Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-09-19
A kegyelem fajtái
Egércsapda
Egy család rövid története
Fekete pont
Lottóőrültek
Monte Cristo grófja

2024-09-12
Balhé a Riviérán
Nemere István: Addig írok, amíg élek
Örökké
Szádra ne vedd!
Zenit

2024-09-05
A hókirálynő és a hercegnő
Beetlejuice 2.
Reggeli a hegyen

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Furiosa - Történet a Mad Maxből *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Kódjátszma
- Film Mánia, 14:30
A lány és a farkas
- Moziverzum, 14:50
Levelek Júliának
- Film Café, 15:05
A homár
- HBO3, 15:10
Pókember: Idegenben
- Film+, 15:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jacqueline Bisset (80)
Frank Marshall (78)
Jean Smart (65)
Louis Mandylor (58)
Isiah Whitlock jr. (70)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Moderátorok-kit miért bannoltok???
2022-es választás
Az elmeorvos (sorozat) - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Gera Zoltán - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Monsieur Hire jegyessége aaaaa
Logan Lerman aaaaa

 

Fórum - Longlegs - A rém - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

14. Az utolso szamuráj (2024-09-11 14:14.12)  
Mondá az úr:)


13. Spiel (2024-09-11 11:09.48) aaaaa - (válasz Bertó!!! 12. hozzászólására)
Felőlem. De ettől sem az Alien sem a Longlegs nem lesz jó film. Hype ide vagy oda.


parfumeshop.hu banner

12. Bertó!!! (2024-09-10 11:52.35)   - (válasz Spiel 11. hozzászólására)
Ott sem egyezett a véleményünk, nahát? Nem emlékszem rád, mivel leszarom magát az illetőt, az érdekel, amit ír. Ne haragudj, hogy egy filmes fórumon valaki az érveid alátámasztását felveti. :)

Nem kioktatást vártam, hanem érdemi választ.

Vedd úgy, hogy nem írtam és elnézést kívánok.


11. Spiel (2024-09-10 10:31.50) aaaaa - (válasz Bertó!!! 10. hozzászólására)
Már megint te.
Nem írom le. Egyrészt nem az én dolgom tanítgatni magától értetődő műfajokban egy filmes oldalon az internetzombikat. Másrészt semmit nem értettél meg az Alien: Romulus kapcsán sem, hogy miért dobtam rá csak 3 csillagot.
Úgyhogy leszel olyan kedves, és összeszeded magad végre.


10. Bertó!!! (2024-09-09 14:43.55)   - (válasz Spiel 9. hozzászólására)
de, hogy ez horror lenne? Nem az. Nagyon nem

Jellemezd már légy szíves a horrort, mint műfajt.


9. Spiel (2024-09-09 12:14.04) aaaaa
Nyomasztónak nyomasztó, de, hogy ez horror lenne? Nem az. Nagyon nem.
Meg egyre nagyobb divat, hogy egy tök hülye vallàsi fanatikus összedob egy összetett "titkos írást", számmisztikával keverve, logikusan felépítve. Közben meg egy iszonyat súlyos komplett elmebeteg, akinek két normális gondolata nincs.
Kissé fájó pont, hogy stílusra és kinézetre ebből egy ütős Joker lehetett volna, Cage jó karaktert hozott.


8. Bertó!!! (2024-09-07 19:08.30)  
Ez a film baromi nyomasztó, de az átlag néző hatalmasat fog csalódni, mert az előzetes, (amit most pótoltam) teljesen mást sugall.

Később, majd még szinkronnal is újrázom, mert a hangulata, fényképezés, atmoszférája, zenéje az emberrel marad.



7. Vescod (2024-08-26 06:14.43)   - (válasz F3rko 6. hozzászólására)
*Nagy részben


6. F3rko (2024-08-26 03:15.52)   - (válasz Vescod 4. hozzászólására)
Teljesen földhözragadt?


5. Norbii92 (2024-08-18 10:11.51) aaaaa
SPOILERES!
Újabb film mely hatalmas hype-ot kapott, és nem is az utolsó (Alien: Romulus), s ami természetesen engem is besszippantott! Moziba kellett hát látnom, és bár nem teljesen azt kaptam amit vártam, teljesen elégedetlen sem vagyok.
A történet nagyvonalakban egy Lee Harker nevezetű ifjú és tehetséges FBI ügynökről szól, akit egy több évtizede tevékenykedő sorozatgyilkos megoldatlan ügyével bíznak meg. Egész családok esnek áldozatul a gyilkosnak, aki látszólag jelen sincs, mégis minden esetben rejtjeles üzenetet hagy hátra, és azt Longlegs néven írja alá. Ahogy a nyomozás egyre bonyolultabbá válik az okkult bizonyítékok sorával, Harker rájön, hogy személyes kapcsolata lehet a gyilkossal, és gyorsan kell cselekednie, hogy megakadályozzon egy újabb vérontást.
A Longlegs egy sorozatgyilkosos krimibe oltott okkult horror, melyben éppúgy felsejlik A bárányok hallgatnak, a Hetedik, és a Zodiákus mint az Ómen vagy épp a Rosemary gyermeke. Egy igazi bőr alá kúszó, napokig az emberrel maradó, rideg, nem mindennapi filmes élmény a Longlegs, Oz Perkins filmje. Melyben a 70-es évek millője találkozik 90-es évekkel (akkor játszódik), s lebilincselő hangulattal, valamint fantasztikus operatőri munkával operál, megspékelve időnként hatásos jumpscarekkel, és a végén de nem utolsó sorban egy remek Nicholas Cage-el. Utóbbit nem véletlenül emeltem ki; a marketing során tudatosan titkolt gyilkos kinézete láttán bennem is meghűlt a vér, s akit Cage a maga sajátos ripacskodásával együtt is több mint kiválóan alakít! De Maika Monroe is hihető volt mint Lee Harker. Neki talán nehezebb dolga is volt a kissé antiszociális és parafenomén ügynök megformálásában, már csak azért is mert míg Cage talán jó ha (sajnos) 10 percet szerepel, addig Monroe maga a főszereplő.
Itt pedig el is érkeztünk azokhoz a dolgokhoz, amik viszont nem tetszettek: először is a mindvégig tudatosan felépített, már-már képekben mesélő direktor filmje végét túl magyarázta, ráadásul én nem épp kielégítően tette azt. Legalábbis én nem ilyen válaszokra számítottam. Főleg azéet sem, mert látszik hogy Perkins valami nagyon eredetit szeretett volna alkotni, mégis túl szimpla megoldással szolgált, mely maga a gonosz, az ördög, és az az egy okozója mindennek! Én inkább valami földhözragadtabb csavarnak örültem volna jobban, megtartva a természetfeletti vonalat is.
Összességében elvoltam a filmmel, és annak ellenére, hogy nem azt kaptam amire számítottam sem csalódtam. Remekül idézi meg a sorozatgyilkosos thrillerek sötét hangulatát, és jól vezeti át a természetfeletti, okkult horrorok világába azt. Mindössze egy átgondoltabb és kevésbé szimpla végkifejlettel tökéletes is lett volna! De így sem rossz, én biztosan megfogom még nézni! 4*


4. Vescod (2024-08-09 18:08.31)  
A leírás stimmel de a cím szerintem joggal sejtethet valami hosszúlábú (Longlegs) nem evilági (A Rém) valamit.Vagy csak én vagyok aki a horror besorolás miatt ilyesmire számítottam nem egy teljesen földhözragadt nyomozós thrillerre...


3. Semprini (2024-08-09 16:57.01) aaaaa
Nic Cage-nek megint elgurult a gyógyszere - nála csak a maszkmesterének jobban - és esze ágában sincs megkeresni... :)

A film marketingkampánya mérhetetlenül túlhájpolt lett, a kritikák többnyire lelkendeznek, egyesek pedig nem átallják a filmet a Hetedikhez meg a Bárányok hallgatnak-hoz hasonlítani! Mi más jöhet ezek után mint a mérhetetlen nagy csalódás?...

Előszöris Cage jó, ha összesen 10 percet szerepel a filmben, viszont a felismerhetetlenségig el van maszkírozva, csináltak belőle egy albínó, feminin rocksztért vagy mit, egyszerűen röhejesen néz ki. Persze, egyesek szerint sokkoló - hát, nekem Cage alapból is sokkoló tud lenni, nem kell hozzá semmilyen maszk. Na és ahogy ripacskodik! Nem meglepő, azaz mégis, mondhatni a korábbi ripacs alakításaihoz képest ez azért egy új szint, persze nyilván van még lejjebb, de ahhoz meg kell várnunk a következő filmjét... :)
Maika Monroe a női főszerepben - hát, tőle se dobtam hátast, mit mondjak. Az egész filmet ugyanazzal a kicsit durcás, kifejezéstelen képpel játssza végig, mint azokat, amikben eddig láttam. Nem egy nagy színészi munka azért ez.
Aztán ott van a sztori. Elindul egy valóban a fentebb említett thrillerekre némileg emlékeztető nyomozós szál, hogy aztán az utolós fél órában átváltson egy okkult, idióta ötleteket egymásra halmozó, teljesen agyament, elborult horrorba, vagy talán horror-paródiába, ezt még nem sikerült eldöntenem. Ja, és a fő bajom a filmmel, hogy főleg az első fele kifejezetten unalmas, a snittek eltúlzottan hosszúak, a történet irtó lassan bontakozik ki, feszültség szinte semmi, és szerintem a forgatókönyv sincs rendesen megírva.
Öszességében ez egy irtó gyenge film, mely mintha két különböző stílusú és műfajú filmből lenne összetákolva. Így persze két szék közül a pad alá esik, ahogy az már ilyen esetekben szokásos.
Egye fene, nagy jónindulattal megadom rá a kettest, végülis végignéztem, ha több részletben is, tehát nem nézhetetlen. De a közepestől azért elég messze van...
4/10



2. Vescod (2024-07-19 13:54.40)   - (válasz Iszonytató Huttyogány 1. hozzászólására)
Aki horrorra számít csalódni fog, inkább ilyen hetedik-szerű nyomösszerakós thriller.Cage-nek meg elég nyúlfarknyi szerepe van de cserébe alig lehet ráismerni.


1. Iszonytató Huttyogány (2024-07-14 15:33.40)  
Azt mondják eddig az év horrorja. Nicolas Cage elég rémisztően néz ki benne, kiváncsi leszek rá.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAz utolso szamuráj, 2024-09-11 14:1414 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk