Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-07-11
A mágnesember
Amikor a gonosz leselkedik
Vigyél a holdra

2024-07-04
Gru 4.
Mindenütt férfi
Ördögűzés

2024-06-27
Gekijo-ban Blue Lock -Episode Nagi-
Hang nélkül: Első nap
Horizont: Egy amerikai eposz
Szent
Zöldhatár

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Minden út Rómába vezet
- Filmbox Family, 16:15
Az elveszett világ: Jurassic Park
- Mozi+, 16:30
A nagy Ők
- Filmbox Premium, 16:35
Margot az esküvőn
- Viasat Film, 16:40
A farkas és az oroszlán
- Moziverzum, 16:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Trokán Péter (78)
Eva Marie Saint (100)
David Kross (34)
Alessio Boni (58)
Tahar Rahim (43)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
- Filmes Sámánok Rendje -
Született lúzer (sorozat) - Vélemények
Bicskey Lukács - Vélemények
Farkasok szövetsége - A legjobb jelenet

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Hannah Grace holtteste aaaaa
Kathy Bates aaaaa

 

Mary Silver hozzászólásai

Ugrás Mary Silver adatlapjára


Halálhegy - A Dyatlov-rejtély - Vélemények

2013-03-28 14:26.54
Én is láttam a filmet, nekem viszont nagyon bejött. Sokat lehet rajta agyalni, hogy mi miért történt és hogyan történt.

SPOILER

Gondolom, az azért mindenkinek világos volt, hogy a zombik a film legvégén ők maguk voltak. Sőt, a két zombi , akik támadták a bunkerben lévő két szereplőt szintén ők maguk voltak (ott volt a tetkó a csaj nyakán). Hiszen, ugye átkeltek a kapun és 1959-be érkeztek meg.
Tudjuk, hogy 1959-ben 9-en indultak el a túrára, de 11 testet találtak meg, akikről nem tudtak semmit. A film szerint, a két főszereplő volt az a bizonyos 10. és 11. személy. A teleportálás során váltak zombivá, mikor 1959-ben landoltak. Aki látta a filmet, az láthatta azt is, hogy mikor a bunkerban üldözik a két főszereplőt, a srácot el is kapja az egyik. Nézi, nézi, majd beleordít az arcába és ott hagyja. Nem ölte meg. Ahogyan a másik zombi sem ölte meg a csajt, pedig százszor erősebbek, százszor gyorsabbak voltak. Miért nem végeztek velük? Azért, mert az a két zombi ők maguk voltak. Magukra ismertek, ahogyan meglátták az arcukat. Ahelyett, hogy végeztek volna a két főszereplővel, beterelték őket a teleportálós részlegre. Hiszen a zombi-énjük, tudta, hogy mást különben nem juthatnak ki (az ajtót soha senki nem fogja kinyitni). Egyetlen kiút van, az pedig az átjárón keresztül vezet. Erre szépen lassan a két főszereplő is ráébred, és a kamerával együtt neki vágnak a járatnak. 1959-be kerülnek át, ahogyan már írtam. Ott a szovjet katonák már nagyban nyomoznak, hogy mi történhetett. Megtalálják a kamerát, amivel nem igen tudnak mit kezdeni. Az egyik tiszt a kezében viszi be, és végül leteszi arra az asztalra, ahol aztán a jövőbeli énjük megtalálja majd 2013-ban.

Akkor ott van még a katona rejtélye is. Az egy friss holttest volt. Nyilvánvaló, hogy őt küldték az egyetemisták után és ő volt az, aki kinyitotta a bunkert (meg is jegyzi a srác és a csaj, hogy az ajtó nincs bezárva). A nyelv, amit a meteorológiai toronyban találtak, az az övé volt.

Ott vannak továbbá az emlékek is. A csaj elmeséli, hogy ő gyerekkorában sokat álmodott erről a helyről, és arról is, hogy elnyeli a sötétség. A srác pedig arról beszél, hogy ő már hallotta azokat a hangokat korábban is. Persze, hogy hallotta, hiszen járt már ott korábban is!
És ott vannak a titokzatos narancssárga fénygömbök is az égen. Azt is csak a srác ismeri fel, hogy épp ilyeneket láttak 1959-ben is. Hogy lehet ez? Mivel a túrát 2013-ban éppen ugyanazon a napon tartották, mint 1959-ben, és éppen ugyanakkor voltak ugyanazon a helyen, csak egy másik idősíkban (emberek ugye ez esetben nem találkozhatnak, tárgyak viszont igen-ahogyan azt a kamera esetében is láthattuk), amikor ők 2013-ban fellőtték a jelzőpisztolyból a rakétákat, annak a fényét simán megláthatták az 1959-es túrázók ugyanabban az időben. Ez most így furán hangzik, de ha az ember "logikusan" végiggondolja (höhöhö :D), akkor más magyarázat nincsen.

SPOILER VÉGE

Nekem egy kérdésem lenne. A hegyen, mik voltak azok a fehér izék, amik elsuhantak a háttérben, aztán a bunker egyik mellékfolyosóján is láthatták a szemfülesek?

Bocsi, ha hosszú voltam... Szerintem, mindenki nézze meg, aki teheti, mert nagyon benne marad az ember fejében és automatikusan keresni kezdi a magyarázatokat. :) Nem rossz film ez, na. :)


Abigél - Vélemények

2011-11-25 11:34.40
Kedves Beetlejuice!

Igen, de én nem fogok! :)Nem jelent meg, és ne aggódj, nem vagyok olyan bátor, hogy megjelentessem! :)

Kimikem!

Tökéletesen egyetértek veled! A beszélgetés itt a topic témájáról, az Abigélről folyjon, ne pedig másról! Szabó Magda utánozhatatlan és utolérhetetlen, ezért nem is értem, hogy mi volt ez az egész felbolydulás. A kirobbantókat pedig szeretném kérni, hogy többé ezen fórum keretei között semmiképp ne essen sem rólam, sem pedig a történetemről szó! Nem is vagyok idevaló, ráadásul érdemes sem vagyok rá, hogy egy ilyen nagy mű, mint az Abigél fórumán előforduljon a nevem. Amint mondtam, a történetet saját magam és mások szórakoztatására írtam meg. Nem szerettem volna indulatokat kiváltani senkiből.

Mazsóka és a többiek!

Ez itt Szabó Magda: Abigéjének topicja. Kérlek benneteket, hogy itt csak erről a könyvről beszélgessünk/beszélgessetek!

Elnézést a hosszú hozzászólásért! Több fizet már zavarok itt! :)

További jó fórumozást Mindenkinek!

M.S


2011-11-25 11:24.50
Kedves Tilla!

Ne a Húsz év múlvával kezdd, mert az már a Vissza a Matulába! folytatása. A Vissza a Matulába! az első rész. :)


2011-11-21 15:53.01
Köszönöm a bíztatást, nagyon jól esik! Lehet, hogy egyszer talán majd megpróbálom! :) Írj nyugodtan, én is szívesen beszélgetnék veled!


2011-11-21 15:23.00
Azért, arra szeretném felhívni a figyelmedet, hogy az, amit olvasni fogsz, már lassan köszönő viszonyban sincsen azzal, ahogy a történet jelenlegi formájában kinéz. Ezt, ami az interneten olvasható, az új változat fényében inkább nevezném "nyers változatnak", semmint tökéletes történetnek. :) Az új stilisztikailag és történetileg is letisztultabb. Hogy jól érzem-e, majd eldöntik az Olvasók, ha egyszer veszem a bátorságot arra, hogy nyilvánosságra hozzam! :)


2011-11-21 15:11.35
Kedves Angelika!

Nem bántottál meg. Sőt, én érzem magam kellemetlenül, hogy ekkora felfordulást okoztam. Nekem Szabó Magda AZ ÍRÓ. Így, csupa nagybetűvel. Éppen ezért nem szeretném, hogy ő háttérbe szoruljon, hiszen én csak egy kis senki vagyok.

Írd be nyugodtan a keresőbe azt, hogy: abigél folytatás vagy Vissza a Matulába!, ki fogja adni az oldalt. Nem szeretném leírni a címét, mert még rajtam marad, hogy reklámozom saját magamat. :)

A címemet nagyon szívesen megadom, az publikus, az oldalon is kint van. Ezen mindig elérhető vagyok: marysilver @ citromail . hu. Bármilyen kérdésedre, kérdésetekre nagyon szívesen válaszolok.

M.S


2011-11-21 14:43.46
Kedves Kimikem! Kedves Fórumozók!


Én vagyok Mary Silver, és én írtam a Vissza a Matulába! c. történetet. Bocsánat, hogy belekotyogok a beszélgetésetekbe, de láttam, hogy a nevem többször is előfordult korábban, nem éppen a leghízelgőbb szövegkörnyezetben.
Nagyjából egy évvel ezelőtt már írtam ide, szintén hasonló okokból – mintegy a félreértések tisztázása végett - ,így hát nem igazán szeretném ismételni magam.

Ezért csak arra kérlek benneteket, engedjétek meg, hogy pár szóban bemutatkozzam! Szabó Magda és Abigél rajongó vagyok, akárcsak ti magatok. Emlékszem első találkozásomra a történettel; hat éves voltam és azonnal beleszerettem, de nem is csoda, hiszen tele van szerethető karakterekkel, akikért az ember aggódik, akiknek drukkol. Olyanokkal, akikkel együtt lélegzik, együtt sír és együtt nevet.
A Vissza a Matulába! című történetet most már lassan öt évvel ezelőtt kezdtem el írni, inkább csak magamnak, semmint másoknak. A családom és a barátaim két évig próbáltak rábeszélni arra, hogy a többi rajongói továbbíráshoz hasonlóan, tegyem fel ezt is az internetre, hátha van olyan, akit érdekel, szívesen olvasná. Én pedig hosszas rábeszélés után engedtem a nyomásnak. A hatás pedig, ahogyan már korábban is írtam, megdöbbentő volt, hiszen már az első napon negyvenen tiszteltek meg azzal, hogy elolvasták és véleményezték az első fejezetet. Többségében bátorító, pozitív kritikákat kaptam, de voltak kétkedők is, és ez így természetes. :) Magát a történetet majdnem három évig írtam, de folyton találok benne javítgatni valót, így most már egyre kevésbé hasonlít ahhoz, ami az interneten elérhető.

Tényleg nem szeretném ismételni magam, hiszen korábban ezeket már mind leírtam itt. De szeretném leszögezni, hogy nem tartom magam sem pénzéhesnek, sem pedig elvetemültnek. Csak egy egyszerű Abigél-rajongó vagyok, aki szeretett volna egy olyan történetet írni, amiben mindenki, de legalábbis a többség, kedvét leli majd. Ugyanis, nekem ebből az egészből semmi anyagi hasznom nem származik. Egyszerűen csak szeretek írni és a történeteimmel másoknak örömet okozni.
És, ha lehet, ne rólam folyjon az eszmecsere, hanem Szabó Magdáról vagy az Abigélről, mert ők megérdemlik. :)

További szép napot és kellemes beszélgetést kívánok!

Mary Silver


2011-02-04 15:10.21
Kedves Mazsoka22!

Az én könyvemben a 418. oldalon található az alábbi idézet: "és nem látta többé a nagy Aradit sem, mert a nagy Aradi, aki olyan délcegen vitte az iskola lobogóját, elpusztult még azon a nyáron a bombázásban; de nem találkozott Erzsébet testvérrel sem, aki olyan jó karácsonyi vacsorát főzött nekik, mert Erzsébet bennégett a Matula keleti szárnyában, mikor a könyvtárar próbálta menteni."

Magyarország bombázása 1944. júliusában volt. Debrecent ekkor érte támadás. És tudjuk, hogy Árkod tulajdonképpen Debrecen volt, mivel Szabó Magda az ő egykori iskolájáról mintázta a Matulát.

M.S


2011-01-31 20:32.20
Szia!

Szívesen válaszolok a kérdésedre. Azért írtam bele Aradit a folytatásba, mert Szabó Magda megemlíti az Abigélben, hogy Aradi és Erzsébet testvér is meghaltak, mikor bomba hullott a Matulára. A folytatásban a bombázás kap egy külön fejezet.

Köszi a kérdést!

M.S


2010-12-26 15:19.46
Kedves Plunket!

Visszaolvasgattam a fórumbejegyzéseket, és nagyjából kezdem kapizsgálni, mi történhetett. Természetesen nem haragszom sem rád, sem pedig senki másra, és örülök, hogy sikerült tisztázni a féleértéseket!Felejtsük el ezt a szerencsétlen esetet! Soha ne higgy senkinek, csakis önmagadnak, és annak, amit olvasol, látsz, tapasztalsz!:)
Hogy a kérdésedre is válaszoljak: véletlenül akadtam rá a fórumra. Rajongóként szeretek böngészgetni az abigéles cikkek között,és idesodort a szél.:)

Engedd és engedjétek meg, hogy kissé megkésve is, de nagyon boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánjak mindnyájatoknak!

M.S


2010-12-20 23:10.58
Ennek fényében még inkább köszönöm, hogy majd időt szánsz a történetre!

Szeretnék további kellemes fórumozást és jó éjszakát kívánni mindnyájatoknak!

M.S


2010-12-20 23:01.22
Kedves B.László!

Nagyon köszönöm a bizalmat! Bár, az interneten még a régi változat van fent (az újat még senki sem olvashatta), azért remélem, hogy az is élvezhető lesz majd, és elnyeri a tetszéseteket! Ilyenkor egy kicsit mindig izgulok, hogy vajon tetszeni fog-e azoknak, akik épp rátalálnak a történetre! Remélem, hogy igen!

Köszönöm:

M.S


2010-12-20 22:44.44
Kedves Parbat!

Óh,nem hiszem, hogy bárki is tudna úgy írni, mint Szabó Magda. Nem is ez volt a célom: csak szeretek írni, szeretem az Abdigélt, és gondoltam, a kettőt kombinálom kissé. Azt pedig, hogy olvasmányosnak tartod a történetem, külön köszönöm!
De kérlek, ne bántsátok egymást! Biztos vagyok benne, hogy Clare sem akart rosszat, csak nála is "eldőlt a borjú", ahogyan nálatok. Bár, nem tudom, hogy helyesen használtam-e a kifejezetést.:) Bevallom őszintén, egy kicsit én is elszomorodtam, mikor olvastam a hozzászólásokat! Kicsit rosszul estek, de örülök, hogy sikerült tisztázni a felmerült félreértéseket!

M.S


2010-12-20 22:26.42
Tisztelt Fórumozók!

Csak most akadtam rá erre a közösségre, és gondoltam, benézek. Kicsit visszaolvastam a hozzászólásokat, és megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy a nevem többször szerepel itt a fórumban különböző kedves, és kevésbé kedves kontextusokban. Kérlek, engedjétek meg, hogy eloszlassak néhány félreértést!

A Vissza a Matulába! című történetet nagyjából négy évvel ezelőtt kezdtem el írni, inkább csak magamnak, semmint másoknak. Két évig próbáltak rábeszélni arra, hogy a többi rajongói továbbíráshoz hasonlóan, tegyem fel ezt is az internetre, hátha van olyan, akit érdekel, szívesen olvasná. Végül engedtem a nyomásnak, és 2008. augusztus 19-én feltöltöttem az első fejezetet. A hatás megdöbbentő volt: már az első napon negyven olvasóra tettem szert, akik véleményezték is történetet. Többségében bátorító, pozitív vélemények voltak. Természetesen akadtak kétkedők is, de a regény feléig eljutva, sikerült őket is meggyőznöm, bár nem igazán tudom, hogy mivel. :)

A Vissza a Matulába! c. történetet majdnem három évig írtam, de még mindig találok benne javítgatni valót, és van egy olyan érzésem, hogy sosem lesz végleges változat belőle, mert mindig változtatok rajta egy kicsit, így most már egyre kevésé hasonlít ahhoz, ami az interneten elérhető.

Ami viszont tény, hogy rengeteg kutatómunkám van a regényben: olyan könyvmennyiséget olvastam el ahhoz, hogy hitelesen tudjam ábrázolni az adott kort, hogy a munkaidő közel negyede csak a korszak, a háborús öltözetek, helyszínek, fegyverek, hadifogolytáborok és Budapest ostromának tanulmányozásával telt el. Valódi helyszíneket vittem bele a történetbe, és néhány valódi személyt is (például Kalándy tábornokot), hogy minél közelebb hozhassam hozzátok, Olvasókhoz az adott kort; a magyar történelem egy olyan korszakát, ami végleg átírta az ország jövőjét.
Való igaz, hogy ehhez Szabó Magda karaktereit vettem kölcsön, de aki olvasta a történetet, láthatta, hogy a legnagyobb tisztelettel kezeltem az írónő hagyatékát. A karaktereken nem változtattam, csak egy kicsit elmélyítettem azokat. Úgy gondoltam, mivel az Abigél eseményeit Gina szemszögéből láthattuk, az ő érzéseit, múltját és gondolatait ismerhettük meg, a Vissza a Matulába! c. regényben inkább olyan szereplőkre fókuszálok, akik eddig a háttérbe vonultak. Kalmár múltat kapott: megtudhatjuk, mitől lett a nőket és a boldogságot állandóan hajkurászó aranyifjú, aki már belefáradt az addigi életébe és nyugalmat szeretne végre találni annak a nőnek az oldalán, akit igazán szeret: Zsuzsannáén. Aztán, természetesen ott van Zsuzsanna és Kőnig szerelme. A szerelem, ami határokon, embereken és néha még a szereplőkön is túlmutat. Senki nem tud úgy szeretni, ahogyan Kőnig: egy igazi hős, aki az imádott nőért mindent feláldoz, még önmagát is. Vagy ott van Zsuzsanna, akinek mindezt fel kell dolgoznia, miközben több fronton is helyt kell állnia. Gina, ahogyan már írta valaki, visszatér a Matulába, méghozzá Kőnig utasítására. Megjelenik az igaz szerelem az életében, aki feledtetni tudja vele Kuncz Ferit és az átélt szörnyűségéket, de nincsen benne semmi pornográf dolog, mintahogyan emiatt aggódott valaki. :) Tiszta, igaz szerelem szövődik Gina és Makó András között, aki tűzön-vízen át megvédené a kedvesét mindentől és mindenkitől. Még magától Kuncz Feritől is. Természetesen vannak új szereplők a történetben, ilyen a negatív hős: Vecsésy Gábor, aki egy vallási fanatikus elmeháborodott, és csak egyetlen célja van az életben, de ezt nem írom le. Az ő karakterének megírása különösen nagy kihívást jelentett. Aki elolvasta, vagy rászánja magát az olvasásra, az majd meglátja, miért.

Összegezve tehát: nincs semmi közöm Maya Goldhoz, és sem „kurva” sem pedig „pénzéhes” nem vagyok, csak egy egyszerű rajongó, aki a saját, és más Abigél-rajongók szórakoztatására megírt egy történetet nagy kedvvel és szeretettel. :) Szabó Magda Abigéljének minden rezdülését figyelembe vettem, és olyan apró, rejtett utalások alapján írtam meg ezt a történetet, amik mind végig ott voltak a regényben. Például, azt tudtátok, hogy a történet, ami felolvasásra került étkezések alatt, nem csak dramaturgiai elemként került bele a regénybe, illetve a filmbe? Vagy, hogy kit ábrázolt a fénykép, amit a karácsonyi takarításkor Gina és Torma összepacázott Kalmár szobájában? :) Én próbáltam ezekre, és még sok más, az Abigélben elrejtett finom utalásokra, kérdésekre is választ adni. Eszembe sem jutott meggyalázni Szabó Magda emlékét! Én csak írni szerettem volna, és összehozni egy olyan történetet, amiben mindenki örömét leli.

Kérlek bennetek, ne vádoljatok semmivel! Nekem ebből az egészből semmi anyagi hasznom nem származik. Az pedig, hogy kiadót keresek, igaz. De még mindig nem vettem a bátorságot, hogy bárkinek is elküldjem a legújabb változatot. Ha egyszer mégis kiadnám, azt csakis úgy tenném, hogy jogilag mindent letisztázok, hogy senkit ne érhessen kár, főleg ne Szabó Magda hagyatékát.
A Vissza a Matulába! c. történetből nem készül hát film. Legalábbis, én nem tudok róla! :) Az Abigélt szeretné újraforgatni Bánfalvy Ágnes, és egy „akciódús, családi mozit” csinálni belőle 80 percben. Ehhez nekem semmi közöm, kérlek, emiatt ne engem hibáztassatok! Én épp olyan rajongó vagyok, mint ti! Senkinek nem ártottam, és nem is áll szándékomban! Ezt a fórumot pedig kérlek, ne mocskolódásra használjátok, mert Szabó Magda Abigélje ehhez a hangnemhez túl tiszta! Folyjék inkább a társalgás a filmről és a könyvről!

Ha bárkinek bármi kérdése van, nagyon szívesen válaszolok rá!

Üdvözlettel:

Mary Silver



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk