Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak |
Keress | |
Részletes keresés |
DVD / Blu-ray premierek |
Alien - Romulus *Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz* (DVD) |
Escobar - Az elveszett éden (DVD) |
További DVD premierek |
További Blu-ray premierek |
Hamarosan a TV-ben |
Egy igazán dühös ember - Film+, 21:00 |
Célkeresztben - AXN, 21:00 |
Volt egyszer egy vadnyugat - DUNA TV, 21:00 |
Csúcshatás - Film Mánia, 21:00 |
Igazából szerelem - TV2, 21:35 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
Jess Harnell (61) |
Piros Ildikó (77) |
Nick Moran (55) |
Peter Medak (87) |
Joan Severance (66) |
További szülinaposok |
Legfrissebb fórumok |
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni? |
Büntetlenül: Halálos csapdában - Vélemények |
Szólánc igékkel |
Három betű - egy mondat |
Polgár Péter - Vélemények |
További fórumok |
Utoljára értékeltétek |
A Kaptár: Utolsó fejezet |
Samantha Scaffidi |
39491. Kukoricaember (2022-12-16 23:59.57) |
Jó kis tömött csibét! Sült krumplival! Ebony |
39490. Miszter88 2 (2022-12-15 20:45.58) - (válasz Tömö 39489. hozzászólására) |
:D |
39489. Tömö (2022-12-15 20:40.12) - (válasz Miszter88 2 39488. hozzászólására) |
A víz forralását is kell! Receptalap!
Plusz kérdés: - hány fokon forr a víz...😲 , A csokit hogy olvasztjuk, Mi az a rántás? Hogy készül a karamell... Meg a buggyantott tojás? *mára ennyit, ezek michelin csillagos kérdések, nem is kell tudni;) Vkik csak megsertődnek.🙄 |
39488. Miszter88 2 (2022-12-15 19:56.11) - (válasz Dobsony 39487. hozzászólására) |
Itt az igazság .
Akartam is írni, hogy miért lesz keserű a pirospaprika, csak úgy gondoltam nem kell ezt magyarázni egy ennyi idős embernek... |
39487. Dobsony (2022-12-15 19:52.32) - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 39484. hozzászólására) |
Nem kell rengeteg és csak akkor tedd bele amikor lehúzod a tűzről a fazekat. Akkor keseredik meg a pirospaprika ha nagyon forró a zsiradék. Elkevered a zsíros hagymával, rá kevés víz és mehet a visszapirítás nem túl nagy hőfokon. |
39486. Tömö (2022-12-15 18:54.09) - (válasz Dobsony 39475. hozzászólására) |
MI azt többször csináljuk bogracsban , MINT fazékban;)
Ha,NAGGGGYON hagyományos akarok lenni.... De, hadd ne rakjak minden hónapban 1x,2x tüzet a konyhám közepére! :D |
39485. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2022-12-15 17:08.07) - (válasz Törölt felhasználó 39477. hozzászólására) |
Én régebben sonkalével kezdtem.. |
39484. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2022-12-15 17:06.17) - (válasz Dobsony 39478. hozzászólására) |
Csak ha rengeteg piros paprikát teszel bele, az megkeseríti, szerintem. |
39483. Törölt felhasználó (2022-12-15 16:28.25) - (válasz Miszter88 2 39482. hozzászólására) |
Ez valahol így igaz, leírni bármit lehet.
A lényeg az ízeken van, meg persze a kinézeten is. Kóstoló kéne, nem duma. |
39482. Miszter88 2 (2022-12-15 16:04.28) |
Attól meg még senki nem tanult meg főzni illetve nem lesz jó szakács, ha egy fórumra recepteket másolgat innen-onnan ...
További szép napot . |
39481. Miszter88 2 (2022-12-15 16:03.11) - (válasz Törölt felhasználó 39480. hozzászólására) |
Te beszélsz ?
Sült kolbászt szoktam tolni nem főtt kolbászt, ha már itt tartunk . Azt meg nehogymá' elvárd, hogy ide recepteket írkáljak... Amúgy meg ki a g@cit érdekel, hogy ki hogyan készíti a káposztáját ? Van aki habarja, van aki nem . Qrvára lesz@rom :D |
39480. Törölt felhasználó (2022-12-15 15:30.31) - (válasz Miszter88 2 39479. hozzászólására) |
Nem csalódtam benned, a főzőtudományod kimerül a főttkolbásznál meg a kenyernél.
Akár csak az itt levő többi olcsó, kantinos kajákon dicskevő kiskuktáknál. |
39479. Miszter88 2 (2022-12-15 14:46.42) - (válasz Törölt felhasználó 39477. hozzászólására) |
Tűzhelyen, lábasban .
Jó ! :D |
39478. Dobsony (2022-12-15 14:02.48) - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 39476. hozzászólására) |
Komár Lacit nem a főzőtudományáért szerettük. Amúgy okos dolgot mondott, ezt talán még a fórum ezernevűje is tudja. ;) |
39477. Törölt felhasználó (2022-12-15 13:23.34) |
Aki moslékol ne osssza az nemlétező észt..
Miszter! Te, h főzöd a káposztát!:D |
39476. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2022-12-15 13:18.16) - (válasz Dobsony 39475. hozzászólására) |
Régen is volta tvben főzőműsor, és Komár László ecsetelte, hogy a pörkőltbe sok piros paprikát kell tenni. |
39475. Dobsony (2022-12-15 12:45.42) - (válasz Oliwaw 39471. hozzászólására) |
Na végre amiben tökéletesen egyetértünk.
Ettem már többször szarul rlkészített marhapörköltet étteremben, valószínű készítője ugyan azt hitte mint Tömö, pörkölt, mi ebben a nehéz, a kihívás? Aztán el volt sózva, nem lett krémes a szaftja, a hús félkemény maradt, túl lett fűszerezve. Ezer módon el lehet baszni minden kaját. Apósom 40+évesen tudta meg tőlem, hogy a pörköltnél a ledinsztelt hagymát kevés vízzel vissza kell piritani, hogy krémes legyen az állaga. Pedig addig azt hitte, Ő tökéletesen készíti a pörköltalapokat. |
39474. Dobsony (2022-12-15 12:38.01) |
Imádom amikor az osztja az észt, receptek, ötletek helyett, aki virslin kívül bonyolultabb dolgot életében nem főzött, készített.
;) |
39473. Dobsony (2022-12-15 12:33.43) - (válasz Oliwaw 39470. hozzászólására) |
Látom még mindig nem jött át, de többször tuti nem ítom le.
Csak annyit, nem a Knorr-ral van bajom, ha Maggi-t, Vegetát, Delikátot stb. írtál volna akkor arra reflektálok. Ha egy pörköltbe nem teszel zöldséget, akkor a száritott, darált formáját miért kell beletenni? Erre még mindig nem válaszoltál.... |
39472. Törölt felhasználó (2022-12-15 06:26.17) - (válasz Oliwaw 39467. hozzászólására) |
Csináld csak úgy, ahogy eddig is, ha neked így ízlett akkor szard má le, itt a sok sztárséfet aki még főzni se tud, csak okoskodni!!
Ki a lófaszt érdekel a neve sincs szakácsok könyvébe mit írt be bélabácsi meg manyinéni? No meg a szaros, retek tradíciók amit a birkák követnek? Ez is épp olyan, mint mikor nekiállnak vitázni más oldalon is, h h kell kocsonyát főzni, és mit kell beletenni!! Mindenki úgy csinál mindent, ahogy az ízlése megkívánja, ahogy Miszter is brokkolit nyom a hurka mellé, naés??? Oli...nekem inkább írd má le azt a híres somlói galuskádat, lécii....arra nem emlékszem, h 5x leírtad volna...;) |
39471. Oliwaw (2022-12-15 00:04.01) - (válasz Tömö 39469. hozzászólására) |
Igen, a pörkölt receptet le kell írni (én sokat olvastam utána , és mindenki másképp csinálja, tehát nincs olyan , hogy nagy Magyar pörkölt) |
39470. Oliwaw (2022-12-14 23:59.36) - (válasz Dobsony 39468. hozzászólására) |
Azt nem értem mi a bajod a Knorr-al. mikor biztos vagyok benne , hogy százszámra veszel olyan termékeket amiről gőzöd sincs hogy mi van benne. (hiába írják rá akkor de tudod).
A knorr dekralálta mi van venne, akkot mi is a kifogásod ? (pl. sokan esznek a Meki-ben tudják mit adnak el nekik ?) |
39469. Tömö (2022-12-14 23:54.28) - (válasz Dobsony 39463. hozzászólására) |
Nem, ebbe belekötök, nem rajtam van a sapka, te rajtad van!;)
En is indokoltam, de mindig figyelmen kivul esnek, írtam hogy csinálom. NEM HABAROM. ennyi. Recept meg minek?? Mindenkinek más az ízvilaga, hát basszus, én itt még bőrös húst sem tudok venni. Füstölt oldalasról ne is beszéljek:D (az itt kb. kutyakaja) Múltkor láttam NYERS ZÚZÁT, meg is ijedtem, tényleg az??, vettem gyorsan,meg is ettem aznap. Pötköltnek, termèszetesen. Pörkölt receptet le kell itt írni?? Magyar oldalon?? |
39468. Dobsony (2022-12-14 23:50.02) - (válasz Oliwaw 39467. hozzászólására) |
Köszi a választ a knorr és társairól, jó veled beszélgetni.
Az természetesen ne zavarjon, hogy harmadszor írom le: JÓ A RECEPTED, ÜGYES VAGY.....BAZ+! :)) |
39467. Oliwaw (2022-12-14 23:47.13) - (válasz Dobsony 39466. hozzászólására) |
Szerinted miért teszi bele a tejfölt ?
Száz szónak is egy a vége, senki sem produkált bármilyen receptet is. Tehát marad az enyém. Egy jellemző dolog a filmkatalógusra (és az emberekre): Leírtam egy receptet ahogy én hasznélom és biztos vagyok benne , hogy jó is. Erre jöttek bizonyos vélemények, amik csak fikázni tudtak, ahelyett , hogy leírták volna , hogy ők , hogy csinálják. Szóval azt hiszem megmaradok a támadó fikázó stílusnál mert, csak ez az életképes. |
39466. Dobsony (2022-12-14 23:22.24) |
Na itt egy autentikus székelykáposzta recept, 100 évvel előbb írták mint Ilonka nénéd.
Zilahy Ágnes 1891-ben megjelent könyvében már ott vár ránk a recept. „A székely-gulyás. Egy nagyobb lábasba tegyünk egy tojásnyi zsirt, a zsirba egy fej apróra vágott vereshagymát és egy bádog-kanál paprikát; ha ezek már jól felmelegedtek, tegyünk bele falatokba vágott másfél kiló kövérrel vegyes, friss sertés hust; kevéssé sózzuk meg, fedjük be és pároljuk kevés vizzel töltögetve, fél óráig: akkor tegyünk a hus közé hat tele fakanál savanyu káposztát, keverjük jól össze a hussal, főzzük tovább még fél óráig; akkor tegyünk bele négy deczi jó édes tejfelt, főzzük a tejfellel is 5 perczig; akkor tálalhatjuk mély tálban”. |
39465. Dobsony (2022-12-14 23:20.41) - (válasz Oliwaw 39464. hozzászólására) |
Nem érzem magam hülyének, viszont téged lassan leparasztozlak.
Minek teszel bele a székelykáposztába olyan dolgot, amit amúgy is beleteszel(só, hagyma, fűszerek)? Mert az ízt akarod fokozni, mikor már telepakoltad mindenféle fűszerekkel. Válaszolj arra, miért teszel bele Knorrt? Most már kíváncsi vagyok! :) |
39464. Oliwaw (2022-12-14 23:15.52) - (válasz Dobsony 39462. hozzászólására) |
Bakker, te hülye vagy ?
Ízfokozót nem tartalmaz. (egyébként te tudod mi az az ízfokozó ?) |
39463. Dobsony (2022-12-14 23:15.26) |
Ja és csak beszélgetni szerettem volna a főzésről, nem kifogásokat gyártani.
Feltettél egy receptet, amivel 90%-ig egyetértettem és jónak tartom. A Knorr faszságot megemlítettem, hogy baromság, Te meg mindent támadásnak és kötözködésnek veszel, pedig meg is indokoltam, Tömövel ellentétben. Rajta volt sapka, az vele a baj, rajtam nincs, akkor meg az a baj. |
39462. Dobsony (2022-12-14 23:11.23) - (válasz Oliwaw 39461. hozzászólására) |
Mi köze van a disznónevelésnek és a zöldségtermesztésnek a Knorr ízesítő használatához?
Az ételízesítők ízfokozók, amik elveszik az eredeti alapanyag ízét, mert minden fűszer, hús, zöldség, satöbbi ízt maguk alá rendelnek. Mi van a Knorr és társai ételízesítőkbenÍ? Só, bors, vöröshagyma, szárított zöldségek, egyéb fűszerek. Mit teszel bele a székelykáposztába? Sót, borsot, hagymát és egyéb fűszereket. Zöldséget(répát, karalábét, zellert) nem!!! Tehát semmi értelme az ízfokozónak. Valószínű nem értettél meg, meg szerintem nem is akarsz, hagyjuk is. |