Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-09-26
A gonosz nem létezik
Adóztass, ha tudsz
Barátom, a pingvin
Exhibition on Screen: John Singer Sargent, a jólét festője
Kaláka - a Kárpátoktól a Karib-tengerig
Lepattanó
Megalopolisz
Ne oldozz el!
Vakarcs

2024-09-19
A kegyelem fajtái
Egércsapda
Egy család rövid története
Fekete pont
Lottóőrültek
Monte Cristo grófja

2024-09-12
Balhé a Riviérán
Nemere István: Addig írok, amíg élek
Örökké
Szádra ne vedd!
Zenit

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Harminchat
- Film Café, 03:30
Egy hölgy arcképe
- Cinemax2, 03:35
Gaga Chromatica Ball
- HBO3, 04:10
Tigrisek földjén
- AMC, 04:15
Koyaanisqatsi - Kizökkent világ
- Cinemax, 04:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jeremy Irons (76)
Kevin Zegers (40)
Spencer Garrett (61)
Sanaa Lathan (53)
Mészáros Márta (93)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom
2022-es választás
Mit hallgatsz most?
- Filmes Sámánok Rendje -
Ha ölni kell - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A hó fogságában aaaaa
Jane Campion aaaaa

 

Fórum - Hova tűntél, Bernadette? - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

7. Kukoricaember (2022-12-04 19:56.29)  
Na hová tűnt a Bernadette?


6. Wilhelm (2022-12-04 10:30.16) aaaaa
Szokásostól eltér.
Családi drámának mondanám Richard Linklater rendezését, melynek alapja egy Maria Semple regény. Mely elsősorban a szereplők személyes problémáira koncentrál, tehát ezzel arányosan egy lassan lefolydogáló cselekményről beszélhetünk, melyre éppen ezért sokan nem annyira kíváncsiak.
Pedig vannak benne komolyabb párbeszédek, velősek, mélyek, ezek olyanok, hogy tudunk azonosulni a szereplők helyzetével- ez az egyik piros pontja a látottaknak.
Cate Blanchett alakítja a Bernadette Fox nevezetű tervezőnőt, aki egykoron építészettel foglalkozott. Az egyedi tervezésű házak, épületek specialistája volt. Hírnévvel rendelkezett ennek kapcsán, különböző delikvensek bevágott interjúkban beszéltek erről, hogy milyen alkotózseninek is tartották. Mintha egy dokumentumfilm is néha beröppenne a képernyőre nekünk- olykor ez ezt sugallta magával. Azért azokat az exkluzív villákat megnézve, ledöbbenhettünk pár perc erejéig- megépíteni egy ilyen egyediséget, mutatós berendezésekkel megspékelve- hát közel sem kis ívű dolog, inkább mondjuk grandiózusnak.
Folytatva sztorinkat, ez a nő mentális betegségekkel küzd. Hosszú-hosszú évek után felhagyott szakmájával, csak a lánya nevelésével volt elfoglalva. Családjának élt, de ebbe a monotonitásba, egyhangú életformába annyira belefásult, hogy ez a leépüléséhez kezdett vezetni. Társadalomban betöltött szerepét sem találja, nehéz beilleszkednie, újra megtalálnia, hogy ki ő valójában. Erre a leépülésére, kiútkeresésére, önfelfedezésére telepszik rá a Hová Tűntél, Bernadette című mozi, amely némileg összehasonlítható a Blue Jasmine nevezetű alkotással.
Kicsit nyomasztó, művészi, különös hangulata van ennek a bő másfél órának. Sokaknak semleges perceket kínálhat, mivelhogy nem sok minden történik.
De ami igen, annak van közlő szándéka, olyan közlő szándéka, amelybe ha jobban elmélyedsz, akkor gondolatokat ébreszthet benned.
Mint ahogy már írtam feljebb, delejesebb párbeszédekkel van karöltve, igen, egymáshoz irányított nem kertelt beszélgetésekkel. A három főszereplőre értem ezt, amit egy háromszögnek is lehetne nevezni. Billy Crudup bölcselkedő, atyai tanácsait, nyugtató szavait, kordában tartó érzéseit jó volt elnézegetni, melyet a lányával folytatott. Térjünk is ki a kislányra, Emma Nelsonra, aki nem is volt olyan kicsi, hiszen bizony színészi titulusokat mutatott fel, remekül alakított a felnőtt színészeinkkel a közös morfondírozások, életproblémák diskurzusaiban.
Egyébként a helyszín ügyes húzás, hiszen Amerika keleti részén kívül, Kanadában is forgattak. Megcsodálhattuk a torontói CN Tower-t, amit a hetvenes évek közepén építettek, az ottani ipar erejének demonstrálása miatt, amely 2007-ig a világ legmagasabb tornya volt. 351 m-es magasságban helyezték el a gömb alakú, forgó éttermet-ez itt is képernyőre került esti kivitelben. A toronyban étkező vendégekkel a padló 72 perc alatt körbefordul, hogy zavartalanul élvezhessék az alatta elterülő várost és az Ontario-tó látványát.
E mellett fektettek a földrajzra szépen, hiszen az Antarktisz (Déli-sarkvidék) szürreális világáról szintén kaptunk felvételeket.
Mondom, nem rossz kis dráma, mely szerintem valamivel jobb esélyt érdemelne. A végén lévő betétdal meg, áhhh, álljuk is meg egy pillanatra, hunyd le a szemed, és csak Hallgasd,- egyszerűen a zsigeredig hatol!



5. Emmersson (2020-06-25 20:33.32)  
"minden tűt megmozgat" ???

Talán "minden követ megmozgat"! Esetleg "mindent elkövet, hogy..."


4. Cantri (2020-03-21 19:37.40) aaaaa
Nagyjából egy átlagos "back to life" sztori, melyet Linklater megfejelt egy remek, problémák sokasága alatt roskadozó karakterrel.. a film pedig egyszer csak varázsütésszerűen működik. Persze a dolog nem ilyen egyszerű.. jól megírt szituációk, átélhető motivációk és érzésvilág jellemzi a mozit, ez pedig csak első blikkre tűnik könnyen összehozhatónak.

Aligha ez a film fog elsők között beugrani a rendező neve láttán, nem is tartozik legkiválóbb munkái közé...de Linklater profizmusát jól mutatja, hogy ebből is ki tudta hozni a maximumot. Kellemes karakter-, és családi dráma, nem a nehezen befogadható fajsúlyos formából.


3. Halember (2019-07-21 18:07.40)  
rendben


2. Krapek10 (2019-07-21 17:18.19)  
értem


1. Hierro86 (2019-07-21 12:42.19) aaaaa
Úgy tűnik, mégsem kerül nálunk a mozikba. Nagyon kár érte, sajnálom.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKukoricaember, 2022-12-04 19:567 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk