Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak |
Keress | |
Részletes keresés |
DVD / Blu-ray premierek |
Transformers Egy *Import - Angol hangot és angol feliratot tartalmaz* (DVD) |
További DVD premierek |
További Blu-ray premierek |
Hamarosan a TV-ben |
A láthatatlan ember - HBO, 00:01 |
Elysium - Zárt világ - Cinemax2, 00:15 |
Hitman, a bérgyilkos - Mozi+, 00:25 |
Ali - Film4, 00:35 |
Replikáns - Film Mánia, 00:50 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
John Carpenter (77) |
Richard Bohringer (83) |
Richard T. Jones (53) |
Kabir Bedi (79) |
Ricardo Darin (68) |
További szülinaposok |
Legfrissebb fórumok |
David Lynch - Vélemények |
A Straight Story - Igaz történet - Vélemények |
Az apokalipszis angyalai - Bíbor folyók 2. - Vélemények |
Filmkereső |
- Filmes Sámánok Rendje - |
További fórumok |
Utoljára értékeltétek |
24-es |
Ian McShane |
23234. Bdt (2010-12-21 18:34.23) - (válasz Bdt 23231. hozzászólására) |
egy rozmaringos, narancsos, bőrös malackaraj, egyben sütve?. Hm:) |
23233. Bdt (2010-12-21 18:32.41) - (válasz Lajos0528 23221. hozzászólására) |
Imádok dzsemeket készíteni, narancs dzsem mandulamaggal...jaj , nekem |
23232. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2010-12-21 18:29.29) - (válasz Lajos0528 23221. hozzászólására) |
diós-gesztenyés párosítást még nem hallottam.Narancsdzsem nagyon szimpatikus. |
23231. Bdt (2010-12-21 18:27.37) |
De fogalmam sincs karácsonykor miket főzzek, annyi ötlet van a fejemben, hogy dönteni sem tudok. |
23230. Bdt (2010-12-21 18:27.02) |
Petrezselymes-joghurtos-currys karalábé főzelék, rántott sajttal. Isteni. |
23229. Tünde71 (2010-12-21 18:25.52) |
Gombaleves, Lángos |
23228. Lajos0528 (2010-12-21 15:28.03) - (válasz Birka78 23226. hozzászólására) |
Hogyne.
Csakis. Idő-, és tér-ugrás... Még itthon is elleszek éjfélig! Főleg, hogy leégettem az első adag cukrot... |
23227. Riche (2010-12-21 15:08.07) |
Nálunk: halászlé, fokhagymás süllő egészben sütve valami majonézes cuccal, és mandulás mézes süti. |
23226. Birka78 (2010-12-21 15:07.18) - (válasz Lajos0528 23225. hozzászólására) |
Lajos, eljöhetnél hozzánk is. Itt is jól jönne egy dolgos kéz. Fáj a fejem, és nincs kedvem sütni. |
23225. Lajos0528 (2010-12-21 15:06.11) |
1. 200-250 db mézessüti megsütve, család elől elrekkentve...
2. család megebédeltetve, konyhából továbbra is kitiltva... 3. mákos beigli tésztája begyúrva pihen, mák már előfőzve hűl 4. nekiállok a diónak előfőzni. Sosem végzek, ammá biztos... |
23224. Riche (2010-12-21 14:15.44) - (válasz Lajos0528 23223. hozzászólására) |
Nagy család = sok meló, és ez nemcsak az ünnepre vonatkozik nálatok, ez biztos. |
23223. Lajos0528 (2010-12-21 12:10.45) |
Amit utálok a karácsonyban, az az előkészület napjai: ma pl. készül
5-6 tepsi mézes sütemény, 2 db mákos beigli, 2 db diós beigli, szét kell szednem 2 db csirkét és pár csirkecombot, főznöm kell ebédet mára és holnapra. Hülye, aki elirigyli tőlem, kivéve persze azok, akiknek még ennyi sem jutott. |
23222. Lajos0528 (2010-12-20 13:48.56) - (válasz Bdt 23211. hozzászólására) |
Hát, nem való annak, aki nem szereti az aszalt gyümölcsöt, az egyszer biztos. |
23221. Lajos0528 (2010-12-20 13:48.05) - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 23210. hozzászólására) |
Lesz 2 db mákos, és 2 db diós-gesztenyés, sok mazsolával és persze dejóval dió helyett... Holnap megcsinálom és lefagysztom, később nem lesz rá időm.
Viszont észrevettem, hogy a TESCOban a 2kg-os narancs húsa könnyedén kijön a gerezdből, lehet, hogy csinálok egy narancsdzsemet. 149 Ft/kg-ból már megéri, nem? |
23220. Lajos0528 (2010-12-20 13:45.09) - (válasz Vassibi 23209. hozzászólására) |
Kösz.
Igazából sokat tudok és ha látok valami újat, vagy megjegyzem, vagy még inkább: átdolgozom. Tudok már annyira, hogy az átdolgozott dolgok is sikerülnek -kivéve ezek a dög kekszek, időnként elcsesződnek, kimért alapanyagokkal is, és nem tudom, miért. |
23219. Anren (2010-12-20 08:50.47) - (válasz Anitabagwell 23218. hozzászólására) |
:D
sztem hazafelé veszek egy szééééép nagy csülköt *nyálcsorgatva ábrándozik |
23218. Anitabagwell (2010-12-20 08:42.55) - (válasz Anren 23216. hozzászólására) |
de úgy, hogy mi lenne a hozzáillő köret, hát azt nem tudom :D mindent össze-vissza esznek ezek a spanyolok...:) |
23217. Anitabagwell (2010-12-20 08:42.23) - (válasz Anren 23216. hozzászólására) |
én sült krumplival ettem, meg tartármártással. |
23216. Anren (2010-12-20 08:39.43) - (válasz Anitabagwell 23212. hozzászólására) |
o.O
érdekesen hangzik... és ezt magában vagy van vmi köret is mellé? |
23215. Anren (2010-12-20 08:38.27) - (válasz Bdt 23211. hozzászólására) |
XD |
23214. Anitabagwell (2010-12-20 08:36.33) - (válasz Vassibi 23213. hozzászólására) |
igazán nincs mit, örülök, hogy segíthettem :)
majd ha megcsináltad írj, hogy milyen lett! :) |
23213. Vassibi (2010-12-19 18:17.08) - (válasz Anitabagwell 23212. hozzászólására) |
Köszönöm neked!Igazán aranyos vagy és minden jót kívánok. |
23212. Anitabagwell (2010-12-19 08:56.10) |
Vassibi!
Itt a recept! Elnézés mindenkitől, de egyáltalán nem vagyok jártas a konyhában, és nem ismerem a "szakkifejezéseket" :D Igyekeztem jól lefordítani, de hát nem tudom...:D Jónak kell lennie. Codillo 4 személyre Hozzávalók: 1 csülök (ez tulajdonképpen a codillo) 100 g felkockázott szalonna 1 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma kakukkfű babér zsír (ennél a 3-nál nem írja mennyi kell) 1 káposzta vagy kisfej vöröskáposzta 1 pohár vörösbor Elkészítés: Először a megtisztított csülköt 12 órán át hideg vízbe kell áztatni. Aztán egy serpenyőben megpároljuk/dinszteljük a szalonnát, a fokhagymát, a vöröshagymát, a kakukkfüvet és a babért, olajon vagy zsíron. Végül hozzáadjuk a felszeletelt káposztát és a csülköt, majd egy kicsit megsózzuk. Elkezdjük főzni, egészen addig amíg a csülök nem lesz puha, a káposzták meg nem kezdenek el púposodni (na ezt hogy hogy kell konyhai nyelven fordítani, nem tudom). Ha túl száraz lenne, lehet hozzá adni egy kis erőlevest, tálalás előtt nem sokkal pedig bele kell önteni az 1 pohár vörösbort. |
23211. Bdt (2010-12-19 04:38.46) - (válasz Lajos0528 23206. hozzászólására) |
Már bocs, de blőöööö.:) |
23210. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2010-12-19 04:16.21) - (válasz Lajos0528 23208. hozzászólására) |
Szoktál bájglit sütni, és milyet? Én gesztenyés-meggyest, szilvalekváros-marcipánost, diós-narancsosat, sima mákosat rendeltem. |
23209. Vassibi (2010-12-18 23:40.18) |
Már régóta figyelem,hogy milyen kisérletező vagy és jó dolgokat okoskodsz ki. |
23208. Lajos0528 (2010-12-18 23:09.09) - (válasz Vassibi 23207. hozzászólására) |
Saját találmány. Én legalábbis így gondolok rá... |
23207. Vassibi (2010-12-18 23:06.26) - (válasz Lajos0528 23206. hozzászólására) |
Ez is jó. Köszi. |
23206. Lajos0528 (2010-12-18 23:01.34) - (válasz Vassibi 23204. hozzászólására) |
Húsdarálón átküldeni aszalt gyümölcsöt -mazsola a legolcsóbb-, összegyúrni darált dióval -dejó olcsóbb- vagy más alkalmas darálékkal, esetleg pirított szezámmaggal; végül gombócozni, gömbölyíteni és kedv szerint meghempergetni kókuszreszelékben, darált kekszben vagy bármi jóban. Közepében plusz finomság elrejthető! |
23205. Anitabagwell (2010-12-18 23:01.31) |
januárig az utolsó spanyol vacsorám:
sültkrumpli és kukoricás ráksaláta. |