Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak |
Keress | |
Részletes keresés |
DVD / Blu-ray premierek |
Alien - Romulus *Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz* (DVD) |
Escobar - Az elveszett éden (DVD) |
További DVD premierek |
További Blu-ray premierek |
Hamarosan a TV-ben |
Ördög a részletekben - Film+, 01:40 |
Következő megálló: karácsony - Film4, 01:45 |
Csillagkapu - Catherine - Moziverzum, 01:50 |
A halálkártya - HBO2, 02:07 |
Szerelem karácsonyra - Mozi Klub, 02:20 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
Jess Harnell (61) |
Piros Ildikó (77) |
Nick Moran (55) |
Peter Medak (87) |
Joan Severance (66) |
További szülinaposok |
Legfrissebb fórumok |
Piros Ildikó - Vélemények |
Mit hallgatsz most? |
Lányok Dubajban - Vélemények |
Yftach Katzur - Vélemények |
Forró rágógumi 2. - Veled akarok járni - Vélemények |
További fórumok |
Utoljára értékeltétek |
Abigél |
Szerencsi Éva |
2010-02-23 16:26.14 |
mást ír mint amit gondol, szarkasztikus dekadencia, tele keserrel...
válaszolni itt már nem fog, elhagyta a kalóz hajót...alattam lévő két poszttal azonosulok:))) |
2010-02-23 15:55.28 |
kívánságod parancs, megnéztem... |
2010-02-23 13:16.28 |
No ez az Elma, Emma elkerülte a figyelmem!
Az adatlap készítőkét is, mint ahogyan Herskó filmjének íróját Sarkadit is mellőzték a paradicsomból...:( |
2010-02-23 13:12.39 |
Tudom, tudom a színház a numero unó... |
2010-02-23 10:43.51 |
Kettő éves voltam a fim bemutatásakor.
Később meg még nagyon gyerek. Mostanra meg kever-kavarok dolgokat. Frissíteni kell a gépem. |
2010-02-23 10:39.59 |
Az nem hizlal, semmiképp. |
2010-02-23 10:38.05 |
Oly rég volt, hogy ebbe nem mennék bele... |
2010-02-23 10:35.43 |
Kérdésed nehéz, mint a nedves föld, melyből a krumplit kiássa más, gondolatom hosszú, vagy rövid, mint a szál kolbász, melyet már füstölve vettem.
A krumplit majd karikára vágom.:) |
2010-02-23 10:32.06 |
Imposztorokban Tomanek zseniális, nekem. |
2010-02-23 10:30.53 |
Merész vállalkozás volt ez a film. |
2010-02-23 10:24.44 |
nekem is kéne főznöm azt a macsánykát |
2010-02-23 10:21.40 |
Tomanek nem, Szabó Gyula igen.
Most rákerestem a guglin és meglepetésemre magunk írásaival találkoztam...))) |
2010-02-23 10:16.56 |
Nekem Csákányi László ugrott be... |
2010-02-23 10:09.54 |
Mivelhogy Sarkadi írta a drámát.
Az aranykor egyik útmutató, meghatározó filmje. |
2010-02-23 10:02.22 |
Nagyon megszöktél... |
2010-02-23 09:59.03 |
Nem lehet, hogy itt foghíjas a stáb lista? |
2010-02-23 09:54.16 |
Azonosulok három csillagoddal, inkább mint enyém néggyel! Igen! |
2010-02-23 09:45.31 |
A sematikus évek filmtermésének üde kis foltja. |
2010-02-23 09:41.36 |
Volt... |
2010-02-23 09:39.56 |
Csala Zsuzsa jutott eszembe róla, látom neked is. |
2010-02-23 09:30.37 |
Ez csak nyáron járt hozzá a kertből, természetesen segít rajta.
A szegfű, mifelénk, harmat gomba a legelők adománya. Mivel a környéken a rendszerváltással megszűnt a marha, birka tartás, mely állatok pisije, kakija szimbiózisban volt e kiváló gombával, mára álom csupán. Kiváló, illatos gomba fajta. |
2010-02-23 09:22.33 |
Godard szerette a változatosságot:DDD) |
2010-02-23 09:18.30 |
Macsányka:
Zsiradék, füstölt szalonna zsírja, ki nem kedveli annak olaj. Egy-kettő nagy fő veres hagyma apró kockára vágva, kicsit pirítva barnára fonnyasztva. A hagyma együtt sül legalább kettő (4-5 centis) darab, kizárólag füstölt kolbásszal, ha több van benne nem baj. (ízvilág) Kompér két kilója kockára vágva ha van idő, ha nincs hosszába, ha annyi sincs karikába. A fazékban a krumplit lepje el a víz, adjunk hozzá sót (ételízesítőt) kis őrölt borsot, magam egész szegfűborsot (5-6 darab) is teszek bele, késhegynyi piros aranyat, nehogy erős legyen. Fontos! Mikor forrásba lendül, nézzük meg a zsiradékot a tetején! Legyen rajta, inkább öntsünk rá kevés olajat, ugyanis az őrölt piros paprikát erre szórjuk rá, ne a vízre és ne keverjük! (Akkor tedd bele az őrölt piros paprikát mikor nem bugyog, látszik a felszínén az olaj, türelmesen várd meg az oldódást!) Várjuk meg még a paprika feloldódik a zsiradékban. Ez kulcskérdés! A színe ettől lesz szép az íze harmonikus, nem lesz kesernyés, a vizesen oldott paprika egész más törött ízvilágot ad és fakó. Sokáig főzöm lassú tűzön fedő alatt. Mikor sűrűsödik a leve hagyom hosszú ideig párolódni a fedő alatt. Mikor a krumpli félig szétfő, áll a fazékban a fakanál és még leve is van, akkor jó. Édesanyám tavasztól erdei gombát is használt, (májusi pereszkét, vargányát vagy másképp igazit) a kolbász mellett, vagy annak kiváltására. Mifelénk sok volt (szokott lenni) az erdőben. Amennyiben gombás macsányka, egész zöldség zöldjét (levelét) is tett a tetejére módjával. Pincés championt nem ajánlok hozzá. Szerintem ismeritek e receptet. Jó étvágyat kívánok! |
2010-02-23 08:36.50 |
Ok! Kedves kocsonya királynő, ha meg nem sértelek! |
2010-02-23 08:35.43 |
erről meséltem múltkoriban...paprikás kompér...azért leírom magam, hogyan rakom össze, pénz híján, jó kis kaja, (végtelenül egyszerű) igaz Mikszáth uramnak is ettől lett szép nagy kerek feje palóc-gömöri honban, ahol azt tartják, a kompértól csak az ember feji nő. Írok pár verziót... |
2010-02-23 08:30.27 |
Off, mondá a bizottság,
sipirc a helyedre, eztán merre keresve talállak nevetve? |
2010-02-23 08:26.50 |
(no ez is sokszor van otthon a krumpli variációk mellett:D))
krumplis lepény |
2010-02-23 08:23.41 |
Ne czikizz! |
2010-02-23 08:22.58 |
Kösz, már megvolt |
2010-02-23 08:22.39 |
...gyengített nescafé, mivel nálunk nem nagy hagyománya van a kávéskodásnak...nekem ez is erős... |