Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak |
Keress | |
Részletes keresés |
DVD / Blu-ray premierek |
Transformers Egy *Import - Angol hangot és angol feliratot tartalmaz* (DVD) |
További DVD premierek |
További Blu-ray premierek |
Hamarosan a TV-ben |
Transzcendens - Filmbox, 21:55 |
Jó emberek - AXN, 22:55 |
Hajsza egy gyilkos után - Viasat Film, 22:55 |
A kör - Viasat3, 23:00 |
Fortune hadművelet - A nagy átverés - Film+, 23:20 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
Jim Carrey (63) |
Denis O'Hare (63) |
Freddy Rodriguez (50) |
Francois Damiens (52) |
Zooey Deschanel (45) |
További szülinaposok |
Utoljára értékeltétek |
A zöld lovag |
Pat Morita |
21134. Micsu (2010-07-22 20:28.31) - (válasz Miss bambi 21133. hozzászólására) |
A vaníliás jobb:P |
21133. Miss bambi (2010-07-22 20:25.51) |
Csokis vienetta! |
21132. Lajos0528 (2010-07-22 19:51.11) - (válasz KicsiRéka 21131. hozzászólására) |
UTÁLOK ÍRNI!!!!!!!!!!!
Kézzel. Géppel még elmegy, de hogy én főzés közben/után még firkáljak is... Arról nem is beszélve, hogy az esetek nagy többségében nem mérek ki semmit, szemmértékkel dolgozom. Ez igazából csak karácsonykor szokott gondot okozni, beigli nagyüzemi gyártásakor. Merhogy a beiglinek tökéletesnek kell lennie, nem elég, ha csak finom... |
21131. KicsiRéka (2010-07-22 19:44.50) - (válasz Lajos0528 21130. hozzászólására) |
általában ha alkotok valami újat akkor leírom papírra, (már ha jól sikerült persze):D hogy legközelebb is meg tudjam csinálni |
21130. Lajos0528 (2010-07-22 19:30.35) - (válasz KicsiRéka 21129. hozzászólására) |
Ezek a légből kapott receptek kipattannak a képzett/gyakorlott/lelkes szakács fejéből, összedobja, aztán elfelejti.
Nem is tudom, hány olyan sütit sütöttem már, amit a család imádott, de már emlékem sincs róla, mit műveltem, hogyan készült. Általában hó végi cucc, kéne csinálni valamit a semmiből, ilyenkor koreografálok valamit, persze azonnal elfogy, a recepttel együtt. |
21129. KicsiRéka (2010-07-22 19:27.12) - (válasz Lajos0528 21124. hozzászólására) |
már miért ne? |
21128. Lajos0528 (2010-07-22 13:39.47) - (válasz Riche 21127. hozzászólására) |
Nem segít, onnan is kilopkodják.
Apropó tepsi, anyám kölyökkoromban időnként sütött tepsis krumplit. Krumpikarikák, kolbász és vöröshagyma rétegezve, tetejére szalonna, sütőbe vele. Két öcsémmel mindig a tepsi aljára pirult krumpliért folytattunk nagy harcokat... |
21127. Riche (2010-07-22 13:17.02) - (válasz Lajos0528 21112. hozzászólására) |
A hurka, kolbász mellé a tepsibe karikázd a krumplit legközelebb...isteni finom úgy.:) |
21126. Lajos0528 (2010-07-22 00:41.33) - (válasz Fannycsekk 21125. hozzászólására) |
Időnként. Szoktam: mindig. |
21125. Fannycsekk (2010-07-22 00:33.39) |
Szeretsz főzni/sütni Lajos??? |
21124. Lajos0528 (2010-07-22 00:33.16) - (válasz KicsiRéka 21122. hozzászólására) |
Kafa, de ezt sem tudod még egyszer ilyenre megcsinálni! |
21123. Lajos0528 (2010-07-22 00:31.49) - (válasz Maya M 21117. hozzászólására) |
Engem még az a 2 melós nadrágom is, amitől még jó 5 kg választ el... bár naposni is kéne lassacskán, hogy ne csak a Balcsin töltött egyetlen hetemen kelljen színt összeszednem, ill. menekülnöm hab testemmel a nap elől... Így is minden évben leégek egy kissé. Na meg könnyebben is mozognék, azt hiszem a túlsúly miatt fájnak a sarkaim. Nem szoktam meg a 100kg közeli állapotot. |
21122. KicsiRéka (2010-07-21 23:12.52) |
tegnap amúgy kitaláltam egy kaját, két répát meg két zöldséget karikákra vágtam, plusz 1 fej hagymát és némi szalonnát. a szalonnán megpirítottam a hagymát, aztán rádobtam a répát és a zöldséget, raktam bele sót, babérlevelet, fokhagyma port,majd rá csirke felsőcombokat, aztán felöntöttem vízzel. csurgattam bele egy fél citrom levét, majd amikor kicsit összefőttek az ízek, a csirkét és a zöldségeket félretettem, a szaftba pedig szórtam némi lisztet, pár csepp mustárt, és még forraltam egy kicsit. utána jénai aljára pakoltam a zöldséget, rá a husit, ezt leöntöttem a szafttal, aztán a husikra raktam kakukkfüvet és pár csepp citromot, utána be az egész a sütőbe, először fóliával lefedve, majd pedig nagy lángon pirítva a csirkuszt. főtt krumplival isteni :) |
21121. KicsiRéka (2010-07-21 23:08.44) - (válasz Orgona 21120. hozzászólására) |
jó is az borssal, nyammi. |
21120. Orgona (2010-07-21 23:06.51) - (válasz KicsiRéka 21119. hozzászólására) |
Érdekes, az oregano és a bazsalikom a paradicsommal harmonizál. A krumplis ételeket majorannával szoktam ízesíteni. A rakott krumpliból a borsot eddig kihagytam, de most vacsorára egy kevés őrölt fehérborssal megbolondítom. :DDD |
21119. KicsiRéka (2010-07-21 22:51.25) - (válasz Orgona 21118. hozzászólására) |
én is véletlen találtam ki ezt a kombót, túl sok volt egyszer a paradicsom meg a paprika és nem akartam hogy megrohadjon, gondoltam megpróbálom a kajába beletenni, és nagyon finom. szoktam erős paprikát is beledarabolni, úgy még pikánsabb.
az előbb elírtam, oregano helyett kakukkfű van a szaftos tejfölben, azt a két fűszert mindig keverem :P |
21118. Orgona (2010-07-21 22:48.39) - (válasz KicsiRéka 21113. hozzászólására) |
Ez érdekes, ilyen " lecsós " rakott krumpliról még nem hallottam, ki fogom próbálni. Ma eszem meg az utolsó adag rakott krumplit: én hagymát szoktam rá vágni, sajtot reszelek rá, és tejfellel megszórom, így melegítem meg. Savanyúságnak fejessaláta lesz, amit Anyám készített. |
21117. Maya M (2010-07-21 22:44.53) - (válasz Lajos0528 21116. hozzászólására) |
Én már a szagát is utálom, de tény hogy hatásos. Tarts ki! Engem is a nyaralás motivál amúgy. |
21116. Lajos0528 (2010-07-21 22:42.25) |
Ja, drukkoljatok nekem, hetek óta almaecet diétát tartok, egy flaska egy hét, jelenleg úgy 5 kg ment le, remélem, hogy az almaecet miatt, különben fogalmam se lenne, mitől apadtam. Még 5 kg és lesz +2 db nadrágom melóba, újabb 5kg mínusz (kb. 85kg élősúly...) és nem fog égni a pofám Balatonszéplakon. Szebb nem leszek, de kevesebb lesz a hurka testszerte. |
21115. Maya M (2010-07-21 22:37.34) - (válasz Lajos0528 21114. hozzászólására) |
Jujj, még a végén kajás leszek :) Hol van még a reggeli? |
21114. Lajos0528 (2010-07-21 22:33.09) - (válasz Zsoka47 21108. hozzászólására) |
A rakott kelkáposztához pl. főzök egy lecsókolbi kolbászpörköltet, tejföllel habarom, leszűröm. A sűrűje megy bele a rétegek közé, a paprikás tejföl meg a tetejére... Isteni. |
21113. KicsiRéka (2010-07-21 22:31.48) |
rakott krumpli a téma? én szoktam beletenni paradicsom és paprika karikákat is, szaftosabb lesz sokkal. a tetejére meg olyan tejföl kerül, amibe bele lett csurgatva az étel zsíros leve, plusz oregánó és bors. |
21112. Lajos0528 (2010-07-21 22:31.30) - (válasz Zsoka47 21108. hozzászólására) |
Úgy van, jobb, ha mindenhol van valami kence a krumplin, nem vagyok főttkrumpli-rajongó. Nem is izzad a lábam... Eszünk kolompért, de csak 100-ból 1-szer sima főttet, mondjuk sült hurka-kolbászkoz, töltött paprikához. Pedig család imádja; ha pucolom, jönnek, lopják, felfalják még mielőtt elkészül az étel. Megeszik nyersen is, jópofa, amikor szöszi göndör pici lányom leül a tál mellé, és míg én darabolok, lopkodja a krumplikockákat a vízből. |
21111. KicsiRéka (2010-07-21 22:29.41) |
sajtos chio :P |
21110. Maya M (2010-07-21 22:27.24) - (válasz Maya M 21109. hozzászólására) |
Talán a fiúknak jobban bejönne így. |
21109. Maya M (2010-07-21 22:27.09) - (válasz Lajos0528 21105. hozzászólására) |
Én kipróbálom a te verziódat is. |
21108. Zsoka47 (2010-07-21 21:48.16) - (válasz Lajos0528 21105. hozzászólására) |
Én is így készítem, nem csak a teteje lát tejfölt.
Sokkal finomabb így. Van, amikor nem is főtt tojással rétegezem, hanem nyerssel(felverve tejföllel)és rá a kobász, krumpli tejföl. |
21107. Lajos0528 (2010-07-21 18:46.48) - (válasz Vassibi 21106. hozzászólására) |
Kölkek nem rajonganak a savanyú kajákért, kevés mustár fogy. Én még a vajas v. zsíros kenyérre is teszek. |
21106. Vassibi (2010-07-21 18:38.39) - (válasz Lajos0528 21105. hozzászólására) |
Tejfölbe egy kanál mustár és bors, az lesz ám az igazi. |
21105. Lajos0528 (2010-07-21 18:35.03) - (válasz Zsoka47 21102. hozzászólására) |
Vannak ilyen spéci dolgaim.
Pl. nem szeretem a rakott krumplit. Főtt krumpli az alapja és az nem valami jö kaja. Én azonban fogok egy nagydobozos tejfölt, kis víz, étolaj, só, bors, némi fűszerrel kikeverem. A bő felét elkeverem az összevagdosott krumplival. Összerakom a rakott krumplit, a maradék tejföl megy a tetejére, így sütöm. Na, így már ehető a főtt kolompér: nem olyan száraz és alig van krumpliíze. |