Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak |
Keress | |
Részletes keresés |
Hamarosan a TV-ben |
Egy új kezdet - Izaura TV, 17:50 |
Beugró a Paradicsomba - HBO, 18:17 |
A dolgok állása - Viasat Film, 18:25 |
Végszükség - RTL Három, 18:40 |
Törésvonal - Film+, 18:45 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
Heather Graham (55) |
Tom Selleck (80) |
Terry Kinney (71) |
Oprah Winfrey (71) |
Edward Burns (57) |
További szülinaposok |
Legfrissebb fórumok |
Mit hallgatsz most? |
Tom Selleck - Vélemények |
Molnár Levente - Vélemények |
S.E.R.E.G. (sorozat) - Vélemények |
Kézilabda - szeretitek? Van kedvenc csapatotok? |
További fórumok |
Utoljára értékeltétek |
Szerelmes karácsony |
Daniel Lissing |
21115. Maya M (2010-07-21 22:37.34) - (válasz Lajos0528 21114. hozzászólására) |
Jujj, még a végén kajás leszek :) Hol van még a reggeli? |
21114. Lajos0528 (2010-07-21 22:33.09) - (válasz Zsoka47 21108. hozzászólására) |
A rakott kelkáposztához pl. főzök egy lecsókolbi kolbászpörköltet, tejföllel habarom, leszűröm. A sűrűje megy bele a rétegek közé, a paprikás tejföl meg a tetejére... Isteni. |
21113. KicsiRéka (2010-07-21 22:31.48) |
rakott krumpli a téma? én szoktam beletenni paradicsom és paprika karikákat is, szaftosabb lesz sokkal. a tetejére meg olyan tejföl kerül, amibe bele lett csurgatva az étel zsíros leve, plusz oregánó és bors. |
21112. Lajos0528 (2010-07-21 22:31.30) - (válasz Zsoka47 21108. hozzászólására) |
Úgy van, jobb, ha mindenhol van valami kence a krumplin, nem vagyok főttkrumpli-rajongó. Nem is izzad a lábam... Eszünk kolompért, de csak 100-ból 1-szer sima főttet, mondjuk sült hurka-kolbászkoz, töltött paprikához. Pedig család imádja; ha pucolom, jönnek, lopják, felfalják még mielőtt elkészül az étel. Megeszik nyersen is, jópofa, amikor szöszi göndör pici lányom leül a tál mellé, és míg én darabolok, lopkodja a krumplikockákat a vízből. |
21111. KicsiRéka (2010-07-21 22:29.41) |
sajtos chio :P |
21110. Maya M (2010-07-21 22:27.24) - (válasz Maya M 21109. hozzászólására) |
Talán a fiúknak jobban bejönne így. |
21109. Maya M (2010-07-21 22:27.09) - (válasz Lajos0528 21105. hozzászólására) |
Én kipróbálom a te verziódat is. |
21108. Zsoka47 (2010-07-21 21:48.16) - (válasz Lajos0528 21105. hozzászólására) |
Én is így készítem, nem csak a teteje lát tejfölt.
Sokkal finomabb így. Van, amikor nem is főtt tojással rétegezem, hanem nyerssel(felverve tejföllel)és rá a kobász, krumpli tejföl. |
21107. Lajos0528 (2010-07-21 18:46.48) - (válasz Vassibi 21106. hozzászólására) |
Kölkek nem rajonganak a savanyú kajákért, kevés mustár fogy. Én még a vajas v. zsíros kenyérre is teszek. |
21106. Vassibi (2010-07-21 18:38.39) - (válasz Lajos0528 21105. hozzászólására) |
Tejfölbe egy kanál mustár és bors, az lesz ám az igazi. |
21105. Lajos0528 (2010-07-21 18:35.03) - (válasz Zsoka47 21102. hozzászólására) |
Vannak ilyen spéci dolgaim.
Pl. nem szeretem a rakott krumplit. Főtt krumpli az alapja és az nem valami jö kaja. Én azonban fogok egy nagydobozos tejfölt, kis víz, étolaj, só, bors, némi fűszerrel kikeverem. A bő felét elkeverem az összevagdosott krumplival. Összerakom a rakott krumplit, a maradék tejföl megy a tetejére, így sütöm. Na, így már ehető a főtt kolompér: nem olyan száraz és alig van krumpliíze. |
21104. Vbacs (2010-07-21 18:31.22) - (válasz Vassibi 21103. hozzászólására) |
fincsi.
Nekem bármi jöhet petrezselymes krumplival. |
21103. Vassibi (2010-07-21 18:28.55) |
Csopaki aprópecsenye petrezselymes burgonyával. |
21102. Zsoka47 (2010-07-21 14:08.14) - (válasz Lajos0528 21101. hozzászólására) |
Az finom lehet, még így nem csináltam, de ki fogom próbálni.
Most tökfőzelék fő nálam, majd sütök hozzá fasirtot |
21101. Lajos0528 (2010-07-21 13:36.38) - (válasz Zsoka47 21097. hozzászólására) |
Ahogy a többi rakott zöldségeket, családi ízlésnek megfelelően. Középre rizs, lecsókolbi/virsli, fött tojás karikák, fölülre meg fűszerezett tejföl |
21100. Riche (2010-07-21 13:31.41) |
Rakott krumpli szigorúan hidegen, és rengeteg tejföllel jó szaftosan. Nyami...szeretjük!:)) |
21099. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2010-07-21 13:31.08) - (válasz Lajos0528 21088. hozzászólására) |
Sárgadinnye beinjekciózva fertőtlenítés végett alkohollal.. |
21098. Riche (2010-07-21 13:30.58) - (válasz Maya M 21086. hozzászólására) |
Köszi.:)
Már elfogyott...Békés. :D |
21097. Zsoka47 (2010-07-21 12:57.46) - (válasz Lajos0528 21096. hozzászólására) |
Úgy is biztos jó lesz, mivel rétegeznéd és öntenéd le? |
21096. Lajos0528 (2010-07-21 12:51.23) - (válasz Zsoka47 21095. hozzászólására) |
Viszont inkább franciásan csinálnám meg, ahogy alant írtam: a tökszeleteket gyorsan pirítani, így rétegezni. Valami ilyesmit láttam már padlizsánnal. Azt hiszem. Meg mintha tettek volna így padlizsánt zöldséges lasagne-ba. |
21095. Zsoka47 (2010-07-21 12:40.23) - (válasz Zsoka47 21094. hozzászólására) |
Isteni finom, már régebben készítettem, de semmi tök íze nincs |
21094. Zsoka47 (2010-07-21 12:39.49) |
Hamis ananász kompót(Isteni)
2 kg tisztán mért tök /kis kockákra vágva/ -3 dl ananász szörp -2 dl citromlé -2 cs vaniliás cukor -A hozzávalókat összekeverjük annyi vízzel amennyi ellepi -1 napig állni hagyjuk -másnap lassú tűzön kb 10 percig főzzük -Ha télire rakjuk el 1 evőkanál tartósítóval dunsztoljuk |
21093. Lajos0528 (2010-07-21 12:37.35) - (válasz Zsoka47 21091. hozzászólására) |
Ez a rakott tök tetszik. Kösz.
Kérdés, hogy a család mit szólna hozzá... Bár végül is mindegy, ha nem eszik meg, elviszem magammal melóba. Nálam tuti elfogy. |
21092. Zsoka47 (2010-07-21 12:33.44) |
Tökfánk
1,5 kg. főzőtök, 4 evőkanál finom liszt, 4 db. tojás, 5-6 szál kaporlevél, só. A kisütéshez: étolaj. A tököt megtisztítjuk, majd finoman legyaluljuk. Megszórjuk apróra vágott kaporlevéllel, sóval és 30-35 percig állni hagyjuk. Ekkor kicsavarjuk, hozzáadjuk a lisztet és a felvert tojássárgákat, jól összekeverjük, majd pár perc múlva a felvert tojásfehérjéket is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk. Forró olajban evőkanálnyi nagyságú adagokban kisütjük. |
21091. Zsoka47 (2010-07-21 12:32.32) |
Gombás, rakott tök
- 1 kg gyalult tök - 40 dkg gomba - 2 ek. vaj - 1 cs.petrezselyemzöld - 2 dl tejföl - 2 tojássárgája - 15 dkg reszelt sajt - só,bors ízlés szerint - citromlé A tököt sóval, citromlével ízesített forrásban lévő vízbe tesszük, amikor majdnem puha szűrjük le, csepegtessük le. Daraboljuk fel a gombát, 1 evőkanálnyi vajon pároljuk meg, sóval, borssal fűszerezzük, petrezselyemmel szórjuk meg. Vajazzunk ki egy jénai tálat, majd rétegezzük bele a tököt, és a gombát. A tetejére öntsünk tojássárgájával elkevert tejfölt, szórjuk meg a reszelt sajttal. Vajdarabkákat tegyünk a tetejére, és előmelegített sütőben közepes hőfokon süssük kb. 30 percig. |
21090. Zsoka47 (2010-07-21 12:31.27) - (válasz Lajos0528 21089. hozzászólására) |
Megtöltve(nem feltétlen hússal), kapros mártással leöntve nem szeretitek? |
21089. Lajos0528 (2010-07-21 12:02.26) |
Valaki szakértő kéne!
Maradt 2 db rántani való tök, de eszem ágában sincs megint rántott tököt csinálni. Elkészíthető a tök a következő módon: hámozás, 1 cm szeletelés, só, valami fűszerkeverék, serpenyőben gondolatnyi olajon roston sütés. Esetleg kockára vágva roston sütés, aztán tojással rántottává alakítás. Működhet? Úgy értem, fincsi lehet? Mert akkor neki kell állnom, különban a hűtőbe rohadnak a nyavalyások... |
21088. Lajos0528 (2010-07-21 11:29.51) - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 21085. hozzászólására) |
Én régen sárgadinnyét megpucoltam, turmixolás, esetleg kicsi mézzel, kész a leves. A betét: darabolt gyümölcs, ami épp van, jelenleg barack, szilva, banán.
Felnőtteknek fél napig hűtés, gyümölcspálinkával higítva... |
21087. Crazy (2010-07-21 08:05.19) - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 21085. hozzászólására) |
Ebben a nagy melegben nincs is jobb. |
21086. Maya M (2010-07-20 23:29.11) - (válasz Riche 21082. hozzászólására) |
Jól hangzik :) Melyik megyében laksz :) |