Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak |
Keress | |
Részletes keresés |
Hamarosan a TV-ben |
Hajsza egy gyilkos után - Filmbox, 22:30 |
Kettős kockázat - Film Café, 22:40 |
A 44. gyermek - AXN, 22:55 |
A biztonság záloga - Filmbox Premium, 23:05 |
Kiképzés - Moziverzum, 23:40 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
Eszenyi Enikő (64) |
Amanda Peet (53) |
Marc Blucas (53) |
Joanna Scanlan (64) |
Jason Connery (62) |
További szülinaposok |
Legfrissebb fórumok |
Donald Trump - Vélemények |
Rock zene |
Mit hallgatsz most? |
Gabourey Sidibe - Vélemények |
A mások élete - Vélemények |
További fórumok |
Utoljára értékeltétek |
Kiképzés |
Jacques Deray |
2007-08-26 21:15.08 |
Én is dolgoztam tékában. :)) |
2007-08-26 21:14.02 |
Mi a szakmád, elárulod? |
2007-08-26 21:13.34 |
Ha te mondod. :) |
2007-08-26 21:11.51 |
Szerintem a leglényegesebb dolog a filmben, az Isteni jelenlét. |
2007-08-26 21:11.03 |
Halálos nyugalom jó film, és nem b kategória. :))) |
2007-08-26 21:07.43 |
Neked is tetszett. :)))) |
2007-08-26 21:06.03 |
"Nem tudtam,hogy könyv is van belőle."--->Ez jó. :))))) |
2007-08-26 21:03.44 |
Szerintem meg T-rex kell, és elvan adva az egész sz*r. :) |
2007-08-26 21:03.00 |
Meg a mozik bevétele! :))))) |
2007-08-26 21:01.37 |
Persze! :P Hangosabban légyszi! |
2007-08-26 20:59.58 |
Vitatkozz! |
2007-08-26 20:59.26 |
De épp adva volt minden az elpusztításukhoz. :) |
2007-08-26 20:57.01 |
Hidd el, tehetséges! :) |
2007-08-26 20:54.50 |
Hatodik érzék a leg a számomra, majd a Falu, aztán a Sebezhetetlen, végül Lány a vízben. A jelek a Falu szintjén van nekem. :) |
2007-08-26 20:52.41 |
Tudod!: másolás+beillesztés. :))) |
2007-08-26 20:51.50 |
Szerintem meg Shyamalan egyik legjobb filmje. Misztikus, izgalmas, mi kell még? Csavar a végén? Van az is. Dráma? Az is van. Poén? Persze, hogy van.
Akkor mi az unalmas benne? |
2007-08-26 20:49.51 |
Ha fizeted a jegyemet, fordítok neked! :P |
2007-08-26 20:49.15 |
Rajta! |
2007-08-26 20:49.00 |
Szívesen, egyszerűen rákerestem a google segítségével. :)))) |
2007-08-26 20:38.18 |
Hozzávalók:
Piskóta * margarin 0,25 kg (Maister krém) * porcukor 0,075 kg * tojás sárgája 0,1 kg * tojás fehérje 0,175 kg * cukor 0,175 kg * liszt 0,22 kg * sütőpor 0,005 kg * keményítő 0,05 kg * tejpor (zsíros) 0,05 kg A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A fehérjét a cukorral nem túl erős habbá verjük, majd a kikevert margarinhoz fokozatosan hozzáadjuk. Lazán elkeverjük úgy, hogy a többi járulékos anyagot fokozatosan hozzáadjuk. Vigyázni kell, hogy a masszát ne keverjük le. Az előre becsomagolt karikába rakjuk a kész masszát, majd 165-170°C-os sütőbe. Kb. 45-55 percig sütjük. Vigyázni kell, hogy ne süssük túl, mert könnyen száraz lesz. A kisült karikát sütés után meghintjük kristálycukorral, majd megfordítjuk és kihűlésig úgy hagyjuk. Krém * tej (2,8%-os) 1 liter * tojássárgája 20 db (0,44 kg) * vaníliarúd 3 db * cukor 0,2 kg * vaj 0,6 kg A tej 2/3-ad részét 10 dkg vajjal és a vaníliával felforraljuk, majd a tej 1/3-ad részét és a cukrot elkeverjük a tojássárgájával. Visszahelyezzük a tűzhelyre és 85°C-osra melegítjük úgy, hogy folyamatosan keverjük. Vigyázni kell, hogy ne fusson össze, mert a krém nem lesz sima. A lefőzött krémet behűtjük és a maradék 50 dkg felhabosított vajhoz fokozatosan hozzáadjuk. Vigyázzunk, hogy a krém ne váljon szét! Javaslat! Ha a főzéskor mégis összefut a tojás, akkor kézi mixerrel simára lehet keverni, így ha a vajhoz adagoljuk, még habosabb krémet kaphatunk. Ne lepődjünk meg, ha lágy a krém! Díszítés (hab) * Tojásfehérje 0,5 kg * Cukor 0,5 kg A fehérjét a cukorral vízgőzön felmelegítjük, majd felverjük nem törős habbá. Megformázzuk, dresszírozzuk, lehetőség szerint szilikonos papírra és az előmelegített lemezre helyezzük. 210-215 °C-os sütőbe rakjuk 3-5 percig. Figyelem! Mindig akkorára nyomjuk a habot, amekkorát a tortára szeretnénk rárakni. Javaslat! Ha van rá lehetőség, akkor mielőtt a sütőbe rakjuk a kinyomott habot, előtte gázlánggal meg lehet színezni a felületét. Töltés A kihűlt piskótát két egyenlő részre vágjuk, a töltési felületet cukorszörppel meglocsoljuk, forró baracklekvárral vékonyan (2 x kb. 5 dkg) megkenjük. Visszahelyezzük a sütőkasírokat a tortalapra, majd a kikent krémet rákenjük úgy, hogy a karika szélével egy szinten legyen. Hűtőbe rakjuk kb. 3 óra hosszára. A félkész tortát tejszínnel körbekenjük és pörkölt, szeletelt mandulával panírozzuk. Körberakjuk a kisült habot és a közepét megszórjuk csokiforgáccsal. Remélem, hamarosan hoznak róla képet, rajtam egy olyan lépésről-lépésre sorozat segítene a legtöbbet, hogy eloszlassa bennem a sütőkasírok által keltett bizonytalanságot. |
2007-08-26 18:49.18 |
:))))) te szegény. :((( |
2007-08-26 18:43.16 |
Menj ki az udvarra! :) Hátha erősebb lesz a jel! |
2007-08-26 18:40.31 |
Laptoppal netezel? :) wifi-vel lopjátok? :) |
2007-08-26 18:36.49 |
:) Az jó. |
2007-08-26 18:30.54 |
Az gáz. :) Hány megabites a neted? |
2007-08-26 18:28.43 |
Indítsd újra gépet! :) |
2007-08-26 18:26.56 |
Ugyanaz a neve a feliratnak, mint a filmnek?
Ha igen, de mégse működik: időzítsd! |
2007-08-26 18:24.17 |
De nem számít. :)))
Este nézem a Faun labirintusát. Láttad már? |
2007-08-26 18:22.37 |
Norba szól. :) Ja meg közben offolok is. :))) |
2007-08-26 18:21.38 |
3 különbözőt? Tudtommal egy fajta van csak: Victorpictoré. :) |