Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-09-26
A gonosz nem létezik
Adóztass, ha tudsz
Barátom, a pingvin
Exhibition on Screen: John Singer Sargent, a jólét festője
Kaláka - a Kárpátoktól a Karib-tengerig
Lepattanó
Megalopolisz
Ne oldozz el!
Vakarcs

2024-09-19
A kegyelem fajtái
Egércsapda
Egy család rövid története
Fekete pont
Lottóőrültek
Monte Cristo grófja

2024-09-12
Balhé a Riviérán
Nemere István: Addig írok, amíg élek
Örökké
Szádra ne vedd!
Zenit

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Elizabethtown
- Viasat Film, 18:30
Négy esküvő, egy temetés
- Film Café, 18:35
Devotion
- Filmbox Premium, 18:45
Végképp eltörölni
- Mozi+, 19:00
A fenevad gyomrában
- Moziverzum, 19:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jeremy Irons (76)
Kevin Zegers (40)
Spencer Garrett (61)
Sanaa Lathan (53)
Mészáros Márta (93)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Filmes klisék, sablonok
Ha ölni kell - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Tippjáték (Foci)
10 dolog, amit utálok benned (1998) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ernelláék Farkaséknál aaaaa
Gina Carano aaaaa

 

Fórum - Kiadatás - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
55. Nyomozo1 (2019-02-27 01:52.02)  
Most néztem meg!
Ajánlom a filmet mindenkinek!
Hatalmas ez a film !!


54. Vmiso (2018-02-24 22:30.12)  
Lassan csordogáló film, a témája miatt mégis érdekes.
Yigal Naor játéka viszont feltűnt, amolyan Telly Savalas light, talán egyedül ő az aki nem unta a filmet : D


parfumeshop.hu banner

53. DInnyetimi (2015-01-19 19:07.41)   - (válasz Corleone77 52. hozzászólására)
Köszi, hogy ilyen figyelmes vagy. Legközelebb meséld már el az egész filmet...MIUTÁN KIÍRTAD, HOGY SPOILER!!!


52. Corleone77 (2013-09-27 15:08.21) aaaaa
Amúgy viszont egész jó film. Nekem tetszik benne az idősíkokkal való játék is, ami persze csak a végén derül ki:)


51. Corleone77 (2013-09-22 10:09.51) aaaaa
Yigal Naor nem játszotta hitelesen az egyiptomi rendőrt, mert teljesen nyilvánvalóan inkább zsidós arca van, mint arab. Miért nem tudják az arab szerepeket arabokkal játszatni?


50. SzaboKri81 (2013-09-21 23:43.28) aaaaa
Szerintem ez egy jó film. Bár az igaz, hogy a történet lassan csordogál de mégis leköti az ember figyelmét. Továbbá a mondani valója a filmnek is nagyon érdekes. Mégha nem is mond újat a dolog. Szóval egy ember élete, vagy a nemzet biztonsága? Nehéz kérdés. Viszont azért furcsa ezt a szabad világ vezetőjétől hallani. Ott, ahol az alkotmány szent és sérthetetlen, ahol a szabadság szobor az első, amit megpillantasz.
Mindent egybe vetve színészi téren nem a legjobb a film de a történet szerintem igenis remek. Az, hogy több oldalról is megközelíti a problémát igenis helyes dolog. Az időbeli eltolódás előszörre kicsit furcsa volt de utána azért megértette magát a dolog.
Összességében remek film, a lassúsága és a néhol gyengébb színészi alakitasok miatt "csak" négy csillag.


49. Vbacs (2012-12-23 11:03.32) aaaaa
Kellemesen csalódtam ebben a filmben, kicsit részrehajlóbbra számítottam, és örülök, hogy nem így lett. Amikor mindkét oldal életébe belenézhetünk, az az én szememben egy hatalmas plusz.
Egy nagyon szép, több szálas filmet láthattam, ami érzelmes, felkavaró sokszor és idddegtépően lassan mozog a történet. Itt vagy 20 percenként történt valami olyan, ami nem hagyta, hogy közben elaludjak, de mégis volt valami a történetben, ami nem hagyta, hogy kikapcsoljam a tévét, és ez nem más, mint az arab szál...a lány-apa-lány fiúja szál nagyon erőteljes volt, erőteljesebb, mint bármi más ebben a filmben. És itt térek rá a film egyik legnagyobb negatívumára : színészek.

Bár itt Jake Gyllenhaal és Reese Witherspoon a főszereplők, hát ők voltak a legkevésbé idevalók. Bár az utóbbi korrekt volt, rá nincs egy rossz szavam, de ez a Gyllenhhal gyerek.....konkrétan NULLA érzelem és átérzés tükröződött az arcán az egész film alatt, egyféle fejjel volt képes végigvinni. Vagy a karakter volt ilyen sótlan, vagy a színész, vagy mindkettő, de nem jött be.
Streep megint a maga profizmusával emlékezetes volt ebben a szűk 10 percben, amennyit tudták szerepeltetni (és tényleg nagyon "Pradás" volt ebben a szerepben). Furcsa, hogy az ismeretlenebb színészek voltak azok, akik miatt érdemes volt ezt megnézni. (Ebbe még beletartozik a foglyul ejtett srác is)

Volt egy pont, ahol nagyon belezavarodtam és kellett vagy 8 perc, hogy összerakjam, hogy vajon "EZ" hogy is történhetett, de szerintem ezzel mindenki így volt. Szeretem az extrém ötleteket és ez nagyon tetszett. (Ez a merénylet 2x jelenet, de gondolom erre mindenki rájött).

Nem vagyok teljesen megelégedve ezzel a filmmel, de a történet, a látvány, az operatőri és minden egyéb technikai részleg rendben volt, a színészek egy harmada is, emiatt felkerekítettem négyesre.
Ja, még valami: Olyan édesen állítja be, hogy most az amerikaiak vallatási módszerén meg kéne lepődnünk.....hát, szerintem ez senkit sem tud megdöbbenteni, attól, hogy "nyugat", a módszerek ugyanazok.


48. BenceFaterYoO (2012-12-12 02:33.27) aaaaa
Nem egy rossz film, bár jobbra számítottam a történet és a színészgárda alapján. Jól indul, utána kicsit leül, a végére felpörög. Alapvetően azért nem egy tempós film, de ezzel nincs gond, lassan hámozza ki a történetet egy nagy, és több kis csavarral fűszerezve. Meryl Streep hozta amit tőle megszoktam, vér profizmussal csinálja amit csinál. Gyllenhaal-nak a karaktere eléggé fura és az első 1 órában nehezen behatárolható, de az látszik, hogy az "igazság" felé húz. Az én véleményem szerint nem volt egy frenetikus alakítás amit ő nyújtott, de ez legfőképpen a karakterének köszönhető, mindenesetre a Sztoikus, zöldfülűt, akiben megszólal az empátia jól játszotta. Reese Witherspoon úgy egyébként nem a kedvencem, de ebben a filmben abszolút elfogadható volt a feleség szerepére, egy kis jóindulattal még azt is mondhatnám, hogy tettszett amit csinált, bár a script azért nem adott neki túl sok momentumot. Voltak azért logikai hibák is a filmben. SPOILER!!! Például azért amellett nehezen tudnék elsiklani, hogy mikor kínozzák Ibrahimit és a telefonhívásról kérdezik, miért nem tudta megmondani, hogy hívták rejtett számról és fingja nincs hogy ki volt az, mert nem vette fel (amit ugye a film elején láthatunk, az egyik nyitójelenetben). Egy életszerű szituációban ha elvisznek, kínoznak, otthon vár a családod és ártatlan vagy nem fogsz elfelejteni egy ilyen jelentőséggel bíró dolgot. Illetve amit még negatívumként muszáj megemlítenem a film vége. Elkapkodták, és baromira pongyolára sikeredett a zárójelenet. Semmi nem derült ki, hogy végül mi lett Gyllenhaal-al, a sajtó mennyire szedte ízekre a C.I.A-t, hogy Ibrahimit az Államokban újra elfogták e (mert ugye Gyllenhaal szöktette meg), még az se, hogy Ibrahiminek fia vagy lánya született. Szóval ez el lett cseszve. Mindent összevetve egy közepes erősségű 4es!


47. Dodó1234 (2012-07-18 23:31.25)  
honnan tudnam letolteni?


46. Lector (2012-03-05 07:59.50) aaaaa
Most volt alkalmam megnézni ezt a remek filmet.
Bár nem lehet mondani ,hogy meggyőzött mindenkit,nekem nagyon tettszett.Amerikás sziruppal öblögetett sikerszériás...mondanám...


45. Weser (2011-04-25 11:01.05)  
Hiába a sok ismert sztár a filmben, nem lett olyan nagy durranás a film. Inkább a történetre kellett volna akkora figyelmet fodítani a készítőknek, mintsem az ismertebb szereplők összeválogatására. Aúgy egyszer azért meg lehet nézni.


44. Reni333 (2010-05-24 11:24.35) aaaaa
Nem lesz a kedvenc filmem.


43. VAL P (2010-03-31 09:53.35) aaaaa
Az ördög nem mindig viseli azt a csini pradát?! :)


42. Kisjon (2010-02-27 10:04.00) aaaaa
ez a film óriási bukta volt a tengerentúlon, pedig a dél-afrikai gavin hood mozija egy remek politikai thriller. a film története hellyel-közel egyébként hihető, mesteri alakításokkal, kiváló színészekkel. nincs benne gyenge láncszem, mindenkinek tetszett a játéka és az alakítása. a remek színészi alakítások mellett a film másik erőssége a történet mesélésben rejlik. a rendező lassú, elmélázó tempóban mutatja be az eseményeket, épp ezért van ideje a karakterek alapos bemutatására amit remekül meg is tesz. egymással látszólag párhuzamosan futó szálakon követhetjük végig az eseményekben résztvevő szereplők életét és így sokáig értetlenül állva az érdektelennek tűnő motívumok előtt. a film végén azonban egy helyes kis trükkel, filmcsavarral a rendező minden mozzanatot a helyére tesz. egy kicsit hosszú az igaz, de nem zavaróan, mivel remekül felépített film ez így megéri végigülni a közel két órát. engem megfogott, bátran ajánlom


41. Sötétszív (2009-12-04 21:55.42) aaaaa
Gavin Hodd(X-Men Kezdetek: Farkas)előző rendezésében egy ártatlanul elhurcolt férfi történetét ismerhetjük meg. döbbenetes erejű filmdráma arról, hogy a politika mire képes ártatlan emberekkel nagyszerű színészek zseniális alakításával. Nem könnyű film, de végig leköti az ember figyelmét. Nem is kérdés:5*


40. Kisu7 (2009-08-12 23:13.51) aaaaa
A végén némi fejtörés után már azt mondogattam: nagyon okos, nagyon okos!! Az időelcsúsztatás klasszul jött ki így összeségében tetszett, de az utolsó 10 percet leszámítva nem tartottam túl érdekesnek/izgalmasnak. A végén némi hiányérzetet adott a megkínzott fickó szerepe a történetben, amiről elvileg az egész szól. Mélyebben nem nagyon voltam hajlandó elgondolkozni, de egy 4esnek jó.


39. Supermami (2009-05-10 23:26.01) aaaaa
Csodálatos a film de nagyon megrázó és borzalmas, hogy egy emberi élet csak ennyit ér. A szinészek egytől egyig nagyon jók voltak. Merylt még nem láttam ilyen gonosznak alakitásaiban de a hazájáért tette.Érthető!


38. Az utolso szamuráj (2009-02-13 19:56.26) aaaaa
Nem,csupasziv volt valóban.
Persze hogy mindenki érti,miért cselekedett úgy:de más dolog érteni,és más azt szeretni,támogatni.


37. Bibi999 (2009-02-13 19:40.10) aaaaa
Tetszett a film, nem mondom, hogy sokszor megtudnám nézni, de ez inkább a története miatt lehet. Számomra nem volt annyira "lerágott csont" a téma, én még nem sok ilyen témájú filmet láttam, szóval néhány dolog megdöbbentett...Azzal sem értek egyet, hogy Meryl karaktere "jujdegonosz" lenne, nem pártolom azt amit művel, de azt hiszem, hogy értem miért...


36. Zoli27 (2008-11-30 23:13.30)  
Egyszer érdemes megnézni,de annyira nem kötött le.Szerintem ebből a filmből is sokkal több mindent ki lehetett volna hozni legalábbis abból ami a film mondanivalóját jelenti


35. Viki8973 (2008-09-25 13:32.42) aaaaa - (válasz Városi vadász 34. hozzászólására)
Háth jó, annyira nagyon tényleg nem volt, de azért oda kellett figyelni...


34. Városi vadász (2008-09-24 23:16.13) aaaaa - (válasz Viki8973 33. hozzászólására)
Annyira nem volt ezen mit felfogni.


33. Viki8973 (2008-09-24 16:04.08) aaaaa
Nagyon kemény a film története, de Meryl vmi isteni volt benne! :) Megint. :P (K) Alaposan kell figyelni, h felfogja az ember a történetet.


32. Hard Joe (2008-09-08 15:31.33) aaaaa
Ez bizony,igencsak átlagos lett.Pedig a téma aktuális,szóval többet is ki lehetett volna hozni a történetből.Ennél,legalábbis sokkal többet vártam.Feszültséget,izgalmas nyomozást a merénylők után.Csakhogy ebből semmi nem lett.Mert olyan volt ,mintha az egész film alatt egy helyben toporogtak volna az események.A nyomozás abból állt hogy naponta 150-szer megkérdezték a nyomorult Ibrahimitől,hogy beszélt-e Rasiddal,mire ő elmondta hogy nem.És ez így ment az egész film alatt.Közben Ibrahimi felesége minden nap megkérdezte hogy hol a férje,de rendszeresen nem mondták el neki.És ez így ment végig.Ezért egy idő után rendkívül unalmassá és vontatottá vált a film.Ehhez nagyban hozzájárult a főszereplők játéka is.Jake Gyllenhaal játéka abból állt,hogy a távolba révedő tekintettel bámult,néha ivott egyet ,félóránként megszólalt és aztán merengett tovább.Reese Witherspoon egy fokkal jobb volt,de ő is elég halovány.Tulajdonképpen a filmet két dolog menti meg a 2 csillagtól.Az egyik a mellékszereplők játéka.Meryl Streep és a helyi rendőrfönököt alakító Yigal Naor,kiemelkedő teljesítményt nyújtanak,a másik dolog a film végi csavar.Na,az rendesen meglepett.Ezért kis híján megadtam a 4 csillagot is.Viszont a giccses befejezés miatt(ami tök felesleges volt),maradtam 3-nál.


31. Rcsirke (2008-08-29 16:45.47) aaaaa
Nekem nagyon tetszet, a történet zseniális (bár kissé bonyolult), és mindenképp maradandó élmény volt számomra. Néha ugyan le kellet stoppolnom a filmet, hogy végiggondoljam, hogy akkor most mi is történt, meg ki kicsoda. :P De tényleg szuper film!! ;)))


30. Bean (2008-08-21 16:09.37) aaaaa
Szerintem a film egész jó.Én 4 adtam rá.Érdemes megnézni.A film rendkívűl komoly és ugyanakkor drámai.Én ezt a filmet ajánlom mindenkinek mert élményt okoz mindenképp.


29. Zzsuzs (2008-08-09 16:18.52) aaaaa
az egyetlen szó ami eszembe jutott róla az a csalódottság ez az érzés kerített hatalmába mikor néztem. A film tetszett nem ebben csalódtam


28. Geysap (2008-07-27 12:04.11) aaaaa
*****vagy egyaltalan nem ismert szolgalatok. (bocs ez kimaradt)



27. Geysap (2008-07-27 11:54.16) aaaaa
Lehet, hogy megkoveztek - de nekem kisse mas a velemenyem: Gavin Hood csinalrt egy filmet "arrol, ami nincs"
Miert irom igy? Azert, mert a Nagy Teso teljesen valos helyzetet filmesiti meg - azt, ami barmikor az USA - ban megtortenhet.
A kulonbozo nemzetbiztonsagi hivatalok, hirszerzes, szovetsegi nyomozo irada mit tehet meg meg ma is 2001. 9. 11 utan barkivel.
A DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency altal 2001. 9.11 utan inditott Total Information Awareness Program (TIA) program - amit a kongresszus elvileg 2003-ban leallitott-tovabb is letezik, es akalmazzak a National Security Agency/Central Security Service (NSA/CSS), iranyitasaval a CIA, az FBI es meg mas altlunk kevesbe ismert, vagy egyaltalan nem ismert .
A "terrorveszelyt" a Nagy Tesonal igen fontos fenntartani, mert ezzel az emberek konnyebben manipulalhatok, iranyithatok - gondolok itt pl. az USA-ra ugymond terrorveszelyt jelento allamok megtamadasara.
A TIA tovabbelese minden ketseget kizaroan nem bizonyithato, de nagyon valoszinu. Ha nagyon kell elismerik a kulfoldi CIA - NSA bortonok letezeset. Vizumot bizonyos orszagok lakoi csak teljes "rabositas" utan kapnak (fenykep, ujjnyom, foglalkozas, vallas stb...) Ha minden igaz mi is igy kapunk. Tehat a NAgy Teso minden foldjere lepo embert figyel, ellenori, es a TIA a Nemzetbiztonsagi Hivatal (NSA) vezetesevel folytatodhat - folytatodik. Egy rovid cikk minderrol: [link]

Hood mereszen allitja, hogy a DAPRA altal jol kidolgozott rendszer tovabbra is folytatodik. Az, hogy az NSA - vagy a CIA teszi jelen esetben mindegy.
A Nemzetbiztonsag elrabol egy artatlan embert, akinek egy telefonhivasa gyanus volt... Bekerul egy kulfoldi NSA - CIA bortonbe, ahol elkezdodik a kalvariaja. A cel erdekeben - es itt a cel a terrorveszely fenntartasa - beismero vallomasra kenyszeritik, ami gyakorlatilag mindegy, hogy mi. Ismerje be nem letezo terrorista kapcsolatait - es ezzel a Nagy Teso szervezetei elertek mindent. Valaki beismerte, hogy terrorista csoport tagja.
A film a fent leirtak miatt meresz - es e mellett igen jo. 4* a filmert, +1* a korhusegert, es annak a feldolgozasaert, bemutatasaert, ami elvileg nincs. (nezzetek meg utana a Kozellenseget - az igaz, hogy inkabb az akciofilm kategoriajaba tartozik, de az ott alkalmazott megfigyelesek a DAPRA altal kidolgozott TIA reszei)


26. Az utolso szamuráj (2008-07-23 13:02.19) aaaaa
Minek más szavára adni izlés kérdésében???


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyomozo1, 2019-02-27 01:5255 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk