![]() | ![]() |
![]() |
Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak | ![]() |
Keress | |
Részletes keresés |
Hamarosan a TV-ben |
A kifutópálya - Filmbox Premium, 08:00 |
A Nevezetes Névtelen - Magyar Mozi TV, 08:20 |
Step Up - RTL Három, 08:30 |
Lábunk alatt a homok - Cinemax, 08:35 |
A csíny - HBO3, 08:40 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
Catherine O'Hara (71) |
Dominique Pinon (70) |
Mykelti Williamson (68) |
Steven Weber (64) |
Patsy Kensit (57) |
További szülinaposok |
Utoljára értékeltétek |
Az utolsó autóbusz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rooney Mara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
23254. Orgona (2010-12-24 14:37.25) - (válasz Bdt 23250. hozzászólására) |
Eeeeez igen!!! Nem semmi ebéd. :DDD
Nálunk halászlé volt, túrós és szilvalekváros palacsinta, utána szőlő és kávé. |
23253. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2010-12-24 12:09.41) - (válasz Bdt 23252. hozzászólására) |
Én még régebben sörös szalonnadarabbal csináltam a bőrös malacot.Csülköt nem is tunkoltam. |
23252. Bdt (2010-12-24 12:07.37) - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 23251. hozzászólására) |
Non. Méz egy kis borral felfőzve és azzal. a Csülök a sörös.:) |
23251. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2010-12-24 12:05.59) - (válasz Bdt 23250. hozzászólására) |
Nem sörrel? pácolgatva |
23250. Bdt (2010-12-24 12:04.51) |
Diós piskóta,lekvárral, majd főzött kakaókrém(tojás, kakaó,mazsola, rum, vaj), arra főzött diókrém( cukor,reszelt és egész főzött dió), a süti tetején, csokoládé máz. ezzel baszkodtam reggel. Éééés. Fokhagymás, narancsos, rozmaringos, bőrös sertéskaraj, egyben sütve, mézzel pácolgatva. |
23249. Scsc (2010-12-24 11:43.10) - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 23248. hozzászólására) |
Egy icipicit pikáns, talán ezért kapta a nevet.
Egy ilyen vő nálunk is jól jönne. |
23248. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2010-12-24 11:40.05) - (válasz Scsc 23247. hozzászólására) |
Köszi, csak nem tudtam, hogy az Apácafökőtő írójáról elneveztek süteményt. Azt hittem, hogy erotikus töltetű, és kinézetű.(lsd. Nagy zabálás) |
23247. Scsc (2010-12-24 11:33.26) - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 23245. hozzászólására) |
Finom sütemény, diós piskóta alapon rumos-kávés krém, tetején darált dió. |
23246. KicsiRéka (2010-12-24 11:30.12) |
halászlé, húsleves, narancsos kacsa, sült hal, baconos csirkemell. készül a kajaaaa :D |
23245. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2010-12-24 11:24.36) - (válasz Scsc 23244. hozzászólására) |
Milyen a Boccaccio? Még nem ízleltem, csak olvastam, és Pasolinit láttam.Az én menümet a vőm készítette, és őt akarom látni. |
23244. Scsc (2010-12-24 11:20.00) |
Diós és mákos beigli, rumos-csokis krémmel töltött piskótatekercs, zserbó, joghurttorta, Boccaccio. Ezeket sütöttem tegnap, ill. hajnali fél háromig. Sajtos pogácsát terveztem még, de már nem lesz energiám. Most készítem a töltött káposztát, 3kg húsból, azután pedig egybesült, fokhagymával tűzdelt tarját. Holnapra marad a tyúkhúsleves, a francia saláta és a - még nem tudom milyen - köretek. Azután már látni sem akarom a konyhát. |
23243. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2010-12-24 11:09.21) |
Van halász-levem, töltöttkáposztám, kocsonyám, beiglim, a szalonbacukrom. |
23242. Birka78 (2010-12-24 11:01.18) - (válasz Lajos0528 23240. hozzászólására) |
Nehéz megfelelni egy nagy családnak, az biztos. :) Már ahol két gyerek van, ott is tuti, hogy az egyik a bablevest szereti, a másik meg a borsót. :) De azért te, ahogy elnézem, eleget teszel az igényeknek.
Boldog Karácsonyt, az újévben meg anyagi jólétet, jó egészséget kívánok Neked! |
23241. Comarca Lagunera (2010-12-24 10:36.41) |
egytek lenmagot:
'A lenmagban, bármilyen apró, nagyon sok erő rejlik. Az ókori egyiptomiak szerint a len volt az első növény, melyet az istenek teremtettek. A lenmagot – egyedi összetételének köszönhetően – az egész világon ma is széles körben használják mind a népi, mind a hivatalos gyógyászatban.' |
23240. Lajos0528 (2010-12-21 22:26.28) - (válasz Birka78 23239. hozzászólására) |
Hát, a sütiket szinte mindig, azon felül ízlés kérdése: egyeske a lecsót és a tarhonyát akkor sem dícsérné, ütném érte. Hármaska dícséri a sajtmártásomat, bár a sajtot utálja egyébként. Ötöske rajongója a kekszeimnek, különösen a hamis mézeskalács-szerű a kedvence. És a fő kedvencek, a rántott húsok és zöldségek mindig egyöntetű sikert aratnak, kivéve a hal, azt hármaska csak vízben úszva kedveli, nem enni. |
23239. Birka78 (2010-12-21 21:20.55) - (válasz Lajos0528 23238. hozzászólására) |
Meg szokta dicsérni a család a főztödet? |
23238. Lajos0528 (2010-12-21 21:20.04) - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 23232. hozzászólására) |
A gesztenyepüré mégis kimaradt. De azért nem sírunk, gondolom, a kölykök bármikor fölfalják, ha habot adok mellé...
És kész: 2 db diós, 2 db mákos beigli vár az asztalon, fagysztóban lesz 23-án estig. A mézeskalács-fűszeres finomság egy egész TESCO szatyorral lett, eldugtam de azért kíváncsi vagyok, mennyi fogy belőle holnap suttyomban... |
23237. Lajos0528 (2010-12-21 21:16.52) - (válasz Bdt 23236. hozzászólására) |
Nekem nem a mű a gondom -olyannal nem is igen szoktam találkozni, konzervzöldséget 19 éve vettem utoljára-, inkább ahogy múltak az évek, először elkezdtem mindent össze-vissza fűszerezni, pár év alatt azonban átálltam a minimálra, ami nálam azt jelenti, hogy minden eleségben az az íz domináljon, ami a fő alapanyag. Így én pl. a pörköltekbe sem teszek fokhagymát, annak legyen hús-íze. Persze vannak kihagyhatatlan fűszerek, végül is minden kajához jár valami fűszerezés, de a kevés szerintem több. Általában. |
23236. Bdt (2010-12-21 18:40.13) - (válasz Lajos0528 23235. hozzászólására) |
szakács a végzettségem, úh, gondolhatod, mennyire utálok mindent ,ami mű:) |
23235. Lajos0528 (2010-12-21 18:35.58) - (válasz Bdt 23233. hozzászólására) |
Semmi túlzás, csak az alapok: tiszta gyümölcshús, csipet reszelt héj, citrom leve és cukor. Nem szeretem az alapanyagokét módosító ízeket, ha nem muszáj, inkább csak minimálízesítést alkalmazok. Mandula? Bizos finom, de nem narancsból készül, úgyhogy másik ételben a helye. Valami mandulásban... |
23234. Bdt (2010-12-21 18:34.23) - (válasz Bdt 23231. hozzászólására) |
egy rozmaringos, narancsos, bőrös malackaraj, egyben sütve?. Hm:) |
23233. Bdt (2010-12-21 18:32.41) - (válasz Lajos0528 23221. hozzászólására) |
Imádok dzsemeket készíteni, narancs dzsem mandulamaggal...jaj , nekem |
23232. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2010-12-21 18:29.29) - (válasz Lajos0528 23221. hozzászólására) |
diós-gesztenyés párosítást még nem hallottam.Narancsdzsem nagyon szimpatikus. |
23231. Bdt (2010-12-21 18:27.37) |
De fogalmam sincs karácsonykor miket főzzek, annyi ötlet van a fejemben, hogy dönteni sem tudok. |
23230. Bdt (2010-12-21 18:27.02) |
Petrezselymes-joghurtos-currys karalábé főzelék, rántott sajttal. Isteni. |
23229. Tünde71 (2010-12-21 18:25.52) |
Gombaleves, Lángos |
23228. Lajos0528 (2010-12-21 15:28.03) - (válasz Birka78 23226. hozzászólására) |
Hogyne.
Csakis. Idő-, és tér-ugrás... Még itthon is elleszek éjfélig! Főleg, hogy leégettem az első adag cukrot... |
23227. Riche (2010-12-21 15:08.07) |
Nálunk: halászlé, fokhagymás süllő egészben sütve valami majonézes cuccal, és mandulás mézes süti. |
23226. Birka78 (2010-12-21 15:07.18) - (válasz Lajos0528 23225. hozzászólására) |
Lajos, eljöhetnél hozzánk is. Itt is jól jönne egy dolgos kéz. Fáj a fejem, és nincs kedvem sütni. |
23225. Lajos0528 (2010-12-21 15:06.11) |
1. 200-250 db mézessüti megsütve, család elől elrekkentve...
2. család megebédeltetve, konyhából továbbra is kitiltva... 3. mákos beigli tésztája begyúrva pihen, mák már előfőzve hűl 4. nekiállok a diónak előfőzni. Sosem végzek, ammá biztos... |