Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2025-01-02
Bekövet a halál
Maria
Miénk lesz a holnap
Nosferatu
Vilma és a férfiak
Woodwalkers

2024-12-26
A nap, amikor apu megmenti a karácsonyt
A szerelem ideje
Better Man: Robbie Williams
Parthenopé - Nápoly szépe
Sonic, a sündisznó 3.
Sütimanók - Szupersipka-küldetés
Váratlan dallamok

2024-12-19
A kedvenc sütim
Derült égből karácsony
Karácsonyi állatmesék
Kincs a múltból
Mufasa: Az oroszlánkirály
Szeretetreméltók
Veszettek

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Mama pici fia
- TLC, 06:00
Kapj el, ha tudsz
- Mozi+, 06:30
Karácsony a tavon
- Max4, 06:55
A nagy balhé
- Film Mánia, 07:05
A közösségi háló
- HBO2, 07:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Gérard Depardieu (76)
Jessica Harmon (39)
John Amos (85)
Maryam d'Abo (64)
Timothée Chalamet (29)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Csillagászati topic
Mit hallgatsz most?
Érdekességek!
2022-es választás
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Adaline varázslatos élete aaaaa
Peter J. Gray aaaaa

 

Fórum - Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni? (100. oldal)

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

elejére ... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 ... végére
37789. Lifeisamovie (2020-10-20 16:19.15)   - (válasz Dobsony 37785. hozzászólására)
Próbáltad? :D


37788. Tömö (2020-10-20 16:06.57)   - (válasz Dobsony 37786. hozzászólására)
Marhába negy mindig bor.
És még tudod mibe jó? A bolognai trutyiba:)



37787. Bordal (2020-10-20 14:59.07)   - (válasz Dobsony 37785. hozzászólására)
Te is raktál már az anyósodéba, vagy csak majd fogsz? :)


37786. Dobsony (2020-10-20 14:25.42)   - (válasz Tömö 37784. hozzászólására)
Marhapöribe mindig tegyél vörösbort, nagyon sokat segít, hús puhulásban, ízben, szaftosság megmaradásában. A lényeg, nem kell bele Mouton Rotchild, de ne is kommersz szart tegyél bele. Én a gulyáslevesbe is szoktam(tanultam), kurva jó! :)


37785. Dobsony (2020-10-20 14:23.16)   - (válasz Tömö 37784. hozzászólására)
A gombánál az a lényeg, hogy ne húzd le a bőrét, csak alaposan mosd át és minnél többféle gombából készítsd. Ha jön anyós, rakhatsz bele galócát is, csak neki. ;)


37784. Tömö (2020-10-20 14:02.22)   - (válasz Dobsony 37781. hozzászólására)
Sztem is:) húst,csak hússal:D
Halat tenyleg semmivel, só...citrom ha kész. Bár megint csak a tengeri hal totál más,mint nálunk a folyami. Nálam a lényeg, be legyen szálkás:)
Birkapöri, csak bográcsost:)
Marhapöri csak saját kifőtt leviben:)

Tudod mit nemtok SOHA normalisan megcsinálni, a gombát, "pörköltnek" hogy az mennyire sehogy nem ízletes nekem. Pedig imadom a gombákat.


37783. Tömö (2020-10-20 13:57.25)   - (válasz Bordal 37782. hozzászólására)
:)
Meg lett,a fejemben. Öcsémnél van, az ottani konyhafiókban. Ő szokta használni,sztem. Mikor sütikkel próbálkozik.


37782. Bordal (2020-10-20 13:49.52)   - (válasz Tömö 37780. hozzászólására)
Bocs, de ne bánkódj, hogy nem találod! Van több tucatnyi jobb szakácskönyv Horváth Ilonáénál.


37781. Dobsony (2020-10-20 13:39.54)   - (válasz Tömö 37780. hozzászólására)
Lehet kicsit félreérthető voltam, nem a fűszerekkel van bajom, még a vegetát is tudom valamire használni(sok mindenre nem, mondjuk).
A kakukkfűvet kimondottan szeretem, a borsot pláne, mondjuk én mindenbe örlőm frissen.
A gond az, hogy a húsokat szerintem nem kell túlfűszerezni, a kilencvenes évekbe volt ez divat, minden étterem minden húsételt agyonfűszerezett.
A húsnak van íze, kis fűszer kell és hagyni dominálni a hús ízét. Egy szárnyasnak, báránynak, marhának, halnak, vadnak annyira jó íze van, kevés hozzávaló fűszerrel kellene élvezni, már az én véleményem szerint.
A fűszereknek az lenne a dolguk, hogy kihozzák, még élvezetesebbé tegyék az alapanyag ízét, nem az hogy elnyomják.
Anyum mondta, kacsasültre csak sót és mennyire igaza van.
A bajor étteremben(Pesten) is kérdeztem mit raknak a sült csülökre annyira jó?
Válasz, sót és idönként sörrel meglocsolják.
Én ennek a híve vagyok, de persze lehet másként hondolkodni, de a kakukkfű sehogy sem passzol egy pörköltalapú ételhez. :)


37780. Tömö (2020-10-20 13:26.41)   - (válasz Dobsony 37779. hozzászólására)
E 3 tudom nem kell bele, de vmi extrákkal mindig fel kell túrbóznon, minden kaját.
A magyar konyhától is csak mi vagyunk am.elájulva. 4-5 db fűszerrel főznek általában a háziasszonyok a 3.ik emeleten,na meg a 20kg hagyma a spájzban,uncsi:))
Egy marhapörit is lehet akár jobbá tenni, nem csak úgy, ahogy Horváth Ilona leírta:)) ( tenyleg, hol az a könyvem?meg volt:)


37779. Dobsony (2020-10-20 13:10.08)   - (válasz Tömö 37778. hozzászólására)
Ez valami Germán csirkepaprikás lett, már bocsánat, de mint szakmabeli fogtam a fejem a fűszerezésen.
Citromlé, kakukkfű, örölt bors, vegeta pörköltbe? Ne bassz!
Jó étvágyat! :)


37778. Tömö (2020-10-20 12:48.10)   - (válasz Bordal 37774. hozzászólására)
Normál,félig üzemi csirkék( kinnt nevelik őket,de nagyüzemben vannak feldolgozva itt máshogy nem nagyon van, csak ha vmi parasztot ismersz itt,de én nem ismerek állattartót, itt tehenek meg bírkák rohangálnak a falum szélein.
Persze van a boltba BIOtyúk stb, de 3x annyit nem adok érte. Slussz.
És van íze a combjaimnak, befűszereztem:DD....de még hogy! Tejfől se nem volt hűtőmben,főzőtejszín-folyékony- abba kicsi liszt, aztán, hogy kis savanya legyen,citromlé,
Himalaya só(évek óta azt használok), őrölt bors,kömény,kakukkfű, mivel van xar vegetám,kaptam,abból is ment kicsi, paprika, fokhagynakrém,ezt jobban csípem, egész paradicson, friss sárgapaprika , és LILAHAGYMA,megint csak íz,mert édesebb, a szósz mennyei lett!!:p 😌😛
Aztán, nokedli dobva, találtam tarhonyát, kézi,azt pirítottam . Azzal lesz,ma.
Holnap,mivel főzni nem lesz,talán szaggggatok egy adag hokkedlit:))

Erre szomszéd, tudtam ha főzök,rakott vmit elém, adott levest, BORSCSt.


37777. KicsiRéka (2020-10-20 12:44.41)  
Tegnap hamis rizses húst csináltam szejtán kockákkal, és veganézes coleslawt. A leves savanyított burgonya volt.


37776. Törölt felhasználó (2020-10-20 11:54.49)   - (válasz Convar 37775. hozzászólására)
Nincs benne hús???


37775. Convar (2020-10-20 11:47.16)  
Úgy érzem tegnap egy komoly mérföldkő történt az életemben, mivel ELŐSZÖR SIKERÜLT ÚGY BELEFOGNOM EGY FŐZÉS/SÜTÉSBE HOGY A VÉGÉRE SEM BÁNTAM MEG HOGY BELEKEZDTEM :D És ez nálam tényleg nagy szó! :D (mert ha vki, akkor én aztán tényleg nem vagyok egy nagy konyhatündér, meg amúgy is, bevallom az a másik nagy igazság hogy ált. úgy vagyok ezzel is hogy a lustaság fél egészség :D és ezért az esetek 99%-ában inkább rendelgetni szoktam)

Íme tehát a tegnap délelőtti remekművem, életem első, teljesen egyedül elkészített gratin dauphinois-a (magyarosabb szóhasználattal francia burgonyagratin-ja, megunva hogy teletál, jófalat, cityfood és egyéb más hasonszőrű társaik menüjében sosincsen). Ami persze még a fentebb írtak mellett sem jelenti azt hogy ne tudnám hogy legközelebb mit csináljak majd vele kapcs. még jobban (pl. a legközelebbi alkalomra biztos hogy veszek majd egy uborkaszeletelőt is a krumpli minél vékonyabbra szeletelése céljából, mert az ennél a ételnél nagyon fontos, meg az is fix hogy legközelebb a mostaninál egy kicsit cseppfolyósabb tejszínt veszek majd hozzá, ill. amúgy azt is tudom, hogy igen, a sajt is egy kicsit túl lett égetve a tetején, legalább 10 perccel hamarabb elzárhattam volna alatta a gázt) de a lényeg, hogy erre végre tényleg, nyugodt szívvel rá merem mondani hogy megérte, mert azért tényleg, egészen jó lett :)

[link]
[link]
[link]


37774. Bordal (2020-10-20 11:12.54)   - (válasz Tömö 37773. hozzászólására)
Milyen igazad van. Már ami a kézzel történő nokedliszaggatást illeti.
Én aki fiúból vagyok, de egész életemben főztem(már 12 éves koromban pl. krumplilevest) vagyok olyan lusta, hogy szaggató kézi készüléket használok.De nem csak ezért írtam. Hanem a csirek (szándékosan írtam így) miatt is. Ha nem kényszerülök rá, nem eszek ilyesmit. Mármint a nagyüzemi csirkét. Mert egész egyszerűen nincs íze.Akkor már inkább kacsát, vagy kukoricán nevelt jószágot. Bár amennyibe kerül azon a pénzen már négylábút is vehetek.
Mindezt nem azért írtam le, hogy okoskodjak, hanem azért, mert megragadott a négy óra hosszat tartott nokedli szaggatásod gondolata - még ha viccnek szántad is. :)


37773. Tömö (2020-10-20 10:54.54)  
Na. Règ főztünk itt..
Ma 4db egész csirkecombból pörköltféle lesz, szétvágtam...bele nagy fazékba.fő.

Hozzá,jó lenne nokedki.de nincs szaggatóm. Hm.nem mintha kèzzel nyomorék lennék megcsinálni,de most 4órán át,szaggasssam?:DD


37772. Lifeisamovie (2020-10-17 20:11.41)   - (válasz Törölt felhasználó 37771. hozzászólására)
Thank you :D


37771. Törölt felhasználó (2020-10-17 20:09.06)   - (válasz Lifeisamovie 37770. hozzászólására)
Bolond!:)


37770. Lifeisamovie (2020-10-17 20:04.50)   - (válasz Törölt felhasználó 37769. hozzászólására)
Max. a lábköröm gombát, ha torkon rúgnak :D


37769. Törölt felhasználó (2020-10-17 20:01.26)  
A gomba borzalom, nem tudná senki lenyomni a torkomon..


37768. Miszter88 2 (2020-10-17 19:57.04)  
Majonézes kukorica, rántott gomba, lilahagymával-sajttal-baconnel töltött karajság :D


37767. Törölt felhasználó (2020-10-17 19:19.50)  
Rákattantan a Lidlis marcipán golyókra, már 3 zacskóval megettem...
Tuti van benne valami drog vagy mittomén, mert elég nehéz abbahagyni!!:)


37766. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2020-10-15 20:02.47)   - (válasz Bordal 37756. hozzászólására)
Planta dal Az egy szerelem három éjszakájában (Horváth Tivadar)Ittam , én is..


37765. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2020-10-15 19:57.12)   - (válasz Bordal 37764. hozzászólására)
Nagy dolog volt valamikor a Mézes Mackóban 60- as évek Kígyó utca lehetett kapni casino tojás, stb.. málna turmixot.Egyetemista koromban törzshely volt, meg a jégbüfé!


37764. Bordal (2020-10-15 16:09.17)   - (válasz Törölt felhasználó 37760. hozzászólására)
Ínycsiklandó az a banánturmix. S mivel a banánt szeretem, turmixgépem van, áruld el, hogyan készíted!
Recept!:)


37763. Chrysothemis (2020-10-14 21:52.07)   - (válasz Törölt felhasználó 37760. hozzászólására)
Gondolom, hogy még édesebb legyen. :) Nálunk Anyum készíti így.


37762. Bordal (2020-10-14 21:43.25)   - (válasz Törölt felhasználó 37761. hozzászólására)
Rémlik, hogy úgy tértél vissza mint Ava Gardner, hogy a csatabárd el van ásva.Mi ketten jobban ismerjük egymást mint ahogy az a közösségi oldalon (Filmkat) tudható. Ugye így van? És hogy ez csak kettőnkre tartozik az magánügy.
Nos, a visszatérő első hozzám intézett írásod arról tanúskodik, hogy fátylat borítottunk minden korábbira. És én ehhez tartom magam. Ezért nem értem, miért vannak ilyen megérzéseid.



37761. Törölt felhasználó (2020-10-14 21:20.06)   - (válasz Bordal 37758. hozzászólására)
Sokszor érzek a hozzám intezett hsz-ben lekezelőséget, meg, hogy utálsz mint a szart.
(Nem csak mostani dolog)


37760. Törölt felhasználó (2020-10-14 21:17.35)   - (válasz Chrysothemis 37759. hozzászólására)
Imádom a sütőtököt, de minek a méz rá?
Ha megcsípí a seggét a töknek a hideg, akkor jóazúgy!!!:)
Banánturmix forever!❤


elejére ... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 ... végére
 

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk