Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-09-19
A kegyelem fajtái
Egércsapda
Egy család rövid története
Fekete pont
Lottóőrültek
Monte Cristo grófja

2024-09-12
Balhé a Riviérán
Nemere István: Addig írok, amíg élek
Örökké
Szádra ne vedd!
Zenit

2024-09-05
A hókirálynő és a hercegnő
Beetlejuice 2.
Reggeli a hegyen

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Furiosa - Történet a Mad Maxből *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Szörnyek keringője
- Film4, 21:55
Becstelen brigantyk
- Cinemax, 22:15
Egy botrány részletei
- HBO, 22:45
Péntek 13
- Viasat Film, 22:50
Förtelmes főnökök
- Viasat3, 22:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Ed Begley jr. (75)
Jennifer Tilly (63)
Mickey Rourke (72)
Molly Shannon (60)
Kurt Fuller (71)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Rózsaszín flamingók - Vélemények
Donald Trump - Vélemények
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
Longlegs - A rém - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Banki meló aaaaa
Lauren Bacall aaaaa

 

Fórum - Acélököl - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Whoisit (2023-05-04 09:26.19) aaaaa
Másodszor néztem meg, de most is tetszett. Egyetértek AlekSej azon véleményével, hogy "...Ez a dokumentumfilm max annyira jó, hogy egy nagyszerű sport egyéniségről lássunk másfél órát, elmond ezt-azt az életéről..."


9. Emylio (2016-07-17 04:18.16) aaaaa
Nagyon középszerű, és kidolgozatlan film, egy nem mindennapi fickóról.



8. Empire (2016-07-04 21:57.00) aaaaa
Nem rossz film Tysonrol . .


7. AlekSeJ (2013-08-11 14:56.59) aaaaa
Szerintem iszonyat hiányos egy dokumentumfilmhez képest. Felmegyek youtube-ra, vagy wikipediára, és fél óra alatt több információt szedek össze, mint amit ez a film felvonultatott. Tyson mestere volt a boxnak, olyan művészien és látványosan ütötte ki ellenfeleit, amelyre senki más nem volt képes, legalábbis nem olyan fiatalon, nem ilyen rátermettséggel és eltökéltséggel. Aztán elveszett benne valami… Úgy éreztem ez a másfél óra szinte csak magyarázat a kudarcokra, és tény, sok meghatározó tényező van az ember életében, ami annak menetét befolyásolhatja, de legfőbb oka a későbbi kudarcainak főleg a felkészületlensége és az ellenfél alábecsülése volt. Az azért nagy kár, hogy a jelen boxvilágban már nincs jelen, azaz inkább azt sajnálom, hogy nincs még egy olyan, aki a mostani bajnokokat szorongathatná. Egy klitschko-tyson (a fénykorát élő tyson) meccset megnéznék.
Ez a dokumentumfilm max annyira jó, hogy egy nagyszerű sport egyéniségről lássunk másfél órát, elmond ezt-azt az életéről, de semmi átütő. Egy közepest megér, de többet semmiképpen sem.


6. Geah (2011-07-12 09:55.13) aaaaa
a rocky és a vitathatatlanul után ez az egyik legjobb bokszoló film!


5. Tysonrichie (2011-03-28 17:36.14) aaaaa
Boxrajongóknak kötelező darab.


4. Kisjon (2010-03-31 16:00.11) aaaaa
"iron mike" tyson vitathatatlanul a földkeregség egyik legjobb bokszolója volt. a brooklyni utcától a világbajnoki öv megszerzéséig jutott, és pályafutása során volt a csúcson és onnan nagyon távol is. a film nagyon gyorsan átsiklik lényeges dolgokon, van olyan amivel szinte egyáltalán nem is foglalkozik csak megemlíti, gondolok itt az utcán töltött napjaira, a javítóintézetben töltött évekre. előttem jogosan írta valaki, hogy miért nem tudunk meg semmit arról, hogy hol, mikor, és hogyan is kezdett bunyózni holott valóban életrajzi film révén ez elvárható lenne. a rendező ad egy kis lehetőséget, hogy belenézzünk a profibox világába, de közel sem olyan sokat, hogy abból valamit is élvezni tudjunk. a tyson alakító Michael Jai White kiváló választás volt a szerep eljátszására, egy-két kamerabeállítás során szinte teljesen hasonlított a kiváló bokszolóra. ha egy kicsit többet tudunk meg a gyermekkoról, ha nem nagyolja el a rendező a szerintem fontosnak tartott éveket egy jó film is lehetett volna ebből így azonban egy közepes az érdemjegy. nem rossz munka ez még így sem, de ebből több is összejöhetett volna.


3. Moxika123 (2009-10-15 20:31.44) aaaaa - (válasz Davwid 2. hozzászólására)
Hali! Látom nagyjából egyetértünk. Egyszer olvastam, hogy élete első pofonját egy sokkal nagyobb srácnak adta (kiütötte pikk-pakk), mert az macerálta a galambjait. Úgy emlékszek a házuk padlásán tartotta őket. Amúgy szerintem normális bunyó volt a filmben, nekem pont a Rocky verekedése nem tetszett. Agyatlan cséphadarás, semmi védekezés, totális irrealitás. Persze a Rocky nem ezért 5* nálam is. Az kultusz, ez feledhető.



2. Davwid (2009-10-03 10:22.12) aaaaa
Hát Tyson nagy bokszoló volt de ekkora legenda azért nem, hogy már 95-ben életrajzi filmet forgattak róla.Ezért is van hiányérzetem mert az elmúlt 14 évben is sok minden történt igaz nem annyira a boksz dominált már ebben az időszakban de a Hollyfield elleni fülharapás azért befért volna :)
Szóval nem az a klasszikus sportfilm mint pl. az Ali volt.Ismeretelen színészek, a HBO a gyártó, akikek nagy tapasztalatuk van a bokszközvetítések terén. Végül is egy TV film lett nagyon amatőr módon kivitelezve."Vasmiki" többet érdemelt volna. Hiányérzezem nekem is volt.A gyerekkorára minimális utalás van.Szinte egy pillanatkép nincs mikor edzeni látjuk.A filmben látottak nem tudom mennyire tükrözik a valóságot, de kiderül Don King nem szent ember és hogy a kis vadóc Mike rajongott a galambokért.Az előző hosszászólóval egyetértek mindenben kivéve egy dolgot.Pont nem volt "valós" boksz a ringben.Ez a film egyik legnagyobb gyengéje.Amit a ringben művelnek boksz címén az vicc.Semmi koreográfia,valami bokszhoz értő embert hívhattak volna.A végén a Douglas elleni Van Damme stílusú pofozkódás.....
Egyszer meg lehet nézni de ha választhatsz, inkább nézzd meg a Rocky-t nyolcadszor mint ezt.


1. Moxika123 (2009-05-27 11:31.54) aaaaa
Nem tudom miért ír mindenki a keresem rovatba véleményt, de mindegy. Így legalább első lehetek:)
Sorry, a film nálam csak 3*. Rengeteg hiányérzetem maradt a film vége után!
Ami jó: szereplők hasonlósága, végre "valós" boksz a ringben.
És ami hiányzott: Ha ez egy életrajzi ihletésű film, márpedig az, akkor miért nem esett szó arról, hogy mikor ment le először boxterembe, hogy kezdte el érdekelni a bunyó? Olvastam valahol, hogy először a madarai miatt verekedett életében, lecsapott egyetlen ütéssel egy nála majd 10 évvel idősebb srácot. Ezt belevehették volna. A meccsek jól néztek ki, csak: olimpiát nem 1 meccsel nyer meg az ember. Miért nem mutatták a kezdeteket? A profiknál mutattak évszámot, meg nevet. Azt hiszem sokunkat érdekeltek volna addigi statisztikák, kicsit több kommentálás. Világbajnok lett, azt kész. Szüleiről semmi, csak mikor meghalnak.(??) Mikor szerezte az arany fogát? Ki adta neki és mikor az Iron Mike becenevet? Mi történt vele a börtönben? Hogy viselte a bezártságot? Ezeket letudták a végén néhány mondattal, azt ennyi. Szerintem ezeknek a kidolgozatlansága miatt lett a film az én megítélésem szerint gyenge, átlagos. Kár érte. A színészek többet érdemeltek volna ennél a forgatókönyvnél.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekWhoisit, 2023-05-04 09:2610 hsz
KeresemStormshadoW, 2008-12-17 17:487 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk