Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak |
Keress | |
Részletes keresés |
Hamarosan a TV-ben |
A kocka fordul egyet - Filmbox Plus, 00:00 |
Túltolva - Filmbox Extra HD, 00:25 |
Csak a szerelem számít - Mozi Klub, 00:40 |
Miután összecsaptunk - Viasat Film, 00:50 |
Konstrukció - Filmbox Premium, 01:05 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
Faye Dunaway (84) |
Steven Soderbergh (62) |
Emily Watson (58) |
Holland Taylor (82) |
Jason Bateman (56) |
További szülinaposok |
Utoljára értékeltétek |
Alvilág |
Taylor Kitsch |
13394. Variocsana (2009-06-13 09:11.39) - (válasz Allektó 13393. hozzászólására) |
Akkor süss! :)) |
13393. Allektó (2009-06-13 09:09.59) - (válasz Variocsana 13391. hozzászólására) |
deeeee...teccik...de, még jobban teccene, ha meg is tudnám enni...ennyi. :-)) |
13392. Variocsana (2009-06-13 09:08.39) - (válasz Shambala 13390. hozzászólására) |
jaja, mi is azt szoktuk venni, de van egy olcsóbb, kékes-fehéres csomagolású is, az is jó...
Az ilyen kisebb dolgokat én se mérem... 2-3 deka vaj, az egy evőkanál aztán jóvan. :) Én is szeretem a kelt tésztákat. Kalácshoz fél liter tej, legalább 4-6 púpozott evőkanál cukorral bele, hogy tényleg finom édes kalács legyen... |
13391. Variocsana (2009-06-13 09:07.04) - (válasz Allektó 13389. hozzászólására) |
? :) nem teccik? |
13390. Shambala (2009-06-13 09:06.55) - (válasz Variocsana 13386. hozzászólására) |
Élesztőből én a sárga csomagolásút szoktam mindig használni, még nem csalódtam benne, bevált márka:)) Van ugyan konyhai mérlegem, de nagy rész érzéssel mérem ki a hozzávalókat, és úgy hogy egy evőkanál az 2dkg liszt , cukor stb.Csak ha nagyon megkívánja akkor mérek.
Szeretem a kelt tésztákat nagyon :) |
13389. Allektó (2009-06-13 09:03.01) - (válasz Variocsana 13388. hozzászólására) |
hehe.. |
13388. Variocsana (2009-06-13 09:00.55) - (válasz Allektó 13387. hozzászólására) |
[link] Már küldöm is. :)) |
13387. Allektó (2009-06-13 08:58.27) - (válasz Variocsana 13385. hozzászólására) |
háááát, tekert pizzát küldhetnél...mingyá mondom a címet.... :-)) |
13386. Variocsana (2009-06-13 08:56.45) - (válasz Shambala 13384. hozzászólására) |
Hát, alapvetően szoktam, mert még eléggé az elején vagyok... De van, amit ha anyámat kérdezem, ő se tudja megmondani, csak ránézésre, hogy annyi kell-e, így azt én se mérem, csak gondolatban viszonyítom a látottakra... :)
De jellemző, hogy a gyári recept is csak hozzávetőleges és sok függ pl. a liszt minőségétől, hogy hol gyártották, mennyi vizet vesz fel mennyi idő alatt, melyik élesztő keleszt jobban... és így változik a mennyiség is. |
13385. Variocsana (2009-06-13 08:54.39) - (válasz Allektó 13383. hozzászólására) |
:))
Az előző kalács még jobban nézett ki... Meg majd a következő is... Bár most az áraktól függően pikáns pástétomot (hús, máj összedarálva, fűszerekkel,megtűzve ecetes uborkával, kenyértésztába sütve) , ill. asszem sajtos-mustáros karfiollevest tervezek kipróbálni... De az itthoniakat ismerve, előbb rendelik meg az újabb adag tekert pizzát... :) |
13384. Shambala (2009-06-13 08:54.29) - (válasz Variocsana 13381. hozzászólására) |
Ok , leesett:)))
Igen az sem árt ,ha az ember tudja mi is van benne, mitől áll össze kerek egésszé az a sütemény. Mérni szoktad hozzá a belevalókat? Legközelebb próbáld meg paradicsompaprikával, annak valóban édesebb a húsa. |
13383. Allektó (2009-06-13 08:51.05) - (válasz Variocsana 13382. hozzászólására) |
:-D
bolond! tényleg jól néz ki mindkettő. :-) ha meg, a család betermelte, akkor, nincs okod panaszra. :-) |
13382. Variocsana (2009-06-13 08:49.58) - (válasz Allektó 13380. hozzászólására) |
Na, épp vártam, hogy gyere és megnézd a képeket! :)
Örülök, hogy neked is tetszenek. :) |
13381. Variocsana (2009-06-13 08:49.19) - (válasz Shambala 13377. hozzászólására) |
Gépikeksz alatt házilag készített gépi kekszre (darálós keksz, ha így ismered) gondoltam.
Azért a házi sokszor szebb, mint a bolti. :) Az ár-mennyiség arányról nem is beszélve. :) Itthon nem spórolok az anyaggal. :) Én szeretem a paradicsomot, csak egy óra sütés után valami mást vártam tőle... De lehet paradicsompaprikával jobb lenne, azt könnyebb is kikanalani, keményebb és édesebb húsa van... |
13380. Allektó (2009-06-13 08:47.22) - (válasz Variocsana 13371. hozzászólására) |
ne sírj már!! igazán "ennivalóan" néznek ki! |
13379. Shambala (2009-06-13 08:44.29) - (válasz Leeandra 13378. hozzászólására) |
Nem vagy ízlésficamos csak neked nem az jön be, mivel nem vagyunk egyformák.
Én a házi süti mellett voksolok.:)))) Egyik nap főnöknőm, anyukája által készített sütit hozott be. Megkóstoltam és pont olyan volt benne a krém , mint amit a nagymamám készített anno. Jó volt érezni újra azt az ízt a számban. |
13378. Leeandra (2009-06-13 08:39.13) |
Csak én vagyok olyan Ízlésficamos, hogy a cukrázdai sütit jobban szeretem? Pedig anyám is nagymamám is jól süt...csak hát az olyan maszek. XD |
13377. Shambala (2009-06-13 08:36.26) - (válasz Variocsana 13376. hozzászólására) |
A házi süti sohasem olyan mint a bolti. Hisz ebben van a szépsége és a finomsága , hogy emberi kéz által készített. Én személy szerint jobban szeretem a házi sütiket. Igaz , hogy kinézetre nem mindig szép és formás ( én is jártam már így ), de az attól még nagyon fincsi tud lenni:)) Tudod , mint régen a reklámban " Ronda és finom".:))
A paradicsommal én csínján bánok épp a miatt amit elmondtál a savassága miatt. Sajnos nem nagyon bírom, vagy csak keveset eszek belőle, pedig nagyon szeretem. |
13376. Variocsana (2009-06-13 08:28.42) - (válasz Shambala 13374. hozzászólására) |
Mondjuk lehet, hogy az én elvárásaim voltak részben hibásak...
Egy kalács, akármennyi kókuszt rakok bele, nem lesz olyan, mint a gépi keksz... Főleg nem, ha csak egyharmad részben kókuszos, egyharmad részben kakaópor van benne, egyharmad részben fahéjas... Arról nem is beszélve, hogy egy marék cseresznyét is aprítottam az egészbe. És mivel különböző ízesítésűek, amiket nem akartam összekeverni, nem adhattam közvetlenül a liszthez őket, a kelt lágy tésztába meg nem lehet egyenletesen eloszlatni és ránézésre így is soknak tűnt... Kár, hogy nem lett olyan szép magas, mint az előző és a fonatok sem válnak külön ránézésre... A paradicsom jó ötlet volt, csak kevesebb tejfölt kell beletennem, és inkább paradicsompaprikát töltök, mert ez egy óra sütés után is olyan savas, hogy elnyom minden ízt... A krumplit meg 180helyett 200 fokon fogom sütni, és jobban megolajozom majd... |
13375. Leeandra (2009-06-13 08:23.26) |
Ühümm, jól néznek ki. Ha másnak tetszik akkor ne aggódj ezen! |
13374. Shambala (2009-06-13 08:22.47) - (válasz Variocsana 13373. hozzászólására) |
Volt már nekem is olyan, hogy kinéztem szakácskönyvből, tutira úgy csináltam mint ahogy oda le van írva és meg sem lett az az íze amit úgy szerettem volna belőle kihozni.
Vannak olyan receptek amiket már többször csináltam így könyvből és jók is. |
13373. Variocsana (2009-06-13 08:18.41) - (válasz Shambala 13372. hozzászólására) |
:) Igen, jól néznek ki... meg a szakácskönyvbeli képen is...
De ízre nem olyan, mint vártam... és látványra sem teljesen... |
13372. Shambala (2009-06-13 08:16.53) - (válasz Variocsana 13371. hozzászólására) |
Mert biztos nem tudod leküzdeni maximalizmusodat:)))
Pedig a kép alapján tényleg gusztusosan néznek ki. Biztos finomak is! |
13371. Variocsana (2009-06-13 08:05.46) |
[link] [link] Mindenkinek tetszik-ízlik, csak nekem nem, pedig én csináltam... |
13370. Riche (2009-06-12 08:44.15) |
Ma palacsintát fogok sütni...lesz túrós,barack lekváros,kakaós, és fahéjas.:)) |
13369. Riche (2009-06-11 20:13.43) |
Vacsorára friss kalácsot ettem...nyami:) |
13368. Demetrius (2009-06-11 17:16.56) |
Vacsorára valószinüleg melegszendvics paprikával és paradicsommal |
13367. Kárpátaljai srác a FŐKRITIKUS (2009-06-11 15:43.03) |
:D |
13366. Riche (2009-06-11 13:17.11) - (válasz Racнεl 13365. hozzászólására) |
Nem baj, már válaszoltam.:) |
13365. Racнεl (2009-06-11 13:08.38) - (válasz Riche 13362. hozzászólására) |
Szia:)
Jó későn küldtem az is igaz, de elmondtam mailbe az okát:D Remélem tetszik, és jó ötletnek találod Te is:D |