Wood (2017-02-22 19:04.00)  
Levegő, annyira éteri..


36084. Miszter88 2 (2017-02-20 19:43.15)  
Holnap meg szerintem jó kis tökfőzeléket nyomatok sült csirkeszárnnyal meg nagy szelet kenyérrel :)


36083. Miszter88 2 (2017-02-20 19:40.48)  
Ma ettem egy kis kelbimbó főzeléket hatalmas kenyerekkel .
Nem igazán rajongok a főzelékekért, de hát azt is kell néha enni .
Mondjuk a kelbimbó Nekem kifejezetten ízlik .


36082. Miszter88 2 (2017-02-19 20:09.26)  
Most meg nagy zöld tuborgok egy kis sós lay's-el, aztán jöhet a Barca meccs :)


36081. Miszter88 2 (2017-02-19 20:08.54)  
Borsóleves
Milánói makaróni


36080. Dobsony (2017-02-17 19:41.54)   - (válasz Natalie Wood 36078. hozzászólására)
Most meg mi bajod van?


36079. Bordal (2017-02-17 19:35.05)   - (válasz Tömö 36073. hozzászólására)
Ez a csirkemáj rizottó zöldborsósan egyébként nem rossz kaja. Szoktam csinálni. Na persze nem sűrűn, mert olyan nagyon én sem vagyok oda érte. De olcsó és gyorsan meg is van.


36078. Natalie Wood (2017-02-17 19:29.05)   - (válasz Dobsony 36077. hozzászólására)
Többet veled sem állok itt szóba.


36077. Dobsony (2017-02-17 19:15.22)   - (válasz Natalie Wood 36076. hozzászólására)
Mire gondolsz dràga Natalie? :)


36076. Natalie Wood (2017-02-17 19:09.03)  
Sok itt a gusztustalanság.


36075. Dobsony (2017-02-17 19:05.01)   - (válasz Tömö 36074. hozzászólására)
Hàt igen, kisvendéglőkben meredek enni hortobàgyit, mert minden megmaradt húst beledaràlnak, azt csókolom!
Én csak akkor rendelek ilyet, ha nagyon megy a hely, vagy kimondottan csirkehús van benne, semmi màs. A volt melóhelyemen úgy hìvtàk ezt az ételt: Gazdag ember batyuja.
A palacsintàt megtöltötték csirkepaprikàssal, középen összefogtàk, megkötötték valami ehető zöldségszàrral és alàöntötték a paprikàs szószt+tejföllel meglocsoltàk.
Istenien nézett ki, és az izére sem panaszkodtak sosem. A meleg előételként lehetett rendelni.
[link]


36074. Tömö (2017-02-17 16:04.31)   - (válasz Dobsony 36069. hozzászólására)
ilyen cuccokkal nem szórakozok egyedül, az tuti....vagy otthon az exszomszédasszonnyal csinálom- akkor tényleg meg van a 60-70db-mert ugye akkor kell mindenkinek, meg megy a fagyasztóba is. vagy itthon kérek segítőkezeket, ezt is csak azért, mert NEM csak ÉN fogom enni,és hát, igazán befér még vki más is a konyhába:)
a lével még nem volt gond:D úgy van főzve, hogy ne sok legyen, így épp marad a lábos alján, kicsi megy nyilván a hússal, nem folyt sosem még ki. szóval én nem habarok itt semmit...
Kaposváron volt, nem tudom,hogy még van-e, egy jó kis hely, ahol naggggyon finoman csinálták a hortobágyit, rendes hagyományosan, csirke-gondolom-maradékhús-mert abból szokták Légen-légen- hajtogatva, nem rátva, és sűrű szaft tejföllel...na, így nem csinálom:DD


36073. Tömö (2017-02-17 15:55.30)   - (válasz Bordal 36068. hozzászólására)
ilyen még nem volt, de a héten volt csirkámáj rizotto,borsóval...
nem nagy kedvenc a máj...ritkán veszek, de ha van, elfogy: nem értem ezt...:D


36072. Tömö (2017-02-17 15:50.47)   - (válasz Dobsony 36067. hozzászólására)
ja, hívhatod így is, de az apró-mármint a csiptke,én nagyocskákat nyomatok, haladjak vele:D... a deszkát bögrének nevezem, és kiskanállal:))
amazt amúgy a kínaiak csinálják, tésztát úgy nyomatják ezerrel...deszkáról, késsel,most nem linkelek videót, de ha érdekel rákeresel..
(tészta amúgy nem olasz találmány,mint sok minden más, az is kínai-hátha vki még mindig tévedésben élne ezzel kapcs.:D)


36071. Dobsony (2017-02-17 15:17.24)   - (válasz Bordal 36070. hozzászólására)
Dràga keresztanyàmtól tanultam a deszkàról késsel szaggatott nokedli készìtését, fateromtól meg a csipetkét. Ő, màrmint gater is imàdott fözöcskézni, lehet én is miatta mozgok olyan otthonosan a konyhàban.
Amúgy jól ismered a csipetkét, csak előre egy tàlkàba bele kell csipegetni és àtszitàlva szűrön mehet utàna a levesbe. ;)
Baszki a Fradistàk még a konyhàban sem tévednek el! ;)


36070. Bordal (2017-02-17 15:08.41)   - (válasz Dobsony 36067. hozzászólására)
Válaszolhatok én Testvér? Csak a magam kis egyszemélyes konyhájából kiindulva, mert hogy nagyüzemileg hogy csinálják, az egy másik mise. Én mindent anyámtól tanultam, lestem el. És ő a nokedlit vágódeszkáról késsel aprította a lobogó vízbe. Akkor még nem léteztek ezek a hiper-szuper aprító kézi készülékek. És én - nem rituáléból ugyan - de még most is deszkáról, késsel szaggatom a nokedlit. A csipetke pedig - szerintem - jóval "sűrűbb" a nokedli masszától, az valóban kézbe veszem és úgy csipegetem bele a vízbe.Rosszul csinálom? :) Nem baj, a Fradi akkor is lemossa a pályáról a Lokit. Vágódeszka és kés nélkül.:)


36069. Dobsony (2017-02-17 15:04.34)   - (válasz Tömö 36065. hozzászólására)
Imàdom a hortobàgyit! ;)
Igazi munkàs kaja, na amellett nem nagyon fogsz teregetni. Palacsintakeverés-sütés + csirkepörköltöt készìteni + kihűteni, összevagdosni, a szószt behabarni, àtpaszirozni és mindezek utàn elmosogatni.
Ritkàn készitek, mert fél napot elvesz.
Biztos finom panorozva, kiràntva a pali, de akkor mit csinàlsz a pörkölt szósszal?
Megisszàtok mellé szódàval? :))


36068. Bordal (2017-02-17 14:53.52)   - (válasz Tömö 36066. hozzászólására)
Folytassunk az ínycsiklandókat. Még mindig palacsinta. A tölteléke apróra összevágott, pörkölt szisztéma szerin elkészített máj. Beletöltve a palacsintába, de jól lecsorgatva, mert a szaftja kell. Azt tejfellel és apróra vágott kaporral bekeverve megrottyantom és ezzel öntöm nyakon a palacsintát.


36067. Dobsony (2017-02-17 14:53.15)   - (válasz Tömö 36055. hozzászólására)
A kézzel szaggatott galuskàt úgy hívjuk csipetke! ;)
A kézzel szaggatàs ezt jelenti, vagy hogy deszkàról késsel beleszaggatod a lobogó vìzbe?
Magyaràzatott akarok! :)


36066. Tömö (2017-02-17 14:32.15)   - (válasz Tömö 36065. hozzászólására)
fokhagymás tartármártással!!
mmm.na, ez lesz holnap. még úgy sem lett kitalálva...délelött elugrok azért még dolgozni..:D


36065. Tömö (2017-02-17 14:29.08)   - (válasz Bordal 36064. hozzászólására)
így csinálom a hortobágyit!
azaz vmi olyasmit....darálthúst pörököltösen, és azt bele palacsintába, kockárabahajtva, és panírozni, kirántani...húúú, lehet ez lesz ebből a palitésztából-sok cukrot nem tettem bele:D
kurva sok munka...de,ebből nem kell 200db :D


36064. Bordal (2017-02-17 13:38.02)  
De ha már így szóba hoztad a palacsintát, akkor elmondom a kedvencemet. Gombás palacsinta, de nem tekerve, hanem hajtogatva és utána bepanírozva és úgy sütöd ki.



36063. Bordal (2017-02-17 13:34.07)   - (válasz Tömö 36062. hozzászólására)
Szeretem! Küldheted fénypostával, nyitom az ablakot! :)
Komótosan csak úgy lehet csinálni, ahogy azt a körülmények megengedik - ezt Te is jól tudod! :)


36062. Tömö (2017-02-17 13:29.16)   - (válasz Bordal 36061. hozzászólására)
oké, igazad van, visszaolvastam magam...tudod, káosz...rég volt,amit írtam:))
de akkor sem az életedet kértem, csak feladat elé állítottalak(nevezhetjük így?), amit lerendeszhettél volna annyival, : meg volt:)
de különben egyszerre csináltad a dolgokat?:) vagy olyan komótosan?
megyek, kihül a levesem-ami közben, kikevertem egy palacsinta tésztát is-ha már galuskát csináltam, 2féle szedtem...IDŐT takarítunk meg!:))
szóval, topik on:
este almáspalacsinta lesz


elejére ... 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 ... végére
 

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk