Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak |
Keress | |
Részletes keresés |
DVD / Blu-ray premierek |
A holló *Import - Angol hanggal, és angol felirattal* (Blu-ray) |
További DVD premierek |
További Blu-ray premierek |
Hamarosan a TV-ben |
A titkos kert - Film+, 06:30 |
Gumball csodálatos világa - Cartoon Network, 06:30 |
Minden út Rómába vezet - Filmbox Premium, 06:30 |
Jerry és Marge lottó titkai - Mozi+, 06:30 |
Három Amigo - Moziverzum, 06:40 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
Fisher Stevens (61) |
William Fichtner (68) |
Curtis Armstrong (71) |
Alison Pill (39) |
Michael Rispoli (64) |
További szülinaposok |
Legfrissebb fórumok |
Szólánc (filmek nevével) |
Három betű - egy mondat |
Karakterlánc |
Filmlánc |
Szólánc igékkel |
További fórumok |
Utoljára értékeltétek |
A végzet fogságában |
Jason Statham |
2009-09-13 20:01.11 |
Nálam a következő a helyzet: ha két napnál tovább nem eszem húst, akkor rosszul érzem magam, gyengének, fáradtnak stb. Ez van. Nem tudnék egyfolytában zöldségen élni, igaz még nem próbáltam de nem is szándékozom mert nekem az magam lenne a kínzás. Nyilván Te annyira nem igényled a husikat, más meg igen ezért is nem lesz mindenki vega. |
2009-09-13 19:10.46 |
Én úgy vagyok ezzel hogy meg kell találni az egyensúlyt. A zöldségeket is szeretem (nem mindegyiket), van hogy egy nap mondjuk salátát eszek meg főtt zöldségeket mert azt kívánom. De utána nekem kell a hús is, egy nap után már nagyon hiányzik, és nem csak az íze, hanem anélkül fizikálisan nem vagyok jól. Neked nem hiányoznak azok az ételek amiket régen ettél? Pl ha teszem azt váltanék vegaságra és elsétálnék egy étterem mellett ahol éppen töltött csirkét vagy halászlét vagy bélszínt esznek háááát azonnal berohannék és kienném az egészet :D |
2009-09-13 19:02.20 |
[link] nekem még mindig ő a nb1 |
2009-09-13 19:00.36 |
egyre jobb hehe |
2009-09-13 18:57.34 |
nem rossz |
2009-09-13 18:25.29 |
Élmény volt olvasni az írásod! Gratula! |
2009-09-13 18:04.58 |
francba. |
2009-09-13 17:56.53 |
bannoljatok engem. |
2009-09-13 16:25.35 |
"anyád a bunkó az összes kérdésre jól válaszoltam te hülye telefon"
ezen jót röhögtem :D |
2009-09-13 16:25.05 |
LOL |
2009-09-13 15:33.42 |
szia! |
2009-09-13 15:28.51 |
este nagyon hangulatos :P |
2009-09-13 15:24.48 |
hétvégéken érdemes előre foglaltatni, hétköznapokon szerintem nincsenek olyan sokan. de néhány kaja mellett ott van hogy érdemes előre megrendelni amikor asztalt foglalsz mint pl a fél kacsa, ilyenek. |
2009-09-13 15:21.11 |
igen, persze |
2009-09-13 15:20.34 |
én amúgy burritot ettem, ott van a kép is a kaja mellett az étlapon, isteni finom és a szervírozás is igényes |
2009-09-13 15:18.40 |
ugye? és akkora adag hogy nem bírtam egyszerűen megenni. egy jó nagy lapostányér van telepakolva, púpozottan. a fiúk sem bírtak el vele :D |
2009-09-13 15:14.03 |
petőfi sándor sgt 81/a, Gringo's a neve.
[link] itt van amúgy a honlapja. |
2009-09-13 15:07.25 |
otthon még nem, de egy mexikói étteremben már igen. ja meg a mekiben, de hát az alig alig van köszönőviszonyban az igazival.
amúgy ha szereted az ilyesmit, menj el mexikói étterembe, szegeden van egy, nagyon jó. mondjuk nekem egy bajom van, hogy nem túl változatosak az ételeik, az alap majdnem mindenhol a paradicsom-bab-tejföl |
2009-09-13 15:02.17 |
házilag? |
2009-09-13 14:55.04 |
azt hiszem egészen jól :D |
2009-09-13 14:54.06 |
ezt a receptet is most találtam azon a blogon, ez éppen egy angol (andalúziai-arab) étterem menüjében van benne:
Római köményes karfiolleves (4-5 személyre) 1 nagy vagy két kisebb karfiol virágja (kb. 1,5 kg), durvára vágva 2 ek olívaolaj 2 ek fenyőmag 60 gr vaj 2 fej közepes hagyma, finomra vágva 2,5 kávéskanál római kömény 3 gerezd fokhagyma, finomra vágva fél kávéskanál fahéj, finomra őrölve 270 ml kókusztej (konzerv) 400 ml zöldségalaplé 200 ml tej fél kávéskanál erős paprika (vagy 1/3 kávéskanál chili) A vajat a lehető legkisebb lángra téve, időről-időre megkeverve enyhén karamellizáljuk, míg aranybarna színe nem lesz. A végén hozzáadjuk a paprikát (vagy chilit), levesszük a lángról. Széles (legalább 25 cm átmérőjű) serpenyőt felhevítünk, beletesszük az olívolajat és a fenyőmagot. Folyamatosan mozgatjuk. Mikor a fenyőmag enyhén megbarnult, szűrőkanállal kimerjük, félretesszük. A serpenyőben vajat melegítünk mikor habosodni kezd, hozzáadjuk a hagymát egy csipet sóval. Kis-közepes lángon pároljuk- pirítjuk míg aranyszínű nem lesz. Közben egy másik, kisebb serpenyőben 1-2 percig pirítjuk a római köményt (míg az illat fel nem száll) majd mozsárban megtörjük. A hagymához ekkor hozzáadjuk a fokhagymát, a római köményt és a fahéjat, további 5 percig készítjük. Belekeverjük a karfiolt, sózzuk, borsozzuk. Lefedjük, és mintegy 20 percig hagyjuk kis lángon gőzölődni. Közben egyszer-kétszer megkeverjük. Levesszük a fedőt, a karfiolt durván megtörjük egy krumplinyomóval. További 20 percig fedő nélkül a tűzön hagyjuk, időről időre megtörjük a krumplinyomóval. Felöntjük a kókusztejjel, az alaplével és a tejjel. Tíz percig főni hagyjuk alig gyöngyöző forrással. Levesszük a tűzről, botmixerrel összekeverjük, míg szinte teljesen sima nem lesz. Utófűszerezzük, mélytányérba merjük, durvára vágott pirított fenyőmaggal meghintve tálaljuk. ez jó lehet nyamm |
2009-09-13 14:48.54 |
na Riche szerintem menjünk át a kaja-pia topikba :D |
2009-09-13 14:46.24 |
nekem van egy ilyen sznobság felé hajló énem, ami miatt eléggé jól tudom érezni magam ha csillogás-villogás közelébe vagy vmi elitebb helyre kerülök :P
de ugyanúgy elvagyok az utcasarki sörözőben is, vagy ugyanúgy rendelek kaját a sarki házias jellegű kifőzdéből. |
2009-09-13 14:41.38 |
ahha értem, de azért megkóstolnád ezeket a kajákat nem? :D
én mondjuk aztán mindenhol elvagyok, lepukkant kocsmától kezdve a palace-ig. |
2009-09-13 14:36.26 |
fú én nagyon, főleg ezek miatt az ételek miatt, az ízek miatt... nagyon jó lehet |
2009-09-13 14:23.10 |
ezt a menüsort figyeljétek: Cahteau de Visz nevű csúcsétterem, Balatonszemes azt hiszem, 7 fogásos menü 22500 ft bor és minden ital nélkül.
Először néhány szelet kenyeret és a kis vajastálkákat kaptuk meg. A kenyér valami bagettféle, nem különösebben kiemelkedő, a három tálkából egy kapros friss túró, vaj és mangalicazsír kívánkozott a kenyerekre. A túró kellemes volt, a zsír kicsit ikrás, a vaj kiemelkedő. Sajnos volt némi kommunikációs fennakadás, mivel mindkettőnknek be van dugulva a füle a kerti medencétől, ráadásul az esetek felében a német anyanyelvű hölgy próbálta elmondani, mit is eszük, angolul. De később próbáltuk feltölteni a homályos pontokat. Bevezető fogás három apróság. Egy kanálban vasfű-ravioli (molekuláris cucc), ami leginkább egy ipari tisztítószer ízvilágával rendelkezett, erős mentollal súlyosbítva. Minket nem igazán talált telibe a dolog. Egy kávéscsészében habos krumplileves. A habos rész nagyon kellemes, ízes, az alatta lévő kis hígabb lé ezután inkább semmilyen. A harmadik tálkában zellerpüré, kacsaszív, pácolt gomba és valami cseppnyi mártás. A püré az egész este egyik legkiemelkedőbb ízhatását adta, zseniális és intenzív volt. A szív kellemes, a gomba kicsit zavaróan egyedi ízű. Ezután tonhal szasimi, vékony sült tésztalapokkal rétegezve, mindenféle zöldfűszerrel, némi édesköménnyel. Mellette két aprócska tonhaltatár-henger. Közös megegyezéssel ez a tányér volt az este legjobbja. A tatár lehetett volna fűszeresebb, nem sok íze volt, főleg, hogy a központi fogás közben félelmetes, ezerízű orgiát varázsolt a szánkba. A szasimi halványan körbe volt pirítva, de csak 1-2mm vastagon, a hal kiváló, jóízű. Fantasztikus volt, csak úgy pislogtunk tőle. Galambmell (no, ez már csak a számlázáskor derült ki, mert az asztalnál nem sikerült pontosan megérteni) uborkával és spenóttal. A galambot én sertésszívként ettem, de annak is jó volt, omlós, de határozott textúrájú, minden valószínűség szerint tökéletesre készült. A spenót kissé jellegtelen, nem sok ízt vitt a tányérba, de szinte nyers, így legalább a textúrája segített az összhatásban. Az uborkáról nem hittem el, hogy uborka, leginkább keményebb őszibarackra hasonlított, de nagyon nagyon finom volt. (Később esküdtek, hogy márpedig az uborka, de nem friss, hanem valamiféle eltett, szegény hölgy mondott is rá egy német kifejezést, amit köszöntem szépen.) Adtak alá egy kis mártást, szégyen, de nem tudom milyet, mindenesetre teljesen egybehozta a tányért. Nagyon jó fogás volt, de kiemelkedően nagy élményt nem adott. Lazac, kétféle zöldborsóval (püré és szinte nyers frissborsó), fűszeres velőgombóccal, konfitált paradicsommal és a lazac roppanós lappá sütött bőrével. A lazac olyan minőségben elkészítve, amit nem igazán tudok szavakkal illetni, még tapasztalni se tapasztaltam hasonlót. Szinte krémes, a zsírcsíkok teljesen eltűntek belőle, az egésznek volt egy kis "áttetsző" hatása. Mégis megtartotta a lemezes szerkezetét. Ízre kiemelkedő, leginkább a borsópürével dolgozott össze lehengerlően. (Valahogy olyan érzés volt, mintha ide-oda játszana a szájamban a két íz, hol az egyik, hol a másik erősödött fel.) A friss borsó kicsit ress volt, a fűszeres gombócka meg értelmezhetetlen: száraz, ízetlen, fura. Összességében ez is kellemes volt, bár leginkább egyes elemeiben, különös tekintettel a halra. Kis pihenőként szilvasorbet dália-espumával. A sorbet nagyon kellemes, a hab leginkább édeskés, némi ismeretlen, de kellemesen játékos aromával. Fő fogásként bivalyszűz, sárgabarackos káposztával, alatta uszályragu, zöldbab, valamizált (bocsi, nem ugrik be, de valami minimális hőkezelés lehetett) krumpli, hosszúbors-mártással és szarvasgombahabbal. A negatívumok: szarvasgomba nyomokban sem volt érezhető, a krumpli nekem így nem az igazi. A garnirung (beleértve a krumplit is) túl kevés. Hiába a hús kell domináljon, a jól elkészített zöldség legalább olyan finom és fontos, tehát többet is elbírtam volna. Csak miheztartás végett: a krumpli egy kis henger, mintha 15 darab ötforintost egymásra tennénk, a zöldbab négy szál, egyenként kb 6 centi. A tányér mindemellett fantasztikus. A szűz éppen elkészült, bár nem annyira omlós, mint vártam, nagyon ízletes. A rászórt pár kristálynyi maldon só pont jókor ugrott elő minden falatnál. A káposzta kicsit harsog, de egyáltalán nem nyers, nagyon finom, a sárgabarack nem igazán érezhető ki belőle, viszont kerek egységet képez vele. A farokhús minden szempontból ellentéte a szűznek, puha, teljesen elkészült, sötét, karakteresen más ízű. Együtt kiemelik egymás húsjellegét, zseniális ötlet. A mártás nem tolakszik, de kellemesen decens csípősségével (ami inkább pikáns, semmint csípős), nagyszerűen játszik alá a tányér húsosságának. A fogás szinte ellenpontja a halnak, az egyes elemek nem különösebben kiemelkedők, de együtt fantasztikusan dolgoznak. Kezdtünk már kicsit eltelni, ekkor egy nagyon finom átvezetést kaptunk a desszert felé. Libamájas tányér, libamájtortával, libamáj creme-brulle-vel. A brulle libamájból készült, de sajnos nem igazán működött, a krém inkább semmilyen, de mégis zavaróan tömény volt (arányaiban túl sok is), a felső réteg ehhez képest teljesen ízetlen zselatin (szintén virágízesítésű, de sajnos nem volt számunkra érzékelhető), azon pedig szinte csak optikailag jelenlévő hab. A libamájtorta viszont lehengerlő! Mindenfélével rétegzett, alul marcipános tészta, közben mazsolás-diós rétegek, a máj íze mégis kiugróan érezhető. Tökéletes. Még, még, még! A desszert felemás. Mascarpone jégkrém, citromos ostyalapok között, piros bogyógyümölcsökkel és öntettel a tetején, Mellette egy kevés szintén a piros gyümölcsökből és hangyányi joghurtból álló mártás. Emellé pedig sárgabarack-sorbet. Sajnos a mascarpone jégkrém semmilyen, túl fagyos, íze nincs, nehezen értelmezhető. A gyümölcskrém kellemes, a feketeszeder dominál benne, jól megy a jégkrémhez és a sorbethez is. A sorbet ezúttal is kiváló, bár kicsit tompának érzem a sárgabarackízt. Szerintem egy étkezés alatt kétszer ellőni a sorbet-et annak ellenére túlzás, hogy nyár derekán vagyunk, ezek mellé pedig még egy jégrémet is hozzáadni már kimondottan kellemetlen. A desszert így eléggé fura befejezése lett a vacsorának. úúúúúú én is akarok ilyet :D |
2009-09-13 14:17.35 |
igen tudom, csak néha előfordul hogy olyan marad. és az ritka undorító |
2009-09-13 14:05.23 |
Ahham, tényleg vicces szokott lenni a szakértősködés :) Gondolom akkor a létszámhoz képest kevés volt a wc. Ez máshol is probléma, utálom amikor 10 percet kell sorban állni, néha már majdnem bepisilek :D |
2009-09-13 13:59.45 |
Az elmúlt két évben elég sokat csalódtam már emberekben :( Lejöttem egyetemre, új lakótársak új baráti kör stb, aztán ennek a "baráti körnek" a fele mint kiderült csak egy haszonleső kis kretén volt, akik addig voltak velünk jóba amíg az nekik jól jött. Most meg két lakótársunk akik elvileg a barátaink voltak hagytak minket szarban. Szóval ennyit az emberekről. Néha elgondolkodom hogy lehet hogy nekem is ilyennek kéne lenni. Csak hát nem vagyok ilyen. |
2009-09-13 13:57.12 |
Na és milyen volt a borfesztivál? Ettél is valamit ott? Itt szegeden sörfeszt van, este le is megyek sztem. aztán iszok vmi jó kis barnasört :D |