Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak |
Keress | |
Részletes keresés |
Hamarosan a TV-ben |
Zack Snyder: Az Igazság Ligája - Mozi+, 13:40 |
Családfa karácsonyra - Izaura TV, 13:45 |
Álmaim karácsonya - Mozi Klub, 14:00 |
Reszkessetek, betörők! 5. - Viasat3, 14:20 |
A Pentagon titkai - Filmbox Premium, 14:20 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
Tordai Teri (83) |
Denzel Washington (70) |
Sienna Miller (43) |
Noomi Rapace (45) |
Elaine Hendrix (54) |
További szülinaposok |
Legfrissebb fórumok |
Gyilkos sors - Vélemények |
- Filmes Sámánok Rendje - |
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg |
Az aszfalt királyai - Vélemények |
Olivia Hussey - Vélemények |
További fórumok |
Utoljára értékeltétek |
Az elveszett fiúk |
Donald Petrie |
37369. Miszter88 2 (2020-04-24 20:57.35) |
Na látod erről beszélek . Simán megeszed jóízűen a nyelvet meg a nyers libamájat de a pacalt mégcsak nem is kóstoltad de alapból elutasítod .. Nem értem miért .
Amúgy ettem már én is nagyon régen nyelvet és jó is volt, már amennyire emlékszem rá :) |
37368. Dobsony (2020-04-24 20:56.24) - (válasz Tömö 37366. hozzászólására) |
Amiket felsoroltál, az egyik sem a húsok közé tartozik. :)
Belsőségek, ez a becsületes nevük. |
37367. Tömö (2020-04-24 20:53.49) |
Ki evett már nyers libamájat???:)) Mmmm...micsoda D vitamin forrás:)) |
37366. Tömö (2020-04-24 20:51.19) - (válasz Miszter88 2 37363. hozzászólására) |
Ebből kettő szín hús...szóval nem egy lap a pacallal:) Én amit imádok- és kb.100éve nem ettem...( itt meg amúgy is kizárt- sztem akkorát néznének , ha egy mezei bolt húspúltjánál ezt kérném- talán egy igazi hentesnél még előfordulhat) A FÜSTÖLT NYELV!!! mmmm....( persze ez is 100% hús, de van az 110is :DD) Pacalt életemben nem ettem és nem is fogok. Pedig anyám tuti főzött...vhol..vkinek...én mikor megtudtam mi a fax az...meg aztán éreztem is, KÁ nagy ívben kerülöm:Dazóta is. De nem is főzött senki sem körülöttem, se család, se ...szomszéd. |
37365. Miszter88 2 (2020-04-24 20:48.46) - (válasz Dobsony 37364. hozzászólására) |
Harcsapacal ? Nagyon megkóstolnám .
Nyilván jó lehet, ha már pacal van benne :) |
37364. Dobsony (2020-04-24 20:44.26) |
Ezzel a pacalos dologgal nagyon egyetértek, mindegy mivel csak pacal legyen benne.
Én már ettem tiszai harcsapacalt is, kimondottan kellemes volt. :) Minden ilyen gusztustalanságot(másnak persze) imádok. |
37363. Miszter88 2 (2020-04-24 20:19.30) - (válasz Bordal 37362. hozzászólására) |
Na ugye !
Nem értem hogy sokan miért irtóznak tőle... Holott jóízűen eszik a májat, zuzát, tüdőt, szívet stb.. |
37362. Bordal (2020-04-24 20:08.36) - (válasz Miszter88 2 37361. hozzászólására) |
Pacal! Istenem, de finom tud lenni! Úgy, ahogy írtad. Csülökkel vagy körömmel. Na és ahhoz aztán igazán jöhetnek a hatalmas kenyerek. A hozzá fogyasztott folyékony kenyérről nem is szólva! Nyami! |
37361. Miszter88 2 (2020-04-24 20:03.33) |
Nem tudom Ti hogy vagytok vele de Én nagyon betolnék 1 jó tányér velőspacalt, vagy csak simán velő nélkül . Nagyon rég ettem finom pacalt mert nálunk a családban csak Én szeretem ezért neki sem állok ... Pedig milyen jó kaja az .
Vagy csülökkel ááá .. |
37360. KicsiRéka (2020-04-24 19:47.51) |
Vega töltöttpaprikát. A töltelék rizs, gomba, hagyma, petrezselyem, só és bors. A paradicsomszósz pedig édes, mert úgy szeretem. |
37359. Miszter88 2 (2020-04-24 19:32.35) |
Nem tudtam mit egyek este, ezért megint "bűnözés" van :)
Mekdodós mcroyal és a klasszikus sajtburger .. |
37358. Convar (2020-04-24 18:27.10) |
Hú de enném ezt is :) (24.hu-n futottam bele)
[link] |
37357. Dobsony (2020-04-24 10:10.53) - (válasz Bordal 37355. hozzászólására) |
Szia!
Azért időnként jelentkezz! És vigyázz nagyon magadra, vagyis lassan igyad a hideg sört és az erős paprikával is csínján. :) |
37356. Bordal (2020-04-24 09:57.02) - (válasz Bordal 37355. hozzászólására) |
Elírás. Nevezett sör Soproni 1895 névre hallgat.Bocs! |
37355. Bordal (2020-04-24 09:55.23) - (válasz Dobsony 37042. hozzászólására) |
Ehhez talán annyit, hogy a Dreher is csak azóta iható, amióta kihagyták belőle a kukoricát.A soproniak közül csak az 1985 iható - szerintem. Ami a Staro-t illeti: az eredeti és a honi utángyártott közül is csak az előbbi érdemel említést.
Aki szereti a "keserű" söröket, annak a Pilsner Urquell igazi csemege. Volt régen még a KGST keblén belül a Wernesgrüner,a Radeberger, ami ma már korántsem olyan, mint amilyen volt anno. És a Berlinert hiányolom még, de nagyon És egy érdekes adalék. Persze megint a régmúltból:a barátom az NDK-ban dolgozott évekig.Ha hazajött mindig meglepett olyan NDK-s sörökkel, aminek hírét se hallottam soha.Azok a sörök - tesó - olyan finomak voltak, hogy el se tudom mondani! Taglalhatnám a dolgokat még nagyon sokáig, de félő, hogy az admin a fejemre koppint, mert a történeteim, tapasztalataim vetekszenek hosszúságban a Háború és béke-vel. Kezdve Britanniától Hollandián, NSzK át Csehszlovákiáig, ahova kifejezetten sörözés céljából hosszú, kempingezéssel egybekötött túrákat tettünk. Jelen monológom egyúttal a búcsúmat is jelenti. Ha nem hallasz majd felőlem, tudni fogod, miért. Szia! |
37354. Miszter88 2 (2020-04-24 01:02.07) |
Nagy fasírozottak nagy petrezselymes krumplikkal, párolt zöldbabbal, brokkolival, karfiollal ! Hatalmas étel !! |
37353. Dexter Sitzky (2020-04-23 16:24.27) |
Lecsó tarhonyával,hozzá kenyér. |
37352. KicsiRéka (2020-04-20 15:06.42) |
Ma tepsis édesköményt készítek burgonyával, hagymaval sütve. Hogy kiadosabb legyen, adtam hozzá egy kis kockazott paneert (indiai házi sajt), és paradicsom salátával fogom enni. |
37351. Bordal (2020-04-20 07:11.19) |
Amit írtam korábban a Pápai Húskombinátról azt próbáljátok elhelyezni az időben - már akinek lehetősége nyílik rá. 1971-et írunk. Nagy bátorság kellett egy ilyen információ kiszivárogtatásához.De hogy értsétek a dolgok súlyos komolyságát elmondok egy másik beszámolót ugyanarról az Ifjúsági Parlamentről.
Egy másik nagykutya pedig arról osztott meg velünk "álláspontot", hogy "bojkottálni fogjuk és megakadályozzuk a Bős-Nagymaros vízilépcső nagymarosi részének megépítését".(Nagymarosnál ekkor már folytak az építési munkálatok, amelyek teljesen megváltoztatták volna a táj arculatát)Mint tudjuk, nem volt pusztába kiáltott szó. |
37350. Convar (2020-04-19 23:34.25) - (válasz KicsiRéka 37342. hozzászólására) |
"Reggelre enyhén penészes lett a kenyer"
Na ez nálam meg azért kizárt mert - de remélem amit most írok az sem lesz majd túlzottan polgárpukkasztó :D - én a kenyeret is mélyhűtőben tartom :) És így elértem azt, hogy elég havonta 1x kenyérért menni, mert mélyhűtőben tartva a kenyér is még egy hónap után is pont olyan 3 perc kiolvasztó fokozatú mikrózás után, mintha aznap vettem volna :) De tényleg, 1x ha gondoljátok ezt is próbáljátok ki. Nálam már évek óta nincs penészes kenyér, de még csak szikkadt sem, inkább épp ellenkezőleg, a fagyasztásnak, mint egyik fajta tartósítási eljárásnak köszönhetően tulképpen minden nap aznapi, friss sütésű kenyeret ehetek :) |
37349. Convar (2020-04-19 23:22.15) - (válasz Miszter88 2 37341. hozzászólására) |
És akkor a sok hagyományos tejüzemről (tehát ahol a tejek és a különféle tejtermékek készülnek) már nem is beszélve. De pl. a hugom a 2000-es években dolgozott a Danone-nál is, és hát ott is azért mesélt érdekes dolgokat... amikkel persze nem nagyon kell foglalkozni, mert amúgy én is azt vallom, hogy csak a végeredmény, tehát a késztermék számít :) |
37348. Convar (2020-04-19 23:18.15) - (válasz Miszter88 2 37339. hozzászólására) |
"Főzni nem szoktam csak forró vízbe teszem 3-4 percre ."
Én meg még azt se :D mert erre is kitaláltam hogy ha fogom és berakom másfél percre a mikróba akkor is uolyan jó :) |
37347. Convar (2020-04-19 23:12.39) |
Én ma egy kenyérlángost rendeltem az egyik pizzériából, egy ilyet :) Isteni volt :)
[link] A múltkor meg vettem 1xre 5 "igazi" lángost, és betettem őket a fagyóba. Egy napos sima hűtőbe áttevés hogy kiengedjen majd kis rámikrózás után pont olyan jó volt egy hónap után is mintha aznap vettem volna :) Nameg a múltkor kifejtettem még egy kedvenc italomat: ti ismeritek egyáltalán ezt a terméket? [link] Ez egy malátaital, tehát majdnem mintha egy sörféleség lenne, csak közbe mégse, mert ez nincs is megerjesztve, és ennél fogva kifejezetten édes marad a malátatartalma miatt. De nem olyan simán édes, hanem... na de ez az hogy ezt nem nagyon lehet leírni, mindenesetre a lényeg hogy amúgy egy nagyon egyedi, semmivel össze nem téveszthető, de nagyon kellemes ízvilága van. 1x kóstoljátok meg! Osánban és a teszkóban is kapni. Nálam ebből is mindig van 1-2 dobozzal otthon. |
37346. Tömö (2020-04-19 16:29.04) |
PALACSINTAAAA Sül....nek...finom...vajban:) |
37345. Dobsony (2020-04-19 15:01.28) - (válasz Miszter88 2 37339. hozzászólására) |
Nekem úgy tanították a nagyok a virslifőzést, hogy hideg vízbe bele a virsli, rá a tűzre, közepesen erős lángon fedő nélkül amíg felforr. Abban a pillanatban lekapcs és maradhat a vízben.
Nem fő szanaszét, nem nyílik szét. Én kimondottam a bécsi(roppanós) virslit szeretem, mindegy csak drága(1500+ft/kiló) legyen. Hülyén hangzik, de sajnos igaz. Majonézes torma+mustár, ahogy mondod. :) |
37344. KicsiRéka (2020-04-19 11:24.29) - (válasz Bordal 37343. hozzászólására) |
Fincsi :) |
37343. Bordal (2020-04-19 11:10.02) - (válasz KicsiRéka 37342. hozzászólására) |
Milyen lett? :) |
37342. KicsiRéka (2020-04-19 09:49.27) |
Reggelre enyhén penészes lett a kenyer, szóval neki kellett állnom kiflit sütni, életemben először. 30 perces gyorskiflit raktam oda, remélem ehető lesz. Egész szépen emelkednek a sütőben. |
37341. Miszter88 2 (2020-04-18 21:38.11) - (válasz Bordal 37340. hozzászólására) |
Sejtem miről beszélsz , dolgoztam egy darabig vagyis csak gyakorlaton voltam anno a Zalahúsnál.. Láttam dolgokat.. Tudom, hogy készülnek a virslik meg tudom mik folynak az ilyen üzemekben, de igazság szerint b@szok rá , ahogy jóelőbb is írtam néha meg lehet enni :) Dolgoztam az Algida-ban is arról is lehetne mesélni mégis mindenki zabálja a carte dor jégkrémeket meg a többit.. |
37340. Bordal (2020-04-18 21:21.32) - (válasz Miszter88 2 37339. hozzászólására) |
Neked igazságod van a virsli melegítés kérdésében. De vajon tudsz-e valami mást is? Mondjuk az általad emlegetett virslivel kapcsolatosan.
Egy igaz történetet szeretnék elmondani még a puha diktatúra korából. Egy kiemelt intézmény munkatársa voltam. Mint ilyen helyen tartottak ún. Ifjúsági Parlamentet.Ezen "nagyobbacska kutyák" tartottak előadásokat erről-arról. És az egyik ilyen arról beszélt, hogy "jobb ha nem tudjuk, mi történik a pápai húskombinátban". Remélem, azóta megváltoztak a körülmények! |