Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-10-03
Bolond Istók
Hirtelen menyasszony
Január 2.
Joker - Kétszemélyes téboly

2024-09-26
A gonosz nem létezik
Adóztass, ha tudsz
Barátom, a pingvin
Exhibition on Screen: John Singer Sargent, a jólét festője
Kaláka - a Kárpátoktól a Karib-tengerig
Lepattanó
Megalopolisz
Ne oldozz el!
Vakarcs

2024-09-19
A kegyelem fajtái
Egércsapda
Egy család rövid története
Fekete pont
Lottóőrültek
Monte Cristo grófja

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
MR-9: Ölni vagy halni
- Mozi+, 02:10
Mobil
- AMC, 02:15
Kliensek kliensei
- Magyar Mozi TV, 02:50
A bosszú
- Film Mánia, 02:55
Aljas nyolcas
- HBO, 03:11

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Naomi Watts (56)
Mira Sorvino (57)
Janeane Garofalo (60)
Gwyneth Paltrow (52)
Marshall Bell (82)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szerinted mi a legidegesítőbb magyar szó?
A nithari gyilkosságok - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Filmkereső
Sóhajok (1977) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Átjáróház aaaaa
Paola Lázaro aaaaa

 

Fórum - Sweet Tooth: Az agancsos fiú (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

5. LGarib (2024-06-18 22:34.52) aaaaa
Eléggé kilóg a lóláb, hogy a sorozatot transzhumán propagandának szánták. Ha ezen túltettük magunkat akkor elkezdhetjük úgy nézni a filmet, hogy élvezhető-e, és igen, egyértelműen élvezhető.
Figyelem spoiler is lesz!

Nem világszám nyilván de jó kis sorozat, A főszereplő illetve a köré csoportosuló emberek jelleme is igen tetszetős, szimpatikus.
Nyilván tanultak a Sense8 hibájából (homoszexuális propaganda film), ami már egyenesen hányingerkeltő volt, a pozitívnak szánt főszereplők pedig gyakorlatilag lesüllyedtek az állatinál is alacsonyabb kristálylét szintre.
Node térjünk vissza az agancsos fiúra! Az első fógonosz az Utolsók főmuftija, meglehetősen hétköznapi figura, a csávó akit az apja agyba-főbe vert és ezért meggyőződése lett, hogy az a jobb, aki előbb lő, és nem is kérdez. Amerika utcái, ilyenekkel vannak tele, szóval ezzel semmi újat nem mondtak.
A második főgonosz Zhang asszony már sokkal szofisztikáltabb és még azok számára is érthető és elfogadható karakter, akik nem transzhumán imádók: Folyton az emberséget hangoztatta, miközben fogalma sem volt mi a valódi emberségről. És ahogy egyre jobban kapaszkodott az emberi nem iránti megszállottságába, úgy veszítette el saját emberségét. Úgy gondolom az egész sorozat kulcsfigurája volt és nem azért mert bántani akarta a kis cukika agancsos fiút, hanem pontosan azért, amit leírtam az előbb.
A főszereplő azt hiszem telitalálat volt. Nem tudom hogy vajon az életben is ilyen mindenre rácsodálkozó, szemeket meresztő, naiv gyerek-e, de ha nem hát nagyon jól játszotta. Dobott rajta az alig észrevehető kancsalsága, valamint, hát elnézést, de ezt nem tudom szebben mondani, enyhe autizmusa. Minden esetre telitalálat volt. Eltekintve attól az aprócska dologtól, hogy az emberi társadalmat az amerikaira képezte le, ami a legalávalóbb, legócskább, legaljasabb és legtöbb pszichopata ámokfutót adta a világnak, végül is szórakoztató, jó kis sorozat, ami ha nagyon elbújtatva is, de azért mutatott néhány pozitív tanulságot is.


4. Bertó!!! (2021-10-09 11:11.59)  
Aranyos kis történet, amiben akad igen komoly mondanivaló. Reflektál a mai kor "betegségeire" COVID, rasszizmus, képmutatás, emberi gyarlóság stb.

Az első pár rész nehezen indul be és ráadásul még nem is néz ki túl jól, a közeli helyszínekről ordít a műterem. A közepe felé nagyon leül a sztori, az utolsó két-három rész kinézetben (Új-Zéland megtszi kellő hatását) és cselekményében hatalmasat ugrik, sőt, talán túl is lett kissé tolva/zsúfolva.

Talán a gyerekeknél kevésbé lesz kedvenc a komolyabb felütés, viszont egy felnőttnek meg összességében lehet, hogy túl gyermeteg a cukiskodó hibridek miatt.

(((Köszi Robert Downey Jr.)))




3. Delpiero (2021-08-28 14:09.16) aaaaa
Engem is teljesen behúzott, várom is a 2. évadot.


2. Az utolso szamuráj (2021-08-25 19:47.22) aaaaa
"Mert ennek a kisfiúnak minden zsigeréből árad az optimizmus"
Vagy valami ilyesmit mondanak,ha nem is szó szerint.

Az Agancsos fiú az egyik legbájosabb dolog volt,amit mostanság láttam:és nagyon kellett már.Most,amikor ezeket a sorokat írom,Afganisztánban a nők és gyerekek élete lesz újra szó szerint horrorisztikus egy túl gyorsan és ostobán levezényelt döntés miatt,nálunk szokott mód tépi egymást mindkét oldal,készülve a választásra,jön a negyedik hullám,és ha ez nem lenne elég,Kasza Tibi műsort kapott.Rengeteg remek sorozat van,gyilkosos,nevetős,de....
ennek itt van SZÍVE.Szándékosan nagybetűvel,ami persze teátrális,de ettől független igaz.Nagyon igaz.
Persze,vannak hibái:a CGI helyenként pokoli gyenge,azokat az elefántokat a Robin Williams féle Jumanji lealázza,néhol nem ártott volna egy akciókoordinátor ,és azért a vidámparkos jelenet ,az ott élők motivációi kicsit suták.Ám mindezt bőven kárpotólja,hogy látunk egy felnővéstörténetet,ahol a címszereplő-Gus-végtelen szeretettel,kedvességgel és reménnyel tölti meg mind a 10 részt,sose túlnyálazva azt.Van egy posztapokaliptikus világ(egy vírus okán,jéééééé Covid,hát szevasz!),ahol több szálon pörögnek az események,kapunk visszatekintést,hogy kezdődött,és a végére igen sok kocka azért a helyére kerül,sok bizony meglepetés lesz.Gus édesapja a rideg világtól próbálja megóvni hibrid fiát,ám hamar elhalálozik,ahogy azért ilyenkor lenni szokott,képbe kerülnek hamar a rossz emberek,akiket viszont seperc alatt lemészáról egy fekete óriás,Tommy Jepperd.A férfi -Nonso Anoize,-úgy néz ki,mint aki puszta kézzel szétszed egy Tigris tankot,és ami remek a történetben,szemmel láthatóan a pokolba kívánja azért valahol a hamar ráakaszkodó srácot.Remekül van érzékeltetve,ahogy Gus-Christian Convery hihetetlen erős -egyre fontosabb lesz a tekintélyt parancsoló emberhegy számára,de mindezt sosem kapkodva,hanem finom,apró léptekben kapjuk,miközben egy egyedül álló nő sorsát is láthatjuk-aki aztán nem lesz egyedül,számtalan hibridet fogad be-és egy Dr. Singh nevű orvos kálváriáját is megmutatják,akinek felesége beteg,de ezt titkolni kell.Folyamatos a narráció,ami egyfajta keretbe helyezi a történéseket,és néhol bizony igencsak megdöbbentő is a film,ahol ember embernek farkasa.Kaland,fantasy,némi horror....és sok rejtély,illetve érzelmi hullámvasút,hisz a doki a végén mire is készül....de ,elhangzik ugye,az ember mi mindent megtesz a szeretteiért.
Az Agancsos fiú remek darab:olyan szívhez szóló párbeszédekkel,mint mikor Gus és Jepperd között a végén a repülőnél történik,vagy ahol a kissrác találkozik egy másik kisfiúval,ahol szembesülünk vele,ő csak egy ...gyerek.(És most gondolt át azért ezt egy pillanatra sok,általad annyira nem komált vallású,csoportú népek kölykeire,igen,ez erről is szól!!).Drámai,ha kell,megdöbbentő néha,de Gus lénye szó szerint átsugároz mindenen,a legnagyobb feketeségen,ürességen,reménye diadal a nyomor,fájdalom,cinizmus felett,pedig csak valami más,amit sokan el akarnak pusztítani,néha belémnyilalt talán pont ezért.Ne azt nézd,hogy néha nem úgy néz ki,mint ahogy mondjuk drágább sorozatoknál ezt megszoktuk,Medvére,Jepperdre,a Dokira és feleségére,meg Gus-ra figyelj,ha vevő vagy a felnőttesebb mesékre,nem hinném,megbánod-talán néhány dolgot is másképp látsz hirtelen.


1. Nyolcadik utas (2021-08-17 21:56.12) aaaaa
Szentimentális lettem, ahogy korosodom.
Persze az is voltam, mondták itthon, ráadásul a Titanicot is megkönnyeztem.
Az agancsos fiú egy kedves, rokonszenves történet képregény eredetiből, ahol egy vírus kiöli a nagyvilágot és csak mutáns, állati vonásokkal rendelkező gyermekek születnek egy fertőzés miatt.
Nem lesz zsáner kedvenc, de gyakorlatilag minden a helyén van benne.
Fantasy némi izgalommal és néhány örök, magvas gondolattal.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLGarib, 2024-06-18 22:345 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Sweet Tooth: Az agancsos fiú adatlap
Eredeti cím: Sweet Tooth
Évszám: 2021
Szereplők: Nonso Anozie, Christian Convery, Stefania LaVie Owen, Aliza Vellani, James Brolin...

További információk

Szereplők fórumai
- James Brolin - Vélemények
- Dania Ramirez - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk