![]() | ![]() |
![]() |
Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak | ![]() |
Keress | |
Részletes keresés |
Hamarosan a TV-ben |
Ki nevel a végén? - Viasat Film, 21:00 |
Erőpróba - Film Mánia, 21:00 |
Az élet dicsérete - Epic Drama, 21:45 |
Túl a fenyvesen - Filmbox Premium, 22:00 |
Hazugságaink - Cinemax2, 22:10 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
Chris Rock (60) |
Eddie Izzard (63) |
James Spader (65) |
Ashton Kutcher (47) |
Victor Webster (52) |
További szülinaposok |
Utoljára értékeltétek |
Betörő az albérlőm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jack O'Connell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2050. Vassibi (2007-07-21 13:47.58) - (válasz Viki1080 2049. hozzászólására) |
Gomba elfő.Nem találsz darabokat,de az íz miatt kell(Fiam imádja ezt kaját,de utálja a gombát.-ha látja benne) |
2049. Viki1080 (2007-07-21 13:43.58) - (válasz Vassibi 2048. hozzászólására) |
Gomba nélkül pazarul hangzik!!:) |
2048. Vassibi (2007-07-21 13:43.23) - (válasz Master laster 2046. hozzászólására) |
Zsírjára sütött füstöltszalonna,v.hagyma,rá pulya-, v. csirkemell csíkok.Pirítás után gomba,majd zöldborsó,petrus,paprika,pari,só,bors.Pár perc párolás,tálalás.Isteni! |
2047. Viki1080 (2007-07-21 13:37.25) - (válasz Master laster 2046. hozzászólására) |
Csopog a nyálad mi?:)))))))))))csopaki csopogós:) |
2046. Master laster (2007-07-21 13:36.02) - (válasz Viki1080 2045. hozzászólására) |
Hát nem érzed? mondogasd sokszor csopaki aprópecsenye, én már szinte a számban érzem az izét, pedig fogalmam sincs róla milyen lehet. |
2045. Viki1080 (2007-07-21 13:30.39) - (válasz Vassibi 2044. hozzászólására) |
Az milyen? |
2044. Vassibi (2007-07-21 13:26.50) |
Csopaki aprópecsenye petrezselymes burgonyával. |
2043. Viki1080 (2007-07-21 13:24.44) - (válasz Bizerba 2041. hozzászólására) |
Finomnak hangzik ám:))))A nyál nem tud elég gyorsan felszívódni most a számban vazze:)) |
2042. Bizerba (2007-07-21 13:16.03) |
Na, idemásolom, szerintem érdekes!:))
"Sok-sok fogás viseli Dame Nellie Melba nevét, hiszen a múlt század végén a fél világ rajongott a híres, ausztrál operaénekesnőért. Mindezen ételek közül a szemet-szájat gyönyörködtető fagylaltkehely, a pêche melba vált a legismertebbé. Ha valamire, akkor ennek a desszertnek a születésére nagyon is igaz az „alkalmazott művészet” kifejezés. Orleáns hercege, hogy az énekesnő iránt érzett hódolatát kifejezhesse, magát Escoffier-t kérte fel valami finom különlegesség megalkotására - mert ahogy Melba az operavilág királynője volt, úgy volt a Savoy séfje a gasztronómia királya. És bár eredetileg szépséges jéghattyúba töltött vaníliafagylalton heverésztek karamelles őszibarackdarabkák, a madár azóta tovaúszott. Az egyszerűsödő küllem a belső tartalom gazdagodásával járt együtt, mert jött viszont helyette az ínycsiklandozó málnaöntet. Ma már általában így találkozhatunk vele, ám előfordulhat az is, hogy valamilyen egyéb gyümölcs - cseresznye, áfonya - ugrik be egy-egy vendégfellépés erejéig az őszibarack helyett." |
2041. Bizerba (2007-07-21 13:10.03) |
[link] Ime a recept, egy misét /?/ megér!:) |
2040. Bizerba (2007-07-21 13:02.18) - (válasz Viki1080 2038. hozzászólására) |
Bizony arra, és amit utoljára ettem még sületlen is volt, gondolom hogy minél nehezebb legyen!!:(( |
2039. Bizerba (2007-07-21 13:00.59) - (válasz Master laster 2036. hozzászólására) |
Akkor valószínűleg ez egy klasszikus elnevezés, és aki először pes melbát készített, innen vette a nevet!!?
Egy operaénekesnőnek készítette, arra emlékszem, most már utánanézek, hogy hívták a csajt!!:))) |
2038. Viki1080 (2007-07-21 12:59.32) - (válasz Bizerba 2037. hozzászólására) |
A víz íző,pocsárszagúra gondolsz,Ismerős fújjj |
2037. Bizerba (2007-07-21 12:58.54) - (válasz Master laster 2035. hozzászólására) |
Sajnos el tudom képzelni, engem az ütött szíven, hogy évek óta már alig lehetett, és nagyon drágán balatoni halat enni, mindenhol az a semmilyen hek volt.:( |
2036. Master laster (2007-07-21 12:55.49) - (válasz Bizerba 2034. hozzászólására) |
Mi Bulgáriában tapasztaltuk, hogy a diszitett fagylaltkelyhet hivják Melbának. |
2035. Master laster (2007-07-21 12:54.17) - (válasz Bizerba 2031. hozzászólására) |
Most olvastam egy cikket, hogy a Balatonon végnapjait éli a lángos, sülthal meg sültkolbász, mindenki pizzaszeletet akar enni. Jó, tudom koleszterin, de a Balatonhoz jobban passzolnak mint a pizza, Olaszországban bizonyára pizzát akarnék enni, mert ahhoz meg az passzol. Az instant imperialista nyulbogyók (brian élete) előbb utóbb ugyis az össze kaját lenyomják. |
2034. Bizerba (2007-07-21 12:48.42) - (válasz Edmond 2028. hozzászólására) |
Talán köze lehet az elnevezésnek a Péche Melba nevű híres édességhez?! |
2033. Bizerba (2007-07-21 12:47.33) - (válasz Edmond 2026. hozzászólására) |
Hú, azt a szerbes ételt megkóstolnám!Egy kicsit a csorbára is emlékeztet akkor, ugye?
Nemsokára a lányom is eszik csorbát, ma hajnalban indult el "felétek":)) A balin milyen hal? Azt hiszem így, d nélkül láttam már a szót, de gondolom ugyanaz a hal lehet. Jó étvágyat hozzá!:) |
2032. Bizerba (2007-07-21 12:43.10) - (válasz Orgona 2024. hozzászólására) |
Azért a lencsében van egy kis kolbász, ugye? Vagy valami ilyesmi?:)) |
2031. Bizerba (2007-07-21 12:42.23) - (válasz Master laster 2025. hozzászólására) |
Még szép, végül is magyarok vagyunk, az ízlésünk meg hál'Istennek eléggé konzervatív. Azért a rongálódás már erősen észrevehető a fiatalokon!:( |
2030. Bizerba (2007-07-21 12:40.51) - (válasz Viki1080 2029. hozzászólására) |
Ó, azt bármivel behelyettesítheted, szerintem nem ez itt a lényeg!!:) |
2029. Viki1080 (2007-07-21 12:28.54) - (válasz Edmond 2028. hozzászólására) |
Nerm szeressem a mazsolát,így ez kilőve |
2028. Edmond (2007-07-21 12:26.40) |
Közben még azt el kell mondanom, hogy a tegnap három nagydoboz fagyit vettem az egyik bevásárlóközpontból. Egyik joghurtos-meggyes, másik epres-vaníliás, a harmadik kakós. Tegnap kétszer is befagyiztunk, nemsokára ismét készítek MELBÁT (nálunk így nevezik). Íme az elkészítési mód:
Mindegyik dobozból teszek két-két evőkanállal a melbás-pohárba, ananász kompótot teszek rá, megszórom mazsolával, nyomok rá tejszínhabot, aztán erdei gyümölcs szörppel öntöm nyakon. Ezt nem lehet megunni! |
2027. Viki1080 (2007-07-21 12:25.47) |
Én most készítem az egyik kedvencemet a pprikás krumplit:)
A halászlevest és a halkajákat imádom,szal Ed ho is kax?:)) Szeretem még a robbantott csirkét(rakott csirke) A papriká csirke is kedvenc(habarással)NO meg a főőőőő favoritok:spenót,paradicsom leves,lasagne... nem is tudnám sorolni h miket szeretek,inkább azt írom h mit nem:gomba,máj,brokkoli,finom főzelék(miért finom a neve,mikor nem ficsi??) ennyi a gyűlült cuci |
2026. Edmond (2007-07-21 12:17.03) |
Félórája érkeztem haza, horgászni voltam a Maroson. Manapság nehéz itt fogni, kevés a hal, sok a halász, de szerencsés napunk volt, s 15 balind jött össze, 20 dkg-tól fél kilósig. Este halvacsora lesz. Sültkrumpli (itt szalmapityókának mondják), hal, muzsdé (tejfölös, pirospaprikás foghagyma), no meg az elmaradhatatlan csíki sör.
Na, ilyent biztos nem ettetek! Ma anyósom főz és szerbtokányt készít. Az itt élő emberek szertokánnak nevezik. Hús nélkül készül, sok zöldségből és rizsből, kissé hasonlít a lecsóhoz, de mégsem az. Például abban is eltér, hogy sokkal hígabb. Persze, én hús nélkül nem igen eszem meg, így füstölt oldalast fogyasztok mellé. A kislányaim részére kolbászt sütök meg karikára vágva, s azzal díszítem. De sokat nem eszem, mert este HALVACSORA! |
2025. Master laster (2007-07-21 11:42.16) |
Érdekes, én azt hittem mostanában már mindenki az ujfajta kajákat eszi, amiket a tvben is reklámoznak, mindenféle instant mártás meg pizza meg hasonló egyéb. Egészen csodálkozva olvasom, hogy a hagyományos magyar kajákat eszi a legtöbb ember. |
2024. Orgona (2007-07-21 11:38.29) |
Mai ebéd: lencseleves tejfellel, diós tészta, utána barack, dinnye. |
2023. Dale Cooper (2007-07-21 10:01.20) |
Fokhagymás sűlt csirkecomb, rizi-bizi. :)
Meg jégkrém. :) |
2022. Bizerba (2007-07-21 09:58.49) - (válasz Sokdudu 2021. hozzászólására) |
Na, valami olyasmi, lényeg, hogy van benne tészta, éspedig lebbencs, az egyikhez megpirítják, megpaprikázzák, és krumplit főznek bele. A másik tkp ugyanaz, csak pirítás nélkül, leve elfőzve, kicsit odakapatva a legfinomabb. Azt hiszem, még a tészta-krumpli aránynak van szerepe!!:)Másfelé a slambuc valami hasonló kaja. Hogy melyik-melyik, abban én sem vagyok biztos, de majd jönnek a szakértők és elmagyarázzák!!:))))) |
2021. Sokdudu (2007-07-21 08:02.46) - (válasz Bizerba 2020. hozzászólására) |
pont akrtam kérdezni hogy ezek mik??? én msot egyszerű grízes tésztát eszek :P |