Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-09-26
A gonosz nem létezik
Adóztass, ha tudsz
Barátom, a pingvin
Exhibition on Screen: John Singer Sargent, a jólét festője
Kaláka - a Kárpátoktól a Karib-tengerig
Lepattanó
Megalopolisz
Ne oldozz el!
Vakarcs

2024-09-19
A kegyelem fajtái
Egércsapda
Egy család rövid története
Fekete pont
Lottóőrültek
Monte Cristo grófja

2024-09-12
Balhé a Riviérán
Nemere István: Addig írok, amíg élek
Örökké
Szádra ne vedd!
Zenit

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
A senki bosszúja
- Paramount Network, 03:25
Herceg a vásznon
- Mozi Klub, 03:25
Harminchat
- Film Café, 03:30
Egy hölgy arcképe
- Cinemax2, 03:35
Tigrisek földjén
- AMC, 04:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jeremy Irons (76)
Kevin Zegers (40)
Spencer Garrett (61)
Sanaa Lathan (53)
Mészáros Márta (93)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom
2022-es választás
Mit hallgatsz most?
- Filmes Sámánok Rendje -
Ha ölni kell - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A hó fogságában aaaaa
Jane Campion aaaaa

 

Fórum - Abszolút kezdők (1986) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

9. Wilhelm (2022-10-22 11:08.54) aaaaa
Julien Temple rendezése, aki számos videóklipet is forgatott élete során.
Lejjebb írok, hogy milyen világsláger fűződik a nevéhez. A brit származású rendezőúr itt sem bánik csínján a zenés egyvelegekkel, Gil Evans támogatásával, mert rendesen elengedik magukat ezen a téren, főleg az első órában. Eléggé töménynek is mondható, és nem ijedt meg a groteszkebb dolgoktól sem, már ami társadalmának mindennapi életének ábrázolását illeti,- ezt igyekszik kifigurázni eme művében.
Az ötletet különben Colin MacInnes 1950-es évek végi életéről szóló könyvéből adaptálták, Eddie O’ Connell főszereplésével, partnernőjeként pedig Patsy Kensit támogatja, aki az Eighth Wonder együttes frontnője volt,- ha van, ami leírja, átélővé teszi a nyolcvanas évek világát, akkor nézd meg tőle azokat a videóklipeket, megfejelve, a Pet Shop Boys- West End Girls-el- mert ezek tényleg ezt közvetítik számunkra egy az egyben.
Szóval, a sztori nem valami érdekes, inkább lagymatag, de műfajához mérten elnézően bánunk vele. Julien alkotása hasonlítható a musicalek frontjához, fellelhető benne a West Side Story beütés is, azzal, hogy vannak összetűzések, e mellett utcán bóklászó fiatalok, emberek összegyűlnek, jól érzik magukat, az elengedhetetlen jókedv jegyében pedig táncra perdülnek. Plusz, korban az ötvenes években járunk, eme kor megjelenítésére ügyeltek a készítők. Továbbá a különböző korosztályok, sőt, nemzetiségek is keveredtek egymással.
Igazat adok azoknak, akik azt mondják, hogy ez a film zűrzavaros, káoszos. Jogos, mivelhogy közel sem egy szokványos vonalvezetést képvisel, csapong ide-oda a témák között. Na és a zenés részek se annyira markánsak.
Annak azért örültem, mikor David Bowie megjelent, ekkor kezdett erőre kapni ez a szűk két óra, csak marha keveset szerepel a képernyőn. Ezt a palit egy hatalmas zenei újítónak tartják, nemhiába kapott hat Grammy díjat, ezt ne felejtsük el. Egyéniséggel bírnak még mindig a dalai. Egy régi olasz korong forgott a tűzpiros sportkocsijában az elsőkben, Volare-ra gondolok, mikor köröztek a brit birodalom utcáin Connellel, eme dal többször is felhallatszódik, visszhangzott a háttérben, mint akusztikus estéken, legalábbis jómagam ott éreztem ilyesmit- azt tudja, hogy miről beszélek, aki élt már át ilyet- iszonyatos feelingje van.
Bowieról elmondanám azt, hogy itt még mindig több kurázsi volt benne, mint a többi szereplőben együttvéve. Ennek a zenés-táncosnak a betétdalát is ő jegyzi, ami megint csak tolt egyet a nívón.
Visszakanyarodva Temple-re, blődség lenne azt felróni rá, hogy nincs érzéke ehhez a műfajhoz, hiszen az ő nevéhez fűződik a világ egyik, hanem legnagyobb Jazz számának videóklipje, az 1984-es Smooth Operator.
Egy akkori feltörekvő nigériai származású énekesnővel az élen, a szofisztikált elegancia megtestesítőjével, akit úgy hívnak teljes néven, hogy Helen Folasade Adu. Ő eleinte csak bárokban zenélt, sőt, ki se mert állni nyüzsgőbb közönség elé, ám ahogy teltek az évek úgy kezdett ambiciózusabb lenni, feljebb lépkedni a ranglétrán, kezdte legyőzni lámpalázát, aztán szerzett maga mellé három zenészcimbit, nem akármilyet. Stuart Matthewman, Paul Spencer Denman, Andrew Hale- ők alkották együttesének alappillérjét, aminek az lett a neve, hogy Sade! Az első albuma is ekkor jelent meg, Diamond Life névvel, innen beindult a gépezet, a világhírnévhez vezető út biztosítva lett számukra. Számtalan klip, zeneszám, turné, DVD-n is kiadtak pár koncertfelvételt.
Például az egyik emlékezetes, az a 2011-es, amit Kaliforniában vettek fel, Citizens Business Bank Arénában, ahol számos sporttal kapcsolatos rendezvényt is tartanak.
Ám mostan a kulturális paletta kapott teret ezen a helyen.
Egy vérprofi brigád koncertezésének lehetünk szemtanúi, játszották az Ő Egy Sármőrt is. Gigantikus kivetítővel dolgoztak végig a háttérben. A trombitás klipszerű intróval, kisvártatva alulról emelkedtek felfelé a zenészek a színpadra. Bejön a konga az elején, utána az a lélekkel átitatott basszusgitár megpengetése, majd AHOGY beindul a szám, az óriási Lion, Matthewman terpeszben áll az árnyékban, azt mondja magában, akkor figyeljetek most rám, Rákezdek! Azzal a káprázatos szaxofonjátékával, ami az eredetit is felülmúlja, végül szép lassan, ahogyan beflangál Sade ezüst nyakláncában, karika-fülbevalójában, a kivetítőn pedig az éjszakai kivilágított New York épületei forognak a vásznon- áhhh, ez nálam a mai napig HIDEGRÁZÓS!
Kis kitérő után, összességében nézve az Absolute Beginners elég halovány eresztés, ám személy szerint nekem nincs gondom ezzel a korszakkal, a zenei műfajt meg egyenesen kedvelem, ezért rábólintok arra, hogy elfogadható.


8. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2018-08-12 05:58.22)  
Érdekes az adatlapod számmisztikája. Fekete hattyúnál is már feltűntél a magyarázatoddal. Nem vagy kezdő, abszolute!(elnézést a stáblistától)



7. VAL P (2018-08-11 20:06.21) aaaaa - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 5. hozzászólására)
Ó, dehogy! Manapság már bárki előrukkolhat egy(-két) kötettel. De valamikor szerettem volna az lenni.

A 'kedvansziém' egyébként egy direkt franciásan eltorzított verziója a 'kedvencem' szónak. Illúzióromboló. 8(


6. Anzsi72 (2018-08-11 14:46.09)   - (válasz VAL P 3. hozzászólására)
Ám legyen, kapni fog! :)

Megtisztelő, hogy gondoltál rám a bemutatóval kapcsolatban, köszönöm szépen! :)
(A többit máshol.)

Vajh' miért nem vagyok meglepve, hogy kend ír? ;)


5. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2018-08-11 10:37.15)   - (válasz VAL P 3. hozzászólására)
Akkor Te író vagy?!ragyogó szókinccsel.


4. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2018-08-11 10:35.55)   - (válasz VAL P 1. hozzászólására)
Az Ön, Te "fogalmazásaid" tanulnivaló tanulmányok. "kedvansziém", ezt nem értem,csemegetalonná, érdekes kártyakifejezés.


3. VAL P (2018-08-10 20:40.59) aaaaa - (válasz Anzsi72 2. hozzászólására)
Kapjon esélyt mindenképp!!! 8)
A filmben szereplő dalok még jobbak (SZERINTEM) pl.: http://www.youtube.com/watch?v=fJ8oijq-baU
(Okt. 18-ra küldhetek meghívót Neked novelláskötetem bemutatójára???)



2. Anzsi72 (2018-08-10 17:10.50)   - (válasz VAL P 1. hozzászólására)
A belinkelt szám nagyon jó! :)
A film anno nem lett kedvencem, de alkalomadtán kap még egy esélyt. :)




1. VAL P (2018-08-09 23:47.17) aaaaa
A legalulünnepeltebb kedvansziém maga a megtestesült stílusbravúr. A permanens, témáról témára történő átnyergelés során hol egy stendhali karrierregény bontakozik ki a szemünk előtt, hol egy családi drámába csöppenünk, politikai cselszövés hálózza be, mi behálózható, közben pendülések Bohémisztánban adnak sajátos ízt a cselekménynek, társadalmi tűzfészkek elaknásítását láthatjuk anyagi helyzet, bőrszín és korkülönbség alapján, s mindezt (mi más?) egy szerelmi történet kohéziója tartja satuban. S hogy még ellentmondásosabb legyen az élmény, a fajsúlyos megmondani valót is musicali koreográfiákkal és olykor teátrális, színházi játékkal operálják légiessé, http://www.youtube.com/watch?v=JDqlgZExb50 .Shakespeare-i összegzés egy önmaga paródiájaként is funkcionáló korról, melynek a befogadásához nem árt egy nagy adag beleérzés, azonos hullámhosszon kóricálás; az meglévén viszont játszi könnyedséggel válhat a mű csemegetalonná.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekWilhelm, 2022-10-22 11:089 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Abszolút kezdők adatlap
Eredeti cím: Absolute Beginners
Évszám: 1986
Rendezte: Julien Temple
Szereplők: Patsy Kensit, David Bowie, Eddie O'Connell, James Fox, Ray Davies...

További információk

Szereplők fórumai
- David Bowie - Vélemények
- Patsy Kensit - Vélemények
- James Fox - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk