Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-09-26
A gonosz nem létezik
Adóztass, ha tudsz
Barátom, a pingvin
Exhibition on Screen: John Singer Sargent, a jólét festője
Kaláka - a Kárpátoktól a Karib-tengerig
Lepattanó
Megalopolisz
Ne oldozz el!
Vakarcs

2024-09-19
A kegyelem fajtái
Egércsapda
Egy család rövid története
Fekete pont
Lottóőrültek
Monte Cristo grófja

2024-09-12
Balhé a Riviérán
Nemere István: Addig írok, amíg élek
Örökké
Szádra ne vedd!
Zenit

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
A Lego-kaland 2.
- HBO, 09:15
Aquaman
- HBO2, 09:30
Tűzfal
- Viasat Film, 09:50
Horgász a pácban
- Film Café, 09:50
Egy befejezetlen élet
- Max4, 09:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Stephen King (77)
Bill Murray (74)
Luke Wilson (53)
Jerry Bruckheimer (81)
Szirtes Ágnes (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A csapda (2024) - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Egy kosaras naplója - Vélemények
2022-es választás
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Csekély esély aaaaa
Krencsey Marianne aaaaa

 

Brunobandy hozzászólásai

Ugrás Brunobandy adatlapjára


Oscar Díj 2010

2010-03-07 19:15.09
No és szerinted pontosan melyik filmek érdemelték volna ki inkább az Oscar-jelölést 2010-ben...? Mások véleménye is érdekel, akik az előttünk szólóhoz hasonlóan gondolkoznak! MELYIK filmeket is lenne tehát érdemes megnéznem/leszednem.... ;))


Alkonyat - Vélemények

2009-05-20 10:18.29
Nemzetközi porondon némileg reálisabban értékelték ezt az ál-horror-paródiát... imdb-n 62.000 szavazat alapján 6.1 a 10-es skálán. Ez nagyjából mindent elmond erről a filmről. Filmkatalógus szerint a 132. a filmek ranglistáján, hogy ezt hogy csinálta arról már gőzöm sincs!?

Én magam tegnap néztem meg, tempóját tekintve kimondottan lassúnak mondható főleg a film elején. Látványvilága kissé javít ezen a helyzeten, de még így is csak erősen közepesnek értékelhető. A szereplőválogatás az ami nálam leginkább betett... az még okés hogy Amerikában minden középiskolás korú fiatal (főként a lányok) egyenesen topmodell alkatúak - leszámítva azt az egy kicsit ducika lányt - de hogy az összes amcsi vámpír 20 év körüli (plusz-mínusz egy-két év) "fiatalember" na ez azért már sok!!! Az ilyen típusú "tini" filmeket én normális esetben rögtön az elején szoktam ott hagyni. Ezt is csak kíváncsiságból néztem végig... de sajna nem azt hozta amit várhattam volna. A legkevésbé sem volt félelmetes hatással rám. Erős közepes thrillerecske... maradjunk ennyibe!! :P


Glengarry Glen Ross - Vélemények

2009-04-04 16:58.51
Nagyokat ordítani én is tudok - mégsem tartom magam ezért Oscarra érdemesnek!!! :P


2009-04-04 11:58.39
Egyszerre volt iszonyatosan érdekfeszítő és borzasztóan unalomfokozó... az az állandó ordibálás és kiabálás a végére már teljesen felbőszített engem is! :)

Még hogy színészi teljesítmény?!


Menekülés New Yorkból - Vélemények

2008-05-30 01:20.13
Én mondom emberek - ez egy nagyon tré film... Be ne tegyétek többet a dévédé lejátszótokba, mert csak tovább romlik tőle az amúgy is selejtes ízlésetek!!!
;-)


Harcosok klubja - Vélemények

2008-05-20 14:07.34
:)) Jó-jó, nemsokára megírom az elképzeléseimet a filmről...


2008-05-20 01:54.08
Örülök hogy itt jársz, mivel nagy élvezettel szoktam olvasni a kritikáidat... :) De kár, hogy ide most nincs semmi jó megoldásod - mármint a föladott házifeladatra!!


2008-05-19 14:51.09
Van egyáltalán még értelme várni?... ;o)


2008-05-19 03:54.34
Pofon egyszerű ám... csak azt kell megfigyelni hogy a film főhőse "milyen" erőszakot folytatott a filmben. És ebből (a felismerésből..) le is bírod vonni az egész társadalomra vonatkoztatható elképesztő, és szörnyű igazságot! De már csak fél napotok van, hogy megadjátok nekem erre Ti a helyes választ... ;)


Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

2008-05-16 15:51.38
Én ma még csak a tegnapi Fábrit láttam, de azt hiszem tervezek valami izgi kis mozit megnézni délután.... :o

Annak aki szereti a szellemi fejtörőket azt javaslom hogy nézzen át a HARCOSOK KLUBJÁBA - de előtte persze nézze meg még egyszer a filmet is!!! ;))


Harcosok klubja - Vélemények

2008-05-16 15:40.15
Lám-lám ilyen hosszú idő eltelte alatt sem tudott senki se nekiveselkedni a házifeladványomnak... Szomorú vagyok - mert ez azt jelenti hogy senki nem értette meg a film valódi mondanivalóját?! ;(

Irgummm-Burgummmm!!! Jövő hét hétfő estéig még adok rá időt, de aztán szedjétek nekem össze magatokat, jobban mondva a gondolataitokat!!! ;))

Mégis annyi kis segítséget azért adok ehhez, hogy a filmben megjelenő erőszakot (annak "formáját") ne úgy tekintsétek, mint a többi szokásos erőszakos film esetében, hanem kíséreljétek meg az Embernek a filmben látható és tapasztalható erőszakkal való kapcsolatát kicsit mélyebben értelmezni... és az ezekből kikövetkeztethető, szélesebb értelemben(!) vett társadalmi mondanivalóra próbáljatok rájönni! Akkor hajrá!!!

;)

Arsenalio: Neked annyit mondanék, hogy a gondolataid tényleg jók - és építő jellegűek - de az a véleményem hogy itt túlságosan elnagyoltan vetted az erőszaknak a filmben szereplő Emberrel (és így tulajdonképpen velünk mindannyiunkkal?!) alkotott kapcsolatát... javaslom vizsgáld meg újra ezt a tényezőt és próbáld meg alaposabban megszemlélni a szóban forgó ERŐSZAKOT, annak mikéntjét és hogyanját... és akkor Te is rájössz majd arra, hogy az az ERŐSZAK ami a filmben ábrázolva van, valójában miben is ölt testet....?? Remélem hogy észre veszel majd valami újdonságot Te is!!! :)

Jó Gondolkozást Mindenkinek!! ;)


2008-05-06 22:37.54
Én ennél kicsit többre gondoltam - úgy értem a szálak mélyebb kibontására - de kezdetnek azért ez is jó lesz! Még valaki? :)


2008-05-06 20:24.50
Nos... valaki?

;o


2008-05-04 11:38.26
Nos, tegnap megnézésre került ez a film... Nem mondhatnám azt, hogy hú de nagyon hatása alatt lennék - lévén nem vagyok egy különösen nagy film rajongó - de a film sugallta mondanivalón még az ágyamba lefekve is tovább járt az agyam... Igen Mandria, bizony-bizony van ott még sok minden! (hogy az előttem szólóra is reagáljak) És ezt a "sok mindent" értsd a film lényegi mondandóját bizony sokan nem veszik észre sajnos. Vélhetőleg még a film nagy pártolói közül sem sokan!!! Akik pedig csak bőszen kritizálni tudják ezt a Mesterművet - hát azok szerintem elcseszett ízléssel lettek megáldva - mert még a magam laikus filmnéző szemével is meg tudom állapítani hogy aki(k) ezt a filmet csinálták azok kib*szotttúl értették a dolgukat!!! :-))))) Vagy egy másik magyarázat is lehetséges. Történetesen, hogy túlzottan nem értették - vagy nem akarták(?) megérteni a történet mögött rejlő "lényeget" és ez okoz nekik problémát. Ezúton üzenem ezeknek az Embereknek - gondolkozni is kéne nem csak nézni!!!

Szóval hogy miről is mesél nekünk Embereknek ez a film? Hát egy brutális (nem Emberi!) világról... csakhogy ez így túl egyszerű magyarázat lenne. Ahhoz hogy meg is értse mindenki, hogy teljes legyen a kép - ahhoz kicsit ki kell bontani a film összefüggéseinek láncolatát! Egy film mondanivalójának mindig valami gondolkozóba ejtőnek kell lennie - de miért mondom ezt? Hát mert a film elején rögtön olyan töményen öntik elénk - Emberek elé - a "gondolatokat" hogy akaratlanul is bedőlhetünk nekik. A "pénz- és csillogáshajhász világ" képe felfújva, a maga teljes(!) valójában tárul elénk. (érzitek itt is az öniróniát?) De ez persze még nem minden - erről rohadt sok film készült már a történelem során - úgyhogy ez a téma már egy kicsit elcsépelt lenne! Nem gondoljátok??? ;-) Vagyis nem kell mást tennünk mint elkezdeni gondolkodni... erősen!! Adva van tehát a film elején egy álmatlanságban szenvedő, a világon mindenre és mindenkire érzéketlen Ember... És akkor most leírnám - már-már majdnem le is írtam - hogy mik azok a "nagyszerű" dolgok és gondolatok amiket nektek (nekünk) Embereknek meg kellene érteni ebből a filmből...

De inkább föladom a HÁZIFELADATOT mindenkinek... Most tehát jöhetnek ide a helyes válaszok!!!!

;-PPP


Életben maradtak - Vélemények

2008-04-23 23:20.01
Na most lehet, hogy egyeseknek túl provokatív lesz amit írni fogok... De én végig néztem ezt a filmet és leginkább egy dolog jött le belőle:

Hogy az emberiség már régen elvesztette az életre való "jogát" ezen a Földön...

2 tucat életerős fiatal férfi hogy nem képes LEMÁSZNI egy 3500 méteres hegyről??

Most nem azt mondom, hogy én biztosan túlélnék egy ilyet és tutira képes lennék rá - na de legalább megpróbálnám!!! (max. 2500 m magasan voltam eddig)


1492 - A paradicsom meghódítása - Vélemények

2008-02-04 14:27.52
Én még az iskolában "különóra" keretében láttam... Lenyűgözött a film!!! :)


Hogy lehet hogy mindenki ilyen jó véleménnyel van a filmről, és mégis csak a 3178. helyet éri el a filmek között (alig üti meg a "jó közepes" szintet) ????


A szellemváros rejtélye - Vélemények

2007-12-29 20:23.47
Nem értem hogy egy ilyen jó filmnek miért kell ilyen rossz pontot adni... Higgyétek el én is láttam jó és igényes filmeket - de a maga kategóriájában ez a film szerintem az egyik legjobb!! Ilyen érdekfeszítő és izgalmas Misztikus filmet én még nem láttam, és amikor előszőr megnéztem a tévében akkor már tudtam hogy ez nekem a kedvencem lesz.

Tehát nem értem: miért kell ilyen alacsony pontot adni??? 3.14 pont?! Ez a film sokkal többet érdemelne szerintem!!!! (Higgyetek nekem és nézzétek meg újra! ;)

5!



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk