Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak |
Keress | |
Részletes keresés |
DVD / Blu-ray premierek |
Transformers Egy *Import - Angol hangot és angol feliratot tartalmaz* (DVD) |
További DVD premierek |
További Blu-ray premierek |
Hamarosan a TV-ben |
Star Trek: Mindenen túl - Mozi+, 04:15 |
A bérgyilkos - Film Mánia, 04:15 |
Delírium - HBO3, 04:27 |
Cuki hagyatéka - Filmbox Family, 05:00 |
Kalandok keleten - Film+, 05:30 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
John Carpenter (77) |
Richard Bohringer (83) |
Richard T. Jones (53) |
Kabir Bedi (79) |
Ricardo Darin (68) |
További szülinaposok |
Utoljára értékeltétek |
Fekete Halál |
Grace Kelly |
15584. KicsiRéka (2009-09-13 14:54.06) |
ezt a receptet is most találtam azon a blogon, ez éppen egy angol (andalúziai-arab) étterem menüjében van benne:
Római köményes karfiolleves (4-5 személyre) 1 nagy vagy két kisebb karfiol virágja (kb. 1,5 kg), durvára vágva 2 ek olívaolaj 2 ek fenyőmag 60 gr vaj 2 fej közepes hagyma, finomra vágva 2,5 kávéskanál római kömény 3 gerezd fokhagyma, finomra vágva fél kávéskanál fahéj, finomra őrölve 270 ml kókusztej (konzerv) 400 ml zöldségalaplé 200 ml tej fél kávéskanál erős paprika (vagy 1/3 kávéskanál chili) A vajat a lehető legkisebb lángra téve, időről-időre megkeverve enyhén karamellizáljuk, míg aranybarna színe nem lesz. A végén hozzáadjuk a paprikát (vagy chilit), levesszük a lángról. Széles (legalább 25 cm átmérőjű) serpenyőt felhevítünk, beletesszük az olívolajat és a fenyőmagot. Folyamatosan mozgatjuk. Mikor a fenyőmag enyhén megbarnult, szűrőkanállal kimerjük, félretesszük. A serpenyőben vajat melegítünk mikor habosodni kezd, hozzáadjuk a hagymát egy csipet sóval. Kis-közepes lángon pároljuk- pirítjuk míg aranyszínű nem lesz. Közben egy másik, kisebb serpenyőben 1-2 percig pirítjuk a római köményt (míg az illat fel nem száll) majd mozsárban megtörjük. A hagymához ekkor hozzáadjuk a fokhagymát, a római köményt és a fahéjat, további 5 percig készítjük. Belekeverjük a karfiolt, sózzuk, borsozzuk. Lefedjük, és mintegy 20 percig hagyjuk kis lángon gőzölődni. Közben egyszer-kétszer megkeverjük. Levesszük a fedőt, a karfiolt durván megtörjük egy krumplinyomóval. További 20 percig fedő nélkül a tűzön hagyjuk, időről időre megtörjük a krumplinyomóval. Felöntjük a kókusztejjel, az alaplével és a tejjel. Tíz percig főni hagyjuk alig gyöngyöző forrással. Levesszük a tűzről, botmixerrel összekeverjük, míg szinte teljesen sima nem lesz. Utófűszerezzük, mélytányérba merjük, durvára vágott pirított fenyőmaggal meghintve tálaljuk. ez jó lehet nyamm |
15583. Riche (2009-09-13 14:50.56) |
Ide értem. :DD |
15582. Riche (2009-09-06 10:18.21) - (válasz Szabgya 15581. hozzászólására) |
Gyere nyugodtan, most csinálom a párolt káposztát, és a krumplit hozzá.:) |
15581. Szabgya (2009-09-06 09:05.09) - (válasz Riche 15580. hozzászólására) |
Lehet hogy átugrok ha nem gond Riche.XD |
15580. Riche (2009-09-06 07:48.30) |
Ma sült oldalas, és tarja lesz az ebéd.:) |
15579. Lajos0528 (2009-09-05 23:10.42) |
lecsót hetente 4szer |
15578. Riche (2009-09-05 14:05.33) - (válasz Sötétszív 15570. hozzászólására) |
OK. XD |
15577. Riche (2009-09-05 14:04.40) - (válasz Demetrius 15572. hozzászólására) |
Szia!:)
Tudom, hogy nem, csak libabőrös lettem azonnal, amikor ezt megláttam! XD |
15576. Demetrius (2009-09-05 11:38.57) - (válasz Variocsana 15574. hozzászólására) |
:) |
15575. Demetrius (2009-09-05 11:38.42) - (válasz Demetrius 15573. hozzászólására) |
*krumlipürével |
15574. Variocsana (2009-09-05 11:37.01) - (válasz Demetrius 15563. hozzászólására) |
Akkor az nekem való :) |
15573. Demetrius (2009-09-05 11:36.29) |
Mai táplálékom ,valószinüleg rántott sajt krlumplipürével.. |
15572. Demetrius (2009-09-05 11:35.28) - (válasz Riche 15564. hozzászólására) |
Szia,semmi se kötelező..:) |
15571. Beetlejuice (2009-09-05 11:25.45) - (válasz Sötétszív 15570. hozzászólására) |
Isteni a humorod.Isteni.Teee nőfaló. |
15570. Sötétszív (2009-09-05 11:24.23) - (válasz Riche 15564. hozzászólására) |
Képzelde azt, hogy libából készült.XD |
15569. Sötétszív (2009-09-05 11:23.30) - (válasz Riche 15565. hozzászólására) |
Ez pont a heti hetes sztárjai miatt készül.XD |
15568. Variocsana (2009-09-05 10:11.09) - (válasz Riche 15567. hozzászólására) |
Úgy 10éve próbáltam nutellás palacsintát... nem tudtam elmenni a tengerpartról Velencébe, úgy elkapott a hasmenés... |
15567. Riche (2009-09-05 09:31.27) - (válasz Variocsana 15566. hozzászólására) |
A minap nálunk a piacon a lángososnál...mit látok? Na mit? Nutellás lángost. Húúúú....na ne már! :( |
15566. Variocsana (2009-09-05 09:24.07) - (válasz Riche 15565. hozzászólására) |
Ez kb. mint a pizza: kifogynak az épkézláb ötletek, nyitni kell az extrémek felé. |
15565. Riche (2009-09-05 09:09.42) |
[link] Na, de csokisan? Hát, nem tudom...kételyeim vannak ezzel kapcsolatban. |
15564. Riche (2009-09-05 08:52.37) |
Na itt van az újabb hétvége, és tyúk húslevest kell enni, már megint.:( |
15563. Demetrius (2009-09-04 19:52.28) - (válasz Variocsana 15562. hozzászólására) |
Nem,füstölt kolbász volt benne,és eléggé csipős volt |
15562. Variocsana (2009-09-04 19:26.21) - (válasz Demetrius 15561. hozzászólására) |
Mi a különbség a szicíliai és a milánói között? Ez az, amibe gombát is tesznek? |
15561. Demetrius (2009-09-04 19:22.21) |
Mai ebéd:sziciliai makaroni |
15560. Whyteangel (2009-09-04 18:48.37) |
Azt hiszem tejbegríz lesz csoki sziruppal. :)) |
15559. Variocsana (2009-09-03 19:25.17) |
Más tészta kell egy sütőtökös pitéhez, mint egy almáshoz... És a gyári leírás túl vajas... :-( Még jó, hogy nem holnapra kell... |
15558. Whyteangel (2009-09-03 18:55.59) - (válasz Whyteangel 15557. hozzászólására) |
Svédgombás lasagne :))
Tehát a svédgomba saláta a gombáról kapta a nevét :)) |
15557. Whyteangel (2009-09-03 18:53.21) - (válasz KicsiRéka 15556. hozzászólására) |
Ne zavarjatok össze :))
Megnézem a dobozt, de 99%-ig biztos vagyok benne, hogy svédgomba...kiderítem :DDD |
15556. KicsiRéka (2009-09-03 18:39.36) - (válasz Whyteangel 15553. hozzászólására) |
én azt hittem eddig hogy magának a salátának a nevére vonatkozik a svéd, nem a gombára --> svéd gombasaláta :D
de úgy tűnik tévedtem :) |
15555. Whyteangel (2009-09-03 18:32.46) - (válasz Variocsana 15554. hozzászólására) |
Hát szerintem ízre ugyanolyan, mint a rendes gomba, én nem éreztem különbséget. Amúgy meg ez ilyen rendelt kaja volt.:)) |