Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak |
Keress | |
Részletes keresés |
Hamarosan a TV-ben |
Szerelmünk lapjai - Cool TV, 20:45 |
Karácsonyi véletlenek - Második esély, első szerelem - Izaura TV, 20:45 |
Sissi - TV2 Klub, 21:00 |
Karácsony Montanában - Mozi Klub, 21:00 |
Expend4bles - A feláldozhatók 4. - Filmbox Premium, 21:55 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
Gérard Depardieu (76) |
Jessica Harmon (39) |
John Amos (85) |
Maryam d'Abo (64) |
Timothée Chalamet (29) |
További szülinaposok |
Utoljára értékeltétek |
La Palma |
Domingo González |
2869. Bizerba (2007-08-29 19:46.28) - (válasz Viki1080 2868. hozzászólására) |
Valami öntet a halhoz, mártás-szerűség, valahol korábban már leírta Edmond!!Szerintem nincs túl messze!!:)) |
2868. Viki1080 (2007-08-29 19:44.28) |
de mi az a muzsdéj??? |
2867. Bizerba (2007-08-29 19:43.38) - (válasz Bdt 2866. hozzászólására) |
Na, olyat még nem pipáltam!!:) |
2866. Bdt (2007-08-29 19:09.40) - (válasz Bizerba 2865. hozzászólására) |
Édes Mamikám! Én tegnap gyrosos pizzát ettem,nagyon fini volt!:) |
2865. Bizerba (2007-08-29 19:08.19) |
MMMMM! A szolnoki Corában nagyon finom és bőséges gyros-tálat lehet kapni!!:))Az igaz, hogy baromfiból van!!:(( |
2864. Viki1080 (2007-08-29 19:00.22) - (válasz Edmond 2862. hozzászólására) |
mi az a muzsdéj? |
2863. Ősrobbanás (2007-08-29 18:53.36) |
borsóleves, krumplis tészta uborkával |
2862. Edmond (2007-08-29 08:54.28) |
Tegnap horgászni voltunk két ismerősömmel, akiknek hétvégi házuk van nem messze tőlünk. Néhány darab csukával tértünk haza, s halvacsorát rendeztünk. Házi meggypálinkát ittunk étvágyhozónak, aztán jöttek a csukák (szalmakrumplival és muzsdéjjal fogyasztottuk), s közben csíki sörrel öblögettünk. Alaposan belekmároztunk, az éjszaka alig tudtam pihenni. Ma elmarad a reggeli, s ebédelni is csak késő délután fogok. A vacsora viszont nagyon finom volt!!! |
2861. Dale Cooper (2007-08-26 20:52.41) - (válasz Póki 2860. hozzászólására) |
Tudod!: másolás+beillesztés. :))) |
2860. Póki (2007-08-26 20:52.02) - (válasz Dale Cooper 2857. hozzászólására) |
Hát erre nem is gondoltam...olyan szakmaiasan írtad le:) |
2859. Zsóka1988 (2007-08-26 20:50.13) |
Én imádom a paradicsomot meg a majonézt együtt.Bármivel meglehet enni kiv.édességek! |
2858. Dale Cooper (2007-08-26 20:49.15) - (válasz Henkee 2856. hozzászólására) |
Rajta! |
2857. Dale Cooper (2007-08-26 20:49.00) - (válasz Póki 2855. hozzászólására) |
Szívesen, egyszerűen rákerestem a google segítségével. :)))) |
2856. Henkee (2007-08-26 20:48.14) - (válasz Dale Cooper 2854. hozzászólására) |
Uh,ezt lehet kipróbálom:) |
2855. Póki (2007-08-26 20:47.12) - (válasz Dale Cooper 2854. hozzászólására) |
Nagyon köszönöm a kimerítő választ. Csak nem cukrász vagy? Én azt gondoltam, a krémje tejszínes alapú, de ezekszerint főzött krém...Biztosan fincsi. Köszönöm mégegyszer:) |
2854. Dale Cooper (2007-08-26 20:38.18) - (válasz Póki 2853. hozzászólására) |
Hozzávalók:
Piskóta * margarin 0,25 kg (Maister krém) * porcukor 0,075 kg * tojás sárgája 0,1 kg * tojás fehérje 0,175 kg * cukor 0,175 kg * liszt 0,22 kg * sütőpor 0,005 kg * keményítő 0,05 kg * tejpor (zsíros) 0,05 kg A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A fehérjét a cukorral nem túl erős habbá verjük, majd a kikevert margarinhoz fokozatosan hozzáadjuk. Lazán elkeverjük úgy, hogy a többi járulékos anyagot fokozatosan hozzáadjuk. Vigyázni kell, hogy a masszát ne keverjük le. Az előre becsomagolt karikába rakjuk a kész masszát, majd 165-170°C-os sütőbe. Kb. 45-55 percig sütjük. Vigyázni kell, hogy ne süssük túl, mert könnyen száraz lesz. A kisült karikát sütés után meghintjük kristálycukorral, majd megfordítjuk és kihűlésig úgy hagyjuk. Krém * tej (2,8%-os) 1 liter * tojássárgája 20 db (0,44 kg) * vaníliarúd 3 db * cukor 0,2 kg * vaj 0,6 kg A tej 2/3-ad részét 10 dkg vajjal és a vaníliával felforraljuk, majd a tej 1/3-ad részét és a cukrot elkeverjük a tojássárgájával. Visszahelyezzük a tűzhelyre és 85°C-osra melegítjük úgy, hogy folyamatosan keverjük. Vigyázni kell, hogy ne fusson össze, mert a krém nem lesz sima. A lefőzött krémet behűtjük és a maradék 50 dkg felhabosított vajhoz fokozatosan hozzáadjuk. Vigyázzunk, hogy a krém ne váljon szét! Javaslat! Ha a főzéskor mégis összefut a tojás, akkor kézi mixerrel simára lehet keverni, így ha a vajhoz adagoljuk, még habosabb krémet kaphatunk. Ne lepődjünk meg, ha lágy a krém! Díszítés (hab) * Tojásfehérje 0,5 kg * Cukor 0,5 kg A fehérjét a cukorral vízgőzön felmelegítjük, majd felverjük nem törős habbá. Megformázzuk, dresszírozzuk, lehetőség szerint szilikonos papírra és az előmelegített lemezre helyezzük. 210-215 °C-os sütőbe rakjuk 3-5 percig. Figyelem! Mindig akkorára nyomjuk a habot, amekkorát a tortára szeretnénk rárakni. Javaslat! Ha van rá lehetőség, akkor mielőtt a sütőbe rakjuk a kinyomott habot, előtte gázlánggal meg lehet színezni a felületét. Töltés A kihűlt piskótát két egyenlő részre vágjuk, a töltési felületet cukorszörppel meglocsoljuk, forró baracklekvárral vékonyan (2 x kb. 5 dkg) megkenjük. Visszahelyezzük a sütőkasírokat a tortalapra, majd a kikent krémet rákenjük úgy, hogy a karika szélével egy szinten legyen. Hűtőbe rakjuk kb. 3 óra hosszára. A félkész tortát tejszínnel körbekenjük és pörkölt, szeletelt mandulával panírozzuk. Körberakjuk a kisült habot és a közepét megszórjuk csokiforgáccsal. Remélem, hamarosan hoznak róla képet, rajtam egy olyan lépésről-lépésre sorozat segítene a legtöbbet, hogy eloszlassa bennem a sütőkasírok által keltett bizonytalanságot. |
2853. Póki (2007-08-26 20:24.48) |
Aki tudja, hogyan készülhet a ma Naplóban bemutatott madártej torta (Magyarország szülinapi tortája), kérem írja meg, mert szívesen kipróbálnám:) |
2852. Dale Cooper (2007-08-26 07:54.08) |
Sonkás medve sajt, hmmm nagyon finom. :)))))))))))) Azt reggeliztem. |
2851. Zajecka (2007-08-25 20:37.30) - (válasz Bdt 2849. hozzászólására) |
tessék rendesen táplálkozni! :) |
2850. Zajecka (2007-08-25 20:37.05) - (válasz Viki1080 2848. hozzászólására) |
:D :D :D :D :D hahahaha! |
2849. Bdt (2007-08-25 20:32.01) |
Rakott zölbab,a mai első normális kajám. |
2848. Viki1080 (2007-08-25 20:30.17) - (válasz Zajecka 2840. hozzászólására) |
Azt nem tok és kaja után nem is akarok mert akkor a kismukk is gyün |
2847. Dale Cooper (2007-08-25 20:29.25) - (válasz Zajecka 2846. hozzászólására) |
Amit mamám csinállt, az volt legfinomabb. :) Még mindig érzem az ízét. :) |
2846. Zajecka (2007-08-25 20:27.42) |
ordasajt a legfinomabb. |
2845. Dale Cooper (2007-08-25 20:24.59) - (válasz Crazy 2844. hozzászólására) |
Mindet szeretem. :) A legjobb tényleg a karaván, de a camembert sem hanyagolom el. :)
Pannónia is jöhet ezerrel. :))))) Még a trappistát is megeszem. :) |
2844. Crazy (2007-08-25 20:23.33) - (válasz Dale Cooper 2843. hozzászólására) |
Én mostanában kezdtem el sajtokat enni ,volt hogy hónapokig eszembe sem jutott,de e a karaván a kedvencem. |
2843. Dale Cooper (2007-08-25 20:19.51) - (válasz Crazy 2842. hozzászólására) |
Jajj, nagyon. :))) |
2842. Crazy (2007-08-25 20:19.18) - (válasz Dale Cooper 2841. hozzászólására) |
Finom is az. |
2841. Dale Cooper (2007-08-25 20:18.02) |
Egyetek karaván sajtot! Dale Cooper is ezt (t)eszi. :)) |
2840. Zajecka (2007-08-25 20:12.43) - (válasz Viki1080 2839. hozzászólására) |
ennek örömére hányj egy roma-kereket! :D |