Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-12-26
A nap, amikor apu megmenti a karácsonyt
A szerelem ideje
Better Man: Robbie Williams
Parthenopé - Nápoly szépe
Sonic, a sündisznó 3.
Sütimanók - Szupersipka-küldetés
Váratlan dallamok

2024-12-19
A kedvenc sütim
Derült égből karácsony
Karácsonyi állatmesék
Kincs a múltból
Mufasa: Az oroszlánkirály
Szeretetreméltók
Veszettek

2024-12-12
DAC FILM
Éjszakai vadászat
Fekete kanári
Hogyan tudnék élni nélküled?
Kraven, a vadász
Niko, a rénszarvas - Az északi fényen túl

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Escobar - Az elveszett éden (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A leleményes Hugo
- M5, 03:00
Eleven kór
- Film+, 03:00
Vörös sarok
- Paramount Network, 03:25
Mama pici fia
- TLC, 03:40
Twisters - Végzetes vihar
- HBO2, 04:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Sissy Spacek (75)
CCH Pounder (72)
Hanna Schygulla (81)
Jeremy Strong (46)
Jasmin Gerat (46)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Donald Trump - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Mufasa: Az oroszlánkirály - Vélemények
Felkoppintva - Vélemények
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Igazából szerelem aaaaa
Bánszki Kristóf aaaaa

 

Fórum - Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni? (1309. oldal)

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

elejére ... 1300 1301 1302 1303 1304 1305 1306 1307 1308 1309 1310 1311 1312 1313 1314 1315 1316 1317 1318 ... végére
1514. Edmond (2007-05-14 08:25.50)   - (válasz Babs 1511. hozzászólására)
Kösz, hogy megosztottad velünk a receptet. A lecsó nagyon finom eledel, nagyon szeretjük. Én is hasonlóan készítem, annyi különbséggel, hogy én nem virslit, hanem füstölt szárazkolbászt teszek bele és rizset(!) Érdemes így is kipróbálni!


1513. Babs (2007-05-13 17:57.05)   - (válasz Bizerba 1512. hozzászólására)
Igazán nincs mit!:)) Remélem, ízleni fog!XD Jó lecsózást!XD



1512. Bizerba (2007-05-13 17:56.10)   - (válasz Babs 1511. hozzászólására)
Húúúú, ez nagyon jól hangzik, máris mentem, remélem nem jogvédett!! Mindig tudtam, hogy a türelmetlenségem áldozata vagyok!!!XD
Nagyon köszi!!


1511. Babs (2007-05-13 17:52.08)   - (válasz Bizerba 1510. hozzászólására)
Lecsó ala Édsanyám!XD

Végy egy jó fej hagymát, dínszteld meg jó alaposan, majd a karikákra vágott paprikát rakd hozzá, tégy bele sót, együtt dínszteld tovább kb 10 percig. Ezek után szeld bele a paradicsomot minél apróbb forámjában, ezt együttesen 20 percig párold tovább, közben azért kevergetni kell. Ezek után, tetszés szerint rakj bele virsilt, ezt is hagyd főni egy kicsit, míg érzed az illatát. Ha már kellemes illatok szállnak a levegőben, zárd le, rakj bele Delikátot és pirospaprikát. Ennyi. A mennyiség rajtad áll.:)


1510. Bizerba (2007-05-13 17:46.51)  
Babs! Légy szíves, foglald össze a jó lecsó készítésénak receptjét!!:)))


1509. Bizerba (2007-05-12 17:21.20)   - (válasz Kriszti17 1506. hozzászólására)
Anyósomnak kavart krumpli!!:))


1508. Vassibi (2007-05-12 16:15.58)  
Csopaki aprópecsenye rizzsel.Aranygaluska.


1507. Orgona (2007-05-12 15:59.41)  
Lencseleves sonkával, tejfellel, túrós és lekváros palacsinta.


1506. Kriszti17 (2007-05-12 13:51.22)  
imádom a Nagyim panírozott húsát burgonyapűrével (ami nekem csak nyomott krumpli)


1505. Kocc (2007-05-12 12:14.20)  
sült oldalas rántott hússal ez a király


1504. Crazy (2007-05-12 10:03.36)  
töltött paprika,isteni étel.


1503. Sördög (2007-05-11 23:56.18)   - (válasz Lükesrác 1502. hozzászólására)
Nem,én pesti vagyok,de a nyaraim nagy részét sok éve a Szelidi tónál töltöm és sok Pataji barátom van.A Hartaiak közül is ismerek pár embert,akik szeretik a tópart melletti "becsület süllyesztőket"!Biztos vannak közös ismerőseink!Például a régi motoros szeszkazánok közül Szellem,Huszár,Roland,Buksi,stb... ?


1502. Lükesrác (2007-05-11 13:00.48)   - (válasz Sördög 1501. hozzászólására)
Dunapataji vagy? Én meg hartai. :) Amúgy a pacalt nem nagyon szeretem, zavar a szaga.


1501. Sördög (2007-05-11 12:34.45)  
Nyertél!Szeretek főzni.A bográcsozást is nagyon kedvelem és van tárcsám is,abban is nagyon finomakat lehet sütni.Dunapataji barátaimmal minden Ősszel részt veszünk az országos pacalfőző versenyen.Ezt minden évben Szeptember környékén szokták rendezni Patajon.Kb.ötven kiló pacalból szoktuk főzni a pörit egy üstházban.Gazdától van véve az anyag úgy hogy még friss és gőzölög amikor elhozzák.Aztán jöhet a tisztítás és az abálás!Szóval ez nem a "Megás" fehérített pacal!Az egész rendezvény egy nagy buli,kirakodó vásárral,koncertekkel,bemutatókkal,és ami még kell.Bárki nevezhet,de vigyázat!!!Elkerülhetetlen az egymás pörköltjének főzés közbeni kóstolgatása,ami együtt jár a szakácsok házi pálinkájának a kóstolásával is!Az újak közül mindig vannak,aki már nem "lábon" érik meg a délutáni eredmény hírdetést!!!;)


1500. Pusz (2007-05-10 21:26.35)   - (válasz Sördög 1496. hozzászólására)
Sördög! Te nagyon ott vagy!!:}
Fogadjunk, hogy meg is tudod főzni! ( Ill. sütni )


1499. Babs (2007-05-10 20:21.18)   - (válasz Edmond 1493. hozzászólására)
Oh, Edmond, ez aztán romantikus gesztus volt!:)


1498. Bdt (2007-05-10 19:52.07)   - (válasz Sördög 1496. hozzászólására)
Na jól van má!Ezt meg most mért kellett?:))És még a sör is!Szenyó vagy!:))


1497. Crazy (2007-05-10 19:28.39)   - (válasz Sördög 1496. hozzászólására)
Oh istenem szinte érzem a szá,ban.A vegetáriánusok sokszor nem is tudják miről maradnak le....


1496. Sördög (2007-05-10 19:26.36)  
Sörben sült Bajor csülök tepsis burgonyával,pezsgős párolt káposztával.Akkor jó,ha a bőre piros és ropogós,a belseje pedig szaftos és omlós!A burgonya is legyen kicsit"ropis",össze keverve egy kis hagymával és a sült szaftjával.Előtte egy kupica nemes Birs pálinka,közben pedig pár korsó Bajor szüretlen búza sör!A végén egy pohárka Bodza pálesz,hogy"szét csapassuk"a zsírt!Persze csak Norbi ajánlásával!:)


1495. Herceglőcske (2007-05-10 18:20.11)  
Most rendeltem pizzát, mert már nem birom az itthoni bio kaját amit rámkényszerítenek...


1494. Crazy (2007-05-10 17:55.37)   - (válasz Edmond 1493. hozzászólására)
Én holnap az egyik barátnőmhöz megyek grillezünk.Teljesen egyetértek hogy tök jó szabadon bográcsozni vagy grillezni.Bográcsban egész más a halászlé, a paprikás ,a babgulyás a pörkölt.


1493. Edmond (2007-05-10 14:14.08)  
Tegnap babgulyást főztem bográcsban, csülökkel és füstölt oldalassal. A nejem nem volt itthon, gondoltam meglepem, s elkészítem az ebédet. Nagyon ízlett a családnak, de túl nagy adagot készítettem, nem tudtuk elfogyasztani, ma délben is azt ebédeltem, mert sajnáltam a kutyának adni... Mostanság gyakran sütök, főzök szabadtüzön. Mindenkinek ajánlom, mert teljesen másak az ízek, ha kint készül a kaja!
Most pedig röviden leírom, hogy készítettem a tegnapi babgulyást.
Forró olajban 6 db. közepes méretű apróra vágott hagymát pirítottam, aztán beletettem fél kilónyi karikára vágott száraz kolbászt. Miközben a hagyma pirult, pirospaprikát szórtam rá, mert ez egy külön ízt ad (csak vigyázzunk, oda ne égjen, mert akkor kesernyés). Közben előkészítettem a félig megfőzött füstölt csülköt és az oldalast. A babot már reggel, kb. 6 órával korábban már beáztattam, hogy puhuljon (nagyszemű, mexikói babot használtam). Miután a hagyma és a kolbész megpirult, kb. félig feltöltöttem a bográcsot (8 litres edény volt) azzal a babérleveles, tárkonyos melegvízzel, amiben a csülök főtt. Sose töltsünk hideg vizet a félkész ételre, mert befolyásolja a minőséget! Aztán beletettem a babot, a szeletekre vágott csülköt, és a feldarabolt oldalast. Jó másfél órára volt szükség, hogy a bab megpuhuljon, közben ízlés szerint fűszereztem. Három evőkanál Erős Pista (gulyáskrém), egy evőkanál vegeta, egy evőkanál bors, babérlevél, tárkony került a bográcsba.
Tálalásnál karikára vágott paradicsommal és petrezselyemzölddel díszítettem, savanyúságot nem használunk hozzá.
Szárazborral "mostuk le", a sört nem ajánlom, mert szénsavas és a bab is puffaszt, gyomorgörcsöt okozhatnak.
Jó étvágyat!


1492. Bizerba (2007-05-10 08:33.18)   - (válasz Babs 1489. hozzászólására)
Igen, azóta elolvastam, mert arrafelé én nem jártam, nagyon sajnálom, de biztosan megvolt az oka!! Azt írta, a levelezését sem fogja megnézni, úgyhogy törődjünk bele a hiányába egy időre!!:(((


1491. Babs (2007-05-09 22:14.59)   - (válasz Kocc 1487. hozzászólására)
DE jó is az! Áh, köszi a tippet!XD


1490. Babs (2007-05-09 22:14.28)   - (válasz Bizerba 1486. hozzászólására)
Hm, nem rossz!XD


1489. Babs (2007-05-09 22:13.50)   - (válasz Bizerba 1483. hozzászólására)
Igen, a Blablában! Szólj neki! Én semmit se tehetek!


1488. Dabis daniella (2007-05-09 22:04.23)  
A gombát imádom sok hagymával,májjal fűszerezve


1487. Kocc (2007-05-09 19:19.33)  
Alegjobb kaja tojásosnokli tejfölös gombapörköltel



1486. Bizerba (2007-05-09 15:07.53)   - (válasz Byrnes 1481. hozzászólására)
Kedvencem a Kata-szelet, nem tudom ismeritek-e, két réteg linzer között kakaós-rumos összetört harmadik, tetején cukros fehérje-hab, esetleg reszelt csoki. /Azt én nem szoktam!!/MMMMM!!:))


1485. Bizerba (2007-05-09 15:05.28)   - (válasz Bdt 1482. hozzászólására)
Én meg libamájat!!!És már sötét terveket szövögetek, hogy hogyan fogom lizingelni a következőt!!:)))


elejére ... 1300 1301 1302 1303 1304 1305 1306 1307 1308 1309 1310 1311 1312 1313 1314 1315 1316 1317 1318 ... végére
 

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk