Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak |
Keress | |
Részletes keresés |
DVD / Blu-ray premierek |
A holló *Import - Angol hanggal, és angol felirattal* (Blu-ray) |
További DVD premierek |
További Blu-ray premierek |
Hamarosan a TV-ben |
Alkonyat - RTL Három, 18:30 |
Végső visszaszámlálás - Film Mánia, 18:50 |
A specialista - Mozi+, 19:00 |
40 nap és 40 éjszaka - Film Café, 19:10 |
A valóság határán - Filmbox, 20:00 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
Fisher Stevens (61) |
William Fichtner (68) |
Curtis Armstrong (71) |
Alison Pill (39) |
Michael Rispoli (64) |
További szülinaposok |
Utoljára értékeltétek |
Vadászat |
Cillian Murphy |
594. Crazy (2009-09-13 14:27.05) - (válasz Riche 591. hozzászólására) |
Nagyszerű!Csak táncoltam táncoltam és teljesen megfeletkeztem a világról.Teljesen belefeledkeztem a táncba és a zenébe. |
593. KicsiRéka (2009-09-13 14:23.10) |
ezt a menüsort figyeljétek: Cahteau de Visz nevű csúcsétterem, Balatonszemes azt hiszem, 7 fogásos menü 22500 ft bor és minden ital nélkül.
Először néhány szelet kenyeret és a kis vajastálkákat kaptuk meg. A kenyér valami bagettféle, nem különösebben kiemelkedő, a három tálkából egy kapros friss túró, vaj és mangalicazsír kívánkozott a kenyerekre. A túró kellemes volt, a zsír kicsit ikrás, a vaj kiemelkedő. Sajnos volt némi kommunikációs fennakadás, mivel mindkettőnknek be van dugulva a füle a kerti medencétől, ráadásul az esetek felében a német anyanyelvű hölgy próbálta elmondani, mit is eszük, angolul. De később próbáltuk feltölteni a homályos pontokat. Bevezető fogás három apróság. Egy kanálban vasfű-ravioli (molekuláris cucc), ami leginkább egy ipari tisztítószer ízvilágával rendelkezett, erős mentollal súlyosbítva. Minket nem igazán talált telibe a dolog. Egy kávéscsészében habos krumplileves. A habos rész nagyon kellemes, ízes, az alatta lévő kis hígabb lé ezután inkább semmilyen. A harmadik tálkában zellerpüré, kacsaszív, pácolt gomba és valami cseppnyi mártás. A püré az egész este egyik legkiemelkedőbb ízhatását adta, zseniális és intenzív volt. A szív kellemes, a gomba kicsit zavaróan egyedi ízű. Ezután tonhal szasimi, vékony sült tésztalapokkal rétegezve, mindenféle zöldfűszerrel, némi édesköménnyel. Mellette két aprócska tonhaltatár-henger. Közös megegyezéssel ez a tányér volt az este legjobbja. A tatár lehetett volna fűszeresebb, nem sok íze volt, főleg, hogy a központi fogás közben félelmetes, ezerízű orgiát varázsolt a szánkba. A szasimi halványan körbe volt pirítva, de csak 1-2mm vastagon, a hal kiváló, jóízű. Fantasztikus volt, csak úgy pislogtunk tőle. Galambmell (no, ez már csak a számlázáskor derült ki, mert az asztalnál nem sikerült pontosan megérteni) uborkával és spenóttal. A galambot én sertésszívként ettem, de annak is jó volt, omlós, de határozott textúrájú, minden valószínűség szerint tökéletesre készült. A spenót kissé jellegtelen, nem sok ízt vitt a tányérba, de szinte nyers, így legalább a textúrája segített az összhatásban. Az uborkáról nem hittem el, hogy uborka, leginkább keményebb őszibarackra hasonlított, de nagyon nagyon finom volt. (Később esküdtek, hogy márpedig az uborka, de nem friss, hanem valamiféle eltett, szegény hölgy mondott is rá egy német kifejezést, amit köszöntem szépen.) Adtak alá egy kis mártást, szégyen, de nem tudom milyet, mindenesetre teljesen egybehozta a tányért. Nagyon jó fogás volt, de kiemelkedően nagy élményt nem adott. Lazac, kétféle zöldborsóval (püré és szinte nyers frissborsó), fűszeres velőgombóccal, konfitált paradicsommal és a lazac roppanós lappá sütött bőrével. A lazac olyan minőségben elkészítve, amit nem igazán tudok szavakkal illetni, még tapasztalni se tapasztaltam hasonlót. Szinte krémes, a zsírcsíkok teljesen eltűntek belőle, az egésznek volt egy kis "áttetsző" hatása. Mégis megtartotta a lemezes szerkezetét. Ízre kiemelkedő, leginkább a borsópürével dolgozott össze lehengerlően. (Valahogy olyan érzés volt, mintha ide-oda játszana a szájamban a két íz, hol az egyik, hol a másik erősödött fel.) A friss borsó kicsit ress volt, a fűszeres gombócka meg értelmezhetetlen: száraz, ízetlen, fura. Összességében ez is kellemes volt, bár leginkább egyes elemeiben, különös tekintettel a halra. Kis pihenőként szilvasorbet dália-espumával. A sorbet nagyon kellemes, a hab leginkább édeskés, némi ismeretlen, de kellemesen játékos aromával. Fő fogásként bivalyszűz, sárgabarackos káposztával, alatta uszályragu, zöldbab, valamizált (bocsi, nem ugrik be, de valami minimális hőkezelés lehetett) krumpli, hosszúbors-mártással és szarvasgombahabbal. A negatívumok: szarvasgomba nyomokban sem volt érezhető, a krumpli nekem így nem az igazi. A garnirung (beleértve a krumplit is) túl kevés. Hiába a hús kell domináljon, a jól elkészített zöldség legalább olyan finom és fontos, tehát többet is elbírtam volna. Csak miheztartás végett: a krumpli egy kis henger, mintha 15 darab ötforintost egymásra tennénk, a zöldbab négy szál, egyenként kb 6 centi. A tányér mindemellett fantasztikus. A szűz éppen elkészült, bár nem annyira omlós, mint vártam, nagyon ízletes. A rászórt pár kristálynyi maldon só pont jókor ugrott elő minden falatnál. A káposzta kicsit harsog, de egyáltalán nem nyers, nagyon finom, a sárgabarack nem igazán érezhető ki belőle, viszont kerek egységet képez vele. A farokhús minden szempontból ellentéte a szűznek, puha, teljesen elkészült, sötét, karakteresen más ízű. Együtt kiemelik egymás húsjellegét, zseniális ötlet. A mártás nem tolakszik, de kellemesen decens csípősségével (ami inkább pikáns, semmint csípős), nagyszerűen játszik alá a tányér húsosságának. A fogás szinte ellenpontja a halnak, az egyes elemek nem különösebben kiemelkedők, de együtt fantasztikusan dolgoznak. Kezdtünk már kicsit eltelni, ekkor egy nagyon finom átvezetést kaptunk a desszert felé. Libamájas tányér, libamájtortával, libamáj creme-brulle-vel. A brulle libamájból készült, de sajnos nem igazán működött, a krém inkább semmilyen, de mégis zavaróan tömény volt (arányaiban túl sok is), a felső réteg ehhez képest teljesen ízetlen zselatin (szintén virágízesítésű, de sajnos nem volt számunkra érzékelhető), azon pedig szinte csak optikailag jelenlévő hab. A libamájtorta viszont lehengerlő! Mindenfélével rétegzett, alul marcipános tészta, közben mazsolás-diós rétegek, a máj íze mégis kiugróan érezhető. Tökéletes. Még, még, még! A desszert felemás. Mascarpone jégkrém, citromos ostyalapok között, piros bogyógyümölcsökkel és öntettel a tetején, Mellette egy kevés szintén a piros gyümölcsökből és hangyányi joghurtból álló mártás. Emellé pedig sárgabarack-sorbet. Sajnos a mascarpone jégkrém semmilyen, túl fagyos, íze nincs, nehezen értelmezhető. A gyümölcskrém kellemes, a feketeszeder dominál benne, jól megy a jégkrémhez és a sorbethez is. A sorbet ezúttal is kiváló, bár kicsit tompának érzem a sárgabarackízt. Szerintem egy étkezés alatt kétszer ellőni a sorbet-et annak ellenére túlzás, hogy nyár derekán vagyunk, ezek mellé pedig még egy jégrémet is hozzáadni már kimondottan kellemetlen. A desszert így eléggé fura befejezése lett a vacsorának. úúúúúú én is akarok ilyet :D |
592. KicsiRéka (2009-09-13 14:17.35) - (válasz Riche 589. hozzászólására) |
igen tudom, csak néha előfordul hogy olyan marad. és az ritka undorító |
591. Riche (2009-09-13 14:10.36) - (válasz Crazy 590. hozzászólására) |
A tanulópénzt mindenki megfizeti...ki így, ki úgy! :D
Jó volt az esti buli? |
590. Crazy (2009-09-13 14:05.23) - (válasz KicsiRéka 588. hozzászólására) |
Amikor legelőször csináltam én is igy jártam. |
589. Riche (2009-09-13 14:04.21) - (válasz KicsiRéka 588. hozzászólására) |
A titok, hogy lassan kell sütni, és akkor nem marad véres:) |
588. KicsiRéka (2009-09-13 13:44.52) - (válasz Gyorkos 578. hozzászólására) |
Fúj, véresen nem eszek meg semmit. Ha steak-et csinálok azt is szétsütve eszem. Az a legrosszabb amikor rántott csirkecombot eszek és véres a csontnál. fúj. |
587. KicsiRéka (2009-09-13 13:41.53) - (válasz Gyorkos 558. hozzászólására) |
na jó én most megyek hányni :O |
586. Crazy (2009-09-13 13:32.51) - (válasz Dasztifárló 585. hozzászólására) |
Igen,nem vagyunk egyformák.XD Meg aztán kissé megviselt gyomromra gyógyir volt a húsleves. |
585. Dasztifárló (2009-09-13 11:43.38) |
Ma csirkenyakból meg lábból lesz a húsleves.Hogy azt milyen élvezet lecuppogtatni.De finom!
Nekem másfajta husi lec--antása okoz élvezetet,de hát ízlések és pofonok:) |
584. Crazy (2009-09-13 08:04.23) |
Ma csirkenyakból meg lábból lesz a húsleves.Hogy azt milyen élvezet lecuppogtatni.De finom! |
583. StormshadoW (2009-09-13 03:30.33) - (válasz Gyorkos 580. hozzászólására) |
A szusi az ilyen husi ami egy algakötegben van asszem.Nem egy nagy durranás,de egészséges. |
582. StormshadoW (2009-09-13 03:29.32) - (válasz Plunket 573. hozzászólására) |
Azaz,süsd csak át,jó feketére,az a fekete genya a külsején meg annyira karcinogén/rákkeltő mint a fene/ Tehát még akkor inkább nyersen,de inkább ugyse,én tuti meg nem ennék szárazfőldi állat husát. |
581. Gyorkos (2009-09-12 21:17.08) - (válasz Riche 527. hozzászólására) |
Szarvasgomba:
Én ki fogom próbálni. Lehet, hogy csak mint fűszerként, de már nagyon kíváncsi vagyok, milyen lehet az íze. |
580. Gyorkos (2009-09-12 21:15.41) - (válasz KicsiRéka 524. hozzászólására) |
"na és ettetek már sushit? egyszer megkóstoltam de mily meglepő, az sem ízlett :D"
Nem, de végül is nyers halhús rizzsel, ha jól tudom. Nem lehet rossz. |
579. Gyorkos (2009-09-12 21:14.54) - (válasz KicsiRéka 491. hozzászólására) |
Kagyló: kipróbáltam azt is, nem ízlett. Lehet, hogy nem sikerült jól elkészítenem. Kissé még rágós is volt és olyan tengerízű, vagy milyen. Egyszóval nem jó.
Rák: nagyon finom volt |
578. Gyorkos (2009-09-12 21:12.43) - (válasz Plunket 573. hozzászólására) |
Én egyszer ettem ilyen angolosan elkészített sült húst, de nem hiszitek el, majdnem elhánytam magam tőle. A külseje rendesen meg volt sülve a belseje meg majdnem olyan félig meddig. Tényleg, ahogy mondják, kissé véres volt. Eszméletlen undorító egy étel, nincs (legalábbis én nem tudok róla, hogy lenne) a magyar konyhában párja. |
577. Plunket (2009-09-12 21:11.34) - (válasz Gyorkos 576. hozzászólására) |
fene tudja,az ilyen pogis sütödék környékét sose éreztem taszítónak,főleg ha éhes voltam történetesen. |
576. Gyorkos (2009-09-12 21:07.44) - (válasz Plunket 571. hozzászólására) |
Nagyon nagy a csábítás szerintem is, de ellent kell tudni állni. Beszéltem olyanokkal is, akik szerint az a túl tömény vaníliás, fahéjas, égett cukros illat nem étvágygerjesztő, hanem inkább elriasztó. Szinte menekültek az ilyen helyekről, mert visszataszítónak találták a szagokat. |
575. Plunket (2009-09-12 21:05.29) - (válasz Gyorkos 572. hozzászólására) |
én kipróbáltam,de nagyon sokáig kell tisztítani,és órákig főzni,amíg puha nem lesz,majdnem nem éri meg vele annyit szöszölni,viszont a végeredmény finom. |
574. Gyorkos (2009-09-12 21:04.03) - (válasz StormshadoW 569. hozzászólására) |
A konzerv gombában már többször csalódtam (még a méregdrága üvegesekben is). Azt hiszem a vegáknak érzékenyebbé válik az ízlelésük. Nagyon érezni rajtuk valami vegyi anyag ízét. Nem tudom mi lehet az, tartósítószer, vagy a fémdoboz miatt van, de elég kiábrándító. Ha gombát csinálok (és bizony mostanában elég sűrűn), akkor megveszem frissen és nem sokkal utána el is készítem. Így még sohasem kellett kidobni. |
573. Plunket (2009-09-12 21:02.59) - (válasz StormshadoW 570. hozzászólására) |
na de ha jól át vannak sütve?akkor is fennál ez a veszély?szerintem csak akkor,ha közepét steak-esre,kissé nyersre hagyják. |
572. Gyorkos (2009-09-12 20:59.03) - (válasz Riche 478. hozzászólására) |
"És a csiga, meg az osztriga milyen lehet? :D"
Csigát mindenképpen ki akartam egyszer próbálni. Összeszedtem pár darabot, hogy majd megcsinálom magamnak. A recept szerint forró vízbe kellett beledobni, és utána feldolgozni. Feltettem a tűzhelyre a nagy lábost, felfőztem a vizet és odakészítettem a csigákat. Egyszerűen nem tudtam megtenni, nem tudtam az élő állatokat beledobni a lobogó vízbe. Azóta sem ettem csigát, és (minden valószínűség szerint) nem is fogok. Az osztrigát eszik nyersen, ugye? Citromot csepegtetnek rá és a kagylóhélyból kiszürcsölik. Állítólag nagyon finom, bár nem biztos, hogy mindenki rajong érte. |
571. Plunket (2009-09-12 20:59.01) - (válasz Jacques24 560. hozzászólására) |
jaja,kínálják magukat a látványpékségekbe is nagyon,aluljárók bejárta hemzseg tőlük,az ember egyszerűen képtelen ellenálni egy frissen kisült,még meleg túróstáskának,egyéb sütinek.én csak akkor,ha nem is látom. |
570. StormshadoW (2009-09-12 20:57.28) - (válasz Plunket 555. hozzászólására) |
Ez igy van pontosan. De a vörös húsok mg rákkeltőek.a tumorsejtek kedvenc lakomái :D |
569. StormshadoW (2009-09-12 20:54.31) - (válasz KicsiRéka 520. hozzászólására) |
gomba jó,azt szeretem, ilyen konzerves izé, rizzsel nagyon álomakaja |
568. Gyorkos (2009-09-12 20:53.54) - (válasz Riche 451. hozzászólására) |
"Én sem ölök, semmilyen állatot...kivéve a legyet, és a szúnyogot! :DD
Persze, erre gondoltam, hogy te nem így nőtél fel." Azokat én is. Lelkiismeret furdalásom van miatta. Valahogy ezen a dolgon még változtatnom kell, valami megoldás kell, hogy legyen. |
567. Gyorkos (2009-09-12 20:50.28) - (válasz Riche 449. hozzászólására) |
"Ja, meg a ruszlit sem! :D"
Ruszlit nagyon kedveltem. Meg a füstölt halat is. |
566. Gyorkos (2009-09-12 20:48.50) - (válasz Riche 445. hozzászólására) |
"Na és a halászlében pl. az ikrát, és a haltejet ki eszi meg? Mert én, meg azt nem!"
Én imádtam mindkettőt! Egyébként is a halászléért bolondultam. A fej nekem valahogy nem jött be. |
565. Gyorkos (2009-09-12 20:47.23) - (válasz Riche 431. hozzászólására) |
"Ma ebédre pl. köröm pörkölt volt...na nem a kedvencem, de ettem belőle. Van aki pl. ettől is iszonyodik, én nem."
Én sem sőt. Köröm- és csülökpörkölt nagy kedvenceim voltak. Nálunk a menzán egybe csinálták a kettőt, sőt volt olyan is, hogy pacallal vegyítették. Az sem volt semmi. |