Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak |
Keress | |
Részletes keresés |
DVD / Blu-ray premierek |
Transformers Egy *Import - Angol hangot és angol feliratot tartalmaz* (DVD) |
További DVD premierek |
További Blu-ray premierek |
Hamarosan a TV-ben |
Városi cowboy - Paramount Network, 01:55 |
Karácsonyi utazás - Izaura TV, 02:00 |
Blöff - HBO, 02:06 |
Az élet dicsérete - Epic Drama, 02:15 |
Gunman - Film Mánia, 02:35 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
Jim Carrey (63) |
Denis O'Hare (63) |
Freddy Rodriguez (50) |
Francois Damiens (52) |
Zooey Deschanel (45) |
További szülinaposok |
Utoljára értékeltétek |
Az egyezség 2. |
Annette Bening |
22364. Lajos0528 (2010-10-14 12:39.19) - (válasz Miss bambi 22363. hozzászólására) |
Azt hiszem, ezt egy kissé túllihegted, talán egy kicsit túlságosan is kiadtad magad... |
22363. Miss bambi (2010-10-14 12:23.06) - (válasz Pindurlányka 22361. hozzászólására) |
Én is ezt eszem ma,imádom.:)
*szintén tökimádó* ;) |
22362. Pindurlányka (2010-10-14 12:18.56) - (válasz Zsoka47 22355. hozzászólására) |
Hjajj, hirtelen azt olvastam hagymás bab helyett, hogy hangyás bab. XDDDDDDDD
*kis lüke* |
22361. Pindurlányka (2010-10-14 12:17.14) |
♥tökfőzelék♥
*mindenféle tököt imád XD* |
22360. Lajos0528 (2010-10-14 12:04.33) - (válasz Zsoka47 22356. hozzászólására) |
Nem vagyok nagy kajafényképész, ám 1996-ban, bevonulásom alkalmából készült egy szerény ebéd: valamilyen húsleves, majd -a családi alpakkatálon elhelyezve- boldogult atyám készítette pácolt szarvascomb-sült a velesült pácolt zöldségekkel, plusz sült szeletelt máj, körülötte sült krummpli, rizs, minden féle zöldség-köret, a pia meg az én kedvemért gin volt. Na, ez az ebéd le lett fényképezve, valahol még megvan a fotó.
De, érdekes módon, a mai napig fel tudom idézni annak a vaddisznósültnek az ízét, amit úgy 5-7 éves koromban készített apám. Haláláig nyúztam, mondja el, hogy készült, de már ő sem emlékezett rá. Életem legfinomabb íze volt, semmi nem közelítette meg azt a kulináris élményt. |
22359. Kovicu (2010-10-13 21:06.52) - (válasz Zsoka47 22353. hozzászólására) |
uhhhhh
ez egy hétköznapi vacsi? nem akarsz örökbe fogadni engem, vagy lízingelni ma estére? |
22358. Zsoka47 (2010-10-13 13:39.35) - (válasz Lacza9 22357. hozzászólására) |
Hmmm, nagyon finom lett, apa is megnyalta utána minden ujját.
Kíváncsian várom a családom véleményét is, de ők még nincsenek itthon. |
22357. Lacza9 (2010-10-13 11:14.40) - (válasz Zsoka47 22353. hozzászólására) |
Helló!Most olvastam a receptedet,hát ez minimum emberiség elleni bűntett,mármint nyilvánosságra hozni.Az ízlelő bimbóim vigyázzba vágták magukat,a nyelvem alig fér a számban.Jó étvágyat hozzá! |
22356. Zsoka47 (2010-10-13 10:53.59) - (válasz Lajos0528 22354. hozzászólására) |
Virtuálisan meghívlak.
Ha kész, lehet lefényképezem. |
22355. Zsoka47 (2010-10-13 10:49.41) |
Tegnap hagymás bab volt.
Ma, apa névnapja alkalmából, boros szarvascomb lesütve, cherrys gyümölcsös mártással, b.krokettal. Holnapra krumplis tészta, mivel nem leszek itthon. |
22354. Lajos0528 (2010-10-12 18:23.30) - (válasz Zsoka47 22353. hozzászólására) |
Feljelentelek emberiség elleni bűntettért: azt hiszem, a kínzásnak is van törvényi helye, majd utánanézek...
Nem szeretlek... |
22353. Zsoka47 (2010-10-12 18:07.24) - (válasz Lajos0528 22352. hozzászólására) |
Köszi.
Mindig vörösboros pörköltnek ettük, ezért gondoltam most valami másra. A neten találtam: A húst sózzuk, borsozzuk, a forró olajon átpirítjuk, majd sütőben 40 percig sütjük. Közben többször meglocsoljuk a boros lével. Az almát és körtét meghámozzuk, magját kiszedjük, feldaraboljuk, és forró vajon megpároljuk. Felengedjük a brandyvel, sózzuk, borsozzuk és cukrot adunk hozzá, majd belekeverjük a tejszínt, és felforraljuk. A húst felszeleteljük, leöntjük a mártással. B. krokettet gondoltam hozzá. Hogy tetszik? |
22352. Lajos0528 (2010-10-12 17:49.12) - (válasz Zsoka47 22351. hozzászólására) |
Ötlet nincs, csak mély sóhaj... évtizedek óta nem ettem vadat.
De én, ha lenne szarvascombom -amit valami ismeretlen okból nem pörköltnek szánnék-: 1., neten keresnék valami vadragu-receptet (lehetőleg gombásat) vagy szarvassült-receptet 1., főznék valami vörösboros pácot, amiben a húst úsztatnám a hűtőben, míg eldöntöm, mi legyen belőle. |
22351. Zsoka47 (2010-10-12 14:18.51) - (válasz Lajos0528 22349. hozzászólására) |
Szia
Szarvascombra kérnék ötletet, ha lehet, ne pörkölt legyen. Van valami jó tipped, hogy készítsem el? |
22350. Lajos0528 (2010-10-12 12:53.04) |
KEKSZ-szakértő kerestetik!
Almás kekszet akarok sütni. Alapja amolyan linzer-tészta: cukor, liszt, sütőpor, margarinnal elmorzsolva, bele 1 tojás és víz helyett pár alma frissen belereszelve; a cucc fahéjjal fűszerezve, esetleg 1-1 vékony szelet alma a kekszek tetejére fektetve, együtt sütés céljából. Véleményt kérek, hozzáértőktők: sikerülhet? Mármint hogy rendesen is nézzen ki, mert az íze felől nincsenek kétségeim. |
22349. Lajos0528 (2010-10-12 12:47.52) |
Pénz és egyéb ötlet híján ma felesborsóleves lesz lecsókolbival -a család szerencsére szereti!-, holnap meg krumplistészta v. lecsó, de ez utóbbi esetében a kölykök nem akarnak majd itthon enni. |
22348. KicsiRéka (2010-10-11 15:34.47) - (válasz Riche 22346. hozzászólására) |
az finom :) |
22347. KicsiRéka (2010-10-11 15:34.40) |
mindjárt kész a rakott kel. |
22346. Riche (2010-10-11 15:23.15) |
Francia hagymalevest készülök főzni...ezen a héten vmelyik nap. |
22345. Pindurlányka (2010-10-11 12:00.07) |
Ohh, 'ölni tudnék' egy kis gombáért...
*imádja* |
22344. Lajos0528 (2010-10-10 18:47.07) - (válasz Scsc 22334. hozzászólására) |
Ketteske megjött, az ÖSSZES gombával, mind jó volt, ahogy azt vártam is.
Ám mivel nem friss, a mai ebéd meg már messze mögöttünk, gyorsan megpucoltam, felcsíkoztam, bement a fagyasztóba, két zacsival: az egyik marad, a másikat nálunk vendégeskedő anyám holnap hazaviszi magának. És nem adom fel: vissza fogok menni az erdőbe, szedek még őzláb gombát és -az egyik- hétvégén rántott gomba lesz. |
22343. Scsc (2010-10-10 17:50.21) - (válasz Lajos0528 22339. hozzászólására) |
Azt hiszem ahhoz már túl hűvös van. De néhány ehető gombafajta egész késő őszig akad, ezeket én sem ismerem biztosan, de utána kell nézni. |
22342. Zsoka47 (2010-10-10 17:48.37) - (válasz Scsc 22340. hozzászólására) |
Igen, nem annyira gomba az íze, de én szeressem
:) Csöpögtetve, meg bizti jobb |
22341. Zsoka47 (2010-10-10 17:47.37) - (válasz Lajos0528 22338. hozzászólására) |
Nálunk ezzel (erdőséggel)nincs gond, most is hozott egy nagy szatyorral, az lesz a vacsi.
Fagyasztva már nekem is van eltéve. Nem nagyon ismerem a fajokat, csak 1-2-t, de az a lényeg, hogy finom legyen :) Én a keserű gombát nagyon szeretem, natúr lesütve, só, bors, és a pöfeteget, de ahhoz ritkán jutok. Pereszkét is szokott hozni, az is fini pörköltnek. |
22340. Scsc (2010-10-10 17:43.41) - (válasz Zsoka47 22336. hozzászólására) |
Nálunk a telken minden évben nő pár focilabda nagyságú óriáspöföteg. Régebben sokat rántottam-grilleztem, de szerintem nincs az az igazi jó gombaíze. Mostanában a férjem szalonnasütéskor szalonnazsírral csöpögtette meg, azt mondja úgy finom, én nem kóstoltam. |
22339. Lajos0528 (2010-10-10 17:41.21) - (válasz Scsc 22337. hozzászólására) |
Tinóru.. összesen 2 kicsit találtam, azt sem tudom, melyik fajta volt, eldobtuk. Vargányára akarok menni, csak erdőt kell találnom hozzá. |
22338. Lajos0528 (2010-10-10 17:40.09) - (válasz Zsoka47 22336. hozzászólására) |
Az a baj, hogy bár a Mecsek árnyékában élek, kies falucskánk közelében igazi erdő nincs. Pár 20 év körüli erdősáv, ám a komolyabb gombák az öreg erdőket szeretik. Ahhoz pedig nekem majd' 1000Ft kell, hogy felmenjek a hegyekbe, igazi nagy erdőségekbe, ahol már lehet valami. Ráadásul tőlunk É.-ra -falunk és a Mecsek között- elég sok cigány lakik, márpedig a Vásárcsarnokban 10-ből 9 cigány, aki erdei gombát árul, amivel még nem is lenne bajom, mindössze annyi, hogy gyakorlott, "megélhetési" gombászok után mászkálhatnék a kipucolt erdőben... Már volt rá példa, pár éve, nem akarom megismételni. Azért a közeli erdőbe el fogok még menni, az őzlábbal sincs gondom; tudom, hol van júdásfüle gomba és találtam pár gombát még, amit talán érdemes lenne megnézetni szakértővel. |
22337. Scsc (2010-10-10 17:38.15) - (válasz Lajos0528 22335. hozzászólására) |
Jó ötlet, nagy kincs a lefagyasztott jó gomba. Nekünk rengeteg nyáron szedett tinóra van a fagyasztóban, részben kész gombapörkölt, részben párolt formában -így kevesebb helyet foglal. |
22336. Zsoka47 (2010-10-10 17:26.35) - (válasz Lajos0528 22335. hozzászólására) |
És a pöfeteg?
jaj az nagyon finom rántva, olyan mint ha húst ennél |
22335. Lajos0528 (2010-10-10 17:08.31) - (válasz Scsc 22334. hozzászólására) |
Nemtom. Ketteske most vitte be a Vásárcsarnokba, vasárnap gombaügyelet van. Szerintem OK, ha hazaér, biztos is lesz. Ha jó, csíkozom, megy a fagyasztóba és kimegyek négyeskével máskor is az erdőbe. Még van egy hónap, tán kettő is, gombászni. |