Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak |
Keress | |
Részletes keresés |
DVD / Blu-ray premierek |
Escobar - Az elveszett éden (DVD) |
További DVD premierek |
További Blu-ray premierek |
Hamarosan a TV-ben |
Mama pici fia - TLC, 06:00 |
Gyógymód: karácsony - Film4, 06:25 |
Karácsonyi fények - Izaura TV, 06:35 |
A nagy kékség - AMC, 06:45 |
Tizenkét karácsonyi ajándék - TV4, 07:00 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
Sissy Spacek (75) |
CCH Pounder (72) |
Hanna Schygulla (81) |
Jeremy Strong (46) |
Jasmin Gerat (46) |
További szülinaposok |
Legfrissebb fórumok |
Mit hallgatsz most? |
Donald Trump - Vélemények |
Szólánc igékkel |
Nem vagyunk angyalok (1955) - Vélemények |
Mufasa: Az oroszlánkirály - Vélemények |
További fórumok |
Utoljára értékeltétek |
A szer |
Sean Penn |
38864. Convar (2022-01-07 23:31.43) - (válasz Tömö 38861. hozzászólására) |
Ha mindig ide fogsz képet feltölteni akkor majd mindig ez kell, tehet a legfelső :)
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=692kepfeltoltes.eu2.p ng A mi fórumunk egy régi, fapados fórum, ezért ide közvetlen linkek kellenek, nem ilyen [URL= -rel meg <a href=" -kel kezdődő beágyazós krikszkrakszok. |
38863. Lifeisamovie (2022-01-07 20:10.28) - (válasz Tömö 38862. hozzászólására) |
Egyed maróz pff XD |
38862. Tömö (2022-01-07 20:06.27) - (válasz Dobsony 38860. hozzászólására) |
Gyéduska meghalt 3éve, azé kapok ennyit, néni nem ad alább az adagokból;)
Am.mint olvasható!cetlin;), nekik ma van karácsony:) főztek akkor....igaz,nekik minden nap van vmi ok főzni,inni, dupla-tripla adagokat:) De így egyszerre még nem kaptam 4tányérral:D nem normàlis |
38861. Tömö (2022-01-07 20:03.12) - (válasz Convar 38859. hozzászólására) |
Oh,köszi....
(Felkìnált az oldal, vagy 5db linket...melóból nem értem rá klikkelgetni,melyik lenne jó,teló meg bemásol mindent, ah, nehéz ez a mátrix:D) |
38860. Dobsony (2022-01-07 18:22.52) |
Naaa, így már mindjárt más.
Tömö! Téged nagyon szeretnek etetni, biztos ismernek.... Vagy átjársz lerendezni a gyéduskát mikor bábuska vásárolgat a piacon? |
38859. Convar (2022-01-07 18:08.47) |
Látszik az, csak rosszul linkelte. Így kellett volna) :)
[link] |
38858. Dobsony (2022-01-07 16:32.17) - (válasz Tömö 38857. hozzászólására) |
Nagyon fincsi lehet, kár hogy nem látszik belőle semmi. :)) |
38857. Tömö (2022-01-07 12:09.53) |
Fel nem töltöm még egyszer:DD
[URL= [link] |
38856. Tömö (2022-01-07 12:04.24) |
Ez várt este az ajtóm elött...( márha megnyitja)
Ma sem főzök... [URL= [link] |
38855. Bordal (2022-01-07 10:52.15) |
Tudom hogy jó kocsonya készülne a csülkeiből, de mit szólsz Cvijichez? (lásd kézilabda rovat, amit nem olvastál el) |
38854. Dobsony (2022-01-07 10:48.55) - (válasz Bordal 38853. hozzászólására) |
Most főzöm! :)
A tél első kocsonyája, eddig minden rendben, most már csak nem baszom el. |
38853. Bordal (2021-12-29 13:46.09) |
Halihó tesó!
Készül már az a szilveszteri/űjévi csodakocsonya? Sok legyen ám, mert nemcsak Bambi, de én is kérek belőle! :) |
38852. Marcello77 (2021-12-27 20:51.09) |
Isteni lett a borlevesünk recept alapján, és a kacsás, pulykás és csirkés ételek sem okoztak csalódást. Tudom nem tipikus magyar ünnepi ételek ezek, de hát változnak az idők, és ezekre volt nálunk leginkább igény. Nagyszüleim már nem élnek, akik a hagyományos ételeket készíthették volna, valahogy ez a tradíció velük ment a sírba. Azért van még bejgli és püspökkenyér is. Holnap hagymás galettet készítünk, tavaly elszúrtam, idén nem fogom. :) |
38851. Kukoricaember (2021-12-26 11:13.48) |
Halászlé tésztával pontyból |
38850. Dobsony (2021-12-26 11:08.24) - (válasz Oliwaw 38835. hozzászólására) |
Nem vagyok oda a töltött káposztáért(több okból kifolyólag), de remek receptet hoztál. Jók az arányok, a szálas káposztás tekerés is fasza ötlet.
Annyit tennék hozzá, hogy a darált hús nálam dagadóból az igazi(bár a hentesek utálják, mert leamortizálja a darálót) és ha kész a töltött káposztád én beraknám kevés lével a felforrósított sütőbe addig amíg a káposzta széle egy picikét megsül. Amúgy nagyon jónak tűnik a recepted! :) |
38849. Bordal (2021-12-26 09:38.42) - (válasz Oliwaw 38835. hozzászólására) |
Ez nem mersz kérdése. A jó szakács a jó paphoz hasonlóan holtáig tanul.
A fűszerezés egyéni ízlés kérdése, de "töltelékbe" én ütöttem volna egy tojást, hogy jobban összetartsa. A szálas káposztába göngyölés mindenesetre érdekes. Nem kell szerintem kipróbálni, a képzelet pontosítja.Én, ha rohadt lusta vagyok bele se göngyölöm a gombócot, viszont ha elemembe vagyok, akkor igenis beletöltöm a káposzta levélbe. Ennél már csak az a verzió az érdekesebb, amikor tavasz tájt szőlő levélbe göngyölöd a gombócot.(Tudom, az már a török szárma) Mit szólsz hozzá? |
38848. Oliwaw (2021-12-25 20:46.17) - (válasz Miszter88 2 38847. hozzászólására) |
Há, bakker, te is a lényeget hagyod ki. |
38847. Miszter88 2 (2021-12-25 20:19.21) - (válasz Oliwaw 38845. hozzászólására) |
Nem olvastam vissza minden hozzászólást, de majd pótolom :) |
38846. Törölt felhasználó (2021-12-25 20:16.40) |
Oli, a kolbászod is saját?:D |
38845. Oliwaw (2021-12-25 20:14.36) - (válasz Miszter88 2 38842. hozzászólására) |
Mint a kaják nagy ismerője, mi a véleményed a receptemről ? (elvégre minden szakács elismerésre vágyik) |
38844. Bordal (2021-12-25 20:12.06) - (válasz Miszter88 2 38842. hozzászólására) |
Olyannyira, hogy előbb utóbb a taccsvonalon kívül találja majd magát. Remélem! |
38843. Miszter88 2 (2021-12-25 19:57.21) |
Egyetek, igyatok !!
És még egyszer mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok !! Voltak vitáink meg biztos lesznek is még, de ahogy Lefty mondaná : Felecsdel ! |
38842. Miszter88 2 (2021-12-25 19:55.55) |
Ez egy újabb troll lehet ... |
38841. Oliwaw (2021-12-25 19:35.33) - (válasz Törölt felhasználó 38840. hozzászólására) |
Nyilvánvaló , hogy csak feltűnésre vágyik olyan mondanivalóval aminek se füle, se farka. Ilyeneknek nem válaszolunk (a net első törvénye) |
38840. Törölt felhasználó (2021-12-25 19:31.03) - (válasz Kukoricaember 38839. hozzászólására) |
????
Szerintem összekeversz valakivel, Kukoricajancsi! |
38839. Kukoricaember (2021-12-25 19:29.06) - (válasz Törölt felhasználó 38837. hozzászólására) |
Boldog karácsonyt te elmebeteg, szexmániás vámpír! |
38838. Oliwaw (2021-12-25 19:28.36) - (válasz Kukoricaember 38836. hozzászólására) |
Hogy, hogy tudsz magyarul ? (Talán Sissy leszármazottja vagy ? (Ó én hülye, hisz ő sem volt amerikai)). |
38837. Törölt felhasználó (2021-12-25 19:20.21) - (válasz Oliwaw 38835. hozzászólására) |
Én megyek...de a csokit is készítsd ki!:) |
38836. Kukoricaember (2021-12-25 19:19.20) - (válasz Oliwaw 38835. hozzászólására) |
Maradok a BigMac menünél, colával! |
38835. Oliwaw (2021-12-25 19:15.26) |
Töltött káposzta, a magyar konyha ékköve..
Bár, máshol is készítenek hasonlót , de az nyilvánvaló, hogy a magyarok vitték tökélyre ezt az ételt. Ritkán készítjük, de karácsonykor elengedhetetlen (aki ezt nem teszi, az a magyar testből kivetendő pária) A töltött káposzta elkészítése nem egyszerű, sok műveletet kíván, de a fáradtság mindenképpen megéri. Sok tapasztalás után közreadom az én receptemet, ami a lehető legegyszerűbb, mégis felveszi a versenyt bármely mesterszakács által készítettel. Alap hozzávalók: 1Kg darált hús (lapocka), 1/2 kg darált füstölt hús (ennek jó minőségűnek kell lennie, nem használható a multik által árusított pácolt, de füstöltként árusított hús (én saját magam füstölöm a húst)) (a töltött káposzta füstölt hús nélkül, olyan mint a szeretkezés orgazmus nélkül), 500 g gersli, más néven hántolt árpa (tudom a többség rizzsel készíti, de ez így autentikus és kevesebb macera, valamint ugyanolyan jó, ha nem jobb) Egy szál jó minőségű füstölt kolbász (lángolt vagy száraz) 2x500g savanyított szálas káposzta (én a COOP által forgalmazott nem hőkezelt Turai típust használom) 9 literes kukta (természetesen használható más fazék is, akkor a főzési idő nő) Apróra vágott füstölt szalonnát olvasztok, mikor kiolvadt egy nagy fej apró kockára vágott vöröshagymát dinsztelek rajta. Ha OK tűzről le pirospaprika + egy nagy marék szálas káposzta, sütöm Közben öszzekeverem a tölteléket.: töltelék:1 kg darált lapocka,1/2 füstölt hús, lángolt kolbász apróra vágva fűszerek: majoranna, órölt bors, őrölt kömény, őrölt borsikafű, zúzott fokhagyma, pirospaprika, gersli(500g) Ezt jól összegyúrom, gombócokat formálok és bevonom szálas káposztával. Szépen a kuktába pakolom (mire a gombócok elfogynak a kukta megtelik) Felöntöm annyi vízzel amennyire csak lehetséges. Forrástól számítva másfél óráig főzöm (egy kis újítás, hogy csak szálas káposztát használok a bevett haraszt helyett, de állítom, hogy így finomabb) Nos, kíváncsi vok, van e mersze valakinek kipróbálni ? |