Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak |
Keress | |
Részletes keresés |
Hamarosan a TV-ben |
Megy a gőzös - RTL Három, 05:00 |
Három óriásplakát Ebbing határában - HBO, 06:00 |
Mama pici fia - TLC, 06:00 |
Valami Amerika - Moziverzum, 06:00 |
Stílusos románc - HBO2, 06:02 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
Walter Hill (83) |
Antonio Cupo (47) |
Jemaine Clement (51) |
Sarah Shahi (45) |
Mehdi Nebbou (51) |
További szülinaposok |
Utoljára értékeltétek |
Revolver |
Röhrig Géza |
5800. MsMarple (2008-03-08 22:35.29) - (válasz Orgona 5799. hozzászólására) |
Na,ennyire nem vagyok merész,én is a szalonnadarabokra értettem...(ezért a kötőjel:Pörkölt-szalonnadarabok)De cukorral még nem próbáltam,igaz,még nem is hallottam,a fejembe sem fordult meg-na,majd legközelebb! |
5799. Orgona (2008-03-08 22:31.08) - (válasz MsMarple 5797. hozzászólására) |
Rékának van igaza, a szalonnadarabok vannak megpörkölve. Mellé a cukor egy érdekes ízkombinációt ad. Érdemes kipróbálni.Hogy ne legyen félreértés: a cukor símán kristály- vagy porcukor. |
5798. KicsiRéka (2008-03-08 22:21.28) |
sztem a szalonnadarabokra érti h meg vannak pörkölve , de a cukornál nekem is fentmaradt a szemem:D vagy sós vagy cukros, de a kettő vegyítve elég furán hangzik:) |
5797. MsMarple (2008-03-08 22:17.33) - (válasz Orgona 5796. hozzászólására) |
Az utóbbinál felugrotta szemöldököm,kb.a fejem tetejére:pörkölt- szalonnadarabkákkal,megcukrozva?Biztos senki nem lapozta el a szakácskönyvet?(Ez inkább sózva jó...)Ez aztán a kulináris élvezet...Ha lehetne én maradnék a mezei rántott camamabert áfonyaszósszal,és sültkrumplival vacsimnál... |
5796. Orgona (2008-03-08 21:06.29) |
A mai ebéd egyébként frankfurti leves volt, utána túrós tészta. Pörkölt szalonnadarabkákkal, megcukrozva. |
5795. Orgona (2008-03-08 21:04.47) - (válasz Bdt 5793. hozzászólására) |
Kedves egészségedre. Legalább megkönnyebbültél. |
5794. Jacques24 (2008-03-08 19:49.55) - (válasz Bdt 5793. hozzászólására) |
Kösz hogy ezt közölted velünk! :DD |
5793. Bdt (2008-03-08 19:46.39) |
ma kihánytam a tegnapi resztelt májat.:) |
5792. Edmond (2008-03-08 17:56.01) - (válasz KicsiRéka 5791. hozzászólására) |
Kösz. Tésztára gondoltam... |
5791. KicsiRéka (2008-03-08 17:53.10) - (válasz Edmond 5789. hozzászólására) |
A nokedli az galuska:) mi is borral csináljuk amúgy |
5790. Edmond (2008-03-08 17:51.54) - (válasz Edmond 5785. hozzászólására) |
Elfelejtettem mondani, hogy a reggeli elmaradt, mert a tegnap határok nélkül (érts: mértéktelenül) fogyasztottam a nőnapi bulin. Egy kis Unicum, azért lecsúszott, hogy javítson a másodnapos közérzetemen... |
5789. Edmond (2008-03-08 17:46.56) - (válasz KicsiRéka 5788. hozzászólására) |
Csütörtökön nálunk is marhapörkölt volt! Valami csigatésztával ettük (talán ez nálatok a nokedli?), a pörköltbe vörösbort szoktam tölteni. Aztám kaja után azzal mentem ki magam az asszony előtt, hogy vörösborra nem ihatok vizet! S lemosom a bikavérrel (nem egrivel, sárpatakival!) Öt kilót híztam a télen, közel vagyok a mázsához... |
5788. KicsiRéka (2008-03-08 17:36.43) |
gombalevest ettem (úgy látszik ma a gomba a sláger:D) meg marhapörit nokedlivel |
5787. KicsiRéka (2008-03-08 17:36.00) - (válasz Pintyőke 5786. hozzászólására) |
huu de rég ettem már sóskát meg spenótot is nyammmm |
5786. Pintyőke (2008-03-08 17:33.46) |
Sóskafőzelék volt főtt tojással.:D |
5785. Edmond (2008-03-08 17:31.39) |
Ma délben gombamártást ettünk - fogozzatok jól meg - puliszkával. Nagyon ízlett! |
5784. Évicem (2008-03-04 22:06.56) |
Ma alig valami...kopog is a szemem :( |
5783. Orgona (2008-03-04 22:03.03) |
A mai ebéd paradicsomleves volt, rántott tonhalszeletek, majonézes-hagymás krumplisalátával. Vacsorára ugyanez, csak leves nélkül. |
5782. Kicsilyany (2008-03-04 16:58.20) |
Jelenleg csokit ennék csokival, ha lenne:DDD, de nincs:) |
5781. Bizerba (2008-03-04 16:25.05) |
Ma fincsi lecsó sajtos kolbászkákkal és retekkel!!:)))Puha kenyér....
Utána még mindig Tibi-csoki!!:) |
5780. Babs (2008-03-04 12:35.33) - (válasz Kicsilyany 5779. hozzászólására) |
Én így álltam be, előbb nem tudok.:) Köszönöm Neked előre is!:D |
5779. Kicsilyany (2008-03-04 12:29.28) - (válasz Babs 5778. hozzászólására) |
én általában egy óra és fél tizenkettő között, vagy ahogy az időm engedi:)))
Köszönöm szépen, neked meg így előre is:)) |
5778. Babs (2008-03-04 12:26.02) - (válasz Kicsilyany 5777. hozzászólására) |
Én csak olyan fél három körül szoktam!:)
Utólag jó étvágyat, akkor!:) |
5777. Kicsilyany (2008-03-04 12:24.40) - (válasz Babs 5776. hozzászólására) |
nem volt rossz:) |
5776. Babs (2008-03-04 12:23.56) - (válasz Kicsilyany 5775. hozzászólására) |
Nyami!:) |
5775. Kicsilyany (2008-03-04 12:22.33) - (válasz Babs 5774. hozzászólására) |
Nekem a barátom anyukája pakolt ebédet, rízs, zöldköret, párolt csirkemell:) |
5774. Babs (2008-03-04 11:46.25) |
Stefánia, vajon párolt zöldségek, saláta. |
5773. Edmond (2008-03-04 08:08.16) - (válasz Zajecka 5771. hozzászólására) |
Ez nagyszerű volt! Gratulálok hozzá! Vigyázz, nehogy megfeküdje a gyomrodat! |
5772. Jacques24 (2008-03-03 20:25.53) - (válasz Zajecka 5771. hozzászólására) |
Sok sikert hozzá! :DDD |
5771. Zajecka (2008-03-03 20:03.17) |
Kategória:
Reform ételek Hozzávalók: Másfél kiló nyersratyli egy jókora pese 2 csobolyó gönyézde (ha lehet pörögősi) 3 csipet cihánta 4 ölej csikmány kb.5 zamecsli 1 suttyonyos petrecel 1 véka vatyek Elkészítés: A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem erszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot meg peccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mart hamar odakaphat. Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba majd jól összegyöröszjézzük. Várunk amíg a széle be nem tockosodik és rádurungoljuk a cihátát. |