![]() | ![]() |
![]() |
Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak | ![]() |
Keress | |
Részletes keresés |
Hamarosan a TV-ben |
Bosszú szeretetből - Film Mánia, 23:55 |
Kingsman: Az aranykör - Mozi+, 00:55 |
Az ördög ügyvédje - Film Café, 00:55 |
Érdekvédelmi terület - HBO, 01:02 |
Gyilkos Joe - Viasat Film, 01:10 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
Bruce Willis (70) |
Glenn Close (78) |
Pindroch Csaba (53) |
Jake Weber (61) |
Rachel Blanchard (49) |
További szülinaposok |
Legfrissebb fórumok |
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról |
- Filmes Sámánok Rendje - |
Bruce Willis - Vélemények |
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg |
2022-es választás |
További fórumok |
Utoljára értékeltétek |
Költözöm a lányomhoz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Steve Austin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2010-06-24 20:27.38 |
Én sem vagyok híve a túlízesítésnek, csak valahogy sok év alatt már letisztult, kialakult hogy mit hogy szeret a családom, mi ízlik. Gondolom így vagy te is. A hajtogatott leveles tésztát margarinnal vagy zsírral szoktam készíteni. |
2010-06-24 20:18.15 |
Olajjal még nem próbáltam, vajjal viszont már sokszor, és bevált. A dió íze dominál, a vaj-íz kiegészíti, finom. |
2010-06-24 20:12.33 |
Ez a kanalas módszer jó ötlet, én is ki fogom próbálni így. Viszont maradok a vajnál, mert annak jobb íze van. |
2010-06-24 15:01.30 |
Ez nagyon szép! Tartalmas. |
2010-06-24 14:49.09 |
iszap |
2010-06-24 14:47.56 |
disznó |
2010-06-24 14:35.50 |
Szívesen:) Ha így csinálod, finom lesz. |
2010-06-24 14:29.07 |
Aranygaluska:
Tésztát gyúrunk: fél kg liszt,2-3tojássárgája, 15dkg kristálycukor, 25 dkg élesztő, amit előzőleg 1dl langyos tejben +1 kiskanál cukorral felfuttattunk. - Mostanában én por-élesztőt használok, ehhez tökéletes. 1cs kell hozzá, csak belekeverem a lisztbe és utánaöntöm az 1dl langyos cukros tejet. Ezt szép simára kidolgozzuk, aztán langyos helyen, lefedve megkelesztjük, a duplájára nő. Ezután deszkán kinyújtjuk kb 1cm vastagra. A tésztalapból pogácsaszaggatóval vagy kisebb, 3-4cm átmérőjű pohárral korongokat szaggatunk. Ezeket megforgatjuk olvasztott vajban, utána cukorral kevert darált dióban, majd lerakjuk tepsibe vagy kuglóf formába, amit előzőleg jól kikentünk vajjal. A legtöbb recept szerint rétegenként kell dióval szórni és vajjal locsolni, ennél minden darabot, ezért ez a módszer egy kicsit több diót és vajat igényel, de annál tartalmasabb és finomabb is. Kell hozzá vagy 15 dkg vaj, ezt én egy tálkában megolvasztom, aztán beledobálok annyi tésztadarabot amennyi belefér, együtt átforgatom, (közben lehűl a vaj és újra kell mindig melegíteni) aztán tovább a másik tálkába, amiben cukros darált dió van. A formában még egyszer kelesztjük, kb fél órát. Azután megsütjük forró sütőben, 200C˙fokon, ha van légkeverés akkor úgy. Akkor jó ha szép aranyszínű. Különböző sodókkal, öntetekkel lehet fogyasztani. |
2010-06-24 10:59.54 |
Gomba-zöldborsó leves. Utána szalonnasütés. |
2010-06-23 18:59.28 |
Kedvenceim közé tartozik nekem is. Nagyon szeretem a történeteit, finom iróniáját, tömör, világos megfogalmazásait. Összetéveszthetetlen, élvezetes a stílusa. Két regényt - A szépfiút és az Egy asszony életét - és másfél novelláskötetét, kb 35 novellát olvastam eddig tőle. Van még pótolni valóm, tudom, majd igyekszem. |
2010-06-23 15:58.42 |
ördög |
2010-06-23 15:52.12 |
Ha a lelkedet is beleadod, az csak jó lehet! |
2010-06-22 12:18.28 |
láb |
2010-06-22 12:11.19 |
árfolyam |
2010-06-22 12:09.50 |
Ez engem is idegesít. Kevéssé ismert, kevés értékelést kapott filmeket nagyon le tudnak húzni indokolatlanul. |
2010-06-20 18:39.16 |
ütközés |
2010-06-20 10:03.44 |
Ne akard az alaptermészetedet megváltoztatni, mert nem fog menni. Inkább fogadd el magad olyannak amilyen vagy, és ne akarj másoknak megfelelni, csak saját magadnak. Sokkal jobban fogod érezni magad. Nálam ez nagyon bevált. |
2010-06-20 09:59.44 |
Újkáposztából készül, finom, zsenge zöld a harasztja, paradicsom és zöldpaprika darabokat rakok közé, és kevés savanyú aprókáposztát. Kicsit más mint amit télen szoktam készíteni, nyáriasabb íze van. |
2010-06-19 12:25.03 |
Nyári töltött káposzta. Vacsorára főzöm, holnap ebédre is marad. |
2010-06-19 11:49.43 |
szellem |
2010-06-14 13:20.50 |
Amióta mennydörög, kb 3 órája, kutyánk szűköl, látványosan vacog a félelemtől, kétségbeesetten bújik minden alá, mögé, közben borítja ami az útjába kerül. Pánikrohama van szegénykémnek. Nem tudok mit kezdeni vele. |
2010-06-13 15:03.05 |
kalapács |
2010-06-13 14:54.30 |
vas |
2010-06-13 14:43.16 |
színpad |
2010-06-12 18:50.27 |
Jéghideg tejszínes eperleves, semmi más. |
2010-06-08 12:29.18 |
barlang |
2010-06-08 12:21.40 |
"Élettani lustaság". Ismerem:)) |
2010-06-07 19:10.01 |
tankhajó |
2010-06-07 19:07.53 |
kőolaj |
2010-06-07 17:49.58 |
luxus |