Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak |
Keress | |
Részletes keresés |
DVD / Blu-ray premierek |
Transformers Egy *Import - Angol hangot és angol feliratot tartalmaz* (DVD) |
Árok *Magyar szinkronnal - Import* (DVD) |
További DVD premierek |
További Blu-ray premierek |
Hamarosan a TV-ben |
A katona - Mozi+, 11:40 |
Mama pici fia - TLC, 12:00 |
Elveszve Párizsban - Mozi Klub, 12:20 |
Megtévesztve - Izaura TV, 12:30 |
Az élet dicsérete - Epic Drama, 12:35 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
Matthew Lillard (55) |
Daniel Auteuil (75) |
Nastassja Kinski (64) |
Karin Viard (59) |
Ed Helms (51) |
További szülinaposok |
Legfrissebb fórumok |
2022-es választás |
- Filmes Sámánok Rendje - |
Derszu Uzala - Vélemények |
Forró vizet a kopaszra - Vélemények |
A duisburgi leszámolás - Vélemények |
További fórumok |
Utoljára értékeltétek |
K-Pax - A belső bolygó |
Fien Troch |
39467. Oliwaw (2022-12-14 23:47.13) - (válasz Dobsony 39466. hozzászólására) |
Szerinted miért teszi bele a tejfölt ?
Száz szónak is egy a vége, senki sem produkált bármilyen receptet is. Tehát marad az enyém. Egy jellemző dolog a filmkatalógusra (és az emberekre): Leírtam egy receptet ahogy én hasznélom és biztos vagyok benne , hogy jó is. Erre jöttek bizonyos vélemények, amik csak fikázni tudtak, ahelyett , hogy leírták volna , hogy ők , hogy csinálják. Szóval azt hiszem megmaradok a támadó fikázó stílusnál mert, csak ez az életképes. |
39466. Dobsony (2022-12-14 23:22.24) |
Na itt egy autentikus székelykáposzta recept, 100 évvel előbb írták mint Ilonka nénéd.
Zilahy Ágnes 1891-ben megjelent könyvében már ott vár ránk a recept. „A székely-gulyás. Egy nagyobb lábasba tegyünk egy tojásnyi zsirt, a zsirba egy fej apróra vágott vereshagymát és egy bádog-kanál paprikát; ha ezek már jól felmelegedtek, tegyünk bele falatokba vágott másfél kiló kövérrel vegyes, friss sertés hust; kevéssé sózzuk meg, fedjük be és pároljuk kevés vizzel töltögetve, fél óráig: akkor tegyünk a hus közé hat tele fakanál savanyu káposztát, keverjük jól össze a hussal, főzzük tovább még fél óráig; akkor tegyünk bele négy deczi jó édes tejfelt, főzzük a tejfellel is 5 perczig; akkor tálalhatjuk mély tálban”. |
39465. Dobsony (2022-12-14 23:20.41) - (válasz Oliwaw 39464. hozzászólására) |
Nem érzem magam hülyének, viszont téged lassan leparasztozlak.
Minek teszel bele a székelykáposztába olyan dolgot, amit amúgy is beleteszel(só, hagyma, fűszerek)? Mert az ízt akarod fokozni, mikor már telepakoltad mindenféle fűszerekkel. Válaszolj arra, miért teszel bele Knorrt? Most már kíváncsi vagyok! :) |
39464. Oliwaw (2022-12-14 23:15.52) - (válasz Dobsony 39462. hozzászólására) |
Bakker, te hülye vagy ?
Ízfokozót nem tartalmaz. (egyébként te tudod mi az az ízfokozó ?) |
39463. Dobsony (2022-12-14 23:15.26) |
Ja és csak beszélgetni szerettem volna a főzésről, nem kifogásokat gyártani.
Feltettél egy receptet, amivel 90%-ig egyetértettem és jónak tartom. A Knorr faszságot megemlítettem, hogy baromság, Te meg mindent támadásnak és kötözködésnek veszel, pedig meg is indokoltam, Tömövel ellentétben. Rajta volt sapka, az vele a baj, rajtam nincs, akkor meg az a baj. |
39462. Dobsony (2022-12-14 23:11.23) - (válasz Oliwaw 39461. hozzászólására) |
Mi köze van a disznónevelésnek és a zöldségtermesztésnek a Knorr ízesítő használatához?
Az ételízesítők ízfokozók, amik elveszik az eredeti alapanyag ízét, mert minden fűszer, hús, zöldség, satöbbi ízt maguk alá rendelnek. Mi van a Knorr és társai ételízesítőkbenÍ? Só, bors, vöröshagyma, szárított zöldségek, egyéb fűszerek. Mit teszel bele a székelykáposztába? Sót, borsot, hagymát és egyéb fűszereket. Zöldséget(répát, karalábét, zellert) nem!!! Tehát semmi értelme az ízfokozónak. Valószínű nem értettél meg, meg szerintem nem is akarsz, hagyjuk is. |
39461. Oliwaw (2022-12-14 22:54.41) - (válasz Dobsony 39459. hozzászólására) |
Nos , ha nem nevelsz disznót, nem termelsz zöldségeket akkor rá vagy utalva a bolti termékekre (nem mindenki lehetősége , hogy a piacon őstermelőktől vásároljon (és az az őstermelő vajon mennyi kémiai anyagot használ ?))
Tehát a Knorr ételízesítő dekrarálja hogy nem használ csak bio forrásokat. Akkor neked mi is a kifogásod ellene ? (az általános mindent kidogásolunk tudás nélkül) |
39460. Oliwaw (2022-12-14 22:43.19) - (válasz Tömö 39458. hozzászólására) |
Tulajdonképp csak kritizálni tudsz, de hogy a kritika helytálló e az nem érdekel. Hát nagyot csalódtam, lehet téget ez mem érdekel (sőt biztos) azt hittem valamennyire értelmes vagy de csalódtam. |
39459. Dobsony (2022-12-14 22:37.25) - (válasz Oliwaw 39445. hozzászólására) |
A hagyományos székelykáposztáról beszéltem, abba mehet tejföl, a lucskos káposztába pedig habarás. Én így ettem és így is készítettem mikor még szakácskodtam.
Remélem nem Horváth Ilonka néni 67-es szakácskönyvében olvastad hogy Knorr ételízesítőt kell beletenni a székelykáposztába? Azt persze figyelmen kívül hagytad, hogy dicsértem a receptedet, szerintem minden íz benne van és érthető is. A habarást pedig azért kell a forró káposztalével kikeverni, hogy ne legyen szemcsés a lisztes tejföl a lében, hanem szinte krémes legyen az állaga. Ezt csak a hőkiegyenlítéssel lehet megcsinálni, ahogy Te is leírtad. A székelykáposztának nem kell krémesnek lenni, azt anno kanállal ették az emberek, a lucskos kápit pedig villával. Én így tanultam és így is láttam jó pár helyen. De természetesen rakhatsz lisztet a székelykápiba, ha Te úgy szereted, csak a Knorrt felejtsd el, annak semmi értelme ennyi fűszer, a hús és a káposzta mellett. :) |
39458. Tömö (2022-12-14 22:36.29) - (válasz Oliwaw 39455. hozzászólására) |
Úristen, kössük már azt a szegény ebet ...még szorosabbra, hátha megfullad....végre.
Főzök egy mezei disznópörit, oszt ráborítom majd a savanyúkápit. Ennyi. |
39457. Oliwaw (2022-12-14 22:35.59) - (válasz Tömö 39456. hozzászólására) |
HOL a TE Recepted ? |
39456. Tömö (2022-12-14 22:34.28) - (válasz Lifeisamovie 39454. hozzászólására) |
Nem tudom, sokkal nem volt dolgom. Esélyt sem kapnak, rossz rájuk nézni, és úgyis nézek rájuk...hessssh.
- meg se szólalj inkább.... -ide ne gyere.... -miért kérdezel?, -nem tudom ki vagy... -nem érek rá... -nem. |
39455. Oliwaw (2022-12-14 22:33.31) - (válasz Tömö 39425. hozzászólására) |
Tehát a lényeg az, hogy egy egyeszrű receptet nem mersz leírni, miért ?, mert a szólásod lényege az hogy valahogy negatív színben tüntesd fel a kritizált illetőt, attól függetlenül, hogy mit ír.
Tehát hol a te recepted ? |
39454. Lifeisamovie (2022-12-14 22:29.41) - (válasz Tömö 39452. hozzászólására) |
Jaj ezek a jéghegy német pacákok..igazán nem lehet rájuk sütni, hogy szenvedélyes csődörök lennének, mi? :P |
39453. Tömö (2022-12-14 22:29.24) - (válasz Törölt felhasználó 39447. hozzászólására) |
Pedig má nem lát idén, szabin vagyok mar, utolsó héten meg zarva vagyunk...
Még buékot sem mond??a köcsögje.. |
39452. Tömö (2022-12-14 22:26.50) - (válasz Lifeisamovie 39448. hozzászólására) |
Azok vannak a legtöbben...:D |
39451. Tömö (2022-12-14 22:26.14) - (válasz Törölt felhasználó 39449. hozzászólására) |
Sok kenyérrel, nyilván... |
39450. Törölt felhasználó (2022-12-14 22:25.14) - (válasz Lifeisamovie 39448. hozzászólására) |
:D |
39449. Törölt felhasználó (2022-12-14 22:24.46) |
Várjuk meg Misztert, ő, h csinálja a káposztát!:D |
39448. Lifeisamovie (2022-12-14 22:24.23) - (válasz Tömö 39446. hozzászólására) |
Csak van ott másik hapsi is. mondjuk egy Kurt, aki már régen....kúrt XD |
39447. Törölt felhasználó (2022-12-14 22:23.50) - (válasz Tömö 39446. hozzászólására) |
Lehet meghalt, ez a jobbik eset ;) |
39446. Tömö (2022-12-14 22:21.54) - (válasz Törölt felhasználó 39443. hozzászólására) |
:D, hónapok óta nem láttam, de tényleg. Tehát, le se xar... |
39445. Oliwaw (2022-12-14 22:21.32) - (válasz Dobsony 39439. hozzászólására) |
Tehát te nem a hagyományos stílus mellett teszed le a voksod, hanem valami újhullámos mellett. Ez nem baj, csak ne állítts be úgy mintha ez lenne a hagyomány.
Kérlek tégy valami hivatkozást , hogy a te megközelítésed az autentikus. Egyébként autentikus ide, vagy oda én kipróbáltam mindkettőt és a habarásos nyert. Vajon az itt kommentelők megtették ezt ? |
39444. Tömö (2022-12-14 22:20.51) - (válasz Dobsony 39439. hozzászólására) |
Danke. Sztem is, tejföllel, gazdagon.
Knorrig el sem jutottam:D, én receptem csak 3-4soros. Nem olvasni kell főzés kozben...csinálni;) Most írjam le?: jobb kézzel nyisd ki a hűtőt,vedd ki a következő hozzávalókat: de utána csukd is vissza jól a hűtő ajtaját, a villany drága!... Ha szabad ismét a kezed, vegyél elő egy nagy lábost, nevezzük FAZÉKNAK.... Stb.;) Mára elég is belőlem. *nem Olit basztatom, magamat szórakoztatom..mielött...;) |
39443. Törölt felhasználó (2022-12-14 22:18.21) - (válasz Tömö 39441. hozzászólására) |
Mi a bré van Jürgennel?;) |
39442. Törölt felhasználó (2022-12-14 22:16.33) - (válasz Oliwaw 39440. hozzászólására) |
Dehogynem, azt imádom.
Csak szopattalak..;) |
39441. Tömö (2022-12-14 22:14.18) - (válasz Oliwaw 39438. hozzászólására) |
A könyvemben le lesz irva, neked küldök egy dedikált kiadást! |
39440. Oliwaw (2022-12-14 22:14.05) - (válasz Törölt felhasználó 39437. hozzászólására) |
Ennyire nem tetteheted magad tudatlannak. A kaviár meg a női ivarszerv. Tehát ha megkínálnának egy beluga kaviárral (ami sok ezer dollár) azt sem kóstolnád meg ? |
39439. Dobsony (2022-12-14 22:12.22) - (válasz Tömö 39427. hozzászólására) |
Pontosan, arra csak tejföl magában.
Habarni a lucskos káposztát kell. Amúgy jó Oliwaw receptje, csak a knorr!!!ízesítőt nem értem, de azt nagyon nem. :) |
39438. Oliwaw (2022-12-14 22:00.26) - (válasz Tömö 39435. hozzászólására) |
Először is , nem írtad , te hogy csinálod, csak lesajnáltad az én módszeremet.
Másodszor, a tudás nem a semmiből jön, általában az elődök tapasztalataira épül, tehát ha te semmibe veszed Horváth Ilonát , akkor hibát követsz el. Tehát, te hogy csinálod ? |