Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-07-11
A mágnesember
Amikor a gonosz leselkedik
Vigyél a holdra

2024-07-04
Gru 4.
Mindenütt férfi
Ördögűzés

2024-06-27
Gekijo-ban Blue Lock -Episode Nagi-
Hang nélkül: Első nap
Horizont: Egy amerikai eposz
Szent
Zöldhatár

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Legendás állatok és megfigyelésük - Dumbledore titkai
- HBO3, 06:00
Szikraváros
- Paramount Network, 06:00
Pókember: Hazatérés
- HBO2, 07:25
Fúrófej Taylor
- AMC, 07:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Sylvester Stallone (78)
Kevin Hart (45)
Geraldine James (74)
Nathalie Baye (76)
Geoffrey Rush (73)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szólánc (filmek nevével)
Mit hallgatsz most?
Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley - Vélemények
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A legmélyebb csend: Erőszak Kongóban aaaaa
Gertler Viktor aaaaa

 

Fórum - Megbocsáthatatlan (2021) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
40. Leaeder (2022-08-28 19:42.06) aaaaa
2021-es film és még netflixes is. Bizony nem vártam sokat tőle.
De kellemes csalódás.
A legjobban az tetszett benne ,hogy nagyon életszagú. És sehol egy szexuális deviáns.


39. Dobsony (2022-07-20 15:48.46) aaaaa - (válasz Csk1 38. hozzászólására)
Pontosan, kicsit félrefordíthatták a magyarok, de tény, erősen kiderül a filmből, hogy nem 20 évet ült és csak feltételesen van szabadlábon.



38. Csk1 (2022-07-20 13:23.53) aaaaa - (válasz Juggler01 36. hozzászólására)
Ez a 20 év valóban sántít, de lehet hogy a szinkron fordítók nem tartották fontosnak. Tény, ha letöltötte volna, akkor szabad emberként élhet, korlátozások nélkül.


37. Törölt felhasználó (2022-06-21 20:18.16)  
Ilyen hülye véget egy filmnek...tönkrevágta az egészet.
Meg a sok bevágott emlékezés...áhh..


36. Juggler01 (2022-02-25 15:43.27)   - (válasz Dobsony 30. hozzászólására)
Nana! A filmben többször elhangzik, hogy 20 év után szabadult 20 évet ült, stb...
A vége meg szirup. A jó megmenti a gyermeket. Ha egy eszement ember eljut addig, hogy ott áll kezében a pisztollyal, akkor lő is. Ezerszer jobbak azok a filmek, amiknek a vége is realisztikus, legalábbis nekem sokkal jobban tetszenek.



35. Az utolso szamuráj (2022-02-22 14:19.27)  
Amúgy sehol sem lett írva,hogy mindenképpen nem nézik meg szakemberek, viszont nagy különbség az,a vizsgàlat milyen kiindulási ponton kezdődik. Így csak azt nézik, testvére esetleg hogy, hogyan nevelte,felmérik hogy korànak.megfelelő a fejlettségi szintje,stb, minden amit itt le lehetne írni a tàplàlkozàstol a kifejező képességig.


34. Az utolso szamuráj (2022-02-22 13:51.57)   - (válasz Baryll 33. hozzászólására)
Nincs. Mivel,vagy szövegértelmezés hiànya és képtelensége végett,vagy csak mert kényelmesebb, kecsesen ellibbensz amellett,a kislány Nem!!!! Tudja!!! Hogy ölt!!! Mint ahogy a csajon kívűl senki sem,de akkor minek is kitenni olyan dolgoknak,mint ha kiderülne,ő volt?? mint a filmben azért làthato volt, mivel szerető csalàdhoz került, igen hamar feldolgozta testvére hiànyàt, amúgy a gyerekek vannak dolgok,amiken kurva gyorsan àtlépnek,kisebb korban. Mivel jobb!!!! Körülmények közé került,ez meg is gyorsítja. És mint jeleztem,13 éves korban bekövetkezett traumàt is volt ismerős,aki simàn elnyomta! Nem történt meg amúgy a gyilkossàg a kislány szemszögéből,a lehet szó használata felesleges luxus.de ,az hogy egy zsarut lepuffantanak,bizony mindig nagy port ver fel az USA ban, amit oda irtàl,olyan blődség morci.....ja mirci cicàrol,bevallom, nem is értem. A világ azért normális részén minimum a helyi hírek vezető híre,ez nem Mexikó.


33. Baryll (2022-02-22 09:55.27) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 29. hozzászólására)
Szerinted a filmben felvázolt esetben nincs szükség hosszú pszichológiai kezelésre a kislány esetében? Olyan, mint ha az egyik homokozóból átült volna egy másikba és kész, igaz? Jó vicc.
(A sajtóról: hír az, hogy a mirci cicát tűzoltók szedték le a fáról, de az hogy szitává lőttek egy intézkedő rendőrt, hát az nem biztos, hogy bekerül a hírekbe. Jó vicc.)
Mi is történt a filmben? Kiragadják a megszokott családi környezetéből, az otthonából és soha többé nincs infója az addig őt nevelő, egyetlen vérszerinti hozzátartozójáról, a testvéréről sem. Egy ilyen szintű tragédia még egy felnőtt ember esetében is nagyon rázós tud lenni, nem hogy egy ÖT éves gyerek esetében. Egy ekkora gyerek már nem csecsemő, hogy majd úgyis elfelejt mindent.
A gyilkosság lehet(?), hogy a gyerek szemszögéből meg sem történt, de az tuti, hogy egy életre szóló trauma, hogy eltűnt mellőle az őt gondozó testvére, kvázi "szülője" és hogy kiszakították az addigi - otthont jelentő - családi környezetéből. Téged biztosan rengeteg gyerek vehet körül, hogy ennyire jól ismered a gyermeki lélek működését.


32. Az utolso szamuráj (2022-02-18 23:20.07)   - (válasz Dobsony 31. hozzászólására)
Hogy őszinte legyek,magàt a felvetést se értettem,èrzelmet kell magyarázni.... illetve a kislány sorsa is adja magát.


31. Dobsony (2022-02-18 23:07.15) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 29. hozzászólására)
Köszi a segítséget! :))


30. Dobsony (2022-02-18 23:04.40) aaaaa - (válasz Juggler01 24. hozzászólására)
Amerikai jogrendszer büntetésvégrehajtásilag olyan, hogy kapsz egy ítéletet, jelen esetben 20 évet és mellébiggyesztenek egy felező, harmadoló számot, jó magaviseletért, példás benti munkamorál tanúsításért csak annyit kell bent töltened, viszont mint ahogy a film is bemutatja roppant szigorú szabályok közt kell a kinti életet folytatnod, élned. Ruth kapott 20 évet, lefeleződött a büntije és ezért 15 éves a húga mikor a film jelenkori cselekménye játszódik.
A két suttyóból csak az egyik aki nem tudott az apja halálán napirendre térni, a másik a magánéleti frusztráltsága és az öccse(báttya) miatt agyasodott be.
Egyáltalán nem éreztem hogy ez a film egy pillanatig is szirupos lenne, a vége is inkább egy kicsit megnyugtató mint happyendes.


29. Az utolso szamuráj (2022-02-18 23:04.32)   - (válasz Baryll 27. hozzászólására)
Hogyhogy miért?????? Ha elmondja,a kislány ölte meg a zsarut, teljesen màs történik a kisgyerekkel is. Azonnal pszichológiai vizsgàlatnak vetik alà,miért tette,erre hajlamos,mi vitte rà,stb,kiteszi olyan procedurànak, amitől megkímélte volna. Ha kiderül,a kislány ölt,a sajtó is lehozta volna, komoly hírértéke lenne,ami miatt a làny nevét megismerte volna mindenki, későbbi civil életére igen komolyan kihatàssal lenne. Így viszont az nem is tudta,mit tett,elhelyezése könnyedén történt egy normàlis szerető közegbe,és igazàbol a gyilkossàg szemszögéből meg sem történt, nincs miért esetleg démonokkal küzdeni,nincs amit a múltban el kell temetni. Hogy amúgy emlékeket mennyire el lehet folytani, temetni,egy csajom okàn bizony komolyan tudom. Bullock karakterénél azonnal védekező ösztön,de leginkább a szeretet indult be,és de, ugyan,nanà hogy lehet bizony szeretni az embernek így valakit,ne màr,ha nincs kölyköd,majd megtudod. Azonkívül a rendőrautó se úgy àllt meg a büfé előtt,hogy a szélvédőn lengedezett,ülsz ennyi és ennyi évet.... amúgy sem volt a karakter túl szofisztikàlt, intelligencs,hogy végiggondolja, mennyi néz ki ezért. Mellékesen a film ezért első sorban nem erről szólt,ez egy jófajta csavar volt az önfelàldozàsról,meg némi krimi vonal, leginkább arról,hogy boldogulhat egy ennyi időt sitten töltött ember,hogy boldogulhat kint, csúnyán leegyszerűsítve. Hogy amúgy a nőbe milyen erős ösztön működik,azt se felejtsd el,a végén a gyereket is takarta, ha a faszi lő,ő kapja a skulót. Ami nekem kicsit fura,bàr nem tudom,hogy mikor bevallja valaki,én lőttem, végeznek vajon ujjlenyomat vizsgàlatot.... mert ugye a kislànyé rajta van a fegyveren,bàr kisebb őrs,tanuvallomàs,a zsaruk szemszögéből megvan a tettes, lehet hogy nem.


28. Dobsony (2022-02-18 22:56.31) aaaaa - (válasz Baryll 27. hozzászólására)
Feláldozta magát minden szempontból.
Teljesen ösztönös reakció + nem akarta, hogy a kishúga nevelőintézetbe kerüljön és ezzel elkallódjon, mert hogy tőle elszakították volna, az 100%. Számomra abszolút tiszta és kerek a történet, persze dramaturgiai túlzásokkal, természetesen.


27. Baryll (2022-02-18 20:21.17) aaaaa - (válasz Dobsony 26. hozzászólására)
SPOILER!
Miért vállalta magára a rendőrgyilkosságot, mikor nem is ő tette? Nyilván így is, úgy is börtönt kapott volna, de szerintem ha ténylegesen magára vállalta, akkor sokkal rosszabbul járt, mintha az igazat mondta volna el. Ez számomra a logikai bukfenc. Vagy van ilyen önsorsrontó anyai ösztön egyes hölgyeknél, amit én nem is érthetek meg soha?


26. Dobsony (2022-02-18 18:30.28) aaaaa - (válasz Baryll 25. hozzászólására)
Szerintem semmi olyan elvarratlan szál nem maradt ami befolyással hatna a film megítélésére, mivel nem ezek a statisztikai adatok megléte vagy hiánya miatt kell értékelni egy alkotást.
Nem tegnap láttam, de bennem az maradt meg, hogy fiatal felnőtt volt Ruth, Ő gondozta, nevelte kistestvérét anyaként, mivel nagykorú volt.
Mi volt a vád? Basszus, nem láttad a filmet?
Megölt vagyis nem, de bevállalt egy gyilkosságot+rendőr az áldozat. Húsz évet kapott, ez elhangzik a filmben. Nem kapott sok évet, rendőrgyilkosságért más államban lehet 2X ennyit kapott volna.
Remélem közelebb jutottál a megfejtéshez, bár ezek az információk semmilyen befolyással nem kellene hogy bírjanak a film megítélése szempontjából.


25. Baryll (2022-02-18 08:44.00) aaaaa
Nekem túl sok elvarratlan szál maradt a film végére.
SPOILER!
Hány éves volt Ruth amikor történt a gyilkosság?
Egyáltalán, hogyan zajlott a tárgyalása és mi volt a vád ellene és a későbbi ítélete? Nem kapott ő túl sok évet a tettéért? Mi történt velük a szülők halálai után? Ezekre, a történet kereksége szempontjából igen fontos kérdésekre nem kapjuk meg az egyértelmű válaszokat a filmből.


24. Juggler01 (2022-02-14 08:17.53)  
VIGYÁZZ, SPOILER!!
Ami zavart a filmben:
-Ha SB 20 évig volt sitten, a huga hogy lehet csak 15 éves?
- A két suttyó 20 év alatt sem tudta feldolgozni a gyászt? Úgy viselkednek, mintha pár napja történt volna meg a gyilkosság.
- SB a végén miért nem mondja, hogy ő nem is a hugom? Túl egyszerű lett volna? Helyette a hülye monológ...
- És sajnos megint a szirupos vég. Ha idáig eljutottak, akkor már valakinek meg kellett volna halnia. :(


23. Városi vadász (2022-01-13 21:01.08) aaaaa
Mire az ember végig szenvedi derül ki, hogy jó ez a maga nemében, de hogy soha meg nem nézem még egyszer az tuti.


22. Vincenzo (2022-01-06 11:31.01)  
Jól bevált szenvedős film egy egyszerepes színésznőtől. Sandra Bullock legutóbbi filmjeivel még a bűnözőket is vallatni lehetne a bíróságon, hogy hamarabb megtörjenek.


21. Svéd (2021-12-31 20:06.32) aaaaa
Végre egy normális,nézhető netflix film.Bullock olyan csúnya volt hogy a kinézetére adtam volna 10 évet.


20. Entersp (2021-12-31 14:27.16)   - (válasz Miszter88 2 19. hozzászólására)
Bármikor újra megszerzem neked ezt az élményt, ha akarod.😊


19. Miszter88 2 (2021-12-31 14:23.59) aaaaa
Zseniális film volt . Mintha kalapáccsal fejbeb@sztak volna .


18. Lector (2021-12-30 19:28.26)   - (válasz Dobsony 5. hozzászólására)
Totális egyetértésem mellé, csak annyit szúrnék… :)
Sandra Bullock a szememben csak egy hajas baba volt eddig.
Ebben a filmben , megkaptam mindent ami cáfolta, eddigi elhamarkodott véleményem erről a nőről.
A rendező óriási belépője.Nem találkoztam még a névvel , semmilyen komoly film kapcsán.
Teljesen falhoz vágott, ledöbbentett… , lehet így lejátszani ezt a szerepet?Lehet!
Pikk- pakk falhoz vágott ez a film.
Kiváncsivá tesz a létszám, a vélemények , a hatás;)


17. Imre 007 (2021-12-29 19:53.45) aaaaa
Nagyon jó film, a karakterek életszerűek, árnyaltak, Sandra Bullock zseniálisat alakít, a közeli képkockán ott van a szemében a fájdalom. 10/8


16. Di78 (2021-12-28 14:27.27) aaaaa - (válasz Dobsony 12. hozzászólására)
Azért egy kis progresszió van itten, a fehér ügyvédnek fekete a felesége, ami engem nem zavar, pedig ez nem jellemző még Amerikában sem, hogy annyira keverednének a rasszok, észre se venném ha nem lenne ez a woke őrület mostanában.

De ennyi progreszó az Oscarhoz, szerintem is kevés.

Most találtam a netflixen egy lmbtq mentes minisorozatot, Ami itten zavaró, hogy a férfi karakterek ostobának vagy gonosznak vannak ábrázolva, szemben a női hősökkel.

https://www.filmkatalogus.hu/Hihetetlen--f48502

Valós történet a sorozat alapja és tényleg heroikus az a munka amit a nyomozónők véghez vittek, a valóságban is, de azért észre vehető, hogy a férfiak itt (is) szándékosan vannak ledegradálva.

De annak örülni kell, hogy egyik női karakter sem lett átírva leszbikusnak, mint ahogy az történt a Mindhunter esetében, ahol a főszereplőnő a valóságban egy férjezett családanya a sorozatban pedig egy egyedülálló leszbikusként van ábrázolva.


15. Gyorkos (2021-12-27 03:42.51) aaaaa
Vontatott film, de jó. A téma fontos, az ilyen jellegű előítéletek ellen is fel kell lépni. Nagy érzékenységgel nyúltak a készítők a témához. A történet vége jó, megkönnyezhetjük az igazság győzelmét, bár a folytatásról nem kapunk információkat. Egy ennyire összetett helyzetben több kimenetele is lehet még a történetnek.


14. Nocika006 (2021-12-26 11:43.21) aaaaa
Nagyon jó film, Sandra Bullock megint jól alakított


13. Vescod (2021-12-23 09:18.40) aaaaa
A több helyen feltüntetett krimi besorolást nem tudom honnan vették,megtévesztő.A film ugyanezzel a címmel készült 2009-es brit minisorozat alapján készült.Nagy erénye hogy a karakterek árnyaltak. Itt senki nem csak jó vagy csak rossz. Mindegyikükkel együtt lehet érezni és meg lehet érteni az indítékaikat és tetteiket,ami köszönhető a hiteles és beleélhető színészi játékoknak.Több mint féltávnál egy úgymond "csavart" is kapunk,ami teljesen más kontextusba helyezi az addig látottakat.Szerintem jól,lassan de megfontoltan építkezik a film,ami szükséges is ahhoz hogy egy katartikus drámai és karfaszorongatóan feszült de ugyanakkor érzelmes fináléban csúcsosodjon ki a történet.Kellemes meglepetés a Netflixtől. Nekem 8/10



12. Dobsony (2021-12-22 14:06.52) aaaaa - (válasz Festa 10. hozzászólására)
Igazad van, tényleg a nap hozzászólása Di78-é.
Furcsa, hogy már szinte minden alkotásba bele kell pakolni meleget, transzit, leszbit és ha véletlenül kimarad, akkor pedig a rasszok keveredjenek, fehér főszereplőnek semmiképpen sem fehér legyen a párja.
Vissza is vonom a lehetséges Oscar-díjas képzelgésemet, egyik kritériumnak sem felel meg tudva az utóbbi évek jelöltjeit, díjazottjait.


11. Kukoricaember (2021-12-22 10:51.39)  
Bárcsak az én nejem is lefogyna.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekLeaeder, 2022-08-28 19:4240 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk