Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak |
Keress | |
Részletes keresés |
DVD / Blu-ray premierek |
Transformers Egy *Import - Angol hangot és angol feliratot tartalmaz* (DVD) |
További DVD premierek |
További Blu-ray premierek |
Hamarosan a TV-ben |
Két apának mennyi a fele? - Film Mánia, 16:25 |
Egy nap - RTL Három, 16:40 |
Zsoldoskatona - AMC, 16:40 |
A Thomas Crown-ügy - Cinemax2, 17:02 |
Jurassic World: Világuralom - HBO2, 17:06 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
Jim Carrey (63) |
Denis O'Hare (63) |
Freddy Rodriguez (50) |
Francois Damiens (52) |
Zooey Deschanel (45) |
További szülinaposok |
Utoljára értékeltétek |
Ilyen a formám |
Joan Plowright |
21404. Lajos0528 (2010-08-14 17:12.06) - (válasz Szabolcs315 21403. hozzászólására) |
Dehogynem.
Bográcsban... Bocs, Bambi! |
21403. Szabolcs315 (2010-08-14 17:11.17) - (válasz Miss bambi 21402. hozzászólására) |
Ez nem volt szép tőle.:) |
21402. Miss bambi (2010-08-14 17:04.12) |
Semmit!Tömö ma megfőzött.....:D |
21401. Shambala (2010-08-14 14:54.38) |
Most feta sajt , olajbogyó, paradicsom, piritóskenyér és zöld tea:) |
21400. Lajos0528 (2010-08-14 13:41.38) - (válasz Scsc 21399. hozzászólására) |
Egyébként én is Erdélyben ettem először 1988 körül, azontúl anyám csinált úgy 2 évenként, én szeretem.
Egyszer én is csináltam, az én kis családom annyira azért nem szereti. Én persze megettem, hiszen jó lett. |
21399. Scsc (2010-08-14 13:33.51) - (válasz Lajos0528 21398. hozzászólására) |
Csak változtatás nélkül leírtam a receptet, de biztos igazad van a kés-dologban, az ízesítésben egyetértek. |
21398. Lajos0528 (2010-08-14 13:14.19) - (válasz Scsc 21396. hozzászólására) |
Csak egy apró részlet: a kés! A fakés-kötelezettség akkorról származik, amikor a kések még vasból készültek. Egy mai, modern, rozsdamentes kés nem feketíti a padlizsánt - legalábbis egy cikkben a közelmúltban ezt olvastam.
Ízesítés alapban: fokhagyma, olaj, bors. A többi ízlés kérdése. |
21397. Lajos0528 (2010-08-14 13:11.01) |
Van egy jó hírem - magamnak...
Balatonszéplakon, ahová holnap utazom 1 hetes nyaralásra szűk családi körben -talán ha 15-en leszünk-, van LIDL. A háztól alig 1km. Van igazság a Földön, bárki bármit mondok... |
21396. Scsc (2010-08-14 12:48.49) - (válasz Riche 21384. hozzászólására) |
Egy erdélyi barátunk isteni finom padlizsánkrémet készített mindig.(sajnos nemrég meghalt)Ő írta le egyszer nekem:
A kb. 2kg padlizsánt rácson, parázson puhára sütjük, megtisztítjuk, majd meghámozzuk, vágódeszkán fa vagy műanyag késsel pépesre zúzzuk-vágjuk. Ízlés szerint hagymát, fokhagymát apróra vágunk, hozzávegyítjük a padlizsánpéphez. Olajat, olívaolajat, sót, borsot, kis mustárt, oregánót, paprikakrémet v. apróra vágott pritaminpaprikát keverünk hozzá. Szerintem a lényeg a szabadban, parázson sütött padlizsán-alapanyagon van, úgy minden finomabb. |
21395. Lajos0528 (2010-08-14 11:56.03) - (válasz Tömö 21394. hozzászólására) |
Igazság szerint nekem az ŐZ a lényeg. Gogrács? Hab a tortán... Vörösborral, borókabogyóval, pár babérlevél... Közben erős, hideg söröcske a szakácsnak... Bent meg az asszony bedobja a sütőbe a házi kenyeret az őzikéhez... |
21394. Tömö (2010-08-14 11:50.36) - (válasz Lajos0528 21392. hozzászólására) |
vele nem is kell.de sztem,lehet gázon főzi,a lényeg,hogy szabadban!
itt meg csak írásban tud az ember |
21393. Miss bambi (2010-08-14 11:48.16) - (válasz Tömö 21388. hozzászólására) |
:O
Őzpörkööölt..????? Te jó ég,még jó,hogy nem vagyok ott:D |
21392. Lajos0528 (2010-08-14 11:47.48) - (válasz Tömö 21391. hozzászólására) |
Akinek van pofája bográcsban főtt őzpörkölttel (!) kínozni embertársait..., nos, aazal jobb ha nem is állunk szóba. |
21391. Tömö (2010-08-14 11:40.43) - (válasz Lajos0528 21390. hozzászólására) |
itten...a kat.-on,nem fejeztem be,minek,gondolotam érthető..) |
21390. Lajos0528 (2010-08-14 11:39.33) - (válasz Tömö 21388. hozzászólására) |
Vitát? Itt? |
21389. Tömö (2010-08-14 11:27.44) - (válasz Riche 21384. hozzászólására) |
padlizsán-30%,pritaminpaprika-30%,olaj,vöröshagyma,parisüri,só,bo rs,babér. |
21388. Tömö (2010-08-14 11:23.45) |
őzpörkölt-bográcsban...
..délben,addig olvasom a vitát itten....tök jó:D |
21387. Lajos0528 (2010-08-14 09:45.24) - (válasz Lajos0528 21385. hozzászólására) |
ma tejfölös-tútós tészta lesz búcsúebédnek, de sütök az útra egy rahedli magvas-müzlis kekszet, ill. hogy a bontott lekvár a hűtőből fogyjon, lesz egy piskóta is, hogy a kölykök mégiscsak egyék.
Én sajnos azonban egyikből sem kapok, ma csak sárgarépát, kefírt és almaecetes vizet fogyasztok, búcsúfogyókúraként, ráadásul így telítem magam bőrbarnító priovitaminnal. |
21386. Langelus (2010-08-14 09:43.22) |
Csípős paprikát sose teszek a levesembe. |
21385. Lajos0528 (2010-08-14 09:42.23) |
NNNNA: |
21384. Riche (2010-08-13 20:07.36) |
Padlizsán krém recepteket várnék azoktól akik esetleg otthonosan mozognak az elkészítésében. Majonézes variáció nem érdekel köszönöm.:)
Én is szoktam készíteni, de kíváncsi lennék esetleg, hogy ti hogyan készítitek el. Télire, üvegbe fogok most próbálkozni vele. |
21383. Kurgan 5555 (2010-08-13 18:17.02) - (válasz Kurgan 5555 21382. hozzászólására) |
ezzel szex kipipálva... |
21382. Kurgan 5555 (2010-08-13 18:16.41) - (válasz Lajos0528 21381. hozzászólására) |
Kezdő prosti egy nagy tányér halászléért sokmindenre képes:) |
21381. Lajos0528 (2010-08-13 18:14.58) - (válasz Zsoka47 21372. hozzászólására) |
Bevásárlás: Siófokon TESCO, Penny, Spar, vásárcsarnok, szóval nagyjáből pécsi árakon leszünk. Amit helyben veszünk, az lesz a drága.
Pihi? 40 éves filléres könyvek - imádom, Darvas Szilárd, Salamon Béla, Tabi László...-, Logi koktél, vagy Kemény dió rejtvényújság. Szex: nincs kivel, ezt inkább hagyjuk. Nevetés: remélem, sor kerül rá. |
21380. Kurgan 5555 (2010-08-13 17:13.20) |
utóbi 2 napban zabálhatnékon volt. A teljesség igény nélkül. Rántott hús r. pattiszon. rizs krumplipüre, töltöttkáposzta, 4 féle sütemény. Dreher, Adambrau (tudom gáz:)pálinka, joghutok, sült kolbász lángos, és most györi keksz+vörösbor |
21379. Cziki (2010-08-13 16:12.08) - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 21377. hozzászólására) |
Reggelim tojásos gomba volt. |
21378. Cziki (2010-08-13 16:11.06) - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 21377. hozzászólására) |
Most festeni indulok, falat és köszönöm a folyékony kenyér gondolatiságát.
Valósággá teszem. |
21377. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2010-08-13 15:59.55) |
Ma gombapaprikás (zöldségesnél vett nem tudom milyen gomba, nem volt kiírva)nokedlivel, majd folyékony kenyér. |
21376. Cziki (2010-08-13 15:51.43) |
Mostanság gombázni járok másnaponként.
Vargánya vargányával, az-az igazi gomba rántva, pörköltnek, fasírozottnak, aszalok is. Kékhátú galamb (ami inkább zöld), Róka (ami nalunk csirke) császár avagy úri gomba levesnek (néha krémlevesnek)nem tudom megunni! |
21375. Kuzen (2010-08-13 15:51.27) |
A mai ebéd már a gyomrunkban van; Fánk eperlekvárral! |