Bélfal regeneráló és Béltisztító por egyben
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2025-03-02
Én még itt vagyok

2025-02-27
A majom
Emilia Perez
Riefenstahl
Rokonszenvedés

2025-02-20
A birodalom
Mágikus állatok iskolája - Az Erdő napja
Rosszfiúk: Füllentések és alibik
Szeptember 5.
Szeretetreméltók
Szimat naplója

2025-02-13
A nyár utolsó napja
A tanár, aki a tengert ígérte
Amerika Kapitány - Szép új világ
Bridget Jones: Bolondulásig
Éjféli játszma - Mindörökké démonok
Sünvadászat

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Gyerekjáték (2019) (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Anyatej
- Cinemax2, 11:15
Twisters - Végzetes vihar
- HBO3, 11:30
Pénzes cápa
- HBO2, 12:21
Megtévesztve
- Izaura TV, 12:30
Az élet dicsérete
- Epic Drama, 12:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Hannes Jaenicke (65)
Barbara Niven (72)
Mark Dacascos (61)
James Wan (48)
Bill Duke (82)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A borzalmak háza (2012) - Vélemények
És mi van Tomival? - Vélemények
Donald Trump - Vélemények
A Sakál napja (sorozat) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Bigbug aaaaa
Bruce Willis aaaaa

 

Fórum - Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni? (842. oldal)

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

elejére ... 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 ... végére
15589. KicsiRéka (2009-09-13 15:07.25)   - (válasz Riche 15588. hozzászólására)
otthon még nem, de egy mexikói étteremben már igen. ja meg a mekiben, de hát az alig alig van köszönőviszonyban az igazival.

amúgy ha szereted az ilyesmit, menj el mexikói étterembe, szegeden van egy, nagyon jó. mondjuk nekem egy bajom van, hogy nem túl változatosak az ételeik, az alap majdnem mindenhol a paradicsom-bab-tejföl


15588. Riche (2009-09-13 15:04.24)   - (válasz KicsiRéka 15587. hozzászólására)
Hát olyan értelemben, hogy a fűszer keveréket, és a lapokat megvettem hozzá. A többit, mármint a csirkehúst,sajtot,paprikát...meg ami kell még hozzá, azt fogom sk. elkészíteni, valószínűleg most hétvégén.
Te ettél már ilyet?



15587. KicsiRéka (2009-09-13 15:02.17)   - (válasz Riche 15586. hozzászólására)
házilag?


15586. Riche (2009-09-13 15:01.56)   - (válasz Riche 15585. hozzászólására)
Én hamarosan a tortilla-t fogom ki próbálni...nyami:)


15585. Riche (2009-09-13 14:58.07)   - (válasz KicsiRéka 15584. hozzászólására)
Nem lehet rossz valóban, szeretem a karfiolt.:)


15584. KicsiRéka (2009-09-13 14:54.06)  
ezt a receptet is most találtam azon a blogon, ez éppen egy angol (andalúziai-arab) étterem menüjében van benne:

Római köményes karfiolleves (4-5 személyre)

1 nagy vagy két kisebb karfiol virágja (kb. 1,5 kg), durvára vágva
2 ek olívaolaj
2 ek fenyőmag
60 gr vaj
2 fej közepes hagyma, finomra vágva
2,5 kávéskanál római kömény
3 gerezd fokhagyma, finomra vágva
fél kávéskanál fahéj, finomra őrölve
270 ml kókusztej (konzerv)
400 ml zöldségalaplé
200 ml tej
fél kávéskanál erős paprika (vagy 1/3 kávéskanál chili)

A vajat a lehető legkisebb lángra téve, időről-időre megkeverve enyhén karamellizáljuk, míg aranybarna színe nem lesz. A végén hozzáadjuk a paprikát (vagy chilit), levesszük a lángról.

Széles (legalább 25 cm átmérőjű) serpenyőt felhevítünk, beletesszük az olívolajat és a fenyőmagot. Folyamatosan mozgatjuk. Mikor a fenyőmag enyhén megbarnult, szűrőkanállal kimerjük, félretesszük.

A serpenyőben vajat melegítünk mikor habosodni kezd, hozzáadjuk a hagymát egy csipet sóval. Kis-közepes lángon pároljuk- pirítjuk míg aranyszínű nem lesz.

Közben egy másik, kisebb serpenyőben 1-2 percig pirítjuk a római köményt (míg az illat fel nem száll) majd mozsárban megtörjük.
A hagymához ekkor hozzáadjuk a fokhagymát, a római köményt és a fahéjat, további 5 percig készítjük.

Belekeverjük a karfiolt, sózzuk, borsozzuk. Lefedjük, és mintegy 20 percig hagyjuk kis lángon gőzölődni. Közben egyszer-kétszer megkeverjük.

Levesszük a fedőt, a karfiolt durván megtörjük egy krumplinyomóval. További 20 percig fedő nélkül a tűzön hagyjuk, időről időre megtörjük a krumplinyomóval.

Felöntjük a kókusztejjel, az alaplével és a tejjel. Tíz percig főni hagyjuk alig gyöngyöző forrással.

Levesszük a tűzről, botmixerrel összekeverjük, míg szinte teljesen sima nem lesz. Utófűszerezzük, mélytányérba merjük, durvára vágott pirított fenyőmaggal meghintve tálaljuk.

ez jó lehet nyamm


15583. Riche (2009-09-13 14:50.56)  
Ide értem. :DD


15582. Riche (2009-09-06 10:18.21)   - (válasz Szabgya 15581. hozzászólására)
Gyere nyugodtan, most csinálom a párolt káposztát, és a krumplit hozzá.:)


15581. Szabgya (2009-09-06 09:05.09)   - (válasz Riche 15580. hozzászólására)
Lehet hogy átugrok ha nem gond Riche.XD


15580. Riche (2009-09-06 07:48.30)  
Ma sült oldalas, és tarja lesz az ebéd.:)


15579. Lajos0528 (2009-09-05 23:10.42)  
lecsót hetente 4szer


15578. Riche (2009-09-05 14:05.33)   - (válasz Sötétszív 15570. hozzászólására)
OK. XD


15577. Riche (2009-09-05 14:04.40)   - (válasz Demetrius 15572. hozzászólására)
Szia!:)
Tudom, hogy nem, csak libabőrös lettem azonnal, amikor ezt megláttam! XD


15576. Demetrius (2009-09-05 11:38.57)   - (válasz Variocsana 15574. hozzászólására)
:)


15575. Demetrius (2009-09-05 11:38.42)   - (válasz Demetrius 15573. hozzászólására)
*krumlipürével


15574. Variocsana (2009-09-05 11:37.01)   - (válasz Demetrius 15563. hozzászólására)
Akkor az nekem való :)


15573. Demetrius (2009-09-05 11:36.29)  
Mai táplálékom ,valószinüleg rántott sajt krlumplipürével..


15572. Demetrius (2009-09-05 11:35.28)   - (válasz Riche 15564. hozzászólására)
Szia,semmi se kötelező..:)


15571. Beetlejuice (2009-09-05 11:25.45)   - (válasz Sötétszív 15570. hozzászólására)
Isteni a humorod.Isteni.Teee nőfaló.


15570. Sötétszív (2009-09-05 11:24.23)   - (válasz Riche 15564. hozzászólására)
Képzelde azt, hogy libából készült.XD


15569. Sötétszív (2009-09-05 11:23.30)   - (válasz Riche 15565. hozzászólására)
Ez pont a heti hetes sztárjai miatt készül.XD


15568. Variocsana (2009-09-05 10:11.09)   - (válasz Riche 15567. hozzászólására)
Úgy 10éve próbáltam nutellás palacsintát... nem tudtam elmenni a tengerpartról Velencébe, úgy elkapott a hasmenés...


15567. Riche (2009-09-05 09:31.27)   - (válasz Variocsana 15566. hozzászólására)
A minap nálunk a piacon a lángososnál...mit látok? Na mit? Nutellás lángost. Húúúú....na ne már! :(


15566. Variocsana (2009-09-05 09:24.07)   - (válasz Riche 15565. hozzászólására)
Ez kb. mint a pizza: kifogynak az épkézláb ötletek, nyitni kell az extrémek felé.


15565. Riche (2009-09-05 09:09.42)  
[link]

Na, de csokisan? Hát, nem tudom...kételyeim vannak ezzel kapcsolatban.


15564. Riche (2009-09-05 08:52.37)  
Na itt van az újabb hétvége, és tyúk húslevest kell enni, már megint.:(


15563. Demetrius (2009-09-04 19:52.28)   - (válasz Variocsana 15562. hozzászólására)
Nem,füstölt kolbász volt benne,és eléggé csipős volt


15562. Variocsana (2009-09-04 19:26.21)   - (válasz Demetrius 15561. hozzászólására)
Mi a különbség a szicíliai és a milánói között? Ez az, amibe gombát is tesznek?



15561. Demetrius (2009-09-04 19:22.21)  
Mai ebéd:sziciliai makaroni


15560. Whyteangel (2009-09-04 18:48.37)  
Azt hiszem tejbegríz lesz csoki sziruppal. :))


elejére ... 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 ... végére
 

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk