Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak |
Keress | |
Részletes keresés |
Hamarosan a TV-ben |
Mama pici fia - TLC, 06:00 |
Kapj el, ha tudsz - Mozi+, 06:30 |
Karácsony a tavon - Max4, 06:55 |
A nagy balhé - Film Mánia, 07:05 |
A közösségi háló - HBO2, 07:25 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
Gérard Depardieu (76) |
Jessica Harmon (39) |
John Amos (85) |
Maryam d'Abo (64) |
Timothée Chalamet (29) |
További szülinaposok |
Legfrissebb fórumok |
Csillagászati topic |
Mit hallgatsz most? |
Érdekességek! |
2022-es választás |
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el? |
További fórumok |
Utoljára értékeltétek |
Adaline varázslatos élete |
Peter J. Gray |
37789. Lifeisamovie (2020-10-20 16:19.15) - (válasz Dobsony 37785. hozzászólására) |
Próbáltad? :D |
37788. Tömö (2020-10-20 16:06.57) - (válasz Dobsony 37786. hozzászólására) |
Marhába negy mindig bor.
És még tudod mibe jó? A bolognai trutyiba:) |
37787. Bordal (2020-10-20 14:59.07) - (válasz Dobsony 37785. hozzászólására) |
Te is raktál már az anyósodéba, vagy csak majd fogsz? :) |
37786. Dobsony (2020-10-20 14:25.42) - (válasz Tömö 37784. hozzászólására) |
Marhapöribe mindig tegyél vörösbort, nagyon sokat segít, hús puhulásban, ízben, szaftosság megmaradásában. A lényeg, nem kell bele Mouton Rotchild, de ne is kommersz szart tegyél bele. Én a gulyáslevesbe is szoktam(tanultam), kurva jó! :) |
37785. Dobsony (2020-10-20 14:23.16) - (válasz Tömö 37784. hozzászólására) |
A gombánál az a lényeg, hogy ne húzd le a bőrét, csak alaposan mosd át és minnél többféle gombából készítsd. Ha jön anyós, rakhatsz bele galócát is, csak neki. ;) |
37784. Tömö (2020-10-20 14:02.22) - (válasz Dobsony 37781. hozzászólására) |
Sztem is:) húst,csak hússal:D
Halat tenyleg semmivel, só...citrom ha kész. Bár megint csak a tengeri hal totál más,mint nálunk a folyami. Nálam a lényeg, be legyen szálkás:) Birkapöri, csak bográcsost:) Marhapöri csak saját kifőtt leviben:) Tudod mit nemtok SOHA normalisan megcsinálni, a gombát, "pörköltnek" hogy az mennyire sehogy nem ízletes nekem. Pedig imadom a gombákat. |
37783. Tömö (2020-10-20 13:57.25) - (válasz Bordal 37782. hozzászólására) |
:)
Meg lett,a fejemben. Öcsémnél van, az ottani konyhafiókban. Ő szokta használni,sztem. Mikor sütikkel próbálkozik. |
37782. Bordal (2020-10-20 13:49.52) - (válasz Tömö 37780. hozzászólására) |
Bocs, de ne bánkódj, hogy nem találod! Van több tucatnyi jobb szakácskönyv Horváth Ilonáénál. |
37781. Dobsony (2020-10-20 13:39.54) - (válasz Tömö 37780. hozzászólására) |
Lehet kicsit félreérthető voltam, nem a fűszerekkel van bajom, még a vegetát is tudom valamire használni(sok mindenre nem, mondjuk).
A kakukkfűvet kimondottan szeretem, a borsot pláne, mondjuk én mindenbe örlőm frissen. A gond az, hogy a húsokat szerintem nem kell túlfűszerezni, a kilencvenes évekbe volt ez divat, minden étterem minden húsételt agyonfűszerezett. A húsnak van íze, kis fűszer kell és hagyni dominálni a hús ízét. Egy szárnyasnak, báránynak, marhának, halnak, vadnak annyira jó íze van, kevés hozzávaló fűszerrel kellene élvezni, már az én véleményem szerint. A fűszereknek az lenne a dolguk, hogy kihozzák, még élvezetesebbé tegyék az alapanyag ízét, nem az hogy elnyomják. Anyum mondta, kacsasültre csak sót és mennyire igaza van. A bajor étteremben(Pesten) is kérdeztem mit raknak a sült csülökre annyira jó? Válasz, sót és idönként sörrel meglocsolják. Én ennek a híve vagyok, de persze lehet másként hondolkodni, de a kakukkfű sehogy sem passzol egy pörköltalapú ételhez. :) |
37780. Tömö (2020-10-20 13:26.41) - (válasz Dobsony 37779. hozzászólására) |
E 3 tudom nem kell bele, de vmi extrákkal mindig fel kell túrbóznon, minden kaját.
A magyar konyhától is csak mi vagyunk am.elájulva. 4-5 db fűszerrel főznek általában a háziasszonyok a 3.ik emeleten,na meg a 20kg hagyma a spájzban,uncsi:)) Egy marhapörit is lehet akár jobbá tenni, nem csak úgy, ahogy Horváth Ilona leírta:)) ( tenyleg, hol az a könyvem?meg volt:) |
37779. Dobsony (2020-10-20 13:10.08) - (válasz Tömö 37778. hozzászólására) |
Ez valami Germán csirkepaprikás lett, már bocsánat, de mint szakmabeli fogtam a fejem a fűszerezésen.
Citromlé, kakukkfű, örölt bors, vegeta pörköltbe? Ne bassz! Jó étvágyat! :) |
37778. Tömö (2020-10-20 12:48.10) - (válasz Bordal 37774. hozzászólására) |
Normál,félig üzemi csirkék( kinnt nevelik őket,de nagyüzemben vannak feldolgozva itt máshogy nem nagyon van, csak ha vmi parasztot ismersz itt,de én nem ismerek állattartót, itt tehenek meg bírkák rohangálnak a falum szélein.
Persze van a boltba BIOtyúk stb, de 3x annyit nem adok érte. Slussz. És van íze a combjaimnak, befűszereztem:DD....de még hogy! Tejfől se nem volt hűtőmben,főzőtejszín-folyékony- abba kicsi liszt, aztán, hogy kis savanya legyen,citromlé, Himalaya só(évek óta azt használok), őrölt bors,kömény,kakukkfű, mivel van xar vegetám,kaptam,abból is ment kicsi, paprika, fokhagynakrém,ezt jobban csípem, egész paradicson, friss sárgapaprika , és LILAHAGYMA,megint csak íz,mert édesebb, a szósz mennyei lett!!:p 😌😛 Aztán, nokedli dobva, találtam tarhonyát, kézi,azt pirítottam . Azzal lesz,ma. Holnap,mivel főzni nem lesz,talán szaggggatok egy adag hokkedlit:)) Erre szomszéd, tudtam ha főzök,rakott vmit elém, adott levest, BORSCSt. |
37777. KicsiRéka (2020-10-20 12:44.41) |
Tegnap hamis rizses húst csináltam szejtán kockákkal, és veganézes coleslawt. A leves savanyított burgonya volt. |
37776. Törölt felhasználó (2020-10-20 11:54.49) - (válasz Convar 37775. hozzászólására) |
Nincs benne hús??? |
37775. Convar (2020-10-20 11:47.16) |
Úgy érzem tegnap egy komoly mérföldkő történt az életemben, mivel ELŐSZÖR SIKERÜLT ÚGY BELEFOGNOM EGY FŐZÉS/SÜTÉSBE HOGY A VÉGÉRE SEM BÁNTAM MEG HOGY BELEKEZDTEM :D És ez nálam tényleg nagy szó! :D (mert ha vki, akkor én aztán tényleg nem vagyok egy nagy konyhatündér, meg amúgy is, bevallom az a másik nagy igazság hogy ált. úgy vagyok ezzel is hogy a lustaság fél egészség :D és ezért az esetek 99%-ában inkább rendelgetni szoktam)
Íme tehát a tegnap délelőtti remekművem, életem első, teljesen egyedül elkészített gratin dauphinois-a (magyarosabb szóhasználattal francia burgonyagratin-ja, megunva hogy teletál, jófalat, cityfood és egyéb más hasonszőrű társaik menüjében sosincsen). Ami persze még a fentebb írtak mellett sem jelenti azt hogy ne tudnám hogy legközelebb mit csináljak majd vele kapcs. még jobban (pl. a legközelebbi alkalomra biztos hogy veszek majd egy uborkaszeletelőt is a krumpli minél vékonyabbra szeletelése céljából, mert az ennél a ételnél nagyon fontos, meg az is fix hogy legközelebb a mostaninál egy kicsit cseppfolyósabb tejszínt veszek majd hozzá, ill. amúgy azt is tudom, hogy igen, a sajt is egy kicsit túl lett égetve a tetején, legalább 10 perccel hamarabb elzárhattam volna alatta a gázt) de a lényeg, hogy erre végre tényleg, nyugodt szívvel rá merem mondani hogy megérte, mert azért tényleg, egészen jó lett :) [link] [link] [link] |
37774. Bordal (2020-10-20 11:12.54) - (válasz Tömö 37773. hozzászólására) |
Milyen igazad van. Már ami a kézzel történő nokedliszaggatást illeti.
Én aki fiúból vagyok, de egész életemben főztem(már 12 éves koromban pl. krumplilevest) vagyok olyan lusta, hogy szaggató kézi készüléket használok.De nem csak ezért írtam. Hanem a csirek (szándékosan írtam így) miatt is. Ha nem kényszerülök rá, nem eszek ilyesmit. Mármint a nagyüzemi csirkét. Mert egész egyszerűen nincs íze.Akkor már inkább kacsát, vagy kukoricán nevelt jószágot. Bár amennyibe kerül azon a pénzen már négylábút is vehetek. Mindezt nem azért írtam le, hogy okoskodjak, hanem azért, mert megragadott a négy óra hosszat tartott nokedli szaggatásod gondolata - még ha viccnek szántad is. :) |
37773. Tömö (2020-10-20 10:54.54) |
Na. Règ főztünk itt..
Ma 4db egész csirkecombból pörköltféle lesz, szétvágtam...bele nagy fazékba.fő. Hozzá,jó lenne nokedki.de nincs szaggatóm. Hm.nem mintha kèzzel nyomorék lennék megcsinálni,de most 4órán át,szaggasssam?:DD |
37772. Lifeisamovie (2020-10-17 20:11.41) - (válasz Törölt felhasználó 37771. hozzászólására) |
Thank you :D |
37771. Törölt felhasználó (2020-10-17 20:09.06) - (válasz Lifeisamovie 37770. hozzászólására) |
Bolond!:) |
37770. Lifeisamovie (2020-10-17 20:04.50) - (válasz Törölt felhasználó 37769. hozzászólására) |
Max. a lábköröm gombát, ha torkon rúgnak :D |
37769. Törölt felhasználó (2020-10-17 20:01.26) |
A gomba borzalom, nem tudná senki lenyomni a torkomon.. |
37768. Miszter88 2 (2020-10-17 19:57.04) |
Majonézes kukorica, rántott gomba, lilahagymával-sajttal-baconnel töltött karajság :D |
37767. Törölt felhasználó (2020-10-17 19:19.50) |
Rákattantan a Lidlis marcipán golyókra, már 3 zacskóval megettem...
Tuti van benne valami drog vagy mittomén, mert elég nehéz abbahagyni!!:) |
37766. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2020-10-15 20:02.47) - (válasz Bordal 37756. hozzászólására) |
Planta dal Az egy szerelem három éjszakájában (Horváth Tivadar)Ittam , én is.. |
37765. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2020-10-15 19:57.12) - (válasz Bordal 37764. hozzászólására) |
Nagy dolog volt valamikor a Mézes Mackóban 60- as évek Kígyó utca lehetett kapni casino tojás, stb.. málna turmixot.Egyetemista koromban törzshely volt, meg a jégbüfé! |
37764. Bordal (2020-10-15 16:09.17) - (válasz Törölt felhasználó 37760. hozzászólására) |
Ínycsiklandó az a banánturmix. S mivel a banánt szeretem, turmixgépem van, áruld el, hogyan készíted!
Recept!:) |
37763. Chrysothemis (2020-10-14 21:52.07) - (válasz Törölt felhasználó 37760. hozzászólására) |
Gondolom, hogy még édesebb legyen. :) Nálunk Anyum készíti így. |
37762. Bordal (2020-10-14 21:43.25) - (válasz Törölt felhasználó 37761. hozzászólására) |
Rémlik, hogy úgy tértél vissza mint Ava Gardner, hogy a csatabárd el van ásva.Mi ketten jobban ismerjük egymást mint ahogy az a közösségi oldalon (Filmkat) tudható. Ugye így van? És hogy ez csak kettőnkre tartozik az magánügy.
Nos, a visszatérő első hozzám intézett írásod arról tanúskodik, hogy fátylat borítottunk minden korábbira. És én ehhez tartom magam. Ezért nem értem, miért vannak ilyen megérzéseid. |
37761. Törölt felhasználó (2020-10-14 21:20.06) - (válasz Bordal 37758. hozzászólására) |
Sokszor érzek a hozzám intezett hsz-ben lekezelőséget, meg, hogy utálsz mint a szart.
(Nem csak mostani dolog) |
37760. Törölt felhasználó (2020-10-14 21:17.35) - (válasz Chrysothemis 37759. hozzászólására) |
Imádom a sütőtököt, de minek a méz rá?
Ha megcsípí a seggét a töknek a hideg, akkor jóazúgy!!!:) Banánturmix forever!❤ |